Öljyä ketjuun?

Spuhek - 2:00, 12.2.2014 » Mua taas kiinnostaa tietää onko hydrauliikkaöljy millään tasolla toimivaa ketjujen voiteluun. Merkki taisi olla Klüber Summit.
En tässä hötäkässä vielä ehtinyt kuuklella küber summittia tarkistelemaan mutta citikan, pösön, bentleyn ja rollsin käyttämä lhm yhdessä paksun vaseliinin kanssa kiehautettuna on pitänyt voimansiirron mukavan hiljaisena jo tovin. Vanha ketju siis keitettiin seoksessa. Pelkkää lhm:ää en sellaisenaan ole kokeillut.

Syksy. Uusi ketju. Kostuvat ja kylmenevät kelit. Suosituksia voiteluun?

jusmu - 1:34, 3.10.2014 » Syksy. Uusi ketju. Kostuvat ja kylmenevät kelit. Suosituksia voiteluun?
Paskakeleillä olen käyttänyt Pedro´s Synlubea.
Saakki - 6:45, 3.10.2014 »
jusmu - 1:34, 3.10.2014 » Syksy. Uusi ketju. Kostuvat ja kylmenevät kelit. Suosituksia voiteluun?
Paskakeleillä olen käyttänyt Pedro´s Synlubea.
Kunkkua aina
ech - 20:15, 11.9.2014 »
Lumikko - 17:03, 9.5.2013 » En jaksanut alkaa vesihaudehommiin, joten lämmittelin eilen kuumailmapuhaltimella fillarissa olevan ketjun sen verran kuumaksi, että just ja just ilkesi vielä sormin koskea. Lutrasin päälle Frog Lubea, pyörittelin aikani molempiin suuntiin ja pyyhin ketjun ja rattaat huolella puhtaiksi.
Onko se sammakkovoide toiminut pitemmän päälle? Varustelekan tuotekuvauksen oli joku kirjoitellut, että pyssyt olivat toimineet talvella vähän huonosti, kun olivat tuota käyttäneet.
En suosittele FrogLubea ketjuöljyksi. Lähti märällä kelillä vilkkaasti pois ja ketjuja joutui pitämään aika vahvasti öljyttyinä, mikä taas lisäsi lian kertymistä. Ketjuihin kertyikin sitten sitkeää skeidaa, joka lähti onneksi helposti pois vaihtaessani sopivampaan öljyyn.

Pyssyissä se FrogLube kyllä toimii myös talvella, kunhan sen on laittanut kuumalle pinnalle ja pyyhkinyt ylimääräiset pois.

En tiedä olenko Chain L:ää parempaakaan tököttiä käyttänyt.

Voisi tuota peedroa kokeilla. Se niiden biopaska ainakin on kelvotonta.

Tämän hetken suosikkini Muc-Off Wet Lube. Haisee kyllä melko pahalta.

Juu haju on aika etova. Tai tuoreena miellyttävähkö mutta ketjuissa se rupee haisemaan äkkiä kuolemalle. Myös kahden viikon pyörälaukuissa auringonpaahteessa lojuttamisen jälkeen laukkujen haju on aika mieltäkääntävä.
Kesän kokemuksien mukaan tällä pääsee n. 600 km ilman suurempia rahinoita ketjuissa.

e. ihmetyttää kuka hemmetti keksii ryhtyä hajustamaan ketjuöljyä.

alkaa toi wet riden sottaaminen vähän kyrsimään aina kun pitää viedä käsiä lähelle voimansiirtoa, vois viikonloppuna testata parafiinikylpyä paskan kelin pyörän ketjuihinkin jos ehtii.

Vaikka tuota Chain L:ää on tullut käytettyä, päässä on pyörinyt sellainen ajatus että TF2 olisi loppuratkaisu voitelukysymykseen.

  • saa kaikkialta
  • ei erityisen kallista
  • puhdistaa ja huuhtelee paskat samalla vaivalla
  • helppo lisätä ja pyyhkiä pois
  • löytyy eri kokoisissa pöniköissä
  • pidemmän päälle tympäännyttävä haju
  • ketjut täytyy rasvata tällä jokseenkin usein

TF2:lla voi ajaa kuivalla 30 km ja märällä 10 km ennen kuin alkaa kitinä.

tässä rupesin funtsimaan että millä jengi oikeen perustelee itselleen yli sadan euron litrahinnat ketjuöljyissä?

pieni merenneito - 12:10, 3.10.2014 » Vaikka tuota Chain L:ää on tullut käytettyä, päässä on pyörinyt sellainen ajatus että TF2 olisi loppuratkaisu voitelukysymykseen. + saa kaikkialta + ei erityisen kallista + puhdistaa ja huuhtelee paskat samalla vaivalla + helppo lisätä ja pyyhkiä pois + löytyy eri kokoisissa pöniköissä - pidemmän päälle tympäännyttävä haju - ketjut täytyy rasvata tällä jokseenkin usein
meinaatko nyt spreitä vai litkua?

perus tf2 öljy pullossa on kyllä aivan hyvää. tf2 extreme “wet” on märillä keleillä erittäin hyvää. spray sit eri hommiin.

Aemilius - 12:29, 3.10.2014 » tässä rupesin funtsimaan että millä jengi oikeen perustelee itselleen yli sadan euron litrahinnat ketjuöljyissä?
en tiedä miten paljon noilla voiteluaineilla lutraat, mutta kyllä se oma talous kaatuessaan kaatuu ihan muihin kuluihin kuin chain-l pullon 12,5€ hintaan. aika riittoisaa kamaa.
Jooona - 12:40, 3.10.2014 »
Aemilius - 12:29, 3.10.2014 » tässä rupesin funtsimaan että millä jengi oikeen perustelee itselleen yli sadan euron litrahinnat ketjuöljyissä?
en tiedä miten paljon noilla voiteluaineilla lutraat, mutta kyllä se oma talous kaatuessaan kaatuu ihan muihin kuluihin kuin chain-l pullon 12,5€ hintaan. aika riittoisaa kamaa.
ite kanssa eka mietin että onpas kalliita litkuja mutta sit totesin että jos noita kerran vuoteen pitää ostaa niin sou wat. sittemmin totesin että jos vuodessa meinaa saada keskimääräisen pönikän käytettyä niin sitä saa liruttaa kyllä sit tarkoituksella runsaasti maahan ketjuja öljytessään.

https://www.grene.com/pics//1500/1/1025/1025-580031_h.jpg

Väitän, että nämä öljyongelmat johtuvat siitä, ettei käytä tätä. Esim kerran viikossa ei ole iso vaiva pensselillä vähän vedellä, kuitenkin faktana koteloimaton ketju ei naatiskele pölyn päälle pistetystä öljystä, on se no:5 tai vastaava 100e/litra.

Teffiä rättiin ja pyyhkäisee ketjusta pahimmat paskat veke. Sit öljyäminen. Bräkleen/Quickleen on ihan hyviä silloin kun haluaa oikeasti ketjusta kaiken skeidan veke, mutta säännöllisesti ölpättynä sille ei kyllä ole ihan tarvetta. Ellei sitten putsaa koko voimansiirtoa aina ja kerralla, mutta käsi ylös jotka poistavat ketjun fillarista ja raapivat rattaista kans paskat pois öljyämisen yhteydessä.

En nosta, mutta myönnä että kerran viikossa harjalla ja ylläolevalla tuotteella puhdistan, jonka jälkeen öljy. Säilyy yllättävän kauan rattaat ja ketju kiiltävinä. Rättimenetelmässä on se vika, että paska menee väärään suuntaan kolosissa.

Ite oon menny keirin-metodilla, aika hyvin tulee putsattua melkein koko voimansiirto kerralla kun siihen rupee. Rätit ketjun ja rattaiden väliin, reilusti tf2:sta pullosta pesuaineeks ja pyörittelee niin öljy valuu ketjun läpi ja huuhtoo osan paskasta rättiin, sit pyyhkii vielä päältä kunnolla rätillä. Sit rätit pois ja rattaiden pyyhkiminen, uudet rätit väliin, öljy ketjuun, pyörittelyä ja ylimääräiset pois. Rätit pois. Viimeinen pyyhkäisy.

Ihan puhtaaksi en usko ketjua olevan mahdollista saada muuten kuin liottamalla ja hölskyttämällä.

ihan sama nauttiiko se ketju vai ei jos se kestää useamman tonnin ja pysyy hiljaisena kun parin satasen välein tökkää lisää öljyä ja pyyhkii enimmät töhnät pois.

e: parafiini on tosiaan se valinta jos tahtoo pitää paikat puhtaana, ja ei kauheasti lämmitä hinkata ketjuja viimeisen päälle puhtaaksi jos kuitenkin viikon sisällä taas sataa ja sitä hiekkapaskaa, mutaa, loskaa, lunta, mitälie onkaan siellä ketjujen seassa taas ihan runsaasti.