Öljyä ketjuun?

En nosta, mutta myönnä että kerran viikossa harjalla ja ylläolevalla tuotteella puhdistan, jonka jälkeen öljy. Säilyy yllättävän kauan rattaat ja ketju kiiltävinä. Rättimenetelmässä on se vika, että paska menee väärään suuntaan kolosissa.

Ite oon menny keirin-metodilla, aika hyvin tulee putsattua melkein koko voimansiirto kerralla kun siihen rupee. Rätit ketjun ja rattaiden väliin, reilusti tf2:sta pullosta pesuaineeks ja pyörittelee niin öljy valuu ketjun läpi ja huuhtoo osan paskasta rättiin, sit pyyhkii vielä päältä kunnolla rätillä. Sit rätit pois ja rattaiden pyyhkiminen, uudet rätit väliin, öljy ketjuun, pyörittelyä ja ylimääräiset pois. Rätit pois. Viimeinen pyyhkäisy.

Ihan puhtaaksi en usko ketjua olevan mahdollista saada muuten kuin liottamalla ja hölskyttämällä.

ihan sama nauttiiko se ketju vai ei jos se kestää useamman tonnin ja pysyy hiljaisena kun parin satasen välein tökkää lisää öljyä ja pyyhkii enimmät töhnät pois.

e: parafiini on tosiaan se valinta jos tahtoo pitää paikat puhtaana, ja ei kauheasti lämmitä hinkata ketjuja viimeisen päälle puhtaaksi jos kuitenkin viikon sisällä taas sataa ja sitä hiekkapaskaa, mutaa, loskaa, lunta, mitälie onkaan siellä ketjujen seassa taas ihan runsaasti.

peltsip - 13:22, 3.10.2014 » ihan sama nauttiiko se ketju vai ei jos se kestää useamman tonnin ja pysyy hiljaisena kun parin satasen välein tökkää lisää öljyä ja pyyhkii enimmät töhnät pois.
Tässä touhussa ei ole väliä mitä se ketju nauttii, vaan nauttiiko pää siitä.

best
http://www.roseborg.fi/verkkokauppa/images/messinkih.jpg

muistakaa suojalasit

jonkun sortin gettokeirinmetodilla tosiaan. eli sitä tymäkämpää runkkupaperia rattaan ympäri, bräkleen huljutus ja pyyhintä, puhtaat paperit ja sama juttu chain l:llä, ylimääräisten pyyhintä ja kovaa ajoa.

tämänkin stoorin miljoona kertaa kertoneena tuntuu siltä että ainakin itellä kiertää jutut kehää niin pahasti että suurimman osan topsuista vois vaan lukottaa, deletoida niistä turhat viestit ja luoda paskanjauhtanta-alue / topikki kaikelle muulle.

tuollaku hinkuttaa ja öljyt perään?

pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » jonkun sortin gettokeirinmetodilla tosiaan. eli sitä tymäkämpää runkkupaperia rattaan ympäri, bräkleen huljutus ja pyyhintä, puhtaat paperit ja sama juttu chain l:llä, ylimääräisten pyyhintä ja kovaa ajoa.

tämänkin stoorin miljoona kertaa kertoneena tuntuu siltä että ainakin itellä kiertää jutut kehää niin pahasti että suurimman osan topsuista vois vaan lukottaa, deletoida niistä turhat viestit ja luoda paskanjauhtanta-alue / topikki kaikelle muulle.

Aloitetaan laittamalla tuo toinen kappaleesi sen alueen aloituspostiksi.
pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » sitä tymäkämpää runkkupaperia
Motonetin monikäyttöliina toimii luullakseni tähänkin tarkoitukseen ja on halpaa. Ketjujen putsaamiseen se ainakin toimii hyvin.
RTZ - 13:43, 3.10.2014 »
pieni merenneito - 13:33, 3.10.2014 » sitä tymäkämpää runkkupaperia
Motonetin monikäyttöliina toimii luullakseni tähänkin tarkoitukseen ja on halpaa. Ketjujen putsaamiseen se ainakin toimii hyvin.
jos tää on sitä paperinkaltaista niin juuri tätä tarkoitan.

Täällä peloteltiin pahan hajuisilla voiteluaineilla niin otin hyllystä mukoffin c3 wetlubee joka tuoksuu kevyesti mansikalle ;D
Yritän muistaa kertoa kokemuksista sit kun niitä on.

pieni merenneito - 9:54, 3.10.2014 » En tiedä olenko Chain L:ää parempaakaan tököttiä käyttänyt. Voisi tuota peedroa kokeilla. Se niiden biopaska ainakin on kelvotonta.
jos biopaska = chainj, niin on kyllä aivan paskaa tavaraa. Kerää suunnilleen kaikki käpyä pienemmät tien varrelta mukaansa. Eipä yllätä että paikallinen lbs sitä myy, sieltä ei koskaan saa mitään kunnollista. Tilasin viikolla tota ylempänä mainittua muki-offin märkää, kerron sit lisää kunhan ajelen talven läpi.

mucoff wet lube tuoksuu korkatulle karpalolonkerolle, crc chain lube peiton alla pyörineelle pierulle

tjeu

ununu - 14:27, 3.10.2014 » mucoff wet lube haisee karpalolonkerolle...
Itelle tulee mieleen penisilliini, sellanen juotava malli, mitä pentuna piti litkiä. Karpalolonkkua ei oo tullu maistettua.

Muck-ofifn litkut on luottokamaa, ja haisee parhailta.

joo chainj. paskin voiteluaine minkä olen erikseen siihen tarkoitukseen ikinä ostanut. vittu että suututtaakin katella sitä saatanan putelia. tuon sen pikkujouluihin risuiksi tuhmille lapsille sootana.

faffen ystävällisesti lahjoittama park toolin cyclone yhdistettynä dynamicin kevyen öljypinnan jättävään ketjunpuhdistajaan on aikas ässä ainakin kun pitää putsata ja voidella muiden ketjuja tietyissä aika- ja kiinnostuskehyksissä. kannattaa ostaa tosin 5 litran tonkassa.

http://www.bike24.com/i/p/4/9/7294_00_d.jpg

Oon käyttäny tätä märällä ja kuivalla ja musta tuo on ihan hyvä. Parempaa ainakin kuin chain-l. Saa olla vaan tietty lisäilemässä aika usein.

Tuammone löytyy:
http://cdn1.bikeonlineshop.net/upload/image/big/big_10374.jpg

Hiljaiseksi laittoi ketjun ainaki. Onko tää hyvää?

Onko ketjuissa pakko käyttää öljyä?
Itse olen käyttänyt tätä.
http://imagizer.imageshack.com/img661/1852/Jy4iri.jpg
Miksi? No jotenkin ajattelin että öljy kerää pölyä ja hiekkaa ketjuihin enemmän.
Toi on toiminut kyllä omasta mielestä hyvin. Ketjut ovat pysyneet hiljaisina.