Mitä pikalinkkujen tilalle?

Nii sekin vielä joo että ei taida ton lujuusluokan rosteriruuveja olla olemassakaan. Eli Surly mies puhuu paska puhetta myynti puheessaan.

Mutta. Kyllä mun silti täytyy vähä ihmetellä ettei pysy napa liukumatta paikoillaan kahdella M6-pultilla. Vaikka kuinka olis pehmeetä matskuu.

NKOTB - 18:40, 18.9.2019 » Ei, kyllä se pyörä, jonka kiekkoihin aattelin ne kierteet pyöritellä on joku Cyclepron maasturi ysäriltä.
tässä kun lienee vielä vertikaalisen tyyppiset hahlot, niin en kyllä mitään kierteyttelisi ja jotain alibaba-anodisointihämmennyksiä tilailisi, semminkin kun käypäisää linkkua varkaudenestolla on helposti saatavilla.

Mulla on Surly Ultra New ja ihan 5 mm avain käy pultteihin. Ovat myös kestäneet normaaleja momentteja, toisin kuin Fixie Incin alkuperäispultit, jotka venähtivät kiristäessä.

Pikalinkun tilalle laitettava DT RWS ei ole ongelmallinen tuote sen enempää kuin Shimanon pikalinkku, mutta on silti vain 5-millinen. Irtopulttien kanssa pääsee käyttämään 6-millistä kiinnikettä, mikä on merkittävästi kestävämpi. Tosin: ongelmat 5-millisten kiristimien kanssa (pikalinkulla tahi kuusiokoloina) kommuuttikäytössä on itelläni pyöreät nolla.

25 mm on muuten sopiva pituus M6-pulteille, joilla kiinnitetään kiekko.

kid_scientifik - 19:44, 18.9.2019 »
NKOTB - 18:40, 18.9.2019 » Ei, kyllä se pyörä, jonka kiekkoihin aattelin ne kierteet pyöritellä on joku Cyclepron maasturi ysäriltä.
tässä kun lienee vielä vertikaalisen tyyppiset hahlot, niin en kyllä mitään kierteyttelisi ja jotain alibaba-anodisointihämmennyksiä tilailisi, semminkin kun käypäisää linkkua varkaudenestolla on helposti saatavilla.
Horisontaaliset haarukanpäät siinä rungossa on, mutta en mä sen takia niitä akseleita kierteytä. Rahan säästäminenkin voisi olla syy, mutta kyllä mä ennen kaikkea lähden tähän urakkaan, jotta sun ei tarvitse sitä sitten tehdä.

juu, ei tarttenu kierteytellä. ostin fillaritorilta tollaset teräisät rws-linkut kybän kappale vastaavaan käyttöön. hyvin toimineet ja mukava käyttää. voin suositella.

Tää lienee monista langoista se jossa asiasta viimeks pölötetty. Onks toi akseli itte kierteytetty M6-pultille vai onks tää joku tehtaalta tullu systeemi?

Jes, mä vasta räpläsin hakua, joten olit nopeampi.

Toi on Surlyn 135mm tehtaan jäljiltä ja rautakaupan pultti. Edellistä pulttia kiristäessä työkalu lipesi ja katsoin paremmaksi vaihtaa ehjäkantaiseen pulttiin, joka sitten todennäköisesti oli valmistusvikainen, koska ei oikein tuntunut kiristyvän ennen poikkinapsahtamista.

Siellä voi kierteissä hyvin olla myös jotain vikaa/paskaa joka estää ruuvin pyörimisen. Tai oliko pultti pidempi kuin mihin kierteet ylettyy akselin sisällä?

Ei, saman mittainen kuin alkuperäinen. Kun sain tuon jämän ulos, toimi vastaava pultti kuten pitääkin.

No sitte. Monta vuotta jo pitäny kierteytyshommiin ryhtyä mutta enpö oo vieläkää saanu aikaseks. Kai tässä yrittää tekosyitä löytää taas ettei tarttiskaa.

On tossa mahdollista, että joku palikka ei ollut kohdillaan. Kuvasta puuttuu Surlyn oma adapteri, jolla toi napa istuu Ogren boost-takahaarukkaan, joten tossa on oma räpläämisensä paikalleen.

Oliko pultilla joku lujuusluokka ilmoitettuna?

Kun pehmeä kiinnike lähtee venähtämään, se jatkaa venymistään lisävenymisen aina helpottuen kunnes jossain kohtaa napsahtaa.

Vähän kuin purkkapalloa puhaltaisi pakkasella: pikkusen jäykkää, mutta posahtaa ilman varoitusta.

Ei tai jos oli, niin ei ole tallessa. Vinkit maailmanlopun pulteista otetaan vastaan.

Mutta siis mainittava, että ihan samanlainen pultti on toiminut aikaisemmin ok ja myös tuon insidentin jälkeen. Tämä hajonnut tuntui siltä, kuin prikka olisi joustanut jotenkin välissä, mikä ei ole toisaalta edes ihan epätodenäköinen skenaario. Surlyn navassa toi pultin kantaa vasten oleva haarukkaan tarttuva osa on sisältä hieman kartion muotoinen ja prikka tosiaan ensiasennuksella muotoutuu jonkin verran. Tossa kävi niin, että kerkesin just ajattelemaan, että mites tää nyt näin paljon… ja poks.

Jo lujuusluokka 8.8 kestää kiristämistä paremmin kuin rosteriset, 10.9 on vahvempi ja 12.9 sitten hyvinkin turvallinen niille joiden rannemomentti ei ole tarkka: KUUSIOKOLORUUVI M6X25 12.9 20KPL DIN912 PKK06025129A - IKH

Noi lujuusluokat ovat standardeja, ei ole väliä mistä kaupasta tuotteen ostat.

3 Likes

Kiitos, pistetään hankintaan.

Paljos tommosiin kuusiokoloavaimella kiristettäviin linkkuihin kuuluis laittaa momenttia? Kun on sen verta runnellut ja hapettuneet kannat niin liekö sittenkään parempi vaihtoehto kuin priima pikalinkku?

Halon linkkuihin on ainakin ohje 7Nm. 6,5Nm varmaan jarrulevy hankaa ja 7,5Nm linkku räjähtää.

Halon linkuthan nuo itse asiassa on. Kiitos tästä.

Halon kuuskololinkkuja pamahtanu pari mutukiristelyssä, ehkä ne on vähän herkkiä.
BBBn vissiin täysteräksiset ollut vakuuttavampia ja uskaltaa vetää vähän huolimattomammin momenttiin.

INB4 Lumikko ja onton akselin kierteytys.

ja oisko niin et sen lisäks et pulttiakselillista kiekkoa ei voi kääntää käden käänteessä niin hyvä semmonen hyvässä momentissa pitää paremmin dropeissa vai kantsisko miettii parhaita mahollisia pikalinkkuja, Shimpan mitä internal vai external? Toi loaded MTB on aika koettelevaa.

Selasin nopeesti koko topin mut ei näyttäny olevan mitään vastausta tähän.