'Hupsista' topikki

Seisoin valoissa pyörätiellä. Risteyksessä seisoi myös autoja. Autoille tuli vihreä ja lähdin epähuomiossa näillä ylittään tietä ja ekassa autossa katteltiin vähä hölmönä. Sitte sekunnin neljänneksessä tajusin mitä olin tekemässä ja pysähdyin puolen metriä ajettuani. Autossa naurettiin ja pyörän satulassa myös. Tarkkaavaisuutta!

Kun kätisyyttäsi hukkaat mummisketjun ketjulukon tohkeissasi käden_taidoistasi, kehittelet ylijääneen pätkän lenkistä puuttuvan palan, painat sen tongeilla kiinni ja ajat auringonlaskuun, niin varaudu rusahdukseen ja ketjujen katkeamiseen juuri kun runttaat ylämäkeen täysii kohdassa, jossa paikkakunnan nuoret eläimet käyvät ladon takana tupakalla. Teki mieli kauas pois.

Kiristin kammenpulttia momenttiavaimella kun hylsy lipes. Löin avaimen kahvalla itseäni kurkkuun.

Myöhemmin illalla Ninan tahtoi katsoa Fault in Our Starsin. Tahtomattani tunsin palan kurkussa.

Edit:

http://cdn0.dailydot.com/uploaded/images/original/2014/1/29/tfios1.gif

Yhyhyy.

Vahasin pesun jälkeen G1000-takkia ja unohdin sen sulatusvaiheessa uuniin. Ensin luulin selvinneeni pienellä vahakäryllä, mut nyt ilmeni, et vetoketjusta on suanut lyhyt pätkä. Oli varmaan laitaa vasten tai jotain. harmittaa.

https://lh6.googleusercontent.com/HL9e7Z9S-xFlNu-rtbs9TDJ_sMs91RQodLhfIRHhiCk=w979-h551-no

Ei lisättävää

Väänsin innoissani viisilehtisen pakan runkoa kiekosta vähän viilatulla hylsyllä ja räikällä. Sitte mulle selvis minkä takia alan miehet kiristää sen hylsyn ruuvipenkkiin ja vääntää itse kiekolla. Nimittäin, voiman hieman epätasaisen jakautumisen takia se helvetin runko räjähti kahdeksi kappaleeksi. Jää nähtäväksi irroittaako sitä enää edes ammattilainen.

scheisse. stemmissäni on pieni murtuma. Kiristinköhä liikaa vai huomasinko tuon tosiaan vasta nyt.

Jos se on alkanut ohjainputken sisään tulevasta halkiosta, kyse ei ole ylikiristämisestä vaan siitä, ettei valmistaja ole tehnyt pyöristystä halkion päähän.

li-sam - 11:30, 30.9.2014 » Itsekin olen siis Smurffin kanssa samoilla linjoilla, ettei Giron Suomen maahantuojan tarvitse ottaa vastuuta tästä. Evanssille laiteltu viestiä, odottelen vastausta ja päivittelen vaikka tänne kun infoa asiasta tulee.
Case hoidettu päätökseen n. 5 min sitten kun postihenkilö toi ovelle uudet Girot. Reilu viikko sitten perjantaina laitoin popot pikapostilla (27,20e) kohti Brittei ja nyt 6 arkipäivää myöhemmin on uudet kengät kädessä. Nopeeta sanon mä. Postikuluja en oo vielä saanut takasin, laittelen mailia vielä. Maileihin vastaaminen alkuun vähän huonoa, mutta kun sain viestivaihdon kulkemaan niin tosi hyvää ja nopeeta palvelua. Tällä kokemuksella evanssin vaihto oli näppärää, kunhan pääsee ekasta asiakaspalvelumailista ohi.

ajoin 20km ilman kammenpultteja. Heh, eipä onneks paljoa kiristyneet ku laitoin pultit ajon jälkeen, eli ei käyny mokaa.

https://lh3.googleusercontent.com/uvvP-uFXZk8JF9VRIBIvh6PB7otsWvT2b8yWvPmE4qcoRoQ5C0c7Q_0__gpH6diMuvD4cl1EbA8=w800-h451
Onneksi näin päin, ettei liian lyhkäiseksi. Ei oo ees ollenkaan 1 1/8" avaruudettimia kotona, stem = slammed :frowning:

Eikä rautasahaakaan enää, ku oli vaan lainassa :frowning:

Menin sitten vääntämään liian linnokkaasti, kuului vaan naps ja poikki män… etunen siis

saiskohan tommosta M4x130mm ruuvia jostain? Tai tekeeköhän tolla rikkinäisellä jotain, vaikka 110 napa tjmp.

Taitaa tulla kalliimmaksi tuolla tavalla.

Tubelesskiimassa leikkasin sisurista venttiilin ja tämän jälkeen huomasin ettei sielu ole irroitettavaa mallia. Puolustuksekseni pakko todeta, etten ole aiemmin törmännyt irtoamattomaan prestasieluun.

Annetaan fättisisuri, jossa iso reikä eikä venttiiliä. Kunnon norsunnahkaa kaikille fiksipirkoille.

eihän se iroitettavan sielun puuttuminen mikään ongelma ole.

domppa92 - 19:02, 6.11.2014 » Menin sitten vääntämään liian linnokkaasti, kuului vaan naps ja poikki män... etunen siis http://media.chainreactioncycles.com//is/image/ChainReactionCycles/prod26621_IMGSET?wid=500&hei=500 saiskohan tommosta M4x130mm ruuvia jostain? Tai tekeeköhän tolla rikkinäisellä jotain, vaikka 110 napa tjmp.
jos on suhteita tai työkalut saatavilla niin kierteiden jatkaminen + pätkäisy ei ole monen minuutin homma niin saa etukiekolle sopivanmittaiseksi.
peltsip - 20:23, 8.11.2014 »
domppa92 - 19:02, 6.11.2014 » Menin sitten vääntämään liian linnokkaasti, kuului vaan naps ja poikki män... etunen siis http://media.chainreactioncycles.com//is/image/ChainReactionCycles/prod26621_IMGSET?wid=500&hei=500 saiskohan tommosta M4x130mm ruuvia jostain? Tai tekeeköhän tolla rikkinäisellä jotain, vaikka 110 napa tjmp.
jos on suhteita tai työkalut saatavilla niin kierteiden jatkaminen + pätkäisy ei ole monen minuutin homma niin saa etukiekolle sopivanmittaiseksi.
Katkennut yksilö olis siis etulinkun pultti, muuten vois...

E. sivunvaihto

domppa92 - 20:13, 8.11.2014 » eihän se iroitettavan sielun puuttuminen mikään ongelma ole.
Joo, olishan se mennyt varmaan silläkin, mutta irroitettavalla sai litkut siististi ruiskulla sisään. Kunnon pumpun puutteen vuoksi rengas piti ensin käydä nostamassa vanteelle naapurin paineilmalla. Eipä tää ollut sen kummoisempi moka, sillä tota sisurin mötkälettä ei todellakaan tule ikävä.

Tälle iltaa hyvää vetämistä. Rihtasin just kasattua etukiekkoa haarukassa (en siis omista pukkia) ja keskitin vähän, kun haarukkaan asentaessa näytti olevankin hiukka sivussa kehä ja uus rihtaus. Ei oiskaan vissiin paikalleen laittaessa kannattanu huolimattomasti yhtään kiristää akselin mutskuja, meinaan löysätessä olikin sit äsken säädetyn verran sivussa toiseen suuntaan.

Myöskään ei kannata irrottaa just asennettua ulkokumia, koska vitutti kun venttiili ei tullutkaan ihan keskelle printtejä, vain todetakseen että ei ne printit olekaan täsmälleen samalla kohtaa molemmilla puolin ja tietty katsoin nyt sitä eri puolta…

Saisko vintille lämmityksen. Ehkä auttais tai sit ei :slight_smile:

Kun irrottaa ohjainlaakeria, niin kannattaa lyödä vasaralla siihen irroitustyökaluun, ei sitä pitelevään käteen.
On muuten aika iso mustelma.