suuri vaihdekeskustelu

Laitat tommosen, ja vaihdat ruuvin senkattuun.

Haarukka vaihtui tähän kuukaus sitten, nyt meni kiinni kaks vuotta sitten ostettu mokka-Flite (kiitos, Khaiser!) — ja Shamalit (kiitos, Ekiz!).

Yritys oli saada muhkut 28mm Grand Bois Cerfit kiinni mutta ei mahtunu pirulainen pyörimään takana, otti kiinni satulaputkeen. Piti sitte laittaa 25mm Vittoria Corsa. Alun perin Shamaleissa on ollu varmaankin kii mikä lie 8-pakalle yhteensopiva vapaarattaan runko mutta joku on ystävällisesti jossain välissä vaihtanu siihen modernin joten nyt kiinni menee ysit ja kympit ja yhdettoista.

Ja ennenku kukaan turhaan innostuu niin nämä oli siis ne jossa takana vanteessa pinnojen kohdalla pari halkeamaa. Mutta ihan on luotisuorat ja pinnojen jännitys kondiksessa. Voi noilla pikkuse vielä ajella.

26 Likes

Jestas sentään, onpas hieno pyörä.

1 Like

Ehtaa Konstaa. Todistaa myös taas, että kirkkaat osat best.

1 Like

Ei pitäisi lukea tällaisia. Katselen jotain muta-soravideoita, ja pohdin, että ulkoiset vaihtajat ovat kyllä aika turhia noissa olosuhteissa, ja ketjut. Pinion/rohloff ja hihnaveto hydraulisilla levareilla olis jees. Isot rengastilat ja runko mieluiten esim. terästä, niin ei tarvitse pelätä, että runko hajoaa heti alta (vaikka kai ne hiilarirungot oikeesit kestää…).

Esim.

Saakohan tollasilla spekseillä pyörää alle 5000€ uutena :smiley: Perus ketjupyöriä saa 1000-2000€ haarukkaan helposti.

pinionitkaan ei oo ihan 0mk laitteita:

Vaihdeasioita ja Campagnolo-asioita. Maantiesinkulassani on Campagnolon Record-jarrukahvat. Siis pelkät hiilikuituiset jarrukahvat, ilman vaihdevipumekanismia, Campagnolo semmoisiakin valmisti jossain vaiheessa. Tämän näköiset:

Nyt pikkusen rupesin haluamaan ehkä vaihteistaa tota pyörää mutta Campan paremman pään kymppikahvat on ihan naurettavissa hinnoissa nykyään. Harmillista, koska mulla oli semmoiset aikanaan omistuksessani mutta myin ne. Siinä se taas nähdään ettei ikinä kannattais myydä mitään.

No mutta. Onneks Campagnololla on kattavasti varaosia kaikenlaisiin, myös vanhempiin palikoihin ja näin ollen tilasin pelkän Recordin kymppikahvan kahvaosan, kaikkine sisuksineen. Paketin hain ärrältä just.

Nyt ku nappaan olemassaolevista jarrukahvoista sen vivun ja akselin niin mulla on Campan 1 x 10 Record-kahvat, käytännössä upouudella mekanismilla.

Ohjeetkin vivun irrotukseen Campa on ystävällisesti laittanut kaikkien saataville.

14 Likes

Noi on kyl, campan sinkulakahvat ultra rare
Joku time trial juttu ollu aikoinaan?

1 Like

Varmaan joo. Tai cyclocross tai mikä lie. Hauskinta on että CNC tai RCZ tai joku vastaava halpakauppa luukutti erän noita kahvoja muutamalla kympillä tossa jokunen vuos sitten. Täältäkin väki niitä osteli muistaakseni, itte pidättäydyin kun mulla oli jo.

2 Likes

Tempo juu, ajalta juuri ennen kuin tempopyörien jarrukahvat muuttuivat tosi minimalistisiksi, tarkoitettu käytettäväksi tangonpäävaihtajien (tempotikkujen päissä) kanssa.

Onko jollain sattumalta risaa medium-häkkistä Force 1 -takavaihtajaa (vaijerivetoinen), josta voisi ostaa sen häkin kiekon puoleisen pulikan? Korkkasi ylemmän rissan ruuvin kierteet reissussa.

Valitettavasti ei mitään kun toi Rivendellinkin takavaihtaja vielä odottelee valmistumista… Joku Acera/Altus varmaan lähimpänä mut niissäkin mustia osia.

1 Like

Uusin kirkkaahko sarja taitaa olla Shimanon 105 11-v, mutta tiedä siitä klassisen näköisyydestä. Ei nyt kuitenkaan musta.

1 Like

Microshift R10 on aika suora kopio parikyt vuotta vanhasta Shimanosta, mut on tietty vaan takavaihtaja. E. Eiku onhan toi koko sarja, mutta muut osat ihan hirveen näköisiä.

1 Like

Campyn 2x11 Centauria saa myös hopeisena.

1 Like

Ei mitään. Sekotin ton päässäni Sunracen ihan vastaavaan tuotteeseen nimeltään ehkä driven rd-rx eli vaihtoehtoja on!

Ranskalaiset sitten 60-luvun ei ehkä teknisesti aivan kansainvälisellä tasolla - Simplexin Delrin-muoviset osat haurastuu vuosien myötä, ja Huret:n komponenteissa muuta sanomista, esim:
-Allvit raskas ja jäykkä
-Duopar ja Jubilee hauraita
-muissa ei välttämättä riitä häkin pituus retkikäyttöön

Nämä huomioiden, jos haluat lähteä autenttiselle linjalle, voin yrittää jakaa lisää tietoutta mitä olen itse näistä oppinut :grin:

2 Likes

Kas tässä:

5 Likes

Tää tietysti jos ei oo vaporwarea

edit. jaa niin tietty osasarja oli tilauksessa

1 Like

Koko voimansiirto uusittu, nyt huomasin että pieni-pieni kombolla (di2 eli oikeesti pieni-kolmanneks pienin) esim ylämäkeen tosi voimalla runnoessa kuuluu omituinen lonksahdus. Lisäksi isolta eturattaalta ketju putoaa täsmällisesti samasta kohtaa, jos käytössä on pienimmät takarattaat ja sattuu tekemään liikkeellelähtöjä todella fakin full effort riuhtoen.

Ei auttanut pakan kiristys eikä etuvaihtajan rajotinruuvi. Onkohan vaan bugeja jotka huomaan nyt kun erityisellä pieteetillä etsin vikoja. Jaksaisko ees selvittää enempää kun oikeen usko ikinä oikeesti runttaavan noin noilla vaihteilla?

1 Like

Kokeile ajaa pari-kolme tonnia ja muutaman vuoren ylitte josko sillä häipyisi ongelma.

4 Likes