Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Tarkistan nyt että ymmärrän oikein. Oliko siis pelagolla, kalevankadun liikkeessä tollasia vastaavia tuuman putkella olevia levarikeuloja 50€ kappale? Ja jäikö vielä tsägällä kun ostit ton?

1 Like

1 1/8 keuloja. Oli juu laatikossa vielä. Osassa normi haarukan päät, Hangon tai Stavangerin kekejä kai. Osassa eteenpäin avautuvat haarukan päät.

2 Likes

Kuulostaako tyhmältä idealta kasata Brother Kepler runkoon “maantiepyörä”?

Perus 2x11 maantie vaihteilla ja levareilla ja renkaiks jotkut sopivat 30-35mm sliksit. Ajot erilaisilla teillä. Maantielenkkejä kyllä, mutta etupäässä yksin. Retkiä, joista varmaan kanssa osa yksin. Ajatuksena taustalla on, että mun vanha Bianchin maantiepyörä on kiva ajaa, mutta kaipaan paksumpaa rengasta kun 25 mm. Toki moneen moderniin oikeesti kireeseen maantiepyörään nykyään mahtuu joku 30 mm kumi, mutta en tartte mitään hiilaritykkiä ja haluan että sillä fillarilla voi tarvittaessa ajaa myös farkut jalassa.

Keplerissä geometria täsmäis aika hyvin tohon Bianchiin. Sama keulakulma ja vaakaputki, stack 3 mm matalampi. Toki teräs on eri kun alu, mutta ajattelin että tosta vois saada suunnilleen samaa fiilistä, kun ajoasennon sais säädettyä samaks.

Stroma houkuttelis myös, jos jostain löytäis. Mutta ei toki yhtä monipuolinen.

1 Like

Yhtä tyhmältä idealta kuin se että kasasin droppitanko maastopyörän eli just oikeaa toimintaa. Määrittelet itse pyörätarpeesi ja kasaat itseäsi miellyttävän kokonaisuuden, jolla on ajaminen on innostavaa.

8 Likes

Just hyvä. Ajoin useita vuosia 1x11 setillä ja jollain 35mm kumilla tyytyväisenä. Ja se 1gen cantijarrullinen versio kepleristä.

1 Like

Ei. Terveisin:

Ja siis on täällä foorumilla käyttäjillä @kolkka ja @anon11025706 ainakin Stroma.

2 Likes

Jes. Ihan oikeilla jäljillä taidan olla.

Tää vois vaihtua S-koon bridge clubiin tai trolliin.

Kun tässä nyt joutuu kuitenkin odottelemaan, niin kysyn vielä, et onko täällä kokemuksia tosta Stromasta runkona ja varsinkin verrattuna Kepleriin?

Jos kokee että 35 milliset kumit riittää ja on rahaa ja rungon jostain löytää, niin Stroma vois olla aika hieno.

Edit: Saatavuus ja monipuolisuus ajaa tällä kertaa kyllä Kepleriin. Kiitos kommenteista.

@kolkka varmasti osaa antaa näkemystä molemmista?Väliaikainen single speed testikasaus ennen vaihteistamista

Cross check sai vihdoin käsittelyn maalinpoistoaineella kun en jaksanut katsella kakkarolleri väritystä (sorry @tutam ) & alle kasattiin uudet 650b kiekot Dia-Compe Ene Touring/SP PD-8 navoilla & Dartmoor Raptor kehillä.

Tire clearancen kanssa on takana vielä hieman työstämistä että saa 2.2 leveän renkaan pyörimään ongelmitta, eli jos tunnet jonkun PK-seudulla ketä osaa hellävaraisesti rutistaa putkea niin ilmianna hänet!:slight_smile:

13 Likes

Tässä olis yksi sellainen Masi, jota CNC-kaupassa taitaa edelleenkin olla joitain kokoja saatavilla. Itselläni koko 60, keulana Brotherin teräksinen soratiepyöräilykeula. Osat muuten vähän mitä sattuu, mutta hyvin toimii ja kulkee.

10 Likes

Pienet ja hitaat on askeleet :grin:

Sain nyt kuitenkin aikaiseksi tehdä tähän uuden etutarakan. Olin jotenkin vähän kiireellä ja ilman visiota liikkeellä, kunhan tiesin noin suurinpiirtein minkäkokoisen halusin. Tein sit suorakulman ja lisäsin takastopparin Carradicelle. Sit lisäsin pari putkea, ja pari lisää, ja pari lisää… Putkien liittymäkohtia oli lopulta 17 mutta tuotantoteknillisistä syistä hioin muutamat juotoskohdat ensin kerran ja sitten vielä toisen kerran kun olin lisännyt toisen putken eri suunnasta. Eli 25 minifillettiä hiottavana.
Ei helvata että oon tyhmä.

Ostin myös Rangerit tähän kun oli niin hyvät muistikuvat niistä Rangereista jotka oli siinä Mega-Marinissa joka on nykyään Jonnella. Tiedän, tiedän, lupasin etten ikinä enää osta WTBn kumeja. No nyt ostin. Ja voi piru että on paremmat kuin Mezcalit. Tuntuu siltä että lähti kilo rullaavaa massaa molemmista päistä. Lähes identtisen kokoiset nämä 2.8" Rangerit ja 2.6" Mezcalit eli mahtuu hienosti.

En jaksanut alkaa juottelemaan mitään runkoon niin porasin sit vaan reiän alaputken alapuolelle ja niittimutteri perään. Sain tuon juomapullotelineen 64mm alemmas.
Tästähän myös pöllittiin Luxos-etuvalo mut en mitenkään ehtinyt perehtyä mihinkään vaihtoehtoiseen systeemiin niin laitoin sit vaan uuden samanlaisen. Eikä oikein ollut pätääkään laittaa monta sataa euroa johonkin K-Liteen tai Cinqiin ja vielä toistasataa erilliseen etuvaloon. Joku päivä vielä.

Hyvä pyörä kyllä, ehtispä ajaa.

18 Likes

hauska tartsi! mut joo just tossa kiroilin jollekki eilen tota samaa, ‘nopee pikku etutartsi’ vie yleensä aikaa about saman tai enemmä ku uuden rungon etukolmio

Kiitti!
Pomppiksen tarakka oli semmonen yhen illan sutaisu mut tässä oli kyllä niin paljon jiiraamista ja sovittamista et olisko menny ihan kaksi normaalia työpäivää. Eihän rungon pääkolmiossa ole ku neljä isoa saumaa, vartin homma :grin: :wink:

1 Like

Siisti kyl, koko pyörä ja tartsi.

Liekö Mezcaleissa toi isoin koko tehty jykevämmäksi kuin muut kun paino näyttää siihen hyppäävän suhteessa enemmän kuin muiden kokojen välillä ja vain sitä oon kuullut moitittavan hitaan tuntuseksi.

Tjaa, hyvin mahdollista. Ei ole tosin mitään e-bike-moottoripyörä-leimaa eli en ymmärrä miksi siitä olisi tehty niin jykevä kuin mitä on. 2.6 Mezcal on paperilla jopa 100g kevyempi kuin 2.8 Ranger mutta en ole vielä havainnut grafeenin taikaa tai mitään superrullaavuutta. Tuo Rangeri suorastaan lentää ja feedback on ihan eri maailmaa. Harmi että ne 26x3.0" lopetettiin, toivon mukaan nää 27.5x2.8" pysyisi mallistossa toistaiseksi.
Kapeampaa Mezcalia en ole kokeillut mutta ei oikein ole pyörääkään mihin laittaisin jonkun ~29x2.1" renkaan. Paitti tää tietty. Jos nyt kasaan 29"-kiekkosetin tähän niin päädyn ehkä Spotted Catiin jos Sami antaa positiivisen arvostelun.

Kolme kuukautta vähän venyny. Tuorein arvio on, että laiva Saksassa 28.9. ja runko Tampereella lokakuun puolivälissä. Saas nähä.

CX-runko:

alumiinia
taper-keulalle
flatmount
BSA
n. 1,5kg (~52C-T)
n. puol tonnia

Mistä tämmönen? Forme Calver ois aika hyvä, mutta briteistä ostaminen on kallista.

Onks Swiss Cross:is iso riski toe overlapille 38mm renkaalla? Mul on “ihan keskiverto” jalka.

t: ajanu hetken graveljyrällä ja haluisin ajaa tunnokkaalla kyklopyörällä selkä kyyryssä.