harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu

Kare_Eskola - 12:48, 9.3.2015 » . Sanoisin että tuo on huonoin mahdollinen tavoite. - Mahdoton mitata, mahdoton seurata kehitystä. - Lisäksi tavoite näyttäisi olevan sama kuin sen saavuttamiseksi tehtävä treeni. Sama kuin treenaisi maratonia juoksemalla maratoneja.
Paska tavoitehan toi voi olla, mutta en ymmärrä miten se olisi mahdotonta mitata? Vai tarkoititko että vakioida? Eikö keskinopeuden nostamistavoite olisi yhtä kuin että pyrkisin juoksemaan sen maratonin vähän nopeammin? Mun träkättyjen taajama-maantielenkkien keskarit on pääsääntöisesti olleet välillä 18-21 km/h. En mä noita ole ajanut mitenkään SPEED - Kuoleman kyydissä -henkisesti, mutta eihän noilla juhlittaisi edes breveteissä.
manuelkala - 10:48, 9.3.2015 »
netspider - 10:44, 9.3.2015 » Talvella on käyty Snjjj:n kanssa spinningissä kerran viikkoon - joka kerta kun cheekin äärirajoilla on soinut niin watit ovat olleet vähintään 2000%.
haha
oon sitä mieltä että tossa on todellakin mennyt jo totaalisesti pimeälle puolelle harjoittelun kanssa :D

Kokeneemmat: pystyykö fiksillä ajamaan PK-lenkkejä vai meneekö se vaihtelevassa maastossa vaikutukseltaan tuonne vauhtikestävyyden puolelle? Tyhmä kysymys, mutta se selittyy sillä etten ymmärrä asiasta juuri enempää kuin sika päivännoususta.

Olen viime kesänä ajanut fiksetillä 40-100 km lenkkejä n. kerran viikossa työmatkojen lisäksi, ja tänä kesänä olisi tarkoitus ajaa lisää. Mitään käryä ei ole esimerkiksi siitä, kuinka monta tuollaiata lenkkiä olisi enimmillään järkevää ajaa viikossa palautumisen kannalta.

^toki pystyy jos malttaa ajaa tarpeeksi hiljaa eli ei aja vakiovauhtia vaan sykkeen mukaan. Varsinkin mäessä voi olla haastavaa, mutta pieni maltillinen välitys ja kova sykekuri mittarilla jeesaa. Toki voi ottaa mäet pienenä spurttina ja sit ajaa vaikka muutaman minuutin korostetun rauhallisesti.

Juu, ei pk-lenkki tarkoita sitä etteikö lyhyen mäen voisi ajaa vähän reippaammin ylös. Reitiksi ei tosin kannata valita sitä kaikkein mäkisintä tietä. Lähes koko ajan pitäisi kuitenkin olla pk-alueella.

Minun mielestäni fiksillä ajaminen on erittäin hyvää PK-treeniä. Jos pitää välityksen kevyenpuoleisena, normaalilenkkeilyyn tulee oivassa suhteessa kevyttä peekoota ja piristävää, lyhyttä runttailua ja pyöritystekniikkaa.

Kolme tuntia vakioteholla vakioasennossa on kamala, jumittava, vahingollinen treeni. Kolme tuntia fiksillä on kivaa. Se on tärkeintä.

Mittarit vittuun, välityskuri tilalle.

Vaikka tää varmaan kuuluiskin välityskeskusteluun, niin mitä suunnilleen pidät Kare kevyenpuoleisena välityksenä tässä yhteydessä?

Kamoon. Se on 110% sun ja sun coutsin välinen asia.

Koutsi käski kysyy Karelta.

Mikä vaan mikä tuntuu kevyenpuoleiselta ilman että kusetat itseäsi.

Kare_Eskola - 14:42, 9.3.2015 » Mikä vaan mikä tuntuu kevyenpuoleiselta ilman että kusetat itseäsi.
Jos numeroita kaipaa, niin lisää nykyiseen vaikka piikki tai kaksi lisää taakse.
Smurf - 14:45, 9.3.2015 »
Kare_Eskola - 14:42, 9.3.2015 » Mikä vaan mikä tuntuu kevyenpuoleiselta ilman että kusetat itseäsi.
Jos numeroita kaipaa, niin lisää nykyiseen vaikka piikki tai kaksi lisää taakse.
Tätä vähän tässä just mietiskelin. Nykyinen 44/17 tai 46/18. Se kevyenpuoleiselta tuntuminen kun riippuu niin paljon esim: asioista.
Kare_Eskola - 14:35, 9.3.2015 » Kolme tuntia vakioteholla vakioasennossa on kamala, jumittava, vahingollinen treeni. Kolme tuntia fiksillä on kivaa. Se on tärkeintä.
Tältä pohjalta on meikäläisen tasolla varmasti hyvä jatkaa vielä aika monta kautta. En ole oikein exceltaulukkoihminen niin vierastan vähän kaikkia elektroniikkapelien tuijotteluja urheilussa.

EDIT. 44:17 välitys itselläni ja se tuntuu pääosin kevyenpuoleiselta. Mutta täällä Kuopion ympäristössä on kyllä myös raskaanpuoleiselta tuntuvia mäkiä :slight_smile:

Kare_Eskola - 10:12, 9.3.2015 » ...Jos jotain yleistä ohjenuoraa, niin: Aja pitkään hiljaa. Aja lyhyesti kovaa. Aja kisoja. Älä väsytä itseäsi.
Kare_Eskola - 14:35, 9.3.2015 » ...Mittarit vittuun...
Karen kanssa samoilla linjoilla, vaikka eri sarjoissa ollaan. Kun pyöräily on aktiivisesti käynnissä tulee lenkkeilyä n. 6-12 h ja työmatkoja 5 h viikossa.

Lenkit on enskalenkkeilyä, eli liian kovaa lenkkiä on tullut ajettua viime vuodet. Syksyllä meni kone jumiin, ei tosin kokonaan urheilun vuoksi. Palautumista ollut tarpeeksi.

Aja aja ja aja, mutta muista lepo. Tahkon 180 km kiinnostaisi kokeilla näillä todella vähillä treeneillä. Pääasiassa karkkia ja lepoa.

Tämä näyttäisi silmiini aika selkeältä ja tiiviiltä esitykseltä.

http://www.fitlandia.fi/sykerajat-ja-harjoittelu/

takaisin pyöräilykuntoon-projekti ottaa uuden askeleen ja aion seuraavaksi kulkea aina kämppään portaita pitki eikä hissillä

lisäksi jalan se kaks kerrosta menee nopeammin

tosiasiassa kamala huomata että jalat jotka joskus oli on täysin hävinny

eikä oikein oo kuria rakentaa uudestaa

Alkuvuoden sairastelulle nyt kunnolla hanttiin ja kesäksi breveteille. Alkuun harmitti ja vähän toki edelleen kun hyvin alkanut treenaus karisi hukkaan ja pohjakuntokin otti paljon takapakkia, mutta eilen ja tänään miettinyt että onpahan ainakin helppo seurata kehitystä, kun ollaan taas niin rapakunnossa. Päivä kerrallaan. Tänään oli parasta kun alkoi kroppa venyä aika kivan pitkälle ja matalalle.

RTZ - 14:46, 9.3.2015 »
Smurf - 14:45, 9.3.2015 »
Kare_Eskola - 14:42, 9.3.2015 » Mikä vaan mikä tuntuu kevyenpuoleiselta ilman että kusetat itseäsi.
Jos numeroita kaipaa, niin lisää nykyiseen vaikka piikki tai kaksi lisää taakse.
Tätä vähän tässä just mietiskelin. Nykyinen 44/17 tai 46/18. Se kevyenpuoleiselta tuntuminen kun riippuu niin paljon esim: asioista.
ite just mietin että toi 39:19 mukavan kevyenpuoleinen. sit tänään poljin satulasta jyrkimpiä mäkiä ylös ilman mitään ongelmaa (no vähän hengästyi kuitenkin) ja totesin että taitaa olla vaan laiskuus joka vihjailee että toi nykyinen ois ihan hyvä hiekkaisille kelveille.

Nostin suosiolla tankoa 15mm. Ei vaan pääse viime kesän aerotuckiin. Huomenna pitäis ajella taas… Päästävä näreeseen, siellä jaksaa ajella yksin paremmin.

Tälle kaudelle muuten todellakin mittarit vittuun kulliin. Sekä syke -että nopeusmittari.

Ihminen pyrkii pois siitä, mitä pitää ahdistavana. Lähtökohtaisesti teknologiavastaisia ei ole kuin jotkut erämaiden heimot ja metsääntyvät kaupunkilaiset. Lisäksi ihmiskunta on tässä pisteessä osittain juuri mittaamishimojensa vuoksi. En aio olla lajini viimeinen.

Ite juoksen ja pyöräilen sykemittarin kanssa. Se on parasta mitä omalle treenaamiselle on tapahtunut viime vuonna. On tullut treenattua enemmän ja ainakin omasta mielestä paremmin. Voihan sitä mittarina käyttää myös vaikkapa hengästymistä, tasaista pyöritysnopeutta tai jotain muuta. Tai vaikka sitä mystistä hyvää fiilistä, mitä en ole ikinä tosin nähnyt, kuten isoisoisänikään ei eläissään nähnyt vitaamineeja, vaikka niistä vouhotettiin kovasti.