suuri vaihdekeskustelu

^^^Muuten noin, mutta Biopacen idea taisi olla se, että raskain välitys on kuolokohdan paikkeilla, jota ennen jalalle on kehitetty suurin nopeus tehoalueella, eli tasoittaa nopeuseroja kampikierroksen aikana. Massan hitaus “heittää” jalan läpi raskaamman välityksen alueelta. Tässä varmaan myös pyöritystekniikka ratkaisee, vois ainakin kuvitella, että monella pyöreillä rattailla tekniikan hioneella vastapuolen jalka toimii vastapainona hidastaen just tässä samassa kohdassa.

En oikein ymmärrä miten jalan “ylös heittäminen” kuormittaisi lonkan koukistajaa? Se että liike hidastuu jalan mennessä alas ennen alakuolokohtaa varmaan vähentään sekä lonkan että etenkin polven kuormitusta, jos ajoasenton on sellainen, että nää nivelet ojentuu lähelle maksimia (satula liian korkealla), mutta tää tuskin oli Biopacen pointti.

Ja kyllä, ovaaleihin on varmasti kuskin sisäänajoaika, ihan samoin kuin esim. kampien pituuttaa muuttaessa menee hetki tottua uusiin liikeratoihin.

Mulla on kisamaastopyörässä ovaaliratas. Teillä höpömestareilla ei ole kuin mutua. Siinä ei ole mitään uutta.

  1. Ovaalirattaat tulevat koska koneistaminen ja narrow-wide ja 1 x mitälie. Ne ovat huonoja vaihtamaan.
  2. Ovaalirattaat eivät minulta vaatineet totuttelua. Yhtään mitään. Normivehkeet tosin tuntuu ovaalilla ajamisen jälkeen raskaalta viisi sekuntia.
  3. Ovaalirattaat eivät anna watteja. Muuten ne olisi kaikilla kisakuskeilla jo. Ne ehkä vähän tasoittavat tehopiikkejä.
  4. Minun mielestäni ovaalirattaat sopivat parhaiten maastoon heikkojalkaisille sinkula- ja jäykkäperäkuskeille, jotka joutuvat vaihtelevan maaston takia ajamaan paljon putkelta.
  5. Ovaalirattaat ehkä vähän jeesaavat vetopitoa, kun runttausvoiman annosteluaika tavallaan pitenee.
Kare_Eskola - 12:30, 5.2.2015 » 2) Ovaalirattaat eivät minulta vaatineet totuttelua. Yhtään mitään. Normivehkeet tosin tuntuu ovaalilla ajamisen jälkeen raskaalta viisi sekuntia.
ihan mielenkiinnosta: ootko ajanut noilla ihan maksimikadensseilla kuinka paljon?
peltsip - 12:36, 5.2.2015 »
Kare_Eskola - 12:30, 5.2.2015 » 2) Ovaalirattaat eivät minulta vaatineet totuttelua. Yhtään mitään. Normivehkeet tosin tuntuu ovaalilla ajamisen jälkeen raskaalta viisi sekuntia.
ihan mielenkiinnosta: ootko ajanut noilla ihan maksimikadensseilla kuinka paljon?
29-maastopyörä, pisin 32-11, maastoajo ja maksimikadenssit? En oo.

Hankin ovaalin just presiis siksi että maastossa takajäykällä ei voi ajaa tikkujalkojeni optimikadenssilla. Se on runttausratas ja toimii siinä.

Kare_Eskola - 12:30, 5.2.2015 » Teillä höpömestareilla ei ole kuin mutua. Siinä ei ole mitään uutta.
Tämä on kyllä täysin totta. Onko nyt niin että [i]ajon diktatuuri [/i]kieltää [i]sohvaspekulaation[/i] toisten kokemuksien/mielipiteiden ja tutkimulosten pohjalta?

^ Ainakin jos nykyteknologiasta puhuttaessa viitataan viiskyt-seiskytluvulla ajonsa ajaneisiin.

http://www.classiclightweights.co.uk/riders/engers1.jpg
kiitos kare pointeista, pitää varmaan kesällä kattoa jos sais jonkun rattaan testiin kun orlossa vaihteet.

Flogging a dead horse?

joo vähän niinkuin päässäni spekuloinkin että runttauksessa kun ei mennä missään hermoston hallintanopeuden äärirajoilla niin riittävän kokenut polkija voi oppia huomaamattaan uudenlaisen pyöritysjutun ja tottuu lennosta mutta sit kun aletaan lähestyä omaa maksimikadenssia niin saattaa rueta ilmenemään ongelmia kun pienemmät ongelmat pyörityksessä alkaa kertautua herkästi.

negaatio - 12:46, 5.2.2015 » ^ Ainakin jos nykyteknologiasta puhuttaessa viitataan seiskytluvulla ajonsa ajaneisiin.
Jos olisin viitannut nykyteknologiasta puhuttaessa seiskytluvulla ajaneisiin, ymmärtäisin tämän kritiikin.

Mutta jotta pysyttäisiin aiheessa: onko esim. Rotorin Q-ringsit saavuttanut suosiota tasaisen pinnan pyörittäjien keskuudessa?

mulla ei o kokemusta ku biopacesta, kyllä sen nytkytyksen huomaa. muuta en osaa sanoa. kivoja maisemia.

osa etuvaihtajista alkaa rähisee ovaaleilla

RTZ - 12:49, 5.2.2015 »
negaatio - 12:46, 5.2.2015 » ^ Ainakin jos nykyteknologiasta puhuttaessa viitataan seiskytluvulla ajonsa ajaneisiin.
Jos olisin viitannut nykyteknologiasta puhuttaessa seiskytluvulla ajaneisiin, ymmärtäisin tämän kritiikin. Mutta jotta pysyttäisiin aiheessa: onko esim. Rotorin Q-ringsit saavuttanut suosiota tasaisen pinnan pyörittäjien keskuudessa?
Joku ranskalainen pyöräkisa niillä voitettiin takavuosina. Ja kuulemma joku naisihminen nimeltä Vos käyttää ovaaleja aina. Mutta maksettuihin mielipiteisiin ei tietenkään voi luottaa...

Haluan 1x10 setupin droppitangolle, ja taakse olisi XT:n pakka ja vaihtaja. Jarruiksi varmaan hylexit.
Eli:
Tangonpäävaihtaja?
Retroshift?
Thumbies ja kitkat?

Löysin tälläisenkin:

Odie - 13:07, 5.2.2015 » Haluan 1x10 setupin droppitangolle, ja taakse olisi XT:n pakka ja vaihtaja. Jarruiksi varmaan hylexit.
[https://farm8.staticflickr.com/7466/15748931066_6e6b3c3e8a_b.jpg](http://www.lfgss.com/comments/11983227/)

?

Odie - 13:07, 5.2.2015 » Haluan 1x10 setupin droppitangolle, ja taakse olisi XT:n pakka ja vaihtaja. Jarruiksi varmaan hylexit. Eli: Tangonpäävaihtaja? Retroshift? Thumbies ja kitkat? Löysin tälläisenkin: http://www.m-gineering.nl/vwijk8.jpg
http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/sram-force-cx1-11-speed-hydror-groupset/rp-prod125452

e. niin siis miten ton setin kahvat?

ei taida toimia maasto derailleri tuolla.

tangonpäävaihtaja mielestäni aivan hyvä lepposempaan ajeluun.

Mites tangonpäävaihtajat muuten, olisiko niissä merkittävä etu verrattuna viistoputken kitkoihin? Toisaalta viistoputken vivut tulee aika selkärangasta, molempien vipujen käyttö samalla kädellä yms…

edit. Etenkin, jos tangonpäätkin on kitkamoodissa

^^Nyrkkisääntönä on että sramilla toimii uudet maasto- ja maantiegruppot keskenään ristiin (linky)

E: Äh, jaa niin nyt olikin 11 brifteri ja kymppipakka. Ei toimi ei. Eli ehkä tuo Kaktuksen ehdottama maastoshifterisetuppi ois halvin/järkevin.

en ole hyväkuntoisia viistoputken vaihtajia käyttänyt mutta voisin kuvitella että tangonpään etuna ainakin se että kättä ei tarvitse irrottaa tangosta vaihtaessa tai kitkamoodissa hienosäätäessä ja tuo mahdollisuus indeksointiin.

shimanon sl-bs77 ainakin toimineet erittäin hyvin 9 spd xtn kanssa ja 7900 sarjalainen näyttää ainakin samalta.

e. paitsi ei oo kitkamoodia eli eihän se toimi kun ysivaihtajan kanssa jossa sopiva vetosuhde http://www.bikehugger.com/post/view/roadmtb-10sp-shimano-incompati

Budjettiratkaisuako tässä haetaan? Pitääkö vaihteenvalitsimen jostain syystä olla muualla kuin kahvassa? Hydrauliset jarrut vai häh?