Satulat in general

Pitääpä kokeilla.

San Marco Concor Light on hyvä, mutta aika lyhyt.

konkeli - 10:24, 19.6.2013 » Ainakin mitä spessun teippauksia näkee kauppojen ikkunoissa, niin varmaan saatavuudella on merkityksensä. Mutta hyvät penkit tosiaan kolmessa leveydessä antaa ihan kivasti valinnan mahdollisuuksia muotonsa, tuntumansa ja hintansakin puolesta. T: nimim. "vastaanotetaan kaikki titaanikiskoiset 143mm toupet"
Hep, mulle kelpais kans :)

Spessun maastosatulat kiinnostais kans ainakin teoriassa (joskin mulla on jo luottopakkeina SDG Formula FX ja Charge Knife). Jos jollakulla on kokemuksii siitä et miten ne vertautuu muodoltaan&tuntumaltaan esim. Toupeen, ni kiinnostais kuulla.

Mulla on pari vuotta ollut Specialized Henge 143mm, tätä nykyä maastosinkulassa. Varsin mainio satula. Toupea en ole kokeillut, mutta ainakin Fizik Pave CX on ratkaisevasti huonompi itselle. Charge Spoonista olen tykännyt myös, mutta tuo Henge on ehkä vähän parempi sitäkin (joskin kalliimpi, tosin myös kevyempi).

Muutoin testasin myös kapeampaa 130mm Hengeä kun poistomyynnistä sai viime syksynä naurettavan halvalla (vain tuota kokoa), mutta se vääntyi jotenkin mystisesti toiselta puolelta pari senttiä alemmas, mikä aiheutti mukavuudellisia ongelmia. Kapeampi malli ei muutenkaan tuntunut itselle yhtä hyvältä kuin tuo 143mm. Mutta se 143mm oli siis niin hyvä että hommasin tuon toisenkin testiin.

mannine - 15:33, 19.6.2013 » summon jokke a
Tiogan Spydet Twintail on hiton kiva satula, pisimmät lenkit olleet viiden tunnin luokkaa eikä ole paikat satulan takia juuri kipeytyneet tai puutuneet. Housujahan tuo juustohöylämäinen muotoilu tahtoo kuluttaa.

Tioga taitaa ohjeistaa vaihtamaan satulaa vuoden välein, mutten usko sille olevan katumäshäilykäytössä tarvetta.

kyttyra - 18:10, 19.6.2013 » Spessun maastosatulat kiinnostais kans ainakin teoriassa (joskin mulla on jo luottopakkeina SDG Formula FX ja Charge Knife). Jos jollakulla on kokemuksii siitä et miten ne vertautuu muodoltaan&tuntumaltaan esim. Toupeen, ni kiinnostais kuulla.
Ennen oli Toupe, nyt on cyclossa Phenom ja maasturissa Henge. Phenom on tuntumaltaan aika lähellä Toupea, mutta pehmustetta on hitusen enemmän ja ainakin mun perseellä se on vähemmän tarkka istuinkohdasta. Henge on taas reilusti pehmustettu all mountain satula, joka on kiva maastossa ilman vaippoja, mutta pidempään istuessa pehmusteet saattaa alkaa hiertämään.

Chargelta pukkaa Scooppia

Onkos jengillä kokemuksia romin versus toupe.täl hetkel testis 143mm toupe ja ihan hyvält tuntuu mut romin evo expert kiinnostais ja ainaki interwebsien mukaan sitä kannattais lähtee testailee pyöreämmän muotonsa takia jopa 155 millisenä.Merkitystä sillä onko pehmusteessa geelit vai kiskot kuitua?aika makukysymyksiähän nää on mut silti ois kiva kuulla mielipiteit.

Mulla on tollanen uustuotantoa oleva musta mokkaturbo. Se päästää väriä, joten housut sotkeentuu berberin kohdalta. Niin tuo mokkanahka taitaa vaan toimia, vai onko tähän jotain kikka kolmosta? Mustat housut toki ratkaisee ongelman.

nyt muutamia satuloita koeajaneena jokaisen olen todennut tuottavan kipua välilihassa. myös pehmustetuiden bokserienkin kanssa. mistä apu ja ratkaisu ogelmaan? tänään kotikonstein mittailin istuiluiden leveyden ja tulos sitä luokkaa että 130mm olisi se “oikea” leveys. onko syynä siis yksin kertaisesti ollut liian leveä satula vai onko tuohon joku suurempikin syy takana kuten huono ajoasento?

kaikenmaailman uusia satuloitahan löytyy helposti 130 millisenä, mutta mites jotkut klassisemmat satulat? onkohan ihan mahdottomuus löytää tuossa leveydessä olevaa satulaa?

Pistä laadukasta halkiosatulaa kehiin,merkkejä ja malleja löytyy joka lähtöön,näissäkin toki eroja on hyvinkin paljon ja mieleisen löytää vasta kokeilemalla useita eri malleja,näin ainakin itsellä.

satularumba lähtee alusta. cambiumii tai fizikin snakee vois kokeilla

Viilasin kesäpyörää melkein kilolla, Lepper vaihtui vähän tuoreempaan Brooksin B17 narrowiin. Ompelutaitoiselle tosta hyvä junanpenkki.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/42857264/Lepper-4926-600.jpg

tmar - 19:41, 18.6.2013 » Selle C2 ajossa kellään? Tekis mieli kokeilla tommosta satulaa missä on rööri keskellä. Markkina miesten mukaan perseen hikoaminen vähenee myös 30%.
Muutama satanen nyt tämä perseen alla alla. Ensivaikutelma hyvä. Jakkara on aika ruma. Puutumisongelmat vähenivät ehkä halkion ansiosta ja. Ostin ebaysta joltain puolalaiselta äijältä uuden 28€:llä 5/5.

En löytänyt keskustelua tolpista joten rohkene kysäistä täällä. Mitenkäs tälläisellä kiinnitys systeemillä tuo kiristys oikein hoituu? Pitäähän tuohon etummaiseenkin pulttiin päästä käsiksi?

BBB:n kotisivuilta pitäis löytyä ohjekirja. Oma veikkaus on et etupultti kiristetään yläpuolelta joko kuusiokololla tai pienellä lenkkiavaimella.

Planet X aerotolpassa sama kiinnitys. Etupultti kiristyy ihan sormilla, takapultin ollessa löysänä, niin että satulaan saadaan sopiva kulma. Sitten takapultti vaan tiukalle. Todella hyväksi havaittu kiinnitys.

Oon jo pitkään miettinyt että miten Thomsonin tolppa eroaa muista kahden pultin tolpista? Laadullisesti varmasti, ja varmaan kevyempikin mutta onko tolpassa jotain muuta ultimatea mitä en näin päällisin puolin hoksaa? Kysymykseni on täysin vilpitön, jos kyseistä tolppaa saisi tarvitsemallani halkaisijalla olisin hommannut jo, mutta jouduin tyytymään kopioon.

Tuli hommattua Brooks,Mutta mites sen hoito? Kuinka usein porukka on siihen sivellyt rasvaa jos päivittäisessä käytössä?

Sirkus - 16:56, 11.9.2013 » Oon jo pitkään miettinyt että miten Thomsonin tolppa eroaa muista kahden pultin tolpista? Laadullisesti varmasti, ja varmaan kevyempikin mutta onko tolpassa jotain muuta ultimatea mitä en näin päällisin puolin hoksaa? Kysymykseni on täysin vilpitön, jos kyseistä tolppaa saisi tarvitsemallani halkaisijalla olisin hommannut jo, mutta jouduin tyytymään kopioon.
Se on made in USA joten amerikkalaiset muotibloggaajat tykkää käyttää sitä jota kautta siitä on lie tullut muotia muuallakin maailmassa. Tämä on oma päätelmäni. Loistava kiinnityssysteemihän se on mutta samanlaisia löytyy useista muistakin. Syntacen kiinnityksestä olen itse pitänyt myös kovasti, siinä on pidemmät kiskot vielä kuin Thomsoneissa.

EDIT: huomasin että tämähän olisi pitäny tsiirtää tolppa topicciin.

eiks thomsonissa oo myös se että se ei mee koskaan paskaks