Seksismi Yksivaihde.netissä, eli suuri seksismikeskustelu v2.0

Pannaan ny topiccia tulille oikein talkoilla. Enemmän tän perään on huudeltu, kuin tuon toisen. Tässä lienee viimeisin:

meedio - 14:56, 8.10.2015 » Jos tämän nyt joku menkkavittunen monsteri kokee jonneiluna niin olkoon niin :D
meedio - 17:20, 8.10.2015 » mainittakoon tässä nyt vielä se, etten edes tiennyt nysimumin olevan nainen, joten pyydettäköön period purkautumistani anteeksi.
On mielestäni hieman kyseenalaista täsmentää, että jos seksistisen läpän kohde olisi ollut mies, niin sitä ei tarvitsisi pyytää anteeksi.

Jee! Seksismilanka pystyyn ja vaihdehimmelit Monivaihteen puolelle.

inb4 lock

Heh juum.

jos tekisit tästä aiheesta topsun sinne monivaihteen puolelle? ei kiinnosta lukea täällä monivaihteesta

Tästä ei hyvä seuraa…

Vielä viikon jälkeenkin kaivelee mieltä?

meedio - 15:54, 12.10.2015 » Vielä viikon jälkeenkin kaivelee mieltä?
jep, sieltähän ne tuli ajankohtaiset perusteetkin tälle langalle kuin tilauksesta.

Hyvä nosto.

Seksismi on vähän niinku tyhmyyttä. Ihminen voi miun puolesta olla seksistinen tai tyhmä, mutta ois kaikkien kannalta parempi, jos ei käyttäytyisi niin.

En näe seksismivapaata foorumia/maailmaa kovinkaan pahana asiana.

Btw, tänään aamulla sain viimeksi alaiselta palautetta siitä, että olin ollut vähän tyhmä yhden projektin kanssa ja jättänyt asioita huomioimatta kiireessä ja muka oikeassa olemisen tiimellyksessä. Oli aivan oikea palaute, minkä jälkeen miun tehtäväksi jää vaan käytökseni tarkentaminen ja ihmisenä kehittyminen. En näe sitäkään pahana asiana.

Oho. Chapeau asbille.

Selvennän nyt vielä tuota omaa vastaustani, kun sen viimeinen osuus oli kirvoittanut erinäisiä kommentteja.

Parodioin geneeristä seksististä keskustelua, jossa esiintyy vuosi toisensa perään samat koodisanat, kuten hiekkapillu, mielensäpahoitus, kukkahattutäti, feminatsi/femakko, takakireys, huumorintajuttomuus, kireällä oleva pipo, onkos taas se aika kuukaudesta jne., hence bingo-viittaus. Munansaanti oli tälle suoraa jatkumoa, koska kaikkihan ovat kuulleet ettei hiekkapilluinen ämmä olisi niin saatanan ankea ja takakireä, jos vaan sais kunnolla parrua. Kuten Lumikko humoristisesti jo huomautti, sexy tiem ei ole “korviketta kunnon liikenneurpoilulle” - jep, ja vastaavasti melan kolinaan vetoaminen, kun jonkun naiseksi oletetun mielipiteet ei miellytä, on surkuhupaisaa ja seksististä. Kuten on naiseuteen liittyvien käsitteiden käyttäminen haukkumasanoina.

[Jos kohta on todettava, että korkeiden testosteronipitoisuuksien ja riskinottohalukkuuden/-alttiuden on ihan tieteellisestikin todettu korreloivan. Suhtaudun ihmisiin kuitenkin lähtökohtaisesti hivenen monitahoisempina kokonaisuuksina kuin kasana hallitsemattomia biologis-emotionaalisia reaktioita. Pätee myös niihin menkkaaviin yksilöihin, niin vallankumoukselliselta kuin se saattaakin kuulostaa.]

Mutta no, oli selvästikin hutilaukaus itseltäni - jos sarkasmia tai parodiaa täytyy selittää, se oli huonosti toteutettu ja/tai kohdeyleisö väärä.

Melkein on topic (ei YV mutta pyöräilyyn liittyvää): pari juttua “sockgatesta”
http://www.velovixen.com/blog/sockgate/

edit: Oho, yllä oleva viesti muistutti, miten bingolistasta unohtui “liiallinen poliittinen korrektius” (usein yhdistettynä sananvapauteen). Aiheesta: This browser hack reveals the truth about “political correctness” - Vox

Tuota mukaillen: Jos kaikki alkaisi joka paikassa kohdella toisiaan kunnioittavasti, niin tuleehan maailmasta pirun tylsä paikka.

Rasvaan ketjuja, auringonlaskua odotellessa.

http://static.naamapalmu.com/files/pm/medium/mmjapzoc.jpg

jlindstrom - 16:27, 12.10.2015 » Niin noh, seksismi siinä mielessä on tyhmää jos kyseessä on tarkoitushakuinen toisen sukupuolen halveeraaminen vain sen takia että kyse on toisesta sukupuolesta. Sukupuolihan ei sinällään tee ihmisestä "parempaa/pahempaa". Mutta on ehkä syytä myös huomioida, että osa näistä seksismiksi tulkituista heitoista on varmasti tehty enemmän kieliposkessa "pun intended" meiningillä. Eihän ne heitot mitenkään poliittisesti korrekteja ole, mutta ei kait noista nyt voi hirveästi hernettäkään vetästä? Jos kaikki alkaa olemaan joka paikassa niin pirun poliittisesti korrekteja, niin tuleehan maailmasta pirun tylsä paikka. En usko kovinkaan monen miehenkään täällä pahastuvan, jos foorumin tytöt jossain välissä huomauttelee vaikka meisselin heiluttajaksi tms.. Selvä sukupuolirasismi on sitten asia erikseen.
jos naljailla meinaa niin on muuten nuo seksistiset heitot järjestään sieltä kekseliäimmästä päästä ja äärimmäisen haastavia käyttää. siitä oikein nauttii kun toinen kirjoittaa palan sielustaan palstalle pottuilun muotoon seuraavin nerokkain sanankääntein: "menkkavittuinen".

On muuten aina piristävää, kun mistä tahansa syrjivästä käytöksestä henkilö, jota ko. syrjivä käytös ei koske, toteaa, että “ei tässä kyllä mitään syytä ollut suuttua, pelkkää leikinlaskuahan tämä”.

Samalla hengenvedolla: huumori on joskus myös hauskaa. Seksistisen huumorin suhteen ongelma on vaan se, että pelikenttä on niin pahasti kallellaan ja täynnä ansoja koska historia, ettei se kovin helposti ole hauskaa kuin niiden mielestä, joiden mielestä seksismi ei yleensäkään ole ongelma.

Aloitukseen vastailen: jos eri mieltä olevalle naiselle esittää arveluita kuukautiskierron vaiheista, se on henkilöön käymistä sukupuolen perusteella ja siksi se joku tyyppi teki mielestäni aivan oikein pahoitellessaan heittoa naiseksi paljastuneelle Nysimumille. Mikäli joku taas sanoo toista miestä menkkapilluksi, se ei käy kohteen henkilöön tavalla, jota tarvitsisi juuri häneltä pyytää anteeksi. Sen sijaan kyseessä on yleisseksistinen heitto, jota olisi paremminkin aiheellista pyytää anteeksi koko naissukupuolelta aluksi, ja lopulta muiltakin, koska ei semmosesta naisten parjaamisesta miehillekään hyötyä ole.

Foffy: ihan tosissani kyllä olin, ettei seksi korvaa niitä kunnon adrenaliininiksejä, mitä saa vauhdikkaasta urpoilusta pyörän päällä. :slight_smile: (Toki molempi parempi.)

Se oliskin jo melkoista akrobatiaa,jos vauhdikkaassa urpoilussa pyörän päällä seksi korvais adrenaliinin.

Ninjaeditoin.

Helevetin roisto.

KIITOS Asb 12.10.2015

Lumikko - 19:45, 12.10.2015 » Foffy: ihan tosissani kyllä olin, ettei seksi korvaa niitä kunnon adrenaliininiksejä, mitä saa vauhdikkaasta urpoilusta pyörän päällä. :) (Toki molempi parempi.)
Mä nyt vissiin toteutan Wiion lakeja oikein urakalla. En epäillytkään, ettetkö olisi ollut tosissasi, humoristisuus viittasi vain ilmaisutyyliin. Ja olen siis samaa mieltä, ettei adrenaliinihuurut ja sexihuurut toimi toistensa korvaajina (jos kohta mun adrenaliinihuurut liikenteessä on lähes aina vähemmän vapaaehtoisia ja vähemmän miellyttäviä, ne hyvät adrenaliinikiksit tulee sitten jossain muussa ympäristössä).