Tankotopikki

Katsoin kuvan, siirsin katseeni hieman alemmas missä näkyy toi linkin esikatselu.
Nopealla lukemisella tavasin NOS ITM Rene Herse Triathlon…

2 Likes

Pääsispä pujottelee tota vähän ylikireeseen quilliin :heart_eyes:

2 Likes

Mulla on haussa tulevaan Steamroller-projektiin “suora” tanko riittävällä backsweepilla. Esim. Ritchey Kyote comp kiinnostaa. 27-astetta sweeppia ja hinta alle 40e. Tota kyllä sais lyhentää aika reilusti. Onko tästä kenelläkään kokemuksia?

Sit toisaalta Surly Open Bar tuntui sopivan projektin henkeen. Hankala vaan mieltää miltä tolla ajaminen tuntuisi kun sweeppia on 53 astetta. Ja tartteeko tää sit älyttömän pitkän stemmin kaveriksi. Plussana sen että tätä saa paikallisesta, ei tartte tilata netistä.

Runsaan backsweepin kanssa ohjaamo saa olla käytännössä lähempänä. Ei se niin haittaa kun kädet aukeaa eri tavalla. En nyt edes kato että mikä Open Bar olikaan ja onko siihen tehty joku kompensointi.

e: nyt kun mittasin niin vaihoin salsa bend 23 astetta tms. BS mitä on kompensoitu, 700 mm leveys, Ergotec 4 Moon Cruiseriin, 60 astetta BS, ei kompensoitu, 620 mm leveys, vaihoin stemmin 35 mm pidempään ja slämmäsin sen koska vitulliset 55 mm risee MCssä (joku tuuma alemmas eli horisontaalisesti jotakuinkin 7 mm kauemmas) ja siis ihan hitosti lähempänähän se ote edelleen on ja kädetkin lähempänä toisiaan mutta ergonomisesti kyllä puhdasta voittoa. Hitaampaa toki ajaa niin pystyssä kuin mitä toi yhtälö antaa. Pitkästä stemmistä huolimatta pyörästä tuli vielä paljon takapainoisempi kuin mitä se aiemmin oli.

Sen voi vielä sanoa että mukavahan tommosella Moon Cruiserilla mm. on ajella ja yllättäen myös runttaa putkelta. Kantatessa korostuu painon varaaminen käännöksen suuntaan, runsaan backsweepin tankohan ei käänny yhtä sulavasti ku semmonen 3-9 asteen peruskeppi mutta siihen on hyvä nojata.

Ihan vinkkinä, oiskohan tuo täällä myynnissä oleva (kuvassa alin) mitään?

Mulla on vasemmassa ranteessa vähän ongelmaa, tuntuu et joku hermo jää pinteeseen ja esim. suora tanko ei sovi ollenkaan. Hakusessa on siis vähän reilummin back sweeppia. Mikä sit vaan on se oikea kulma… Ja tangon pitää olla musta. Ja leveyttä yli 60cm.

Surlyn open bar on:
Width: 666mm
Rise: 0mm or 40mm
Sweep Angle: 53 degrees

En tietty tiedä miten ergonomiat ja anatomiat sulla pelaa yhteen silleen kun mulla kun ei juuri tuollaista ongelmaa ole vaan kämmenen neuropatiaa, muuten kuin että em. muutoksella jonka tein, käsien varaan tuleva paino on nyt höyhenenkevyt ison osan aikaa. Luulis sen olevan jonkin väärttiä.

Ja kyllähän siitä puhutaan että nimenomaan jos on ranneongelmia niin lisää kulmaa keppiin vaan, taidat olla ihan oikeilla jäljillä. Ehkä se on universaalisti pätevä sääntö.

:point_right: https://whatbars.com/

Tota on kyllä tullut tutkittua. Harmi vaan että suurinta osaa noista alt-bareista ei saa mitenkään EU-kaupoista. Eikä noista kuvista osaa oikein päätellä ajotuntumaa.

Mutta otan varmaan ton Ritchey Kyoten, sitä saa 32 egellä Bike24:sta.

Testaan Escapadeen tuommosta Venturemaxia ja Albatrossi alkoi kiinnostamaan kaupunkipyörään. Ei näytä vaan saavan mistään nyt.

Onks kellään tietoa hyvistä Albatrossi-korvikkeista?

Tutkin tätäkin ja Soma Oxford olisi ainakin. Mutta nekin brexitmaassa.

TöPyhän se pitää vielä tarkastaa!

Ja sit tietty Albatross :slight_smile:

Hei toi Archetypehän vois olla flipattavissa tähän tyyliin

Mulla on vissiin toi commuter, mut siinä on sen verran jyrkät mutkat ettei oikein sovellu maantiejarrukahvoille.

Saksaksi tollainen matala viiksitanko kulkee nimellä “französiche trainingsbügel”, mut en oo vielä keksinyt mistä tää vois juontaa juurensa. 3T vanhojen vastaavan näköisten mallien nimessä taas on lähes poikkeuksetta trial, vaikka tuolla ei taida olla mitään tekemistä aika-ajojen kanssa :thinking:

Muutama päivä venturemax xl elämää takana ja hyvältä tuntuu. Yhden asian kyllä muuttaisin jos saisin suunnitella venturemax iii:n, vähemmän taivutusta. Joku 12 astetta riittäisi. Muuten voisi olla kaikki samalla tavalla. Sitten kai se olisi biobend-Butano.

1 Like

Itse on toivonut että Ritchey toisi takaisin alkuperäisen ei-riser Evomaxin mutta Classic-versiona. Nykyinen 42 cm tuntuu Pelagon randokuution kanssa vähän kapealta ja eihän sitä enää saa mistään.

EDIT: riser olikin Ergomax

Droppineitsyen initiaatio droppien maailmaan: mitä pitäis tietää, mistä oin helppoa aloittaa? Järkeilin että joku matalahko ja kevyesti flarettava tanko suht korkealla stemmillä vois olla näin riser-maailmasta tulevana helpoin lähestyä? Ihan uteliaisuudesta kiinnostais tutustua tähän lajiin. Tai sit se aiempana hakemani litistetty droppi eli viiksitanko a la Albatross.

1 Like

Itte kokeilisin jotain kohtuu perinteistä ja hillittyä. Skenetangoista en osaa sanoo mut oon kokeillu leveyksiä 42, 44 ja 46. Perinteistä syvää droppia, matalaa droppia, keveetä flarea ja vähän villimpää muotoa. Must tuntuu et ittelle ajomukavuuteen isoin vaikutus ollu leveydellä ja sillä, että ajoasento dropeilla on semmonen et keho ei hylji sitä.

Riippuu toki mieltymyksistä ja et minkalaiseen fillariin tanko on tulossa. Johonkin monstercrossii viiksitanko voi olla se hillitty ja varma valinta.

Mul on nyt gravelfillarissa PRO Discover medium, jonka valitsin alunperin lyhyehkön reachin takia ja se on aika jepa.

1 Like

Viiksitangosta oikeastaan puuttuu se pysty lepoasento, jonka droppitangon vaakaosasta saa. Toki se kannattaa muutenkin tuoda lähemmäs kuskia kuin normaali droppi, kun ote on joka tapauksessa myös leveämpi.

Mitä kompaktimpi droppi, sitä vähemmän tulee vaihtelua ja liikettä myös tukilihaksille eri asentojen välillä. Samoin tilaa hienosäätää käsien paikkaa on vähemmän.

Sitten taas droppi, jossa on paljon reachia ja droppia, pitäis saada semmoselle korkeudelle ja etäisyydelle kuskista, että se alaotekin olisi vielä oikeasti käytettävissä. Tämä saattaa moderneilla rungoilla tuottaa esteettisesti vähemmän tyydyttäviä kompromisseja.

2 Likes