Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Lumikko - 11:20, 29.7.2016 » Jos maasto on pehmeää ja upottaa herkästi, tai juurakkoista kiviröykkyä, taitaapi isompi rengas alemmilla paineilla vieriä paremmin. Mutta toki kovalla baanalla sitte tuntuu tervaisemmalta.
Näin mäkin aina kelasin, mutta sitten luin tällaista ja pää meni taas sekasin. Polen perustaja siis ruotii 29 edessä, 650+ vs. 29 takana sekarengastustestejään.
Leo Kokkonen » Se tuntus rullaavan ja kiihtyvän paremmin. Ajanotto tehtiin Freelapeilla ja Stravalla vertailin tuloksia segmentin sisällä. Näytti siltä, että Plussa jäi himan kivikoissa ja teknisissä kohdissa, mutta käännöksien jälkeisissä kiihdytyksissä otti takaisin. Kokeilin treenilaskulla Sappeellakin, mutta oli aika hazardin oloinen sillä pätkällä kun jarrutuksia tehtiin kallioiden päällä pölyisessä hiekassa. Ei oikein tuntunut olevan takana pitoja ... Toi paksu kumi antaa kyllä melkoisesti ohjelmaa kovassa vauhdissa, mutta se palkitsee kyllä rullaavuudessa. En varamstikkaan ajele sillä muuten vaan. Kyllä 29" on silti molemmissa päissä paljon hauskempi.
Vertailua hankaloittaa lisää se, että yleensä plussarenkuloina käytetään vähemmän rujoja kuviointeja kuin normileveyksillä, mikä on varmaan keskeinen syy tuohon ainakin itselle epäintuitiiviseen parempaan rullavuuteen mistä Leo puhuu. Tietty voi huutaa että on epäreilua vertailla eri kuvioilla, mutta toisaalta, nappuladesignin mielekkyys on aika riippuvainen rengasleveydestä. Plussakoon Shortyt tai Minionit kuulostaa vähän hölmöiltä.

Alamäkihommissa 15 sentin joustolla vauhtiin vaikuttaa sitten toki muukin kuin renkaan vierintävastus. :slight_smile:

Tai ainahan siihen muutkin asiat vaikuttaa. Varaisin kuitenkin vielä mahdollisuuden vertailla 7-8 sentin kumeja 584 mm vanteella 5-6 sentin kumeihin 622 mm vanteilla täysjäykässä pyörässä, jotta asetelma olisi itelleni relevantimpi.

Lumikko - 13:04, 29.7.2016 » Alamäkihommissa 15 sentin joustolla vauhtiin vaikuttaa sitten toki muukin kuin renkaan vierintävastus. :) Tai ainahan siihen muutkin asiat vaikuttaa. Varaisin kuitenkin vielä mahdollisuuden vertailla 7-8 sentin kumeja 584 mm vanteella 5-6 sentin kumeihin 622 mm vanteilla täysjäykässä pyörässä, jotta asetelma olisi itelleni relevantimpi.
No multa voi lainata plussakiekkosettejä, kumejakin löytyy paria erilaista. Pidetäänkö testipäivät? Krampukseen olisi tarjolla 2.5 ardentit, 3" chroniclet ja 27.5+ nobbynicit. Voidaan vaikka tehdä tiedettä ja mittailla alamäissä vapaarullaavuutta yms. Empirisyys FTW!

Jotain havaintoja laittelin succisfoorumille tossa jokin aika sitten, liittyen 29" ja plussan eroihin. Nämä siis joustokeulan kanssa.

“Nyt kun toi plussasetti on pois käytöstä niin laitoin alle 29” kiekot, eteen 2.5 DHF (kehä 23mm sisäleveys) ja taakse 2.3 Rock Razor (kehä sisäleveys 29mm). Paineita oli about 1,7-1,8bar. Ihan mielenkiintoista oli ajaa noilla kun tosiaan eilen ajoin plussilla. Kyllähän plussat menoa selkeästi pehmentää ja fillari kulkee vakaammin kivikoissa. Tuntui että uskallusta oli plussilla enemmän. 29 taas tuntui rullivan kevyemmin (en tiedä tuntuiko vaan vai rulliko oikeasti), täristävän huomattavasti enemmän mutta ohjautuvan tarkemmin. Molemmilla on kyllä kiva ajaa mutta on noi erot hyvin selkeät."

Ite tykkään tossa jäykkäperässä plussista enemmän, tosin alkuun tuli vähän oppirahoja kun ei oikein tahtoneet kumit ja kehät kestää. Nyt on löytynyt setuppi ja paineet jotka tuntuu toimivan omaan ajoon.

Ajoin myös Santa Cruzin Hightoweria (täpäri) peräperää plussilla ja 29:nä tuossa pari viikkoa sitten, ja havainnot about samanlaiset. Ko. konkeli tuntui kyllä hauskemmalta 29:nä, tosin siinä setupissa alla oli about 2-3k€ Envet, millä oli varmaan osuutta asiaan.

Tässä muutama viikko on oltu NY/NJ seuduilla ja muutamaan otteeseen ajamaankin on päästy, niin kyllä plussa- ja läskihommat tuntuu olevan kovassa huudossa täällä rapakon toisella puolella. Luulisin että parin-kolmen vuoden sisään hinnat tulee olemaan plussissa samoissa kantturoissa kuin perinteisissäkin kiekkokoissa. Eihän 27.5+ osalta kovin isoa eroa nytkään ole, valikoimaa toki vielä vähemmän vaikka kasvaa koko ajan.

Salomo - 17:09, 29.7.2016 » Kyllähän plussat menoa selkeästi pehmentää ja fillari kulkee vakaammin kivikoissa. Tuntui että uskallusta oli plussilla enemmän.
Tämä. (täysjäykkä 29x2.25 -> täysjäykkä 29x3)

se o pojat syksy seuraavaksi

Kaikki aika kamalia. Ylin vähiten. Alin eniten.

Onneksi on yhä kesä.

Alimmassa kivoin väri, mutta yleisilme silti hirveä. Näyttää jotenkin tosi pahasti pannutetulta. Punainen minusta ihan ok.

Npertj - 22:16, 3.8.2016 » se o pojat syksy seuraavaksi
Eli postatkaa lokaripyöriä

Oispa lokaripyörä.

http://7169-presscdn-0-61.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/07/singlebe-camo-plus_1.jpg

No nyt. Kullitettu ketju kiinnostel molempiin koniin periaatteessa.

Toi maaliduuni tuo kyl ikäväst metrocamon mieleen.

Grobian - 22:57, 3.8.2016 » Kaikki aika [s]kamalia[/s] ihania. Ylin [s]vähiten[/s] eniten. Alin [s]eniten[/s] vähiten.
DanielBraun - 0:05, 4.8.2016 » Toi maaliduuni tuo kyl [s]ikäväst[/s] ihanast metrocamon mieleen.
Ei muuta, jatkakaa kivojen pyörien postailuja.

ehdotan tähän väliin ns. raikasta sivun vaihtoa. vieläpä värikuvan kera.

http://14761-presscdn-0-15.pagely.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/01/PIVOT-LES-Fat-Enduro-Magazine-16-von-18-780x520.jpg

Juuh, josko sitten taas vaihdecyclospaskeen sekaan jotain kunnollista.

En jaksa alkaa AMAa väsäilemään ja mutta Kona Honzo ST runko, keulaa (White Bros LOOP 140mm) ja ovaaliratasta lukuunottamatta kaikki suoraan edellisestä pyörästä. Vähän aikaa meni totutellessa ja keulan säätöjen kanssa mutta aivan hyvä tuli. Ajossa tämä on ollut jo jostain keväästä saakka.

aika jyrkkä keula

jussi - 9:07, 4.8.2016 » Juuh, josko sitten taas vaihdecyclospaskeen sekaan jotain kunnollista.
Hei SSMT.
Npertj - 9:59, 4.8.2016 » aika jyrkkä keula
67°

kuva hämää kun juustokuono on kääntyneenä.

varmaan jonkin verran eroa ajossa edelliseen? - painavampi nyt ainakin…