Pyörämekaanikko X Uber

RTZ - 19:28, 25.3.2019 » Tosson vaan se vika, ettei sitä appia tarttis mihinkään, kun vois maksaa välittäjäpalvelun Hessulle/Helunalle kortilla.
Nii voihan sitä bisnestä tehä ilman mobiiliappeja, ellei väkisin halua slushiin pönöttää.

Eikö vieläkään ‘nopeempia hevosia’ -quotea?

Tahmatassu - 18:50, 25.3.2019 » Joo, mutta jos vedät yli tuplahintaa niin on aika kovat katteet. Pitäis varmaan alkaa luukuttaa saksasta kamaa jollain 15% katteella ja pistää riistohintaliikkeille laput luukulle.
Suosittelen toiseksi osakkaaksi Seppoykköstä. Asiakaspalvelu ja reklamaatiot hoidetaan Leppävaaran ärrällä pe-la 19-21.
nutip - 19:55, 24.3.2019 » aika sakiaa
Tahmatassu - 18:50, 25.3.2019 » Joo, mutta jos vedät yli tuplahintaa niin on aika kovat katteet. Pitäis varmaan alkaa luukuttaa saksasta kamaa jollain 15% katteella ja pistää riistohintaliikkeille laput luukulle.
Ei vittu niin sakiaa että tarttis sakset. Ei ollut tahmatassu sitten kaupan ja ekonoomian asiantuntija?
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Aika polarisoituneeksi meni keskustelu nopeasti eli selkeästi aihe, joka herättää tunnetta (vitutusta). No, mä jätän tän vääntämisen nyt sit tältä osin, koska mielipide on käynyt selväksi ja tän foorumin/langan aktiiveilta ei ajatukselle tukea/kiinnostusta heru, minkä selvittäminen oli avauksen tarkoitus. Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
alustatalous tosiaan ei ole laitonta muttei ole myöskään vittuilu

Liikkuvat pyörähuollot toimii oikein näppärästi sekä tehokkaasti. Tehokkuus perustuu kuitenkin siihen, että huoltopiste parkkeerataan paikkaan, josta lähiseudun asiakkaat ovat jo etukäteen tietoisia ja siinä pysytään niin kauan kuin pyöriä saadaan sisään riittävällä tahdilla. Jokaisessa pyörävarastossa on varmasti enemmän kuin yksi huollon tarpeessa oleva pyörä, joten jatkuva sinkoilu yksittäisten pyörien perässä ympäri kaupunkia ei ole järkevää.

Montako kertaa toi jäätelöautopulju olikaan nyt mennyt konkurssiin?

Hyvin tuntuu liikkuvan pyöränkorjaus täällä periferiassa ihan facebookin paikallisryhmän kautta, kun minkäänlaisia kivijalkaliikkeitä ei ole. Mummot toki jää siinäkin osattomaksi ilman että joku muu sen niille vinkkaa.

Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
pieni merenneito - 14:27, 26.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
Erityisesti nämä kaksi:
  • Spekulaatio siitä, kuinka moni peruspyöräilijä luopuu tulevaisuudessa pyörän omistamisesta ja korvaa sen jonkun tarjoamalla vuokrapyörällä tai muulla kulkineella? Mikäli mennään siihen, että iso osa peruspyöräilijöistä luopuisi pyörän omistamisesta, tämä varmaankin vaikuttaisi huoltopalvelua tarjoavien pyöräliikkeiden toimintaan, koska oletusarvoisesti vuokrapyöriä tarjoava taho hoitaisi huollon itse tai yhteistyökumppanin kautta.

  • Erilaiset toimintamallit, joissa pyrittäisi tekemään jonkin tason yhteistyötä pyöräliikkeiden kanssa. Varmaankin niiden osalta kiinnostusta voisi olla jollain tasolla.

Rengasmiestä ja mobiilihuoltoa on ollut. Rengasmies varmaan asiakkaita pienemmissä asioissa kiinnostaisikin.
On tietty inan haastavaa ollut, kun on yksi tyyppi ollut valmiudessa odottamassa keikkaa jota tulee tai on tulematta.

Itse näkisin tällaisen nimenomaan kivijalkahuollon jatkeena, jossa tiettynä kellonaikana joku tyyppi on valmiudessa lähtemään vaihtamaan kumia tai nostamaan ketjua. Isommissa asioissa voisi (rahaa vastaan tietty) soittaa kyydin sinne kivijalan huoltoon. Muutoin kyseinen tyyppi toimisi liikkeen työntekijänä.

Jotain vikaa tuossa on pakko olla kun sitä ei varsinaisesti ole toteutettu.

rengasmiehessähän palvelulupaus oli vähän semmoinen Team Ahma -henkinen teiden ritari, joka tulee paikkaamaan kumin ja auttamaan takaisin renkaille. Tämmöisen alustan voisi kuitenkin ajatella myös semmoisena urakkakilpailutuksena, kuten Auto-Jerry tai Urakkamaailma eli asiakas voisi valita, että keneltä ostaa huollon. Sitten korjaaja voisi tehdä sen paikan päällä tai viedä pajalleen, mutta nämä olisi semmoisia muuttujia, joiden perusteella asiakas voisi valintansa tehdä. Eli myös kivijalkahuolloille tästä voisi tulla uusi myyntikanava.

Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?

Eiks tommmonen sivutoiminen peruspyörännysväys sopis ennemminkin sellaselle kuin omalla alustalleen. Tyyliin vaihdetaan pyörän kevyt keväthuolto rahaan tai vaikka mattojen pesuun, tai soittotunteja kielitunteihin yms. jne.

Hyvin tehtynä tommonen ois mun mielestä se tulevaisuuden juttu.

kaukomieli - 21:45, 26.3.2019 » Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?
En tiedä onko aikapankkia enää olemassa, mutta muistaakseni Kallion suunnilla oli toiminnan päämaja kun siitä tehtiin dokumenttielokuvaa 2012ish.

e: jaa täällähän nämä näyttäis olevan listattuna

Mikä tässä on alunperin pointtina? Kehittää konsepti kun se on kivaa vai saada rämät pyörät ajoon?
Juristina ainakin tienaa paremmin :wink:

tewms - 21:49, 26.3.2019 »
kaukomieli - 21:45, 26.3.2019 » Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?
En tiedä onko aikapankkia enää olemassa, mutta muistaakseni Kallion suunnilla oli toiminnan päämaja kun siitä tehtiin dokumenttielokuvaa 2012ish. e: [jaa täällähän nämä näyttäis olevan listattuna](http://www.aikapankit.fi/suomessa.html)
sit oli tämä [nappinaapuri](https://www.nappinaapuri.fi/info), jossa tais tulla jossain vaiheessa jotain verotuskeskusteluakin, että kuinka näitä vertaispalveluita saa myydä naapureille. Vai liitytikö se tuohon [aikapankkiin](http://www.aikapankit.fi/aikapankki.html), jossa vaihdon välineenä toimii nimensä mukaan aika.

Kaikki tuollainen vastikkeellinen toiminta on verotettavaa eli palkka.fi se olis. Verottajan ohje.

e: ei ollu vielä perjantai

nyt kun saatiin tällänen loskaisampi tunnustuksien luola topi vihdoin tulille ni oon kans joskus joka kesä miettiny paskan markkalagerin luukuttamista teineillenne puistossa suoraan jäiden seasta cargon lavalta kustannusten kuolettamiseks mut salee joku oman virkamieselämänsä foorumipoliisi tohonkin puuttuis :confused: t capricorn