suuri vaihdekeskustelu

puhutaan.

Oon niin revolutionisti, että tää lanka ois oikeesti kova. Uskon kehitykseen ja muutokseen. Minun Yksivaihde.netissä ois yhden langan verran tilaa vaihdepyörille. Mutta vain yhden langan verran.

Jätän tämän tänne.

http://www.steel-vintage.com/campagnolo-50th-anniversary-groupset-detail

Minäkin välillä toivon että täällä olisi yksi tämmöinen vaihdelanka. Monivaihde.net on vähän liian hiljainen, ja sukkisfoorumi ei oikeen nappaa. Pärjään kyllä ilmankin tätä lankaa. Ei voimakasta mielipidettä suuntaan tai toiseen.

No vittu puhutaan asiaa sitten.

Mulla on krossarissa 2x10 voimansiirto 105-osasarjalla. Mitä se vaatii jos haluun konvertoida 1x10 voimansiirtoon. Toimiiko sama 105 takavaihtaja vai pitääkö hommata joku kitkakytkinsysteemivaihaja taakse? Kiitti!

Vaihteet käynny kiinnostaan.

Mä äänestäisin tän säilyttämisen puolesta. Lontoossa(kin) sopuisasti keskustellaan ja fiilistellään sekaisin pyöristä.

lontoo ei oo helsinki.
jus’ my two pence.

edit —ei oo suomi

Onpas asiallinen ketju. Tässä teille hyvät ystävät terveiset Retrokilpureilta.

Ja tässä niitä Pyöriä :slight_smile:

niq - 14:49, 28.5.2014 » Mulla on krossarissa 2x10 voimansiirto 105-osasarjalla. Mitä se vaatii jos haluun konvertoida 1x10 voimansiirtoon. Toimiiko sama 105 takavaihtaja vai pitääkö hommata joku kitkakytkinsysteemivaihaja taakse? Kiitti!
Ennen vanhaan käytettiin esim Dedan Dog Fangia tai pientä ketjuohjuria, mut tänäpäivänä pääsenee parempaan alkuun narrow-wide eturattaan vaihdolla.

1x10 kiinnostas kokeilla maasturissa ja seuraava pyörä tulee omaamaan myös vaihtajan korvakon.

Narrowwiden riittävyys 1x10 hommissa maastossa kiinnostaa.

niq - 14:49, 28.5.2014 » No [s]vittu[/s] puhutaan asiaa sitten. Mulla on krossarissa 2x10 voimansiirto 105-osasarjalla. Mitä se vaatii jos haluun konvertoida 1x10 voimansiirtoon. Toimiiko sama 105 takavaihtaja vai pitääkö hommata joku kitkakytkinsysteemivaihaja taakse? Kiitti!
Itse vaihdoin maasturiin vain narrow/wide-rattaan ja sillä sipuli. Ei kertaakaan tippunut ketju keskuspuistorynkytyksessä vaikka takavaihtaja oli normaali kytkimetön malli. Chainslappia tietenkin oli jonkun verran mutta niin oli ennenkin. Vaihdoin myöhemmin kytkimelliseen vaihtajaan kun edellinen tuhoutui räjähdysmäisesti osuttuaan kantoon. Ei senkään kanssa ole ketju tippunut.

Eli omien kokemuksieni mukaan riittää että vaihtaa eteen narrow/wide-tyyppisen rattaan, poistaa etuvaihtajan ja ajaa.

Nyt tiedän. Saaks narrowidea muualta kuin yläfemmasta?

Varmaan mutta miksi hakisi muualta? :slight_smile:

E: 29er, 32 edessä ja 11-36 takana. Riittää keskuspuistotyylisessä ajossa iisisti sekä ylös- että alaspäin ajamiseen.

rohloff tullu uniin viime aikoina

Yläfemmasta 130bcd narrowideä?

Crusty - 15:13, 28.5.2014 » Yläfemmasta 130bcd narrowideä?
Racefacen cx narrowidea oli ainakin eilen 110 ja 130bcd:nä

Koitan tässä speksata viisvaihteista maantiepyörää. Osat ja raamit jne. oikeestaan oliskin. Oon vaan hukannu mun vanhan Gran Sport -takavaihtajan johonki laatikkoon. Snif jospa se sieltä löytys jostain.

On one Scandal 29er odottelee osiaan. Näyttää olevan ikuisuusprojekti koska ei oo fyrkkaa rahaa. Tulossa 1x10 narrowidellä. Enempi metsä ja DH hommia harrastellut kaveri ainakin kehaisi tota narrowide systeemiä hyvin toimivaksi.

Odie - 15:03, 28.5.2014 »

Narrowwiden riittävyys 1x10 hommissa maastossa kiinnostaa.

Sram Force [CX1](http://www.cxmagazine.com/sram-force-cx1-1x-single-chainring-cyclocross-drivetrain-weight-price-review) 1x11 kiinnostaa. Narrow-wide eturatas juurikin.