P: veli marjapuuro 56

asiasanat: mehujarrut, nyssäkät, läpiakselit, kuituhaarukka, resilienssi, huoltovarmuus

10 Likes

En uso ennenku näjen.

1 Like

Heh en minäkään. Tässä on myös vähän muita epävarmuustekijöitä esim. GRX-palikoiden suhteen, mutta jos ei muuten onnistu niin lainaan Stavasta voimansiirron kesäksi.

Alustava osaspeksaus:

runko: Kepler 56
haarukka (jossain vaiheessa): Genesis CGR1
putket ja ohjainlaakeri: Ritchey Classic
satula: Ritchey Comp Streem
tanko: Ritchey Butano 44
tankonauha: Ritchey WCS Race
kiekot: DT Swiss R460 x Novatec x SP
kumit: Gravelking slick 38 (vaihtelun vuoksi täysmustana) / Gravelking EXT 38
valot: SON eteen ja B&M taakse
kammet (ainakin aluksi): Shimano FC-6206 (Deerhead!) x Garbaruk 44t silver
vaihtajat + jarrut: Shimano GRX 600/400/812 1x11
polkimet: Ritchey
pakka: Microshift 11-46
pullotelineet: ehkä P.O.G. x3 kun ei jaksa maksaa premiumia Ritcheystä
nyssäkät: Ortlieb Gravel Pack S, Restrap frame bag ja sitten mietiskelyssä vielä montako muuta ja minkä kokoisia + Voile-remmejä

Pähkäilin pitkään 1x vai 2 ja päädyin 1x ja valitsin nyt isoimmaksi rattaaksi saman kuin Stavassa, eli 44 ja kun kuitenkin paljon kevyempi pyörä tulee niin eiköhän tuo kevyin 44-46 vaihde riitä.

grx

kesäksi

pääs nauru ja itku samaan aikaan

1 Like

Elikkäs GRX palikat on nyt hallussa. Takavaihtajan hainkin pari viikkoa sitten BAS shopista.

3 Likes

BAS on kyl asia puoti

Tässä on ollut kaikenlaista kesällä, kuten mm. kesäkuussa sairastettu A-variantti ja muutto (kuva auto- eli pyörätallista) ja ei taas heinäkuussa ollut voimia puuhailla, mut ehkä tän nyt ennen elokuun loppua saisi kasaan.

Stemmiksi ehkä sitten kuitenkin joku 0°. Ehdotuksia?

9 Likes

velo orange tall stack stem

Vähän harmillinen toi vaaka vaakaputki jossei meinaa hyödyntää sitä, toivottavasti spacerit häviää. Muuten yhdyn spaceriin.

@kappa lupasi ystävällisesti lainata omaansa niin vois tässä antaa mahdollisuuden.

2 Likes

Ahmakuskina voin tulla kertomaan mielipiteen että -17° tall stackin vaatiman ruodon pituuden voi melkeinpä puolittaa jo +6 kulmalla samoilla tangon koordinaateilla. Mut toki kaikkea on kiva kokeilla teräskeulalla ensin, kun kuituruodon kanssa tämmöiset vaatii aina vähän sitoutumista lopputulokseen sikäli jos tuo em. genesiksen kekke oli tähän jossain vaiheessa tulossa

Sit jos haluaa pitkää kaulaa stemmiin prikkojen sijaan, niin plussakulmainen vaihtis vo tall stackille vois olla fairweather/nitto ui-71, jos semmoisen tohtii uittaa

Jok tap hyvä pyörä tulossa

1 Like

Joo näinhän se on! Odottelen nyt vielä myös jos Veli ite sais 2022 uudestaan all road carbon forkin myyntiin. Kertoivat mailissa myös pohtineensa täyskuituisuutta ja dynamovientiä kun keväällä kyselin saatavuutta. Fyxation Sparta myös mahdollisuus.

1 Like

Tanko on vielä ainakin pari senttiä korkeammalla kuin rollerissa. Lauantaina takajarrua mallaillessa tuli huomattua että Shimanon Veijo ei ollut laittanut mukaan 160mm adapteria niin huomenna sitten taas kaupoille.

5 Likes

Tänään on sitten tullut pohdiskeltua etuvalon asettelua. Olin alunperin toivonut että se mahtuisi tankolaukun alle, mutta ei nyt oikein jää tilaa. Eli varmaan seuraavaksi fiksuin tankoon jollain Supernovan tms kiinnikkeellä.

Ajatus tässä siis sekä gravel- että pitkän matkan suorituspyörä ja kruunuun asennus ois sinänsä kivempi ettei tarvitsisi esim tempokeppien tieltä siirtää sitä.

Saako tuota tankolaukkua asennettua enemmän ylös ja eteenpäin?

Kokeilin sitäkin, mutta sitten ei pystynyt vaihteita käyttämään kunnolla. Tanko siis miedolla flarella oleva 44 cm Ritchey Butano ja kuivapussissa Marmotin joku kolmen vuodenajan teltta, jota tulee syksyisin käytettyä. Noita spacereita tangon ja kehdon välillä on nyt kolme tasoa tuossa.

Heh hyvä huomata illalla ilmausta aloittaessa että puuttuu Shimanon ilmauskupin adapteri. Oiskohan se nyt sitten viimeinen puuttuva osa.

No pistetääs yks NDS teaseri. Ja kyllä ilmausta tehdessä olin siivonnut pöydän.

6 Likes

mitä mä en ymmärrä joko kuvasta tai sanasta NDS teaseri?

Aah kappas ei pitäis väsyneenä kirjoitella. DS (drive side) piti kirjoittaa kun kaikki muut kuvat NDS (non drive side).