Rungon koko?

Se voi olla näin ja niin pääsee helposti eroon pyörästä varmasti. Käyttäjälähtöistä on myös vain ”unohtaa” pyöränsä pyöräkellariin, jos käyttäjä on tässä lahjoittaja. Mutta jos kuitenkin haluaa esimerkiksi lahjoittaa pyöränsä tiettyyn tarkoitukseen voi olla motivoitunut käyttämään tätä Pyörä pakolaiselle palvelua. Pyörä tulisi ensisijaisesti myös itse toimittaa valittuun paikkaan josta se laitetaan eteenpäin. Se toivottavasti vähentäisi hiukan aivan pommien pyörien määrää.

Lähtökohtaisesti tarkoitus olisi niin että vapaaehtoisia kuriireja ei tarvittaisi tässä uudessa järjestelmässä, mutta we shall see miten tämä kehittyy.

Pyörän vastaanottaja tosiaan ilmoittaa oman pituutensa ja sitten taustajärjestelmä matchaa sen sellaisiin pyöriin jotka täyttävät ne tietyt ehdot mitkä me asetamme. Mitä vähemmän niitä ehtoja siellä pyörän päässä on sitä helpompi tietysti löytää match, vaikkakin se ei tosiaan ihan täydellinen välttämättä ole.

Kyse onkin jonkilaisten kompromissien tekemisestä ja siksi pitäisi löytyä ne oleelliset mitat mitkä jokainen osaisi ilmoittaa. Satulaputken pituus tosiaan vahva suosikki ehkä tässä kohtaa ja kuvia voi myös hyödyntää ainakin osassa.

Jos ne pyörät tulee teille jonnekin prosessoitavaksi niin voisko ne mitata siellä jonkun asioista perillä olevan toimesta?

Tämä voisi olla mahdollinen osittain ja varmasti toimiessaan hyvä ratkaisu. Pyrkimys on tosiaan automatisoida mahdollisimman suuri osa prosessista, niin katsotaan kuinka mahtuusi tällainen. Suuri kiitos pohdinnoista!

Stemmin pitää olla lyhyt mutta kyllä se voikin olla lyhyt ja tangossa backsweepiä. Ymmärrys maasto- tai maantie-/crossipyörien mitoituksesta kantsii laittaa varaston hyllylle kun kattelee jotain sähkö-citypyöriä tai kuormapyöriä. Yuba Mundossakin taitaa olla yli 60-senttinen ETT ja sillä ajaa jotku alle 160-senttisetkin henkilöt ihan sujuvasti.

Eli: koeajolle.


Satula nousi muutaman sentin, koen tarvetta saada satulaa kauemmas [taakse]
[…] mutta johtunee siitä että tää on geometrialtaan about sporttisin pyörä minkä oon omistanut.
[…] Ainakin tällasilla nysäkammilla [155mm] hieman isompikin runko menis helposti, esim. 52cm pystyyn.

pyörän lanka

Miltä satulan sijainti/rungon fitti näyttää tän langan harjaantunein silmin? En yritäkään väittää, että olisin mitenkään täydellisen sopivaksi säätänyt ajoasennon tuohon kuvaan tms.

Oon vähän hukassa sen suhteen, minkä kokoisia runkoja mun pitäis katella = olisko seuraavan pyörän syytä olla vähän isompi? Jotain 52 korkuista pääsin vastikään kokeilemaan, oli silleen just ja just että pystyin tukemaan vasemman jalan maahan oikean ollessa polkimella ja vaakaputken melkein nivusissa. Oon noin 160cm pitkä ja erinäiset laskurit antaa runkokooksi kaikkea väliltä 38-52 cm :joy:

kyyyllähän se vähän edessä näyttäs olevan mitä nyt vinosta pyörästä voi kattoa, varsinkin kun tommonen viettävä satula kyseessä

Brookseissa on vielä tosi lyhyt se kiskojen tolppaan kiinnittyvä osa, eli jos penkkiä haluaa taaemmaksi, pitää saada setback-tolppa. Mut noin yleisesti kun saa penkkiä taaemmaksi, asento muuttuu rennommaksi. Ohjaamo saattaa madaltua/pidentyä siinä sivussa.

2 Likes

Kuvassa siis penkki niin takana kuin menee tolla mummismallin tolpalla ja klämpillä. O: 25,4mm setback-tolppa

PS. yleisnäkemystä rungon koosta/satulan korkeudesta kaivataan edelleen, nimim. “French fit kaupunkiajoon?”

Ei näytä että satula keulis tarpeeksi, voi tuntua siksi väärältä. Reippaasti vaan nokkaa pystyyn.

1 Like

joo siis jos haluu vetää hetkittäin tosi kovaa niin se on ihan eduksi että satula laskee niin lantio pääsee liikkumaan kadenssin mukaan, muuten sitten voi tehä semmosta kuoppaa perseelle kunhan nokka ei paina välilihaan

Perstuntumalta kysyisin, että ootko varma, että 25,4 on oikea putken halkasija tohon Rossiniin?

Jos Brooksin nokka painaa välilihaan, istut liian edessä tai satula on vaan liian leveä ja pakottaa istumaan liian edessä.

1 Like

haha joo en ihan nokkaa mutta kärkeä meinannut ja siis voi olla toki että tälläkin määritelmällä olet oikeassa mitä brooksiin tulee. Itellä vaan poistu bibsientarve kun säädin vähän Selle Italia SLXää alemmas

1 Like

Tää tuli vaan muistista mutta voi olla / todennäköisesti on väärin

Mun näkemys penkin korkeudesta on että kunhan takapuoli ei keiku ja jalan saa lähes suoraksi polkimen ollessa alhaalla niin se on hyvä.

Ja täähän muuttuu kenkien mukaan, mä ainakin huomaan jos jalassa on läskipohjaiset maastoflätit vs jotkut ohutpohjaiset kaupunkikengät.

Rungon koko on makuasia, ei se selviä kuin kokeilemalla. 160 cm pitkälle 52 kuulostaa aika isolta mutta mistä minä tiedän: jos tuntuu hyvältä ajaa niin eikö se silloin ole hyvä?

Itse oon 178, enimmäkseen jalkaa, ja 54 on just sopiva. Nahkapenkki on 3° nokka ylöspäin, korkeus 750 mm keskiöstä, 170 mm kammet. Jos pistän DH-kengät jalkaan, penkki nousee sentillä.

Kyllä, oon just niin nörtti että mittaan nämä niin saa kaiken aina heti paikalleen.

Niin juu. Grippien/muuten kätösille tarkoitettujen paikkojen hyvä etäisyys penkin päältä, kiinnityspisteen keskikohdasta on 720-790 mm kun tanko on suorassa.

1 Like

Myös se että ilmoittaa vaan rungon koon yhdellä senttimitalla esim. 52 tai 54 ei kerro mitään. Mitä mittaa tarkoitetaan? Kehon mittasuhteilla on myös todella iso merkitys.

Ilmoittaisitte mielummin rungon kasan ja ulottuvuuden vai mitkä stack ja reach olikaan suomeksi. Seuraavaksi minkälaiseen käyttöön pyörä on ajateltu, minkälaista satulasta tankoon pudotusta haluaa ja minkälaisella tangolla sitä on meinattu ajaa. Sit voi säätää tota reachia ja stackiä sen mukaan. Stemmin pituus tietty vaikuttaa jossain määrin ajotuntumaan eli sekin mitta kannattaa ottaa huomioon ennen reachin lopullista lukkoon laittamista.

2 Likes

tämä. ite ku myyn päivittäin ihmisille pyöriä, nii painotan aina että juurikin toi käyttötarkoitus ja ajoasento vaikuttaa koon valintaan.

myöskin sillon joskus kun rupesi speksaamaan itelleen uutta käyttämätöntä pyörää, niin ihmeelliseltä tuntui löytää paikkansa pitävät geotaulukot, jossa oli reach ja stack mitat ilmoitettuna, kun aikaisemmin ratapyörien suhteen riitti vaan pystyputken mitta, koska ratapyörät ja vintage maantiepyörät tuppas usein olemaan kantti x kantti ja melko vakioiduilla kulmilla (etenkin kun 2000-luvun alun ratapyörillä ei oo mitään kokotaulukoita lol). nykyisin pyörävalmistajat ilmoittaa koon joko kirjaimella tai sitten pystyputken CC mitalla, joka sitten ei kerrokaan efektiivisestä vaakaputken mitasta mitään, koska kompaktigeometriat yms jne.

Hitto muistui mieleen kun yritin selvittää yhteen aikaan omistamani affinity kissenan geometriaa ja osoittautui että affinityn geotaulukosta puuttui mm keulakulma koska se oli joku heidän liikesalaisuus poropietari and confidential :cowboy_hat_face:

3 Likes

Jos sulla on satula ja tanko oikealla kohdalla polkimiin verrattuna niin korkeus- kuin vaakasuunnassa, niin rungon osaksi jää enää akseliväli. Mitä taaemmas joudut satulan laittamaan, sitä herkemmin pyörä lähtee keulimaan silloin, kun et halua. Ja sama edessä endoille.

Oikean kokoisen rungon kanssa se vaan on helpompaa saada ajoasentoi oikeaksi. Ei tartte 50cm satulatolppaa tai taivaisiin kurottavaa stemmiä. Trust me, puhun kokemuksesta. Voit käyä ama-langoista väijymässä 15 vuotta sitten tehtyjä virheitä liian pienten runkojen kanssa.

Se, että pitkän tyypin on vaikee löytää oikeen kokoista raamia, ei tarkoita että liian pienellä raamilla ajaminen olis fiksua. Se on joskus välttämätöntä, mutta ei siihen kannata pyrkiä. Pyöräbusiness on ableistista paskaa ja me nyt vaan joudutaan metskaamaan runkoja vähän pidempään kuin keskivertopituiset.

4 Likes