Satulat in general

Kopiotaisteluvänkäämisen sijaan ois paras keskittyä siihen onko kopio sama kuin alkuperäinen, vai yrittääkö se olla sama kuin alkuperäinen. Ensimmäisessä tuote on valmistusmekaniikaltaan, raaka-aineiltaan ja ratkaisuiltaan ihan sama ja tulee jopa samalta tehtaalta, mutta ilman lisenssiä eli piraattina. Toisessa tuote on huomattavasti alkuperäistä huonompi ja samuus on lähinnä kosmeettista ja laatu huomattavasti eriä.

Seittiverkkosatulan tuotannon kopiointi ei vaikuta miulle maallikon silmin kovin vaikeelta ja tohtisin jopa väittää, että uusi valmistaja saa modattua sen ominaisuuksia aika helposti haluamakseen. Esim. tuo fleksaus on helppo korjata tekemällä muovista vähän jykevämpää.

Korjatkaa, jos oon ihan hakoteilla siitä miten helppoa muovivalu ja 3D-printtaus on.

E: Ja sit on tietty tuotteen arvo ja keskinnön arvo sekä etiikka. Lähinnä teki mieli kommentoida tuota mikä on piraatti ja huomauttaa siitä, että piraatti on mahdollisesti parempi (tuotteena).

jerppa - 22:06, 22.10.2013 » ...kuin pirkka vai saarioinen.
Tämä kiinnosta. Kumpi näistä on se aito/merkittävästi parempi? :D Toki Tioga on varmaan parempi, mutta se on myös turhan kallis kännis/läpäl -kokeilu, varsinkin kun en oikeestaan edes pidä tosta ulkonäöstä. Potentiaalinen keveys vaan kiehtoo ehkä just 13€ verran...

^kumpikaan ei ole parempi mielestäni. Pointti oli se että toinen on “laadukas” ja toinen “halpis”.
E. Sellainen lanka kiinnostaisi missä valitaan joka aamu uudet kaksi merkkiä ja niitä vertailtaisiin. Esim. Just joku thomson vastaan joku vitun VP. Sinne saisi sittenkertoa mitä mieltä on , kuhan pystyisi perustelemaan kantansa.

“Laadukkaassa” ja “halpiksessa” ei ole silloin eroa kun kama tulee samasta tehtaasta (taiwanissa valmistetut satulat, Vertu tai Gulli), mutta esimerkiksi vaatteissa tuo Hilfiger vs. Hennetz vertaus on kyllä typerää paskaa.

Vertun yhteydessä mainitaan titaani. Sama juttu Tiogan kanssa. Gullin yhteydessä titaaniin ei viitata. Tiedä sitten mitä tästä opimme.

Gulli on joka tapauksessa kova.

^^ pääsen kerrankin burgeroimaan kunnolla :3 kuningas kuluttajassa tuli juuri että vaikka samalta tehtaalta tulee niin tuote on lähes aina eri. Anteeksi ot. Seivaan tällä, chargen laddle on ihan saatanan mukava ja sohvamainen. En kyllä laittaisi omaan pyörään kun joku saattais jotain täällä netissä sanoa.
E.miksei H&M voisi verrata hilfigeriin? Laadullisia eroja saattaa löytyä mutta onko se niin suurta että mielellään maksaisi runsaasti enemmän.

Mistäs Brooksia halvimmalla?

No niin, kettutytöt! Tilasin nyt sitten myös Vertun version.

Molemmat tuotteet tutkitaan valvotuissa olosuhteissa.

noissa spider penkeissä ei o muuta vikaa ku että farkut kuluu silmissä.

mikkes: bike-components tai bike-discount

Bike-components.de oli ainakin suht edukkaita?

jerppa - 22:33, 22.10.2013 » E.miksei H&M voisi verrata hilfigeriin? Laadullisia eroja saattaa löytyä mutta onko se niin suurta että mielellään maksaisi runsaasti enemmän.
Ootko huomannu et toiset vaatteet kestää vuodesta toiseen ja toiset on taas yhden kauden jälkeen rytkyn näkösiä, venyneitä/nukkantuneita ja hapsottaa joka suuntaan, jolleivät ihan suoranaisesti hajoa?

(Hilfigeristä ei kyllä kokemusta, en tykkää ko. brändin klangista joten ei oo koskaan tullu sijoitettua moiseen.)

Edit: tänä päivänä on kyllä myös noita brändejä, joissa maksetaan pelkästään siitä brändi-identiteetistä (joka on mahdollisesti joskus aikaisemmin tarkoittanut laatua) vaikka tuote on ihan samaa huttua kuin kaikki muukin kiinanuloste johon maailma hukkuu.

Ei tähän muuta kuin että…

[quote] kid_scientifik - 23:58, 18.7.2013 » skarppaa jerppa. [/quote]
jerppa - 22:33, 22.10.2013 » kuningas kuluttajassa tuli juuri että vaikka samalta tehtaalta tulee niin tuote on lähes aina eri.
Jaa no sitte! Sori, en tajunnu todella tällaista, olis pitäny! Kuningas_kuluttaja on kuitenkin aivan helvetin laadukas Yleisradion [s]skandaali[/s]laatuohjelma.

Kun puhutaan tavarasta, joka tulee samalta liukuhihnalta kuin brändi- ja ei-brändi-tuote, on tuote tismalleen sama. Ihan vaikka iloksesi voit joskus katsastaa yleisimpiä discount brandeja ja verrata niitä siinä samalla hyllyllä olevaan identtiseen “merkkituotteeseen”. Ja tämä sama jyllää kulttuuri esimerkiksi alihankintana teetettäviin kansainvälisten kosmetiikkabrändien tuotteissa ja tehtaiden “omissa tuotteissa” ihan tässäkin maassa. Havaintoni ovat sitten empiirisiä, ei telkkarista.

Ja jos merkkivaatteen suunnittelu, materiaalivalinnat, leikkaukset, tehtaan laadunvarmistus jne ovat mielestäsi yhdentekeviä verrattuna kertakäyttöisiin henkka-maukka-kamoihin, suosittelen vilkaisemaan esimerkiksi youtubesta dokumentteja Inditexin tuotannosta. Avaa silmiä.

VITTU KU MENI OT:ks, SORI.

Mä en vaan osaa kuvitella sua muuten ku ton sun profiilikuvan näköisenä ja kiukkuisena miehenä vahtimassa internetissä että josko joku vaikka oman mielipiteen/ajatuksen laittaa ilmoille. Sitten kun näet jotain mikä ei oikeen sovi omaan silmää/ajattelutapaan niin paukutat menemään sellaisella oikein kunnon napsahtelevalla näppiksellä menemään. Ihailet sitten kuvaputki näytöstäs lopputulosta. Mutta niin joo hyvät OT ollaan kyl vedetty.

^ad hominem parhaimmillaan, skarppaa jerppa

Toisaalta, ymmärrän nuoren tenhosi. Älä hermostu, kyllä sitä älyä sinuunkin vuosien mittaan tarttunee. Sitä ennen, skarppaa jerppa.

naps naps naps

Baaripyörässä on Rolls joka joskus oli valkonen. Oikeastaan aika mukava.

Topinossa taas on kiinni Selle Aeroyal jonka poistin jokunen viikko sitten lähinnä koska ulkonäkö oli nopea. Lyhyellä lenkillä tuntu ihan hyvältä mutta kunnon testiä en oo ehtinyt vielä tehdä.

http://cdn.bmx.transworld.net/files/2011/01/black_aeroyal-600x374.jpg

Tampereelta saa alla olevassa kuvassa heikosti näkyvää valkoista 1990-luvun Sellen BMX-satulaa kympillä NIB. Muistuttaa vaan kovasti tuota ^postaamaasi satulaa mutta on valkoinen ja ihan kevyesti pehmustettu.

Tampella

Jani S - 12:05, 20.6.2013 » [Chargelta pukkaa Scooppia](http://singletrackworld.com/2013/06/scoop-charge-scoop/) http://singletrackworld.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/06/DSC04980-640x426.jpg
onko kukaan hypistellyt tai ajanut jo [scoopia](http://www.chargebikes.com/parts-collection/scoop)?

http://www.chargebikes.com/partsimages/Scoop_blkblk.jpg

nonni. edellisen sivun keskustelun innoittamana meinasin tilata kaks vertua. yhden mustan ja yhden oranssin.

mut sit ostinki vaan yhden.

Brooks Cambium kiinnostaa.