Öljyä ketjuun?

pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » jonkun sortin gettokeirinmetodilla tosiaan. eli sitä tymäkämpää runkkupaperia rattaan ympäri, bräkleen huljutus ja pyyhintä, puhtaat paperit ja sama juttu chain l:llä, ylimääräisten pyyhintä ja kovaa ajoa.

tämänkin stoorin miljoona kertaa kertoneena tuntuu siltä että ainakin itellä kiertää jutut kehää niin pahasti että suurimman osan topsuista vois vaan lukottaa, deletoida niistä turhat viestit ja luoda paskanjauhtanta-alue / topikki kaikelle muulle.

Aloitetaan laittamalla tuo toinen kappaleesi sen alueen aloituspostiksi.
pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » sitä tymäkämpää runkkupaperia
Motonetin monikäyttöliina toimii luullakseni tähänkin tarkoitukseen ja on halpaa. Ketjujen putsaamiseen se ainakin toimii hyvin.
RTZ - 13:43, 3.10.2014 »
pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » sitä tymäkämpää runkkupaperia
Motonetin monikäyttöliina toimii luullakseni tähänkin tarkoitukseen ja on halpaa. Ketjujen putsaamiseen se ainakin toimii hyvin.
jos tää on sitä paperinkaltaista niin juuri tätä tarkoitan.

Täällä peloteltiin pahan hajuisilla voiteluaineilla niin otin hyllystä mukoffin c3 wetlubee joka tuoksuu kevyesti mansikalle ;D
Yritän muistaa kertoa kokemuksista sit kun niitä on.

pieni merenneito - 9:54, 3.10.2014 » En tiedä olenko Chain L:ää parempaakaan tököttiä käyttänyt. Voisi tuota peedroa kokeilla. Se niiden biopaska ainakin on kelvotonta.
jos biopaska = chainj, niin on kyllä aivan paskaa tavaraa. Kerää suunnilleen kaikki käpyä pienemmät tien varrelta mukaansa. Eipä yllätä että paikallinen lbs sitä myy, sieltä ei koskaan saa mitään kunnollista. Tilasin viikolla tota ylempänä mainittua muki-offin märkää, kerron sit lisää kunhan ajelen talven läpi.

mucoff wet lube tuoksuu korkatulle karpalolonkerolle, crc chain lube peiton alla pyörineelle pierulle

tjeu

ununu - 14:27, 3.10.2014 » mucoff wet lube haisee karpalolonkerolle...
Itelle tulee mieleen penisilliini, sellanen juotava malli, mitä pentuna piti litkiä. Karpalolonkkua ei oo tullu maistettua.

Muck-ofifn litkut on luottokamaa, ja haisee parhailta.

joo chainj. paskin voiteluaine minkä olen erikseen siihen tarkoitukseen ikinä ostanut. vittu että suututtaakin katella sitä saatanan putelia. tuon sen pikkujouluihin risuiksi tuhmille lapsille sootana.

faffen ystävällisesti lahjoittama park toolin cyclone yhdistettynä dynamicin kevyen öljypinnan jättävään ketjunpuhdistajaan on aikas ässä ainakin kun pitää putsata ja voidella muiden ketjuja tietyissä aika- ja kiinnostuskehyksissä. kannattaa ostaa tosin 5 litran tonkassa.

http://www.bike24.com/i/p/4/9/7294_00_d.jpg

Oon käyttäny tätä märällä ja kuivalla ja musta tuo on ihan hyvä. Parempaa ainakin kuin chain-l. Saa olla vaan tietty lisäilemässä aika usein.

Tuammone löytyy:
http://cdn1.bikeonlineshop.net/upload/image/big/big_10374.jpg

Hiljaiseksi laittoi ketjun ainaki. Onko tää hyvää?

Onko ketjuissa pakko käyttää öljyä?
Itse olen käyttänyt tätä.
http://imagizer.imageshack.com/img661/1852/Jy4iri.jpg
Miksi? No jotenkin ajattelin että öljy kerää pölyä ja hiekkaa ketjuihin enemmän.
Toi on toiminut kyllä omasta mielestä hyvin. Ketjut ovat pysyneet hiljaisina.

Ketjun ulkopintaahan ei öljytä, ja ylimääräinen öljäkkä pyyhitään joka tapauksessa pois.

Mikäs on viimeisin totuus tästä aiheesta? Itse väittäisin että seuraava on just parasta räkää eikä paremmasta väliä:

Ja tietty ketju pestään ennen öljyämistä aina.

Töissä näemmä pätee käytännön syistä sitten joku teflon ja wd40, ilman sen ihmeempää säästelyä. Jälkimmäinen kestää näistä kuulemma pitempään.

viimeinen totuus on se että öljy kuin öljy niin ihan ok koska hyötysuhde lähes sama uudella ja takertelevalla läpiruosteisella kitisevällä ketjulla. öljyämisvälissä (aika&käyttöolosuhteet) vaan pientä vaihtelua eri aineiden välillä. pesua en oikein ymmärrä, sen verran öljyä että se hoitaa pesemisen ja pyyhkii kaiken ylimääräisen pois niin voi käyttää säästyneen ajan johonkin fiksumpaan.

sit jos pitää olla puhtaat ja takuuvarmasti tahraamattomat ketjut niin parafiinihommia kannattaa kokeilla.

Tämä on ollut löytö. Tuntuu että kestää aina vaan ja ketjut on puhtaat koko ajan. Pyhähousuissa voi vaikka polkaista kirkolle pelkäämättä vauhtiraitoja lahkeissä. Ja se päärynälimonadin tuoksu. Uuden purkin mukana mukavana yllätyksenä paketissa tuli mukana avaimenperäledlamppu :slight_smile:

https://muc-off.com/664-large_default/c3-dry-ceramic-lube.jpg

^ Wigglellä 120ml 14€. Haukkuuko hintansa?

XXL kaupassa taisi olla myös 14€ mutta pikku pullo ja mukana ledlamppu. Litrahinta kohdillaan, mutta harva tuota kai juomaksi ostaakaan.

^Ihan ok kamaa toi C3 dry. Pitää ketjut hiljaisina ja puhtaina, muttein kestä vettä sitten yhtään.
Ostin taannoin C3 ceramic wet lubea, joka kestää hyvin märkää, mutta kerää kaikein paskan sitten kuivalla. Ihan kaikki pöly ja hiekka hakeutuu ketjuihin käpyjä ja pikkulintuja myöten. En tiedä mitä siinä wet lubessa oikein on, kun ei lähde ketjut enää puhtaaksi, ei edes asetonilla?