P: Outoja teknisiä ratkaisuita ja obsoliitteja standardeja

Kuulostaa lupaavalta!

Tämä kiinnostaa.

Mitäs tälle kuuluu?

Mä oon pelänny että joku kysyy. Tää projekti meni jäihin kun tuli vähän muuta. Ehkä sit ensi talvena.

Tai, no,

26x2.3 lokareilla
Vaaka putki
Vanne jarru
Pika linkku
Droppi tanko
Vaihde optio
Slow cooking

Käyttötarkoitus kiinnostaa.

Nii, joo, varmaan enimmäkseen ajelen tällä rospuuttoaikana töihin ja ehkä nättinä kesäpäivänä Nuuksioon telttailemaan. Mutta juotetaan nyt ensin.

Noniin, nyt kun ekat messingit on tämän projektin osalta sulateltu, laitetaas tänne vaikka ekaksi kuvaa siitä mitä on mahdollisesti syntymässä. Muutama detsku vielä auki tosin, mutta eiköhän toi ala olla aika lopullinen.

Tää lähti siis alunperin sellaisesta ajatuksesta, että koin leveän 622 renkaan vähän turhan isoksi kankeaksi omassa käytössä ja halusin koettaa miltä maistuisi leveärenkainen droppitankopyörä pienemmällä kiekkokoolla. Koska lisäksi tykkään cantijarrujen estetiikasta ja 584 vannejarrukehien saatavuus on mitä on, päätin pienen pohdinnan jälkeen mennä 559:lla. Joka siis 2,25 koossa on halkaisijaltaan aika kivasti sama kuin kapea 622 maantiegummi. Olisin toki voinut ostaa ysärimaasturin ja testailla sillä, mutta en kuitenkaan ostanut. Koska mitäs hauskaa siinä olisi ollut.

Putkiksi tulee pääosin Columbuksen Cromoria, perään Kongan Yoke ja tommoset perinteiset viistodropit. Lokarioptiot, dynkkyvalot ja mitä näitä nyt on laitetaan tietty, jos vaikka joskus vielä työmatkaakin ajelisin tällä.

Koetan päivitellä tänne kuvia ja muuta sitä mukaa kun homma hissun kissun etenee.

1 Like
niq - 18:59, 29.2.2020 » Mitäs tälle kuuluu?
Hyvää näyttäis kuuluvan!
1 Like

Oon itekkin hieman alkanu vierastamaan isoja kumeja 622-koossa, juurikin dropilla. Nykyiset 622x44 Bywayt tuntuu olevan aikalailla maksimi mitä laittaisin Stavaan. Pienemmät kiekot samalla efektiivisellä ulkomitalla tuntuu kiihtyvän paremmin eikä tarvii yhtä paljon eforttia. Voi tosin olla että on korvien välissä. Joku 350mm säde on aika hyvä yläpää, 60x559 ehkä jopa vielä parempi.
Jos haluaa pikkasen spordisempaa niin laita sellaset cantijarrut joissa on säätövaraa ja 47x584. Mut se olikin varmaan jo tiedossa.

Ollaan muuten aika samankokoisia, pitää yrittää päästä tyyppaamaan tätä kun on valmis. Happy brazeings!

Pirukseltaan hitaasti etenee, mutta ensi viikolla toivottavasti saan tän taas jigiin kiinni ja pääsen etukolmion pariin. Aika paljon fiksaamista jäi tohon peräänkin vielä, mutta ne sit samalla kun fileoin loppuja saumoja. Varsinkin ton yoken kanssa joutu vähän kasvattamaan uskoa ennen kuin uskalsi antaa tarpeeksi lämpöä.

Hieman työkaluntekoa tässä välillä.

Mulla on yksi ylimääräinen setti noita aihioita porattuna ja halkaistuna mutta ilman ruuvinreikiä. 3x28, 3x32 ja 2x35. Kotimaista mäntypuuta ja vaatii viimeistelyä. Pm jos kinosta.

Aika uskaliaan oloinen bb droppi. Mut kaipa se urbaanissa maastossa menee, kunhan ei kamalasti kanttaile. No, toisaalta omista maastureista matalin keskiö näyttäis olevan n. 280 mm maasta. 165 mm kammilla vois olla jepa (ehkä niinku imo).

postaan eeppiseen

Mkhanik - 1:32, 23.11.2020 » Aika uskaliaan oloinen bb droppi. Mut kaipa se urbaanissa maastossa menee, kunhan ei kamalasti kanttaile. No, toisaalta omista maastureista matalin keskiö näyttäis olevan n. 280 mm maasta. 165 mm kammilla vois olla jepa (ehkä niinku imo).
Onko maailma tullut jo siihen että 65 mm BB droppi on uskalias mataluudellaan? Eikös matalampi (60-70, jopa 80) oo aina käytännöllisempi ja parempi ajettava? Mutta silti korkea on muotia? Varsinkin kun tässä projektissa näyttäis olevan vaihteet niin kanttaritkaan ei ole ongelma.

Hienoa tekemistä tässä langassa! Odotan innolla tulosta.

Rssi - 10:43, 23.11.2020 » Onko maailma tullut jo siihen että 65 mm BB droppi on uskalias mataluudellaan? Eikös matalampi (60-70, jopa 80) oo aina käytännöllisempi ja parempi ajettava?
Huomasithan, että täsäs on 26" kiekot?
timoma - 11:44, 4.10.2020 » Joka siis 2,25 koossa on halkaisijaltaan aika kivasti sama kuin kapea 622 maantiegummi.
Hienoa tarkoitukseen tehtyä suunnittelua siis mielestäni.

Eikös korkea mennyt pois muodista fiksipyörien, criterium-pyörien ja cyclocrossarien mukana? Gravel-pyörissähän keskiön pudotukset on helposti luokkaa 70 mm. Toki niissä 650b/700c kiekot.

Tähänkin on kummiskin tulossa varmaan vapaaratas, niin en ymmärrä ongelmaa kanttaamisen suhteen.

Disc Trucker 26":ssa on 46-milliset renkaat vakiona ja BB-droppia 50 mm. En pidä 65 milliä kovin uskaliaana isompien renkaiden kanssa. Massasta kyllä poikkeaa, mutta käyttötarkoitus huomioiden vain parempaan suuntaan.