Rengasarvostelut

Nää taitaa olla:

jep, parhaat kaupalliset ovat ice spiker prot.

jos ihan parhaimpia haetaan ovat ne noi kendan nappulat jotka nastoitin itse.

schwalbe snow studit on nyt ollu ajossa. melko raskaasti rullaa vaikka taittuuhan se matka näinkin. Mietin että pitäisköhän vaan vaihtaa jotain kevyempää vielä toistaiseksi tilalle jahka liksa tuloo.

Kaveri vetelee vieläki traineri alla, hyvin kestää jo hiekoitettua kelviä

MItkä nastat crosscheckkiin talveksi? Tulee ajettua maastoa, että työmatkaa. Maksimissaan joku 45-47mm rengas mahtuu pyörimään. Oikeat 29er nastat eivät mahdu pyörimään, joten täytyy koittaa metskaa kumit jotka toimisivat edes auttavasti talvisilla poluilla.

Vaihtoehtoja:

schwalbe winter stud, kapeampi, mutta hyvä kuvio
contin nordic spike, leveämpi mutta ei niin pop kuvio
Perus 40mm mara winterit, toimii katu käytössä hyvin

http://www.saunalahti.fi/neonskin/myynti/country30minus.jpg

Tuommoisen lykkäsin talviajoon. Sillä ajetaan kaikki. Polkua, kivikkoa, sepeliä, jäätynyttä kelviä ja parit kaatuneen puun ylitykset on jo takana. Säälittävä vaan tuo Continentalin mitoitus. 37mm rengas joka maksimileveydeltään yltää 31mm asti on huono vitsi. Renkaan runko on väliltä 29-30mm. Samalla vanteella nimellisesti 37mm WTB:n All Terrain Comp oli rungoltaan kuitenkin 36mm leveä. Jep jep.

Ovatko kaikki nämä tämän tyypin Contit näin reilusti alimitoitettuja? Omat aiemmat kokemukset vain ns. kisarenkaiden aatelista kyseisen firman osalta enkä muistaisi niiden olleen näin armottomasti alamittaisia. Maastopuolella taisi olla toki samaa vaivaa kun aikanaan chilejä kokeilin.

Raporttia Vittorian randonneur hypereistä 35 millisinä:

Kuluneella kaudella noin 3200km vaihde-rostsekissä alla. Eka flätti 1500km kohdalla saksan pikkukaupungin alamäessä rekan hengitellessä takalokariin. Meinasin jo hehkuttaa et parhaat kumit mitä on ollu. Viime viikolla kuitenkin kaksi tappajasepeliflättiä viikin tienoilla. Kaikilla kerroilla terävä kivi kyseessä.

Hinta-rullaavuus-kestavyys suhde kuitenkin erinomainen. Varmasti ensi kesänkin retkillä alla.

Tuli tuosta krossigasellista mieleen, että mitähän sellaisia renkaita onkaan olemassa, jotka täyttäisivät seuraavat kriteerit?

  • selkeästi alle 30mm
  • avonainen
  • taittuvakylkinen
  • kohtalaisen voimakkaasti kuvioitu

Äkkiseltään ei tosiaan tule muita mieleen, kuin Kenda Karvs. Taittumattomia tulisi mieleen heti parikin (twinrail, tourride), vaan eipä niistä nyt sen enempää kuin kapeista krossituubeistakaan.

edit. Pitänee ehkä mainita Continental Grand Prix 4 Season, vaikka eipä se oikein krossirengasta muistuta.

Takapyöränä kesän ajot palvellut 28mm Gatorskin kesti iloisesti kaikenmaailman hiekkapolkuja ja maantieajoa, mutta jäi lopulta, kuten tietty Kurvin henkeen kai vähän kuuluukin, pullon uhriksi:

Olikohan mulla:
a) liian isot paineet (epätodennäköistä, koska narukädet ja minipumppu)
b) liian pienet paineet
c) paska tuuri

Tilalla on uusi samanmoinen, joten vähän kiinnostaa. Edessä on palvellut uskollisesti nyt toista vuotta perus OTP Charge/Kenda Coaster tuloksella 0 flättiä.

Jatkokysymyksenä että onko tosta viillellystä enää kenellekään iloa poolokumiksi tms. jollain liimausvälineratkaisulla? Ajelen itse pääasiassa pidempiä lenkkejä, niin kuumottaisi jonniin verran lähteä paikatun renkaan kanssa mihinkään pidemmälle.

edit. en siis osaa mitään kuvaa iskeä suoraan tohon esiin.

^ Eipä muuta kuin lasinsirut irti, pikaliimaa runsaasti päältä päin haavaan, haava umpeen ja sisäpuolelle paikka. Lopputulosta voi arvostella vasta valmiina. Mitä tulee pikaliiman käyttökelpoisuuteen renkaan paikkaamisessa, huomattakoon, ettei sillä saa mahdollisesti repeytyneitä tekstiililankoja parempaan kuntoon. Paha tuota kulutuspintaa on ryhtyä ompelemaankaan.

d) perustuuri

Itellä menny parit Gatorit hiukan kankaille niin että muuten kumi olisi käyttökunnossa. Eli kehtaako noita heittää vielä eteen jos on kumi kulunut 5cm matkalta että kangasta kurkkaa mutta sisäpuolelta ei näy mitään? Ja pystyykö esim vahvistamaan sisäpinnasta

^ TSI renkaan pinnoitus olis hip.
Onko kellään kokemusta Clasun taittuvista kiinanrenkaista? Oli 2kpl/28e “tarjous”.
Karseet grafiikat vaan kyljissä…

Mull Dundane - 13:04, 19.11.2012 » Tuli tuosta [krossigasellista](https://www.yksivaihde.net/old/14337) mieleen, että mitähän sellaisia renkaita onkaan olemassa, jotka täyttäisivät seuraavat kriteerit? - selkeästi alle 30mm - avonainen - taittuvakylkinen - kohtalaisen voimakkaasti kuvioitu
http://www.backwardcircle.com/v/vspfiles/photos/FIXIEPOPS-2.jpg

Kaikki neljä vaadittua ominaisuutta.

^ kuvioitu =/= värikäs?

Jos ja kun GP 4 Seasonin kuvio riittää… Popeissa sentään pari milliä syvä.

Popit on vaan aivan kamalat renkaat noin muuten.

Kyllä niillä maantietä, maastoa ja sepelikelviä ajaa siinä missä millä tahansa muullakin kapealla. Skidata ei ehkä kannata vaikka niitä siihen tarkoitukseen markkinoitaisikin.

Onhan ne toki vähän liukkaat märässä juurakossa (Mannilan/Haukkalan rantapolut), tiemaalauksilla ja kalliolla, mut tuppaa olemaan muutkin 25mm tai alle renkaat ihan samaa laatua noissa paikoissa hintaan katsomatta. Ja kun ton tietää niin sen tietää, ei tule yllätyksiä.

Sikahalpaa erittäin toimivaa peruspaskaa olis ehkä mun tarkka arvio yhden ajetun kesän ja syksyn perusteella. Ainoa harmi, että ovat niin kapeat. 28-30mm olisi se mitä niistä olisi pitänyt tehdä, mutta muoti varmaan saneli toisin.

Lennokkaiden mustan jään pannujen jälkeen oon ottanut varman päälle ja ajellut viime viikkojen vesikelit Marathon Wintereillä. Noi on uudet mutta näyttää puuttuvan jo ~10 nastaa sekä edestä että takaa. Vaikuttais puuttuvan erityisesti vierekkäisiä nastoja. Ehkä en osaa sisäänajaa noita? Vai onko toi ihan tyypillistä että nastoja putoilee?

No mutta tietääkö joku mistä irtonastoja kannattais Helsingissä etsiä? Oon metsästänyt parista paikasta mut ei oo tärpännyt. KVG ja selvisi, että eri rengasmerkkien nastat käy ristiin. Ja toisaalta ainakin jotkin Nokian kengännastat ovat kai samaa kamaa kuin Nokian renkaissa olevat. Eli kiertelemään suutareita, vai saako noita jostain tietyistä fillarikaupoista? Netistähän noita tietty löytyy, mutta ei ois just nyt tarvetta tilailla mitään muuta.

^Samoin käyny omille mara wintereille. Ei taida kestää kesäkelejä…

Torski - 21:29, 21.11.2012 » ^Samoin käyny omille mara wintereille. Ei taida kestää kesäkelejä...
tuo sana winter tosiaan viittaa talvikäyttöön. helsingissä on ollut tämmöistä +6-10°C tässä pidemmän aikaa. talvella on pakkasta sit.