'Hupsista' topikki

Pari kuukautta vanhat Giro Privateerit antautuivat pohjan liimausten osalta skidatessa. Laittelen toki reklamaatiota tänään. Huonoi liimauksia sattuu, jatkotoimenpiteet jännittää ja näyttää millainen fiilis tästä jää. Osaako suutari liimata riittävän pitävästi ettei tuu kuumotuksia?

Aivan varmasti osaa. Mut reklamaatiosta pitäis tulla uudet tossut aika nopeesti. Reklamoitko maahantuojalle, vai mihin?

Evanssille laitoin viestiä, kun sieltähän näitä leveelestisiä malleja ainoastaan taitaa saada. Odottelen vastausta ja vien sit varmaan suutarille jos pitäis ruveta postittelemaan näitä britteihin. Oppirahoi jne.

Ei tos kyl oppirahoja pitäis olla vaan ihan vika liimauksessa. Ja jos giro haluaa kengät, niin ilmoita et toimitat suomen maahantuojalle ja ne hoitaa eteenpäin, ettei tarvii postitella britteihin…

Odie - 10:40, 30.9.2014 » Ei tos kyl oppirahoja pitäis olla vaan ihan vika liimauksessa. Ja jos giro haluaa kengät, niin ilmoita et toimitat suomen maahantuojalle ja ne hoitaa eteenpäin, ettei tarvii postitella britteihin...
Olen ymmärryksessä, että maahantuojan ei vältsyn tartte ottaa tuota asiaa hoitaakseen, koska kengät ostettu muualta kuin Suomesta.

Saatan olla väärässäkin, mutta näin olisin ymmärtänyt.

Itsekin olen siis Smurffin kanssa samoilla linjoilla, ettei Giron Suomen maahantuojan tarvitse ottaa vastuuta tästä. Evanssille laiteltu viestiä, odottelen vastausta ja päivittelen vaikka tänne kun infoa asiasta tulee.

li-sam - 12:30, 30.9.2014 » Itsekin olen siis Smurffin kanssa samoilla linjoilla, ettei Giron Suomen maahantuojan tarvitse ottaa vastuuta tästä. Evanssille laiteltu viestiä, odottelen vastausta ja päivittelen vaikka tänne kun infoa asiasta tulee.
Mielikuvani asiasta ovat muutaman vuoden vanhoja, mutta esim. Cuben kanssa oli näin.

Pyörähuolto.com oli maahantuoja ja kun netistä sai halpoja Cubeja ja sitten tuli mahdollisia takuuhommia, eivät saaneet ottaa asiaa vastaan (ei sillä että olisivat lisävaivaa halunneetkaan) koska Cubelta oli ilmoitettu, että asia hoidetaan sen liikkeen kautta josta pyörä on ostettu.

Jos nyt neppaillaan niin EU alueelle tuova maahantuoja ei voi kieltäytyä vastuusta ottaa tavaraa suoraan vastaan loppukäyttäjältä, mutta heillä sitten eri velvollisuudet hyvittää asiakasta.

Myyjä on viallisen tuotteen kohdalla velvollinen hyvittämään esimerkiksi kaupan purkautuessa koko maksetun summan ja mahdollisia muita hyvityksiä.

Maahantuojalla taas ei välttämättä vastuuta hyvittää edes sitä summaa jonka kuluttaja kauppaan X on maksanut.

Tästä syystä on suositeltavaa (ja maahantuojat näin ohjeistavat) hoitaa ostopaikan kautta jos vaikka ko. kengästä ei samaa kokoa vaikka maahantuojalla olisikaan tms.

Eli pointtini on että takuuasian hoidat myyjän kanssa, kuten olet tehnytkin, ja myyjä hyvittää parhaaksi katsomallaan tavalla. Mikäli viallinen tavara halutaan tutkittavaksi valmistajalle (Giro), sen ei tarvitse kiertää myyjän (Evans) kautta, vaan Suomen maahantuoja (Shimano?/Hellberg/muumikä) voi laittaa sen valmistajalle menemään muun tarkastettavaksi menevän takuutavaran mukana. Ja tällöin vältyt postittamasta rikkinäisiä kenkiä britteihin.

Tein eBay-tunnukset.

Edit: Ja syötin visa-numeron.

Harmi kun niitä ei saa alkolukollisina.

Odie - 13:38, 1.10.2014 »

Harmi kun niitä ei saa alkolukollisina.

tämä näin

Tarpeeksi vaikea salasana mikä on kirjoitettuna jonnekin paperilapulle ettei voi copypaste-huijata?

^Kryptauksien kanssa pelleilleenä voin sanoa, että kyllä se vaikeakin salasana alkaa tulemaan selkärangasta kovassakin tuiterissa kun sen riittävän monta kertaa on näppäillyt, jos siis ei vittuunnu selvinpäinkin liian haastavaan salasanaan ja vaihda sitä johonkin helpompaan. Viimeistään sähköpostin kautta toteutettu ebay-salasanan palautus päästää speksaamaan. If there is will, there is way.

Takaisin aiheeseen: ostin paluulipun.

Jos tekee kännissä harkitsemattomia juttuja, mulle tulis kyllä mieleen joku muu ratkaisu kuin monimutkaiset salasanat ja alkolukot juttuihin, joita kuitenkin tykkään käyttää selvinpäin sujuvasti.

Lumikko - 15:43, 1.10.2014 » Jos tekee kännissä harkitsemattomia juttuja, mulle tulis kyllä mieleen joku muu ratkaisu kuin monimutkaiset salasanat ja alkolukot juttuihin, joita kuitenkin tykkään käyttää selvinpäin sujuvasti.
http://www.neatorama.com/wp-content/uploads/2012/03/ironmancosplay030712-thumb-400x545-85643.jpg

Tänneköhän osuisi vai minne, mutta alamäkeen skidaamalla hidastaessa klossi päätti irrota polkimesta. Onneks ei ollu älyttömästi vauhtia eikä mitään tilannetta päällä, mutta yllättävän monta sekuntia siinä meni ihan vaan ihmetellessä mitä tapahtui ja että sai jalan takas polkimeen. Onneks oon joskus ihan vitsillä harjotellu vaan yhdellä jalalla ajamista, hah.

Sitä en vaan tiiä että mitäs ny sitte, hieman jännittää meinaako tolleen käydä uudelleen. Vois ainaki ruuvata polkimet niin kireälle kuin menee ja toivoa parasta. Klossien nyt ei ainakaan kuvittelis kuluneen vaihtokuntoon joillain 1500 kilometrin ajoilla?

Muita kohtalotovereita, M540-polkimet kyseessä?

Mitkäs klossit sulla on? ostin ite single releasen ja ei ole sen jälkeen irronnut muutakuin yhten suuntaa eli kaartamalla kantapäätä.

E:SH51 on single release
SH56 on multirelease

(Mallista riippuen) juurikin M540:llä kiristele lukkiksen vahvuuspulttia ensin maltilla mieluummin pari kertaa, koska irroittautumiseen tarvittava voima saattaa muuttua odotettua enemmän?

Ne klossit kuluu ja polkimia pitää aina välillä kiristää eikä ne vielä vaihtokunnossa ole. Ihan normaalia, että irtoaa 1500km ajon jälkeen, jos ei ole muistanut kiristellä.