Satulat in general

Millaisella sohvalla istut ajaessasi? Miksi juuri sillä?

Mulla oli Brooks Narrow B17, mutta myin sen pois kun halusin testata, että huomaanko konkreettista eroa kun vaihdan johonkin muuhun istuimeen ja tuli myös ilkikurinen hinku kyseenalaistaa kyseisen jakkaramerkin ylivertaisuus. Aluksi tuntui helvetin hyvältä käyttää tommosta tavanomaista pehmeähköä mtb-satulaa vaihtelun vuoksi, mutta nyt on ehkä jo hieman ikävä sitä jämäkkää nahkasohvaa. En tiedä onko mukavuudella mitään tekemistä asian kanssa.

Suht kapea, pehmustettu, mut ei liikaa. Esim. Flite. Maastopyöräsuosikiksi on muodostunut Fizik Nisene. Kaupungissa muovi-Nitrox, koska muutaman kilsan matkoilla ei kovuus haittaa, ja pehmustamaton satula ei kastu sateessa (!!!)

(Vaippa)housut on olennaiset.

Tollasella http://www.roadcyclinguk.com/news/images/IMGP1034_sml.jpg

mutta täysin mustalla ilman mitään logoja tai tekstejä. Tuli pyörän mukana ja on mukava istua kun vähän joustaakin takaosan rakenteen vuoksi. Tosin alkanut nitisemaan ja natisemaan vähän.

Review http://www.roadcyclinguk.com/news/article/mps/uan/1548

Kirpparilta löytynyt Selle Italia XO Genuine Gel on pyörässä kiinni. Ei kivikova muttei pehmeäkään. Joskus ajattelin että miten noin kovalla satulalla on hyvä ajaa mutta kyllähän istumalihakset on tuohon hyvin tottunut. Joku brooksi kait se pitäisi hankkia jossain välissä kunhan suunnitelmat muutenkin selkenee.

Takapuoli tottuu kovaan satulaan muutamassa lenkissä. Pehmuste on parempi olla housuissa kuin satulassa, koska housuissa se on ihoa vasten eikä iho hierrä sitä vasten, kuten läskiä penkkiä. Tuskallisin penkki pidempään ajoon on leveä ja pehmeä. (Lyhyessä kaupunkikruisailussa ja pystyllä ajoasennolla sellainen on toki mukava.)

Traitorissa Selle Turbo:

http://img134.imageshack.us/img134/4741/6f9f1ve5.jpg

Kurjan kelin pyörässä Nitrox ja Pistassa Selle Royal S17:

http://www.goodthingsinternational.com/parts/selleroyal.jpg

Sit jemmassa vaihteluun Rollssia, Veloa ja Chargea.

Chargen Knife “cicca-no-brakesissa” ja Cinellin Unicanitor (se uudempi) Pistassa. Molemmat tuntuu sopivan meitsin ahteriin hyvin. Ainoo huono puoli(?) molemmat kun on valkoisia -> nyt denimin sinisiä läiskiä kriittisissä paikoissa :slight_smile:

Eilen tosin lähti tilaukseen Rim Project - Arc En Ciel, Champion raita sohva Pistalle… on lähempänä tota Chargee kuin Cinellia. -> Cinelli siirtynee seuraavaan kolmanteen projektiin… kattellan…

Meikäläisen hanuri ei tunnu olevan kovin nuuka tuon satulan muodon suhteen, mutta pehmusteiden kanssa onkin tarkempaa. Vähän pitää olla, mutta pian sitä on liikaa, kuten alkukesän ajossa olleessa SDG Bel-Air SL:ssa. Nyt on sekä kaupunki- että lenkkifiksissä Selle Italian SLR xp, jossa tuota pehmustetta on vähän, mutta sopivasti. Odotan ahterin karaistumista ja siirryn sen jälkeen käyttämään SLR:aa. Maantiepyörässä on joku Selle San Marcon perusmaantiepenkki, jolla silläkin on ajettu 5 tuntia putkeen ilman puutumista. Alkaa tosin olla sen verran kulahtanut, että taitaa ensi kesäksi vaihtua tuohon nimenomaiseen SLR:aan.

Summa summarum. Sellen SLR xp on paino-hinta-mukavuussuhteeltaan paras meikäläiselle.

Nylkyyn menossa successin Angel. Helvetin hyvä ostos - Chainthugille kiitos - ja yritän metsästää valmistajalta keväällä jonkin vastaavan laitteen. Ajaisin todnäk nitroxilla, mutta penteleen muoto ei ollut mun istumaluille sopiva --> puutuminen. Olen tottunut koviin penkkeihin - suoralla takaosalla varustettuihin sellaisiin - ja käyttämään vaippahousuja.

Jotkut potenssireiällä varustetut on olleet varsin ok kans, saatan sellaisenkin etsiä kelien muuttuessa vähemmän syksyisiksi.

Meikäläisen hanuri tykkää Chargen Spoonista sekä maasturissa että tyhmäpyörässä.

Fixissä Selle Italia Flite, jonkin verran kulunut, tykkään.
Maasturissa Fi’zi:k Gobi, uusi, ei kulunut, tykkään myös.
Kruisailu-“jopossa” joku pieni, kova, jostain lasten kolmipyörästä viety… Haljennut… ei hyvä…
P.S. Jos löytyy joku sopiva penkki “jopoon” tarjoa (pm), tuun hakee pois (espoo/hki, ~10€)

In Charge Knife we trust. Ei ole ihan hirveästi kokemusta eri satuloista, mutta tähän mennessä ehdottomasti mukavin.

Fiksissä nyletty SLR, maantielle nylkemätön ja maastoon xc SLR. Tykkään, että on suht selkee ns. sweet spot, mistä leipoo menemään. Kokeilluista fizikin satuloista en löydä oikeen kohtaa, missä sitä istuis. Jotku bontragerin satulatkin ollu ihan mukavia, mutta on niin painavia, että ei tällä kunnolla pysty. Enkä tykkää sellasesta perähyppyristäkään, mikä joissain satuloissa on.

E: Ainiin, San Marcon joku Blaze malli oli tosi hyvä, mutta meni jonkun pyörän mukana pois.

Jokapäivän höylässä Charge spoon ja vaihteellisessa San Marco Concor Ti light joka alkaa jo vähän repsottaa nurkista.

kahvi - 6:01, 22.9.2009 » Jokapäivän höylässä Charge spoon ja vaihteellisessa San Marco Concor Ti light joka alkaa jo vähän repsottaa nurkista.
Unohdin tuon...minkä vuoksi..Charge spoon oli edullinen ja kehuttu. Kävi tuuri että sopii mulle. San Marco löytyi myös edullisesti käytettynä ja on ok kun käyttää pyöräilyhousuja. Farkkujen kanssa se ei ainakaan mulle ole paras. Edullisia löytöjä ja hirvee tuuri että sopii. Jokin pitäisi löytää tuon San Marcon tilalle seuraavaksi.

Tällä hetkellä käytössä pelkkää retro-osastoa: Flite, Turbo, Concor Supercorsa ja Kashimax Aero ja kaikki ovat olleet jees kaupunkiajossa. Concor ja Kashimax Aero ovat siis käytännössä täsmälleen sama satula. Sekä San Marco Rolls että Regal olivat molemmat liian leveitä mun makuun.

Fliten aion siirtää tulevaan maantiepyörään koska ainakin kuvittelisin sen olevan paras pitemmillä matkoilla mutta saa nähdä sitten.

San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.

Fiksissä on tällä hetkellä kiinni Brooksin B17 standard. Sopivan leveä ja erittäin hyvän tuntuinen pitkälläkin matkalla, joskin nitinä ärsyttää. Mietiskelen parhaillaan säänkestävämpää synteettistä jakkaraa syksyksi/talveksi.

Maantiepyörässä San Marco Regal - vaippahousujen kanssa täydellinen.

heijari - 9:11, 22.9.2009 » San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.
Tää vois kiinnostaa. Mistäpäin löytyy?

Itellä tällä hetkellä beaterissa nyljetty Concor, aika pitkälti Unicanitorin mallinen, mutta mulle liian pyöreä.

Meni jo yksärillä!

NKOTB - 9:39, 22.9.2009 »
heijari - 9:11, 22.9.2009 » San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.
Tää vois kiinnostaa. Mistäpäin löytyy? Itellä tällä hetkellä beaterissa nyljetty E: äh ei siis mikään Supercorsa, oisko toi nyt sitten ollut Corsaire, aika pitkälti Unicanitorin mallinen, mutta mulle liian pyöreä.