Rengasarvostelut

Käytä hakua. Tässä langassa jo muutama arvostelu. Ainakin minä ja Taikis ollaan kirjotettu SSP:stä.

^^ 28c oli sinkulassa takarenkaana ja pidin aluksi turhan korkeita paineita, kun alkoi kulua neliskanttiseksi yhden kesän aikana ja ajomukavuuskin vastasi 23c kumesta.
…mutta sai surutta ajaa mistä vaan ja sopivilla paineilla nuo ensimainitutkin viat olisi varmasti lieventyneet.

Eilen kotimatkalla puhkesi kumi. Vaihdoin huvikseni sisurin vaihdon yhteydessä eteen mara winterin. Krossikauden jäänteenä olin ajanut alkutalven contin Speed King -krossikumeilla.

Born old, sadly wise. Ajotuntumaltaan mara winter olikin kova kuin kivi. En ihan tuollaiseksi sitä muistanut. Krossikumit ja suht matalat paineet on ihan eri juttu, vaikka pyörä on täysin sama.

Hiljalleen olen ymmärtänyt sen, minkä monet muut jo tietävät: renkaat ovat pyörän tärkein yksittäinen komponentti. Miten olen voinut ajaa 25mm maantiekumeilla? Vihaan röykytystä sileällä tiellä. Tulen aina surulliseksi kun ihmiset pumppaavat 28mm kuminsa kivikoviksi.

Pitkät chainstayt on muuten toinen asia, josta en enää luopuisi. Nimim. ex-400mm.

Arvostellaan vielä jotta täytän langan vaatimukset:

Continental Speed King wire 35mm. Matala keskikuvio rullaa hyvin kunhan alusta ei ole asvalttia. Yleiskrossikumiksi minusta aika hyvä. Sivunappuloissa riittää pitoa eikä kumiseos jäädy kovaksi. Bulkkikumiksi pehmeät sivuvallit. Yllättävän hyvä talvirengas, pitää hyvin jäisellä lumella. Sohjossa tekee samaa mitä kaikki alle 2-tuumaiset.

50-millisestä, yli kilon painoisesta talvimarasta kepeään ja rullaavaan grifon 33-milliseen krossikumiin matalilla paineilla.

constant bliss.

e. ainakin ekaan sepeliflättiin asti

Tonio - 19:12, 14.11.2012 » http://www.saunalahti.fi/neonskin/myynti/country30minus.jpg Tuommoisen lykkäsin talviajoon. Sillä ajetaan kaikki.
Onnea vain. sinulle siihen tehtävään. Voin heittää nyt kahden työmatkan jälkeen oman arvosteluni. elikkä paska mikä paska. päätin kokeilla vigorellin taakse tätä ja plussat tuleekin heti siitä että rengas on ihanteellisen kokoinen. Kiekon ei tarvitse edes olla suora, jotta kumi mahtuu pyörimään haarukassa ottamatta chainstayhin kiinni. lisäksi pistosuojasta ja rullaavuudesta pisteet. Mutta pito lumella on mitätön. Se on oikeasti aika vitun oksettavan olematon. Onhan se välillä ihan hauska vetää koko alamäki takarengas lukossa, mutta sitten ku pitäis runtata ylämäki ylös, niin rupee kyrsimään. sutii joka polkasulla, myös tasaisella tiellä runtatessa. Autojen sekaan tämän kanssa en aio ryhtyä, vaan odottelen seuraavaa tiliä, ja ostan vaikka sen marathon winterin myös taakse.
heskeli - 16:38, 16.1.2013 »
Tonio - 19:12, 14.11.2012 »

Tuommoisen lykkäsin talviajoon. Sillä ajetaan kaikki.

Onnea vain. sinulle siihen tehtävään. Voin heittää nyt kahden työmatkan jälkeen oman arvosteluni. elikkä paska mikä paska. .... lisäksi pistosuojasta ja rullaavuudesta pisteet. .....Onhan se välillä ihan hauska vetää koko alamäki takarengas lukossa, mutta sitten ku pitäis runtata ylämäki ylös, niin rupee kyrsimään. sutii joka polkasulla, myös tasaisella tiellä runtatessa.
Oisit kysyny kokemuksia.. johan mie tuolla jotain ajelin. Vähänkin paksummassa lumimuhjussa on tosiaan sysipaska, ei mene suoraan edes takarenkaana, ei sitten ollenkaan. Fixie Pops vie 6-0 tätä rengasta katuajossa talvikelillä. Sai tosiaan hämmästellä miten noin huonon voi edes suunnitella ja sitten keksiä siihen Contin haippaustekstit päälle.

Rullaavuus oli minun mielestäni paljaalla asfaltilla aivan /C:stä. Mutta omat kokemukset ovatkin vain paremman pään kilparenkaista ja Fixie Popseista, joten siltä pohjalta. Runttaaminen taasen saa renkaan kuin renkaan sutimaan.

Mutta, ei hätä vielä tuon näköinen! Jos meinaan kiinteällä metsään mennä haluat! Aivan sairaan hieno ajettava takarenkaana lumisessa metsässä lumijääpintaisilla tampatuilla poluilla. Ainakin kiinteällä siis. Vaparilla tuskin mitään ideaa kokeilla kun siinä nyt ei mitään erityisen hienoa mielestäni ole talvipoluilla muutenkaan. Ja kiitokset tästä, vilpittömästi sinulle, heskeli!

Olin meinaan muhjukelillä jo dumpannut tuon renkaan nurkkaan sepelikel(v)iä odottamaan, mutta arvostelusi innoittamana asensin sen postikäynnin ajaksi takakiekolle. Erehdyin sitten metsään paluumatkalla kun kantolasti pieneni.

Gänäsaastana kenties jotenkin havainnollistava kuva siitä miten rengas on kosketuksissa ajopintaan lumen tarttumisen perusteella pääteltynä ja ajomaisema bonarina:

http://www.saunalahti.fi/neonskin/talvi/talvirengastesti.jpg

http://www.saunalahti.fi/neonskin/talvi/talvipolku_rengastesti_kiitos_paljon.jpg

Ajattelin tuolla paikoitellen rallatessani, että se on vaan sitä pimeyden tuomaa vauhdin tunnetta kun pyörä tuntui lentävän. Mutta ans olla… 35,1km/h metsässä talvipoluilla olivat maksimit läähärilaukku selässä jne. Paljon tylympää kyytiä kuin samoilla poluilla kertaakaan kesäaikaan. Mieletöntä hubaa. Tuo Conti pitää just riittävästi tuonne -10C keliin, mutta liukuu sen verran helposti, että kiven-/puunkierroissa pystyy tuomaan takapään hienoisesti perää luistaen koko ajan polulla hallitusti edeten.

Yhteenveto:
Kadulle lumimuhjuun sysipaska ja aivan turha muuhun kuin sepelissä ajoon. Pakkaskelin metsäajoon kiinteän takarenkaana ehdottomasti super.

Tonio - 19:10, 16.1.2013 » kiinteällä

kiven-/puunkierroissa pystyy tuomaan takapään hienoisesti perää luistaen koko ajan polulla hallitusti edeten.

Teet sen väärin, koska perän luistaessa on pakko olla vapari. Muuten joutuu pysähtymään kokonaan tai kaatuu.

Sulla ei varmaan ees ollu jalka maassa noissa kurveissa!

:wink:

Schwalbe Rocket Ron Evolution Cross, folding, 35 mm.

Ollut edessä ja takana alla rossikauden ja nyt talvikumina silloin kun ei tarvitse nastoja, eli yleensä.

  • Rullaavuus. Pehmeä rakenne ja kumiseos vaikuttavat. Schwalben EVO-sarja on eri maailmasta kuin se perus.
  • Pito. Sekä mudalla että lumella erinomainen.
  • Pehmeys. Tuntuma on mukava niin kuin Schwalben kisakumeissa yleensä.
  • Ilmatila. Kestää kovaa rossausta 2-3 barin paineilla, kuskilla painoa 68.
  • Sepelinsieto. Sepeliflättejä nolla. Ajan kyllä melko turvallisia reittejä.
  • Kestävyys. Kyljet näissä kisakumeissa pettävät ekana. Kesän kivikkorossaukseen vaihdan halvempaa alle.

Minä oon puotellu talven Pomppiksella Maxxisen rossigumeilla, Mimo cx eessä, Locust takana. Aivan sairaan hyvä setti! Takarengas on keskeltä lähes sliksi mut lie sit kumiseoksen ansiota kuinka hyvin toi vaan talvella pitää. Kolmen barin paineet, 80kg kuski ja ei sepeliflättejä.

Lumikko - 21:38, 16.1.2013 »
Tonio - 19:10, 16.1.2013 » kiinteällä --- kiven-/puunkierroissa pystyy tuomaan takapään hienoisesti perää luistaen koko ajan polulla hallitusti edeten.
Teet sen väärin, koska perän luistaessa on pakko olla vapari. Muuten joutuu pysähtymään kokonaan tai kaatuu. Sulla ei varmaan ees ollu jalka maassa noissa kurveissa! ;)
Tuohan on suoraa ja avointa baanaa tuo polku tuossa kuvassa. Jos siinä on jalka maassa niin lienee polun ulkopuolella koko ukko siinä vaiheessa. :D

Oli pakko ottaa pikauusintaa tässä illalla ja nyt ainakin tein väärin. Penkka pölisi molemmissa nopeissa kesken vauhdinkeruun kun piti sitten yrittää kikkailla (siis tarvittavaa enemmän) kivien ympäri takarengasta lukossa liu’uttaen (miksi tähän tarvitaan vapari, wtf??! mitä mä nyt en tajua?!). Jäi alle kolmenkympin tällä kertaa vaikka meininki oli, että NYT LÄHTEE! Tosin kyllähän siinä mies lähti jos vähän pyöräkin, ei vaan ihan aiotulla tavalla.

^ Tuntemattomat ovat rengasvalmistajien tiet. Sama havainto Panaracerin 35mm Mach-SS semislicksistä. Se pieni nypylä mitä renkaan keskiosa on täynnä antaa hirveän pidon talvikel(v)illä. Ei välttämättä silti toimi kaikille obs.huom. Mikään nastarengasta vastaava kapine tämä ei ole.

kukaan?

“The tyre operates at its best at temperatures between –25° and +7° C”

Tuo oli se mitä piti syksyllä tilaaman ja sitten päädyin halvempaan. Pari nettiarvostelua kusi tuon renkaan mun käyttötarkoitusteni osalta. Olen saattanut pelätä liiallista pitoakin pehmeän kumiseoksen johdosta. Sanoisin pikaisen googlailun perusteella, että hyvin todennäköisesti juurikin noin.

oisko porukalla heittää vinkkejä panaracer paselaa vastaavista ruskeekylkisistä kumeksista kadulle?

Mikäs Paselassa on vikana? Siis siltä kannalta meinaan, ettei taida paljon noita tanwall-kumeksia olla missä ois pistosuojaa, tai siis ovat enemmän kisakumeja (veloflex nyt lähinnä) tai sitten ovat vanhoja, 20mm leveitä hauraita kumeja. Ne ei oo mukavia ajaa.

Ei oo luultavasti mikään vikana. Ajattelin vain ennen tilaamista kysellä jos jollain on heittää kehiin jotain kilpailevaa.

Onks 35-millinen liian leveä katukumi? Jos ei, niin Resist Nomadit toimi mulla ainakin hyvin (oliskohan just tuo pulju mistä tilasin). Tosin mulla on 45-milliset.

http://c.shld.net/rpx/i/s/pi/mp/24927/6179973704p?src=http%3A%2F%2Fd3d71ba2asa5oz.cloudfront.net%2F40000420%2Fimages%2Ftr0181.jpg&d=f1296db785b4ffaffc8538e8f3ac5a5f15a7a1d5

niin olisihan tota voinut tarkentaa… max 25mm hakusessa

rollerin krapulasetupissa 35mm paselat, onhan se vähän leveä mutta sangen mukavalta tuntuu pepun alla pyörä.

jonielmeri - 16:45, 17.1.2013 » niin olisihan tota voinut tarkentaa... max 25mm hakusessa
Mites [nämä](http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=26492;page=1;menu=1000,4,22,35;mid=4;pgc=35:144)? http://www.universalcycles.com/images//products/medium/47391.jpg

^
Mietin tossa äsken noita myös. Näyttäs olevan aika nätti toi punottu kylki, mutta koetin tossa googletella valokuvaa renkaasta tuloksetta. Onko kellään kokemusta tuosta Contin Grand Prix Classicista?