Projekti: Ritchey P-29er (Valmis!)

Komppaisin Kyttyraa jarrujen osalta ja jatkaisin samaa sarjaa kampiin (eli SLX) jos ei erityisiä preferenssejä ole. Www.bike-discount.de olisi osoite josta itse sopivaa palikkaa katselisin. Jos suomalaista haluaa suosia niin Hi5bikes.

Tänään taitaa olla Planet X:llä muuten erikoisale kiekoista ja kumeista. Extra -15% koodilla UKWHEELS15, mutta tosiaan vain tänään.

Hienon rungon olet ostanut.Tuollaista katselin joskus itsekin. mitä maksoi?

Näin itse kasaisin:

Kiekot: Jos tähtäät kisoissa podiumille ja tykkäät rihtailla kiekkoja, niin noi Tune/Crestit on hyvä valinta. Normikäytössä noin kevyillä kiekoilla ei mun mielestä tee mitään. Mulla on samanpainoiset kiekot kisapyörässä (ZTR Race Goldit) ja niissä on toiset kehät+pinnat menossa kahden kauden aikana (ja mulla tulee vuodessa tosi vähän maastoajoa). Kyseisiä kiekkoja saa myös rihdata ihan riittävän usein.

Sinkulassa mulla on tavalliset No Tubes Crest 29er -kiekot ja ne on tosi kovat perusmaastoajelussa. Yllä mainitut Hope+Crest+DT Compit olis mun mielestä hyvä valinta jos haluaa värilliset navat.

kammet Kammilla ei maastopyörässä oo suurtakaan väliä. Shimanon kammet esim. on hyviä, itse ottaisin XT:t tai SLX:t.

jarrut tuon näköiseen runkoon ostaisin jotkut hienot ja kevyet Hopet.

putket ritcheyn wcssää, koska ritchey, jarrut hopelta, kammet sramin xx1set (myöhemmin täydennät x0 type2lla) ja kiekot dt240/cxray/mieluiset kehät

Kiitoksia kommenteista. SLX:n vivuissa on kamalasti hopeaa, mutta onhan ne aika halvat ainakin. 119e b-c:stä. Ehkä noita voi harkita, vaikka mustemmat olisi mieleiset.

Kammiksi noi Middleburnit on aika lailla sen tyyliset mitkä haluaisin. Laitetaan korvan taakse. Mulla nimittäin on yksi ruma SLX:n kampisetti, mutta sille löytyy kyllä käyttöä toisestakin pyörästä.

Olin jostain täältä foorumeilta bongannut tämmöisen osoitteen ja laittanut suosikkeihin joku aika sitten. Ilmeisesti siis ihan ok kiekkosetti ainakin hintaansa nähden? Euroina 365e (+postit). Ja navan värejä löytyy.
http://www.wickedcycles.co.uk/hope-pro-2-evo-29r----all-rim-types---all-hub-colours---j-pulls-pull-3478-p.asp

^^ rungon hinta näkyy tuossa taulukossa, 458e. Oli siis alennuksessa.
Jos tosiaan kiekoissa selviää noin halvalla, niin jarruosastolle voisi katsella jotain vähän SLX:ää hipompaakin.

Tsekkaapa Merlin Cyclesin tarjonta myös!

Jani S - 19:49, 28.12.2013 » putket ritcheyn wcssää, koska ritchey, jarrut hopelta, kammet sramin xx1set (myöhemmin täydennät x0 type2lla) ja kiekot dt240/cxray/mieluiset kehät
Tämä ja tolpaksi tietysti kuituinen WCS. Koska ilmeisesti Middleburnin kampien muotokieli kelpaa ja mustaa (?) on haussa, niin kammet voisivat olla myös ihan vaan SRAM X9 Wolftoothin tai AbsoluteBlackin DM rattaalla.

^ Tuollainen paksu-ohut-ratas kyllä kelpaisi. Ainakin wolftoothilta saa näköjään adonisoituna. Mutta noi X9 kammet maksaakin sitten melkein parisataa.

Mikäs olisi mielipide näistä? 110e tullin ja verojen kanssa
http://www.ebay.de/itm/white-industries-eno-cranks-single-speed-crankset-SS-175mm-175-32t-32-/191016535237

Mille ketjulle nuo on? Eikä pelkästään nuo ENOt vaan ylipäänsä sinkularattaat MTB-käytössä.
Wolftoothin sivuilla sanotaan esim. “Use a 10 or 11 speed chain.” Löytyykö sitten taakse tarpeeksi ohuita sinkularattaita vai riittääkö 3/32"?

O se kyllä komia.
Voisin ite jopa ehkä pitää vaihdeoptiot pois tosta, joku 0dish napa taakse 240s hope trials henkeen. Ite speksaat kiekkos, ei valmiita. On sen aika, älä jännitä

80/20 pitkä talvi

Ehkä mä menen alkuun tolla SLX kampisetillä, kun mulla on siihen 33t sinkularataskin, vissiin 3/32" ketjulle. Lyhemmät pultit pitäis vaan laittaa, nyt tossa on kunnon spacerikasat kun otin ratassuojan pois…

http://farm4.staticflickr.com/3732/11609960486_6d04825ec5_c.jpg

Näiden kuvakulmien kanssa on vielä vähän hakemista…
E: mustalla tussilla vois muuttaa ton L:n U:ksi. Inhokkikammet nääs.

miks pultata inhokkikammet, enkä ymmärrä erkonkaan puhetta ettei kammilla ole maastossa väliä?

SLX on ihan kelpo kampi, mutta tuohon ei ehkä ulkonäöllisesti se paras vaihtoehto. Väittäisin Erkolla olevan hiukan pohjia, jotta voi lausahtaa moisen. Mitä tulee henkilökohtaiseen mielipiteeseen kammista maastossa, oikeastaan en ole viimeisen 15v. aikana törmännyt maastokäytössä kuin yhteen oikeasti paskaan ja notkuvaan kampipariin omassa käytössäni, nuo olivat Truvativen Firexit nelikanttikeskiöllä noin 10v. sitten. Sen jälkeen on ollut lähinnä Shimanoa, Middleburnia ja Race Facen kalliimpia versioita. Kaikilla on samanlailla menty eteenpäin, notkumatta :slight_smile:

Nämä kiekoiksi:

^100x15mm läpiakseli/142x12mm läpiakseli voi olla ongelma rungossa, joka syö 100x9mm ja 135x10mm napoja;)

kyl tää vähän huutelee cook brosei tbh. tiedät mistä saa.

nätti laite. melkein sorruin iteki sillo.

Jani S - 22:34, 28.12.2013 » miks pultata inhokkikammet, enkä ymmärrä erkonkaan puhetta ettei kammilla ole maastossa väliä?
Maantie- tai ratapyörässä letkut kammet notkuu kiihdytyksissä ja putkelta ajettaessa. Maastossa tätä samaa juttua ei huomaa. Siksi kalliilla kammilla ei - keveyden lisäksi - saa mitään lisäarvoa maastopyörään (ja nyt ollaan speksaamassa kampia teräsrunkoon, joka on jo oletuksena aika löysä ja painava esim. verrattuna johonkin kuiturunkoon). Lisäksi kammet kolhiintuu maastossa aika äkkiä.

Shimanon uudemmat kammet, joissa on ulkoiset laakerit, on mun mielestä kaikki hyviä. Esim. verrattuna Middleburnin nelikanttikampiin, joilla ajoin muutama vuosi sitten, Shimanot on selvästi tukevampia. Aika yleinen yhdistelmä kisakuskeilla on XT:n kammet ja Wolftoothin ratas. Yhdistelmä painaa vähemmän kuin tarjoamasi XX1:n kammet ja on varmasti tarpeeksi hyvä.

Eri asia on jos ei halua pyöräänsä Shimanoa. Pakko kumminkin sanoa että mun mielestä Shimpan kammet esim. Srameihin verrattuna paljon tyylikkäämpiä.

erkko - 23:37, 28.12.2013 »
Jani S - 22:34, 28.12.2013 » miks pultata inhokkikammet, enkä ymmärrä erkonkaan puhetta ettei kammilla ole maastossa väliä?
Maantie- tai ratapyörässä letkut kammet notkuu kiihdytyksissä ja putkelta ajettaessa. Maastossa tätä samaa juttua ei huomaa. Siksi kalliilla kammilla ei - keveyden lisäksi - saa mitään lisäarvoa maastopyörään (ja nyt ollaan speksaamassa kampia teräsrunkoon, joka on jo oletuksena aika löysä ja painava esim. verrattuna johonkin kuiturunkoon). Lisäksi kammet kolhiintuu maastossa aika äkkiä.
aha, ok.
twentyniner - 23:23, 28.12.2013 » Väittäisin Erkolla olevan hiukan pohjia, jotta voi lausahtaa moisen.)

Sain juuri omaan 29eriini asennettua tuon ammoin tilaamani Syncrosin. Siinä on kyllä mielestäni keulan ulkonäkö ja paino kohdallaan, offsettiä vaan on vähänlaisesti (38 mm) jos kulmat on löysät - Ritcheyn omassa keulassa ja monissa muissa on 45 mm.

Mulla on vähän vähemmän huolia ollut Crestien kanssa rihtailun puolesta: oikomista on tarvinnut lähinnä pannujen tai muun selvän mokan jälkeen. Kevyet kiekot on kiva tekijä maastossa liitäessä, vaikka ei olisi kello käynnissä ja/tai kisakumppaneita vastassa. Toki vaikkapa Arch EX:t on semmoset, että keventää vähän mieltä, eivätkä paina kauheasti enempää.

2.35" kumeille Arch EX tai Crestin 21 mm sisäleveys on riittävä, mutta siitä alaspäin ei kannata mennä yhtään. Jossain kisakiekoissa yleinen 19 mm on jo liian kapea ja aiheuttaa nuljuntaa yhtään alemmilla paineilla.

Hopen navoilla, Notubesin kehillä ja vaikka DT:n Compeilla saa pätevän kiekkosetin selvästi alle 500 eurolla.

Laita Shimanon levyjarrut, niin ei niistä tarvitse huolta kantaa. Kerran parissa vuodessa viet LBS:ään ilmattavaksi tai opettelet tekemään itse, palat saa vaihdettua helposti ja siinä on vähemmän hässäkkää kuin canti/maantie/V-jarruissa ikinä. Jos haluat mekaaniset, BB7:t on kyllä myös oikeasti hyvät jarrut, mutta vaativat enemmän säätöä ja perehtymistä asennusvaiheessa ja myöskin säätöä palojen kulumisen mukaan.

Kiekkojen suhteen täytyy luukuttaa hyvää oloa WTB:n kehistä. Freq i23 kehät crc:llä 58€/kpl. Häviävät esim. Arch Ex:lle 49g painossa, euroloisissa voittavat jotakuinkin samanverran. Satakiloisella ruholla pahoinpitelyä reilu kaksi kautta takana ilman mitään ongelmia. Ihanat koota, kierros keltaista teippiä ja helpot tubelekset… Navoiksi ihan mitä vaan, emmie niistä mitään ymmärrä.

Jos meinaisi laittaa SLX jarrut niin miksei samantien Deoret. Halvemmat, jopa tyylikkäämmät. Hyvät. Nyt kun kerran kisakireys ei ole ykkösprioriteetti.

Tai sitten jotain muuta.

ubi - 20:04, 28.12.2013 » ...ja tolpaksi tietysti kuituinen WCS...
Kuitutolppa ja teräsrunko on helposti hankala yhdistelmä, koska teräsrunko tykkää vassusta mutta kuitutolppa yleensä ei.

Hieno pyörä tulossa.