Projekti: Ritchey P-29er (Valmis!)

Sain juuri omaan 29eriini asennettua tuon ammoin tilaamani Syncrosin. Siinä on kyllä mielestäni keulan ulkonäkö ja paino kohdallaan, offsettiä vaan on vähänlaisesti (38 mm) jos kulmat on löysät - Ritcheyn omassa keulassa ja monissa muissa on 45 mm.

Mulla on vähän vähemmän huolia ollut Crestien kanssa rihtailun puolesta: oikomista on tarvinnut lähinnä pannujen tai muun selvän mokan jälkeen. Kevyet kiekot on kiva tekijä maastossa liitäessä, vaikka ei olisi kello käynnissä ja/tai kisakumppaneita vastassa. Toki vaikkapa Arch EX:t on semmoset, että keventää vähän mieltä, eivätkä paina kauheasti enempää.

2.35" kumeille Arch EX tai Crestin 21 mm sisäleveys on riittävä, mutta siitä alaspäin ei kannata mennä yhtään. Jossain kisakiekoissa yleinen 19 mm on jo liian kapea ja aiheuttaa nuljuntaa yhtään alemmilla paineilla.

Hopen navoilla, Notubesin kehillä ja vaikka DT:n Compeilla saa pätevän kiekkosetin selvästi alle 500 eurolla.

Laita Shimanon levyjarrut, niin ei niistä tarvitse huolta kantaa. Kerran parissa vuodessa viet LBS:ään ilmattavaksi tai opettelet tekemään itse, palat saa vaihdettua helposti ja siinä on vähemmän hässäkkää kuin canti/maantie/V-jarruissa ikinä. Jos haluat mekaaniset, BB7:t on kyllä myös oikeasti hyvät jarrut, mutta vaativat enemmän säätöä ja perehtymistä asennusvaiheessa ja myöskin säätöä palojen kulumisen mukaan.

Kiekkojen suhteen täytyy luukuttaa hyvää oloa WTB:n kehistä. Freq i23 kehät crc:llä 58€/kpl. Häviävät esim. Arch Ex:lle 49g painossa, euroloisissa voittavat jotakuinkin samanverran. Satakiloisella ruholla pahoinpitelyä reilu kaksi kautta takana ilman mitään ongelmia. Ihanat koota, kierros keltaista teippiä ja helpot tubelekset… Navoiksi ihan mitä vaan, emmie niistä mitään ymmärrä.

Jos meinaisi laittaa SLX jarrut niin miksei samantien Deoret. Halvemmat, jopa tyylikkäämmät. Hyvät. Nyt kun kerran kisakireys ei ole ykkösprioriteetti.

Tai sitten jotain muuta.

ubi - 20:04, 28.12.2013 » ...ja tolpaksi tietysti kuituinen WCS...
Kuitutolppa ja teräsrunko on helposti hankala yhdistelmä, koska teräsrunko tykkää vassusta mutta kuitutolppa yleensä ei.

Hieno pyörä tulossa.

Jarruiksi vaihtoehdot on XT tai Hope X2 race tai M4 race. Hopeen saa varaosia ikuisesti ja takuu on liian hyvä. Shimano toimii kyllä hyvin, mutta tuki huoltotoimenpiteille ei oo niin kattava. Tää pätee melkeen kaikkeen mitä Shimano tekee, ja tekeehän se hyviä osia.

stenu - 9:53, 29.12.2013 »
ubi - 20:04, 28.12.2013 » ...ja tolpaksi tietysti kuituinen WCS...
Kuitutolppa ja teräsrunko on helposti hankala yhdistelmä, koska teräsrunko tykkää vassusta mutta kuitutolppa yleensä ei.
En ymmärrä miksi sinne teräsrunkoon pitäisi hiilaritolpankin kanssa laittaa vaseliinia?

Itselläni on välissä kitkatahnaa, enkä ole saanut tolppaa jumiin tai todennut tahnan aiheuttavan hallaa teräkselle. Vesikään ei ole huilannut satulaputkea pitkin keskiöön, joka kertoisi mielestäni myös siitä, että putken kiristyminen tolpan ympärille on tapahtunut tasaisesti myös kitkatahnan kanssa. Ehkä mulla on vaan käynyt hyvä tuuri tai sitten olen jättänyt jotain huomioimatta?

Mutta jos tuossa on tosiaan ollut muilla pahojakin ongelmia, niin kannattaa varmaan sitten pitäytyä alutolpassa.

^ En tiedä onko nykyään korroosiolta suojaavia kitkatahnoja, mutta ennen ei ainakaan tietääkseni ollut. Aikaa myöten tolpan ja rungon väliin syntyi pintaruostetta, joka jumitti kuitutolpan teräsrunkoon pysyvästi. Piti katkaista tolppa ja porata jämät pois rungosta. Kyseessä oli OX Platinum -runko, joka ei edes ole niitä kaikkein helpoimmin ruostuvia. Tosin maasturi, jota käytettiin ahkeraan myös märillä keleillä ja ympäri vuoden.

Nimimerkillä “Kokemusta on”

Tilasin kiekot. Hope Pro 2 Evot sinisillä navoilla ja ZTR Crest kehillä.
Päivittelin osalistaa ja laskeskelin noin-hintoja eri osille. Mahdollisesti on löytymässä Ritcheyn kammet+sopiva keskiö tähän käytettyinä. Jarrut mietityttää noin budjetin kannalta, saattaapi olla että päädyn kuitenkin esim. SLX:ään tai johonkin avideihin.

Satulan saan alkuvaiheessa revittyä vaikka Scottistani, siinä on nimittäin oikean merkkinen. Satulatolppaa en osaa päättää. En oikein tykkää ritcheyn tolppien pyöreästä muotoilusta yläpäästä, joku kulmikkaampi design ehkä kivempi. siis esim.
http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/use-alien-cyclops-7075/rp-prod8257 tai
http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/thomson-elite-layback-seatpost/rp-prod8569

Yksi ylimääräinen ketju ja eturatas löytyy myös, eli niistä saa säästettyä.
Sinkulakitti ja sinkularattaat pitää jostain repiä.

29er tanwall-kumien saatavuus on aika heikkoa. Ne ovat siis vielä myös vähän auki. Tuota Onzaa on kai tammikuussa bike-discountiin tulossa. Jos jostain löytyy hyllystä niin linkkiä kiitos.

Kyllä tää tästä alkaa hahmottumaan. Selvästi vaikein pyörän kasaus tähän mennessä, kun ei ole selkeää kuvaa mitä haluaa.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/48832926/ritchey_osat_v2.png

Osta mieluummin Shimanot kuin Avidit. Helpommat asentaa ja säätää, helpommat ilmata. Ei ole hipointa, mutta toimii. Ihan Deoresta lähtien.

Hopeista ei ole mielipidettä kuin 2000-luvun puolesta välistä eikä se ole kovin kummoinen. Nättejä ovat mutta kalliita imho eikä ainakaan silloin oikein vastannut hinta laatua.

Shimanon jarrut on minulle samanlainen luottokomponentti kuin Thomsonin tolppa tai Kingin laakeri. Fit and forget.

Eikös Jussilla ollut tan wall Ardentit myynnissä…?

En löydä, onko linkkiä?

^^ Jees. Shimanoa on kyllä moni suositellut. Ja kun maastojutut on ihan alkuvaiheessa niin ei mun oikeasti kannata mitään hipoa lähteä speksaamaan vaan toimivaa/helppoa.

hi5bikes

jussin ilmo

komea runko.

Hei eikö 170 mm kammet oo vähän lyhkäset sinkilämaasturiin?

Stemmi näyttää sulla tyhjää, mulla olis ehotus, Ritcheyn (tottakai) c220 trail stem, 57,90 € Bike-Discountilta.

90 mm / 137 g eli aika painaa, mut hieno, ja ainakaan mä en saanut sitä böijaamaan edes 750 mm tangolla. Lienen tosin verrattain heikko.

Varauksin myös c260, jos T20 torxit ei oo turnoff

Nimimerkki Lumikko noita on kaupittelemassa, käsittääkseni on ajanut ihan kovaa niillä. varmaankin lumevaikutuksen takia, koska luuli niiden olevan 175mm :wink:
Ei mulla ole käsitystä siitä mikä olisi maastoon sopiva kampien pituus. Eikö lyhemmillä kammilla vältä paremmin osumasta kiviin?

Toi WCS Trail stemmi on luultavasti vähän överi mun käyttöön, C260:ä pitää harkita vakavasti. Torxit on siinä mielessä turnoff, että mulla ei ainakaan tällä hetkellä ole momenttiavaimeen sopivia torx-päitä.

Mutta onkos tossa muka edes torxit? Ei ainakaan haarukan clämpissä, tangon puolelta ei näe
http://www.bike-discount.de/shop/k445/a52351/wcs-c260-stem-6�-318-mm-black.html

netspider - 18:05, 31.12.2013 »

Ei mulla ole käsitystä siitä mikä olisi maastoon sopiva kampien pituus. Eikö lyhemmillä kammilla vältä paremmin osumasta kiviin?

Mutta onkos tossa muka edes torxit? Ei ainakaan haarukan clämpissä, tangon puolelta ei näe
http://www.bike-discount.de/shop/k445/a52351/wcs-c260-stem-6�-318-mm-black.html

Niin no mulla on maastoronkuloissa 175 mm ja 180 mm kampia, kolisee jos kolisee. Ei kai ne vapaarattaalla niin hirveesti

Jaa…voi muuten olla että jos B-D kaupittelee vanhempaa mallia, niin siinä on 3 mm kuusiokolopultit (kato stemmitopikista mun kokemukset niistä). Tänvuoden mallissa torxit ymmärtääkseni.

Jees. Lähti juuri kimppatilaukseen C260 90mm 6 deg stemmi + surlyn 18t ja 19t sinkularattaat bike-componentsista. Eiköhän se torxiongelmakin ratkea.

Nyt on kaikki osat tilattu, tolppa tällä kertaa USE. Jarruiksi SLX mutta Hopen sinisillä levyillä. Näköjään n. 1950e tuli kokonaishinnaksi. Ei mitenkään halpa, kun tässä ei kuitenkaan mitään hipo-osaa ole. No tiedossahan se oli että kompliitti kannattaa ostaa ennemmin kuin kasata itse, jos haluaa vain ajaa.

Nyt sitte odotellaan paketteja.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/48832926/ritchey_osat_v3.png

Saat tämän varmaan jo ennen talvea valmiiks vaikka etkös tätä kevääks suunnitellut?
Mut hyvä näin, kiinnostaa nähdä tämä Ritchey kasattuna ja ajossa!

Juu, talvi on sopivasti myöhässä. Toinen rengas on australiasta tilattu, että siinä voi ehkä kuukausi kestää saapua. Jos tämän vaikka saisi helmikuussa ajoon.

10kg canyonin ois saanu tolla, mut nyt voit sanoo että suomessa kasattu

Kaikenlaista turhaahan sitä aina saa.
Tuli muuten mieleen että kiekkojen mukana ei välttämättä tuu pikalinkkuja. Ebayhyn varmaan turvauduttava niiden suhteen.

Jaha, ja fail muutenkin. Tuleekoha noi nyt mustilla navoilla.

“Please Note That Coloured Hubs are only available with the J-Pull Option. Straight-pull wheels are Black hubs.”