Pyörämekaanikko X Uber

Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
pieni merenneito - 14:27, 26.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
Erityisesti nämä kaksi:
  • Spekulaatio siitä, kuinka moni peruspyöräilijä luopuu tulevaisuudessa pyörän omistamisesta ja korvaa sen jonkun tarjoamalla vuokrapyörällä tai muulla kulkineella? Mikäli mennään siihen, että iso osa peruspyöräilijöistä luopuisi pyörän omistamisesta, tämä varmaankin vaikuttaisi huoltopalvelua tarjoavien pyöräliikkeiden toimintaan, koska oletusarvoisesti vuokrapyöriä tarjoava taho hoitaisi huollon itse tai yhteistyökumppanin kautta.

  • Erilaiset toimintamallit, joissa pyrittäisi tekemään jonkin tason yhteistyötä pyöräliikkeiden kanssa. Varmaankin niiden osalta kiinnostusta voisi olla jollain tasolla.

Rengasmiestä ja mobiilihuoltoa on ollut. Rengasmies varmaan asiakkaita pienemmissä asioissa kiinnostaisikin.
On tietty inan haastavaa ollut, kun on yksi tyyppi ollut valmiudessa odottamassa keikkaa jota tulee tai on tulematta.

Itse näkisin tällaisen nimenomaan kivijalkahuollon jatkeena, jossa tiettynä kellonaikana joku tyyppi on valmiudessa lähtemään vaihtamaan kumia tai nostamaan ketjua. Isommissa asioissa voisi (rahaa vastaan tietty) soittaa kyydin sinne kivijalan huoltoon. Muutoin kyseinen tyyppi toimisi liikkeen työntekijänä.

Jotain vikaa tuossa on pakko olla kun sitä ei varsinaisesti ole toteutettu.

rengasmiehessähän palvelulupaus oli vähän semmoinen Team Ahma -henkinen teiden ritari, joka tulee paikkaamaan kumin ja auttamaan takaisin renkaille. Tämmöisen alustan voisi kuitenkin ajatella myös semmoisena urakkakilpailutuksena, kuten Auto-Jerry tai Urakkamaailma eli asiakas voisi valita, että keneltä ostaa huollon. Sitten korjaaja voisi tehdä sen paikan päällä tai viedä pajalleen, mutta nämä olisi semmoisia muuttujia, joiden perusteella asiakas voisi valintansa tehdä. Eli myös kivijalkahuolloille tästä voisi tulla uusi myyntikanava.

Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?

Eiks tommmonen sivutoiminen peruspyörännysväys sopis ennemminkin sellaselle kuin omalla alustalleen. Tyyliin vaihdetaan pyörän kevyt keväthuolto rahaan tai vaikka mattojen pesuun, tai soittotunteja kielitunteihin yms. jne.

Hyvin tehtynä tommonen ois mun mielestä se tulevaisuuden juttu.

kaukomieli - 21:45, 26.3.2019 » Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?
En tiedä onko aikapankkia enää olemassa, mutta muistaakseni Kallion suunnilla oli toiminnan päämaja kun siitä tehtiin dokumenttielokuvaa 2012ish.

e: jaa täällähän nämä näyttäis olevan listattuna

Mikä tässä on alunperin pointtina? Kehittää konsepti kun se on kivaa vai saada rämät pyörät ajoon?
Juristina ainakin tienaa paremmin :wink:

tewms - 21:49, 26.3.2019 »
kaukomieli - 21:45, 26.3.2019 » Onko muuten olemassa mitään hyvin toimivaa alustaa jossa ihmiset voisivat myydä ja vaihtaa palveluita keskenään?
En tiedä onko aikapankkia enää olemassa, mutta muistaakseni Kallion suunnilla oli toiminnan päämaja kun siitä tehtiin dokumenttielokuvaa 2012ish. e: [jaa täällähän nämä näyttäis olevan listattuna](http://www.aikapankit.fi/suomessa.html)
sit oli tämä [nappinaapuri](https://www.nappinaapuri.fi/info), jossa tais tulla jossain vaiheessa jotain verotuskeskusteluakin, että kuinka näitä vertaispalveluita saa myydä naapureille. Vai liitytikö se tuohon [aikapankkiin](http://www.aikapankit.fi/aikapankki.html), jossa vaihdon välineenä toimii nimensä mukaan aika.

Kaikki tuollainen vastikkeellinen toiminta on verotettavaa eli palkka.fi se olis. Verottajan ohje.

e: ei ollu vielä perjantai

nyt kun saatiin tällänen loskaisampi tunnustuksien luola topi vihdoin tulille ni oon kans joskus joka kesä miettiny paskan markkalagerin luukuttamista teineillenne puistossa suoraan jäiden seasta cargon lavalta kustannusten kuolettamiseks mut salee joku oman virkamieselämänsä foorumipoliisi tohonkin puuttuis :confused: t capricorn

^ toihan on bugisin softa mitä löytyy

Ilmanen yösija-softa.

En kyllä kutsuis reisimajoitusta ilmaseks.

.

Partatera-Pietari - 17:56, 26.3.2019 »
pieni merenneito - 14:27, 26.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
Erityisesti nämä kaksi: - Spekulaatio siitä, kuinka moni peruspyöräilijä luopuu tulevaisuudessa pyörän omistamisesta ja korvaa sen jonkun tarjoamalla vuokrapyörällä tai muulla kulkineella - Erilaiset toimintamallit
no mun seuraava kysymys on että minkä takia sun mielestä ne ihan aiheelliset, työvoimapoliittiset kysymykset eivät ole kiinnostavia?

Idea pyörien saamisesta ajoon on loistava. Parempi ratkaisu olisi kuitenkin tuottaa kansalle sellaisia pyöriä jotka kestää halvalla. Ei se shimano journey parane siitä huoltamalla. Mummis on monta kertaa parempi kulkuneuvo kuin marketti hybridi.

tsygakuski - 12:22, 27.3.2019 » Idea pyörien saamisesta ajoon on loistava. Parempi ratkaisu olisi kuitenkin tuottaa kansalle sellaisia pyöriä jotka kestää halvalla. Ei se shimano journey parane siitä huoltamalla. Mummis on monta kertaa parempi kulkuneuvo kuin marketti hybridi.
"Laadukkaat Shimano 18-v vaihteet" kuulostaa peruspulliaisen korvaan teknisemmältä/modernimmalta/paremmalta kuin "jalkajarru". Oon ihan samaa mieltä että paras yhdistelmä olisi että kuluttajat ostaisivat A) ilman huoltoa kestäviä pyöriä, tai B) säännöllistä huoltoa vaativia pyöriä ja huoltaisi niitä. Nykytilanne vaan on se, että ostetaan halvalla säännöllistä huoltoa vaativia pyöriä ja laiminlyödään huolto, sillä se on suhteellisen kallista pyörän hankintahintaan verrattuna.

Myös kylkiäispyörien jakamisen voisi esim. lopettaa, sillä ne ovat omiaan nakertamaan polkupyörän arvostusta siellä peruspulliaisten keskuudessa.

Täähän ei tavallaan ole pyöräskenelle uniikki ongelma. Nimittäin konsumerismi :shrug;

rudi - 7:04, 27.3.2019 » Kaikki tuollainen vastikkeellinen toiminta on verotettavaa eli palkka.fi se olis. Verottajan [ohje](https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48423/talkoo--naapuriapu--ja-vaihtotyön-verotus/).
Viranomainen osaa kyl pilata aina kaiken mut mitä tekemistä tolla palkka.fi:llä on minkään toimivan vaihtotalousalustan kanssa?

Ootko verovirkailija?