Tankotopikki

Stonga kiinnosta.

En ainakaan haulla löytänyt mitään suurta keskustelua eri tankojen parhaudesta.
Mitä stongia jengi suosii eri käytössä? No name riseri ouryilla on näppärä kaupungissa ja bullhornilla on tullut ajeltua sekä kaupungissa että lenkeillä hyvällä menestyksellä

Mitkä ovat mukavimmat droppitangot yleiskäyttöön, etenkin ilman jarrukahvoja? Nitto noodle tms.? Onko tankonauhoissa “radikaaleja” eroja? Tottakai kaikkea voisi itse kokeilla, mutta olisi mukava kuulla kokemuksia erilaisista stongista eri käytössä ennen kuin tilailee kaikkea mahdollista kotiinsa. Por favor!

Jos vastaava topikki jo löytyy niin olkaa ystävällisiä ja tuhotkaa tämä. En löytänyt haulla vaan mitään järkevää aiheesta.

Mukavin laadukas droppitanko fiksiyleiskäyttöön on Nitton Noodle, aivan oikein. Piste. Ja kyllä siihen melko nätisti menee normaali ohkaisen tangon lisäjarrukahva, etenkin leveisiin malleihin.

Radalle nuudelissa on liian vähän droppia. Maantiellä sen alaote on erittäin käyttökelpoinen ja mukava, toisin kuin niissä Johanna Tukiaisen tissejä muistuttavissa ratadropeissa, joita on jopa joissakin valmispyörissä vetoamassa idioottihipsterien ratakiimaan.

Tankonauhoissa on suuria eroja, mutta sen oikean löytyminen riippuu a) hanskoista b) sateesta c) hiestä d) tärinästä e) käsien koosta… Tankonauha on halvin ja helpoin tapa muuttaa pyörän ajotuntumaa radikaalisti muttei peruuttamattomasti.

Tangon muoto riippuu aivan omista mieltymyksistä.

Tankonauhoissa on paljon eroja. Välttäisin oman kokemuksen perusteella nauhoja, joissa on taustassa tarranauhan sijasta tahmea kuminen nauha. Ne on helppo asentaa, kun voi arpoa uudestaan ja uudestaan, mutta eivät pysy paikoillaan millään.

Kare_Eskola - 9:25, 6.10.2010 » Radalle nuudelissa on liian vähän droppia.
Väittäisin kyllä, että aika harva tosissaan radalla ajava käyttää varsinaista syvää ratadroppia. Todella usein sielläkin ajetaan maantietangoilla.
Kare_Eskola - 9:27, 6.10.2010 » idioottihipsterien ratakiima
... kiinnosta
asb - 9:30, 6.10.2010 »
Kare_Eskola - 9:25, 6.10.2010 » Radalle nuudelissa on liian vähän droppia.
Väittäisin kyllä, että aika harva tosissaan radalla ajava käyttää varsinaista syvää ratadroppia. Todella usein sielläkin ajetaan maantietangoilla.
Totta. Tarkoitin lähinnä että se droppi mikä on maantiellä käyttökelpoinen puolen tunnin vastiksessa ei ole riittävän syvä kun rypistetään minuutti velolla.

Kun isot pojat vääntävät velolla pieniä matkoja, stongissa on usein aika paljon sekä droppia että materiaalia.

asb - 9:30, 6.10.2010 »
Kare_Eskola - 9:25, 6.10.2010 » Radalle nuudelissa on liian vähän droppia.
Väittäisin kyllä, että aika harva tosissaan radalla ajava käyttää varsinaista syvää ratadroppia. Todella usein sielläkin ajetaan maantietangoilla.
kyl sir hoy käyttää: http://images.mirror.co.uk/upl/m4/apr2009/3/4/image-6-for-chris-hoy-exercises-gallery-856837842.jpg http://www.cyclingweekly.co.uk/imageBank/c/Chris%20Hoy%20Theo%20Bos%20sprint.jpg

mut joo ei toi nyt niin törkeen alas tule mitä jollain ratadropeilla, mis alaote on eturenkaan tasolla:
http://www.olympics.org.uk/beijing2008/images/news/Chris_Hoy_Sprint_360x270.jpg

mut joo, tiedän et tarkotat varmaan niit jotka tuol hki:n velolla ajelee tosissaan. Niil kyl näytti olevan aika monella suhteellisen korkee ajoasento. Selittäisin sitä ehkä kans sil et aika moni niist tais olla yli 30v eikä tietenkään olympiatason kuskeja.

Järjen, tarveharkinnan ja omien tuntemusten käyttö tankoa valitessa sallittava.

Jos kädet tulee pipiksi, vika ei välttämättä ole tangon mallissa. Vähintään yhtä luultavasti se on kuskin painon jakautumisessa etu- ja taka-akselille. Törkkäämällä sitä penkkiä hiukan taaksepäin saa painoa pois käsiltä. Paitsi tietty, jos ajoasento on liian pitkä muutenkin. Silloin vaihdetaan stemmi samalla.

Pistetään nyt tämäkin taas tänne
http://ruedatropical.files.wordpress.com/2009/03/mounted-bar.gif?w=500&h=191

Smash - 10:11, 6.10.2010 » Mitkä ovat mukavimmat droppitangot yleiskäyttöön, etenkin ilman jarrukahvoja?
Ehkä tää olis monikäyttöisin? http://lh3.ggpht.com/_IdkhZX8vhkA/TD2rDZncjjI/AAAAAAAAGmQ/X9ZgaYdexqE/mercxkz4.jpg

Mulla ne tahmanauhaiset teipit (joita mulla on ollu Pro ja Bontrager) on pysyny täysin ongelmitta paikoillaan, kun vaan asentaessa venyttää tarpeeksi.

Teippien pidossa ja pehmeydessä on tosiaan paljon eroja, mutta ne on aika helppo hahmottaa kaupassa hypistellessä.
Perusgeeliteipit on yleensä aika varma valinta, on pehmeyttä ja pitoa, ja ovat melko samanlaisia keskenään merkistä riippumatta.
Velon (Bilteman) geeliteipit painuu linttaan, lörpähtää ja repeilee verrattain helposti.
Fizikin Microtexit on kestävät ja mukavat, eivät tosin kovin pehmeät ilman niitä lisätarvikegeelilätkiä.

Dropissa kahvat on hieno asia.

Mulla pro ei pysynyt paikoillaan (eka teippaus!), mutta niin kauan kuin pysyi niin tuntui hyvältä. Mulla kokemattomana alaoteajajalla kun taisi olla liian tiukka ote tangosta ja liikaa painoa sekä käsien että istuinluitten päällä.

Nyt kun mainitsit, niin muistaakseni Botniapyöräilyssä katoinkin, että olit asentanut ne aika löysälle… vai puhutko edes samasta pyörästä? Ne liimattomat pelkän tahmean pinnan omaavat tosiaan pitää ikäänkuin pingottaa paikalleen. Mutta eipä kyllä sellanen paperilla suojattu liimapintakaan pidä, jos ovat löysällä.

Tankoa valittaessa toki oman harkintakyvyn käyttö on varsin suotavaa ja pariakymmentä eri tankoa on tullutkin kokeiltua kapeasta “tukiais” ratatangosta 70cm leveään riseriin vuosien aikana.

Oma ongelmani on löytää mukava droppitanko fiksiin maantielenkeille plus yleiseen kruisailuun, raiserin jätän kikkailuun ja velolle ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta.

Jarrukahvojen kanssa olen digannut monista ergotangoista, mutta haasteen asettaa se, kun ei jarruille ole rungossa edes paikkoja. Nitto noodle näyttäisi saavan hyväksyntää ja taidan sitä seuraavaksi kokeilla. Vai onko olemassa muita varteenotettavia vaihtoehtoja nimenomaan silloin kun ei ole mahdollisuutta laittaa jarrukahvoja miellyittämään pieniä puutuvia kätösiä?

SuicideHub - 15:17, 6.10.2010 » Nyt kun mainitsit, niin muistaakseni Botniapyöräilyssä katoinkin, että olit asentanut ne aika löysälle.. vai puhutko edes samasta pyörästä? Ne liimattomat pelkän tahmean pinnan omaavat tosiaan pitää ikäänkuin pingottaa paikalleen. Mutta eipä kyllä sellanen paperilla suojattu liimapintakaan pidä, jos ovat löysällä.
Sama laite, pitää vetää vähän kireemmälle ens ajokaudelle. Oppia ikä kaikki :)

Onks tää niinku Tukiaisen tissit:
http://4.bp.blogspot.com/_sWLLXcJPMmk/SlC4ObXI5eI/AAAAAAAAABc/fwls2I6Js-0/s320/b-123aa.jpg
tykkään kyllä hiplaa ja katsella.

suorat, munanmittaiset tangot nollataivutuksella on höpöhommia ja näistä tunnistaa aloittelijat varmimmin.

ratadropit vetää katukäytössä synkkyydessään vertoja jopa edellä mainituille dildoille.

bullhornit kuuluu TT-pyöriin.

oikein laitettu riser on minimalistinen ja ihan hauska ratkaisu pellepyörään, näyttää silti lastentangolta. aiheuttaa outoa riippuvuutta. pooloon paras.

miehenkokoisille jarruttomaan fiksiin dropiksi nitton noodle tarpeeksi leveänä eli 460mm. muotoilu ja pitkä reach hieman kompensoivat kahvojen puutetta, ns. bullhorn-pössikset ilman sitä mykistävää rumuutta.
460mm koska leverage. tällöin täyttää myös satunnaiset kikkelitankotarpeet kaupunkispedeilyssä kun fläteiltä ajettaessa ei lopu leveys. taivutus ehkäisee suurimman vitutuksen ranteista.

kahvat tietty vie dropit ja meiningin muutenkin sinne nextille levelille.
kun saadaan tanko vielä hinattua sinne oikeaan kohtaan ohjaamoa, voidaan puhua jo niistä hyvistä fiiliksistä. käytännöllinen on vaan kauneinta.

http://www.rivbike.com/images/static/upload/handlebars_noodle.jpg

kp - 17:50, 6.10.2010 » käytännöllinen on vaan kauneinta.

Yllättävää kyllä, kahvat voi myös laittaa vaikkei olisi jarruja (!!!) Tähän tarkoitukseen myydään jopa kahvoja joissa ei ole jarruvipuosaa, lähinnä kai tandemeihin tarkoitettu. Ne tosin näyttää aika kummalta ja saatavuus on hankala, joten kahvat mieluummin. Jollain patentilla vaan jumittaa ne vivut.

^toinen kahva kiinni etujarruun ja toinen stemmin viereen tulevaan kelloon.

kp - 18:04, 6.10.2010 » miehenkokoisille jarruttomaan fiksiin dropiksi nitton noodle (...) muotoilu ja pitkä reach hieman kompensoivat kahvojen puutetta, ns. bullhorn-pössikset ilman sitä mykistävää rumuutta.
Varmaan kompensoi tosiaan ihan kivasti, mutta jos kuitenkin haluaa sitä yläotetilaa, jota bulliksessa paremmin on, niin miksei sitten laittaisi sitä?
kp - 18:04, 6.10.2010 » käytännöllinen on vaan kauneinta.

Ite sain tänään asennettua bwitchin ja tykkään kyl ton “geometriasta”. 42cm leveeks chopattu ja silti “ei näytä” naurettavan kapeelta kun tos on niin nopee nousu ja leveet tasaset ylängöt.

http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson24.jpg
http://personal.inet.fi/koti/kotikoti/nelson25.jpg