Satulatolpat

Vieläkään ei löytynyt yleiskeskustelua satulatolpista.

Titaaninen satulatolppa. Uhka vai mahdollisuus?

Läskipyörään mietinnässä joten värinän vaimennus ei liene tärkein seikka. Mites muuten ominaisuudet vs. kuitu? Kiinasta saisi halvalla. Titaanista kyse joten kestävyyden ei luulisi olevan ongelma.

Omaan ajoon toivoisin läskiin juustotolppaa mutta no money no juusto :frowning: itse haluaisin titamiini tolpan katurataan. Kiinakuitu kun vähän epäilyttää välillä mutta tuskin Qlimax tolppa mihinkään katkea.

Oma kontribuutioni tähän keskeiseen lankaan:

  • Olen nähnyt kahden kiinatolpan hajoavan maastopyöräilykilpailuissa, kuskit eivät olleet tyytyväisiä.
  • Titaani on kuulemma smuuttia. Kiinnostaa, mutta en aatellu hankkia.
  • Tolpalla voi oikeasti vaikuttaa mukavuuteen.
  • Eksoottisten ja isojen tolppien shimmaus 27,2:een kannattaa.
  • Thomson.
Tompsukka - 20:41, 16.12.2013 » Titaaninen satulatolppa. Uhka vai mahdollisuus? Läskipyörään mietinnässä [...] Kiinasta saisi halvalla. Titaanista kyse joten kestävyyden ei luulisi olevan ongelma.
Jos kyseessä on tämäntyylinen tolppa

http://i.ebayimg.com/t/FREE-SHIPPING-Titanium-Ti-Seatpost-27-2mm-x-350mm-400mm-for-MTB-XC-DH-FR-Bike-/00/s/MTYwMFgxMjcy/z/-OUAAOxyOypSVkFd/$(KGrHqJ,!rIFI4iv5uRZBSVkFdGtLQ~~60_12.JPG

niin olisin huolissani enemmänkin satulan kiskoista. Also no setback ja fattyssa taitaa olla 73° satulaputken kulma > voipi tulla satula turhan eteen.

Titamiini kiinnostaa. Itekki koitin haeskella katurataan halpaa titamiinitolppaa, mut tarvii setbäkkiä ja halpoja setbäkillisiä ennoo löytäny. Sadfeis

suoria, kirkkaita, 27,2 tolppia on aika vaikea kaupoista löytää. saa tarjota.

Kyttyralta hyvä pointti kiskojen suhteen. Tämä ruho + tuo kiinnityssysteemi voi olla aika hazardi yhdistelmä. Setbackia en ole kaivannut.

Thomson tarjouksia silmälläpitäen vai onko jotain edullista kuituvaihtoehtoa?

Kyttyrän linkkaamassa tolpassa sama kiinnitystapa kun mun kinkki tolpassa. Hollow reilit vähän taipunu , haittaa siitä ei ole ennenkuin katkeaa.

^syvä huokaus

^^31.6 mm Thomsoneita näyttää saavan sörssiltä tällä hetkellä seittemälläkympillä, ja Probikeshopista 55 eurolla, mut postikulut tasaa tilanteen.

hiilari ja yhen pultin kiinnitys. vastoin kaikkia odotuksiani tolppa on kestänyt ajossa. jatkoon.

Rolf - 21:06, 16.12.2013 » suoria, kirkkaita, 27,2 tolppia on aika vaikea kaupoista löytää. saa tarjota.
Näitähän on iibei puolillaan?

ei-iibei:
halpa
skeneuskottava

Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Planet-X:n kevyempään alumiinitolppaan. Hyvä ja nitisemätön kiinnitys, kohtuu kevyt, ei tee kiskoille kovin pahaa, maltillinen setback ja brändiä lukuunottamatta asiallinen ulkonäkö.

Näyttäisi tulevan samasta tehtaasta kuin Nukeproof.

Olen kyllä kuullut että näitä on rikkikin saatu. Meidän perheellä kolme jo kestotestissä.

mietteet:
-kolmessa(3) pyörässä 26.4mm tolppa, sitä tarjonnan määrää. saatana
-onneks talven projektissa 27.2

O: hyviä 26.4 tolppia

makko - 21:34, 16.12.2013 »
Rolf - 21:06, 16.12.2013 » suoria, kirkkaita, 27,2 tolppia on aika vaikea kaupoista löytää. saa tarjota.
Näitähän on iibei puolillaan? ei-iibei: [halpa](http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/brand-x-inline-6061-seatpost/rp-prod6257) [skeneuskottava](http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/thomson-elite-inline-seatpost/rp-prod6066)
joo ja seeärseellä on toinenkin halpa, mut siinäpä ne mitä oon löytänyt. tämä siis kaupoista joihin on jo tunnarit.

Minkä tyyppisiä tolppia ootte käyttäny njs-satuloiden kanssa (joissa lyhyet kiskot). Nitto ois tietty mut maksaa. Kirkas ja retro looksit pitäs olla, setbackia joku 25mm ainakin ja muutenki kunnon peli.

Jatketaanpa tänne:

stenu - 14:02, 29.12.2013 »
ubi - 12:41, 29.12.2013 »
stenu - 9:53, 29.12.2013 »
ubi - 20:04, 28.12.2013 » ...ja tolpaksi tietysti kuituinen WCS...
Kuitutolppa ja teräsrunko on helposti hankala yhdistelmä, koska teräsrunko tykkää vassusta mutta kuitutolppa yleensä ei.
En ymmärrä miksi sinne teräsrunkoon pitäisi hiilaritolpankin kanssa laittaa vaseliinia? Itselläni on välissä kitkatahnaa, enkä ole saanut tolppaa jumiin tai todennut tahnan aiheuttavan hallaa teräkselle. Vesikään ei ole huilannut satulaputkea pitkin keskiöön, joka kertoisi mielestäni myös siitä, että putken kiristyminen tolpan ympärille on tapahtunut tasaisesti myös kitkatahnan kanssa. Ehkä mulla on vaan käynyt hyvä tuuri tai sitten olen jättänyt jotain huomioimatta? Mutta jos tuossa on tosiaan ollut muilla pahojakin ongelmia, niin kannattaa varmaan sitten pitäytyä alutolpassa.
^ En tiedä onko nykyään korroosiolta suojaavia kitkatahnoja, mutta ennen ei ainakaan ollut. Aikaa myöten tolpan ja rungon väliin syntyi ruostetta, joka jumitti kuitutolpan teräsrunkoon pysyvästi. Piti katkaista tolppa ja porata jämät pois rungosta. Kyseessä oli [OX Platinum -runko](http://farm5.staticflickr.com/4138/4909544777_0f955051dc_b.jpg), joka ei edes ole niitä kaikkein helpoimmin ruostuvia. Tosin maasturi, jota käytettiin ahkeraan myös märillä keleillä ja ympäri vuoden. Nimimerkillä "Kokemusta on"
Mielenkiintoista, sillä asensin oman kuitutolpan (Syntace P6 Carbon HiFlex) ihan perus 4130 cro-mo runkoon Thomsonin kuitustongan mukana tulleella kitkatahnalla, joka on kirkasta ja hiukan juoksevaa tavaraa, ei siis perinteistä "mansikkahilloa". Tahnaa jäi yli stongan asennuksesta, joten päätin hyötykäyttää sen tuon tolpan asennukseen. Oletettavasti tuo Thomsonin tahna on samaa tavaraa kuin mitä esim. FSA ja muut valmistajat laittavat hiilikuituisten putkiosiensa mukaan asennusta varten.

Itsellänikin käyttö on ollut maasturissa säässä kuin säässä. Täytyypä seurata tilannetta myös jatkossa ja toivoa ettei ongelmia esiinny. Keväisin ja syksyisin (ja isompien pesujen jälkeen) olen tolpan tosin käyttänyt irti, eli ehkä tuo on myös osaltaan estänyt tolpan ja rungon hitsautumista yhdeksi kappaleeksi. Tämän toimenpiteen teen tosin myös alutolppien kanssa.

tottuneesti sivelin eastonin kuitutolppaan vassua ennen tunkemistä kännärin satulareikään.

vasta nyt heräsin miettimään kumpi lähtee ensiksi ruostumaan, kuitutolppa vaiko aluraami…?

:slight_smile:

…kelasin myös pitkään laitanko vassua vai mansikkihilloa enve-gunnar-liitokseen - laitoin ensinmainittua ja lupasin irrotella tolppaa tasaisesti.

toisessa teräsrungossa, jossa käytän samaa tolppaa, on kiva alumiinivuoraus pystyputken yläpäässä.

Mitäs palstan insinöörit sanoo…uskaltaako carbon tolpasta hioa 0.2mm pois? 27.0 carbon tolppa kun on lähes mahdoton löytää. Ok, pari karmean näköistä on tullut vastaan iibeissä mutta ei mitään silmiä hivelevää.

mielummin ehkä kalvaisin sitä runkoa…