Öljyä ketjuun?

Itellä siis avovaihteinen fillari, ja ketjussa bilteman laarista ostettua kamaa, “chain lubrication spray”
Erittäin tahmaavaa, jäi pitkät “rihmat” ketjusta rattaisiin kun oli vielä tuoretta. Housuihin/iholle jää armotta mustat jäljet

Espoon bikeplanetissa asensivat polkimet oston yhteydessä, ja tuumasivat että kannattaisi laittaa kuivempaa öljyä?

Takavaihtajaan kerääntynyt kunnon kinokset, pikkasen putsailin tossa yks päivä, oli seassa pieniä kiviä eikä irronnu muuta ku sormella väkisin hankaamalla. (Niinno, en tosin edes koittanu liuotinaineita)

Kellään mitään suosituksia jos vaikka vaihtaisi toiseen öljyyn? Mistä saa, paljon maksaa?

Shimppaa. Fillarikaupoista.

ohje parempaan elamaan:
oljya ruokaan
ketjuihin holmenkol lube extremea.

Kirnuvoita ruisleivän päälle.

Ketjut ei tartte rasvaa, kun pesee ne säännöllisesti dieselöljyssä ja kuivaa hyvin. Ihan turha ruikkia lian sekaan öljyjä.

Vai ohittako joku toistuvasti suihkussa käynnin dödöllä?

ChainThug - 18:35, 7.6.2010 » ohje parempaan elamaan: oljya ruokaan ketjuihin holmenkol lube extremea.
Tota tekis mieli kokeilla, saakohan sitä jostain pääkaupunkiseudulta kaupasta vai meneekö ulkomaan ostoksiksi?

5w30 synteettistä. Samaa ku sitikkaan.

Pyyhi rätillä ketjusta ulkoinen skeida veke. Anna ketjulle Teflon lovee. Laita voiteluainetta ketjuun riittävästi ja sen pyöräytä sormin jokaista ketjun rullaa pari kertaa edestakaisin, jotta voiteluaine kulkeutuu ketjun sisälle, missä sitä eniten tarvitaan. Sitten pyyhi rätillä huolellisesti ketjun ulkopinta, jottei siihen tartu turhaan likaa. Jos olit “smart man,” niin voit nyt ottaa lateksihanskat veke ja mennä ajamaan. Muuten mene jynssäämään käsiä fairyllä ja toivo parasta.

asb - 6:42, 8.6.2010 » ... Jos olit "smart man," niin voit nyt ottaa lateksihanskat veke ja mennä ajamaan. Muuten mene jynssäämään käsiä fairyllä ja toivo parasta.
Polkupyörärasvaiset kädet saa paremmin puhtaaksi, kun hieroo niissä olevan rasvan ensin liikkeelle tee- tai ruokalusikallisella ruokaöljyä. Sama kikka toimii myös öljymaalin kanssa.

Oma pyörä (toisin kuin naapurin) on vakituinen kumppani, joten tuntumaa heikentävän kumikerroksen voi hyvillä mielin jättää pois. Tahrat kertovat elämästä.

Moni on kysynyt parissakin ketjussa, harva on vastannut, googlekin auttaa heikosti, eli jatketaan:

Saako Rokki-lubea tai Holmenkol-tuotteita paikallisista kivijalkakaupoista?

Toisesta ketjusta tosiaan:

ChainThug - 17:07, 1.6.2010 » 8-0 ette kai te ketjuihin oljya laita?? http://www.sailingproshop.com/images/images/Holmenkol/LubenSpeed_L.gif
En löytänyt Itäisen Kantakaupungin kivijalosta kun kävin etsimässä. Turvauduin sähköiseen tilausjärjestelmään ja kansainväliseen logistiikkatoimintaan. Suomessa tota oli jossain veneilijöiden sähköisessä kauppapaikassa tarjolla, mutta aika kovaan hintaan ja kaliilla postituksilla. Voisi siis olla jossain venealan kivijalassa livenäkin tarjolla.

Bike Planetilla ainakin verkkokaupassa Lube Extreme 50ml ja Lube Extreme+Protect 250ml. Löytyi ihan kuukkelilla. Myymälöistä ei tietoa, kun ei ole minulle LBS.

heijari - 9:09, 8.6.2010 » Saako Rokki-lubea tai Holmenkol-tuotteita paikallisista kivijalkakaupoista?
ei saa, taytyy ostaa.

Tai no oon ma itse asiassa yhden lekan lube extremea saanutkin. Kylla noita kuitenkin maahan tuodaan. JK-shopissa lohjalla ainakin on laaja sortimentti, ja larussa pyorahuollossa on jotain sinisia voiteluainepurkkeja. Stadin valikoimista en tieda mutta luulis etta isoista, holmenkolin voiteita myyvista urheiluliikkeista loytyis.

OT: Osaatko kertoa ilmeisesti tuolla käyneenä että minkälaista tavaraa suurinpiirtein näillä on hyllyssä? Ajoin kiskoon viime kesänä ja sattumalta tuosta ohi, näytti aika paljon MTB-tavaraa ainakin olevan. Sattui juuri silloin olemaan kiinni, olisin muuten mielelläni esim. hakenut vähän järkevämmän takarattaan :smiley:

Mites ketjujen käyttöönottokäsittely? Oletteko jotenkin putsanneet varastorasvat pois ennen asennusta vai laittaneet suoraan kiinni. Itse ajattelin, et siellä on hyvät rasvat sisällä, niin ei kannata alkaa uutena pesemään, mut nyt kaikkiin kolmeen uuteen ketjuun on tarttunut siihen pintarasvaan pölyä ja hiekkaa inhottavan paljon ja ääntä alkaa lähtemään viikon käytön jälkeen. pistetäänkö pesuun?

Tällä hetkellä on pari ketjua sytytysnesteessä likoamassa ja näyttäishän siellä puhdasta tulevan, kun muistaa purkkia ravistella.

Ainakin Sheldon-sedän mukaan “factory lube” on ylivertaista ja sillä pitäisi pyrkiä ajamaan niin kauan kun mahdollista.

pieni merenneito - 10:30, 8.6.2010 »

OT: Osaatko kertoa ilmeisesti tuolla käyneenä että minkälaista tavaraa suurinpiirtein näillä on hyllyssä? Ajoin kiskoon viime kesänä ja sattumalta tuosta ohi, näytti aika paljon MTB-tavaraa ainakin olevan. Sattui juuri silloin olemaan kiinni, olisin muuten mielelläni esim. hakenut vähän järkevämmän takarattaan :smiley:

Tsekkaan loppuviikosta tarkemmin kun kayn siella. Maastureita joo hyva valikoima, Cdale, trek, gary fisher ainakin... Ja ibista ovat myyneet muillekin kuin mulle. Maantievehkeita cannaria ja trekia. Specializedia kans, ja ehka lapierre. Tarvike- ja varaosapuolella ei kauhean paljon mitaan eika kauhean ihmeellista, ainakaan katusinkulaosastolla. POCin suojia ja kyparia tietty loytyy kun tuovat niita maahan. Ja noita Holmenkol-tuotteita loytyy myos.

Tuolla lantisella uudellamaalla Nummelan sportiassa on pikkukylan urheiluliikkeeksi aika hemmetin hyva pyoraosasto, nimenomaan varaosien ja tarvikkeiden osalta.