Päihetiden käyttämättömyys kiinnostam -Eli: Päihteiden käyttämättömyys -topique

Itekki jätin alkomahoolin kokonaan pois alkuvuodesta ja on kyllä ihan 5/5. Rahaa tullu säästettyä ja saanu speksattua pyöriä aika kivasti. Painokin tippu aika roimasti ja housut piti ostaa uusiksi kun vyötärö tippu 32->30. Rainbowin nollia on tullu juotua viikonloppusin muutama ihan vaan että on jotain siemailtavaa. Tupakka ei oo maistunu teinikokeilujen jälkeen. Tällä systeemillä varmaan mennään hautaan asti kun tuo alkoholi ei oikein sovi itelle kun jää vähän pahaksi tavaksi hörppiä sitten jatkuvasti

Meinasin postaa päihteidenkäyttötopsuun mut sit muistin et tämmönenki oli.

Kohta pari vuotta holitta. Ei oo ikävä. Unet ja henkinen vointi parantunut aika paljon. Välillä vähän ikävä sellasta luovaa krapulaista mielentilaa mutta ei niin paljoa että oisin semmosen viitsinyt hankkia.

7 Likes

Ai niin olihan täällä tääkin. Itseni eiliset horinat voi joku mode halutessaan siirtää tänne!

Mulla ei ollu tämmöstä koskaan, yleensä kaljottelin itteni semmoseen solmuun että seuraavana päivänä vaan oksettaa, ei pysy jaloillaan ja kädet kouristaa.Siitä sitten kans viikkoo on aivokemiat niin solmussa että tekee mieli mennä bussin alle. Asiat ei tuntunu luistavan.

Kenelläkään kokemusta tupakoinnin lopettamisesta nikotiininuuskan avulla?

Tullut todettua että pyöräily ja tupakointi eivät vaan millään sovi yhteen, vaikka sitä yhteensovittamista on tullut testattua jo parin vuosikymmenen ajan. Keuhkot alkavat olla jo siinä kunnossa että nyt on pakko löytää joku toinen vaihtoehto.

Onko tuossa nikotiininuuskassa mitään järkeä, vai onko sekin joku kusetus? Kertokaa viisaammat.

Mut oletettavasti tohon alle tulee kohta toisen ihka uuden tilin suositus kaupallisesta tuotteesta…

Nikotiinin käytön lopettamisesta en osaa sanoa, mutta kyllä nuo nikotiinivalmisteet auttaa pääsemään eroon varsinaisen röökin vetämisestä. Ihan selkeän eron kyllä huomaa siinä miten jaksaa polkea pyörää.

Tuo pussukoihin pakattu nuuskan tavoin käytettävä nikotiinivalmiste toimii ihan ok. Todella kallis verrattuna vaikkapa purkkaan, joka toimii myös. Siinä on myös ihan hirveästi pakkausmateriaalia suhteessa nikotiinin määrään, ja se purnukka on todella raivostuttava. Se lapsilukko tahmaa ihan helvetisti. Se puristusvoima mikä käytetään pääsemään ohi lapsilukosta, kohdistuu myös kiinnipitävänä voimana muovisiin kierteisiin. Tästä johtuen purkki on vaikea saada auki vaikka sen lyö ruuvipenkkiin kiinni, ja ottaa kannesta siirtoleukapihdeillä otteen. 0/5 En osta.

@seppos

meikäläinen tykkää nikotiinista enkä usko, että sen käyttämistä tuun koskaan lopettaan, mutta en halua nuuskatakkaan sen vaikean saatavuuden takia. noh, joissain nikotiinihimoissani sitten tutustuin vähän tohon nikotiinipussiskeneen ja teimpä vielä yhdestä kaupasta tilauksenkin.

suomessa on silleen tymästi noitten nikotiinituotteiden kanssa, että ei kovin tujua tavaraa saa kaupata tai tulee myyjälle penalti niin ilman mitään kikkailuja voi tilata 4mg nikotiinia sisältäviä tuotteita. oon tilannu omani tuolta nikotiinipussit . com osotteesta ja ne on muihin nikotiinituotteisiin nähden pikkasen kalliimpia, mutta tykkään niiden nuuskamaisesta pussituntumasta.

paavi tuolla toisessa rihmassa tais siis kirota zonnic valmistajan jämäpusseja joita saa vaan mintun maussa ja se purkki tosiaan on suunniteltu silleen että nikotiinin käyttäminen vähenis eli on aika vittumainen operoida eikä siinä oo lokeroo käytetyille…

enny tiä vastaako tää kovasti sun kysymykseen, mutta näin nikotiinista tykkäävänä ja röökaamisen joskus nuuskan avulla lopettaneena kerroin hieman omia kokemuksiani.

Sähkötupakkaa olen tuprutella noin 1,5 vuotta. Ei ole röökiä tehnyt mieli koko aikana juurikaan, ja henki kulkee pyöräillessä huomattavasti paremmin. Välillä olen laimennellut nikotiinipitoisuuksia pikku hiljaa nolliin ja hyvin on onnistunut vieroittautuminen kun saa kuitenkin tuprutella. Kaljoittelu kuitenkin saa aina nikotiinihimon nousemaan ja olen aina sortunut lisäämään nikotiinia liemeen.

Mutta mikä avuksi, jos sähkösavukkeiden savu alkaa saman tien yskittämään, oli sitten millaset seokset, käämit ja atot tahansa. Vähän sama tehdastupakan kanssa, kun puruka kääntänyt koko tupakoinnin ajan and still going strong. Ja nuuska/nikotiinivalmisteet lähinnä aiheuttaa pahaa oloa.

tuo kuulostaa hyvin samalta kuin oma tupakointi intin jälkeen, ja ite lopetin ns. tosta noin vaan ja jurrissa röökaaminen, mikä ei loppunut, hiipui käytännössä kokonaan kun aloin syödä bupropionia muista syistä.

en halua antaa vaikutelmaa siitä että vähättelen riippuvuuttasi mutta mun korvaan toi kuulostaa vahvasti siltä että jos pääset tavasta eroon, pystyt droppaamaan varsinaisen addiktionkin hyvinkin helposti.

Sähkörööki riivaa kurkkua tosi paljon aluksi, mutta siihen myös tottuu hämmentävän nopeasti. Siis silleen muutamassa minuutissa. Jos esimerkiksi rahansäästösyistä haluat nimenomaan sähköröökiä vetää, niin kokeile semmoisia tosi pieniä ja varovaisia höyryjä, ja jatka hetki riivauksesta huolimatta, niin kohta huomaat että ei enää riivaakkaan.

1 Like

Ehkä tälle pitää antaa mahdollisuus, mutta en haluaisi ostaa noita markettien “kertakäyttösiä” sähköröökejä ja yhtään laadukkaampien kanssa on aika paljon variaatiota. Myös mahdollisuus uuteet addiktioon ja loputtomaan speksaamiseen.

Tåähän se olis, nitkuja (nikotiinista) ei oikein tuu ja jos ympäristö on sopiva, niin menee viikkoja tupakoimatta ilman että asiaa edes oikein miettii, mutta himasta kun kävelee ulos niin rööki palaa heti, vaikka taskut täynnä purkkaa, pastilleja what not. Mut se ei vaan ole sama asia, kun fiilistellä röökiä.

Oon varmaan joskus jakanu tän mut menköön uusiks jos menee. Vitsitkin paranee toistamalla, harmi ettei sitä pysty elämälleen tekemään.

Röökin lopettaminen oli tosi helppoa. Niin helppoa, että tein sen monta kertaa ja aloitin aina uudestaan.

Tää jojosavuttelu ei ollu mieleeni, koska etenkin humalassa polttamisesta tuli niin kauhea olo, mutta tein sitä kuitenkin, koska eihän se nyt yhdestä ole kiinni ja lopetan sitte taas joksikin aikaa. Ja kun on polttanu yhden niin samahan se on toinenkin vetää.

Nyttemmin en ole juuri tupakoinut, viime vuonna meni ehkä 2-3 tupakkaa ja tänä vuonna oon polttanu yhden Al Caponen. Ihan siedettävällä tasolla tämäntyyppiseksi paheeksi.

Omalla kohdalla avain oli se, että lopettamisen sijasta päätin joka kerta ennen sytyttämistä käydä lyhyen dialogin päässäni: voin polttaa jos haluan, mutta haluanko tosissaan ja muistanko miten huonot olot siitä tulee? Ja muistanko, ettei se ole enää aikoihin tuntunut niin kivalta kuin joskus tuntui? Onko pettymys siihen ettei se taaskaan maistunu ja huono olo semmoset asiat mitkä päätän nyt itelleni hankkia?

On tullu tosiaan välillä sytytettyä kuitenkin, mut useammin ei. Ja ajan kuluessa tämmösiä kiusauksia on tullu vähemmän ja vähemmän.

4 Likes

9 vuotta ilma röökii tulee täyteen 24. toukokuuta. Mun pitää aina käydä ettimässä se päivämäärä tuolta röökilangasta. Lopetin solidaarisuudesta ku toi ihmiskumppani lopetti ja en oo näköjään polttanu sitte enää.

No mut enivei nyt on menny jo niin kauan että jotkut supersatunnaiset häivähdyksetki siitä miten siistii ois kesäiltana sytyttää on jo kaikonnu.

Rööki haisee musta ihan saatana kaameelta nykyään. Ku joku mulkero vetää sateisena päivänä tupakkiansa nii se haju kantautuu jonnekki puolen kilsan päähän. Hyi vittu!

Miltäköhä esim. omat kledjut on haissu sillon ku tuprutteli puoltoista askii päivässä ou gaad mikä häpeä.

3 Likes

Itellä kävi samoin joskus muinoin, kun satunnaispössyttelyn päädyin jättämään likimain tyystin. Eipä toi käryttely missään vaiheessa oikeastaan edes ollut mitenkään päivittäistä tai ns. “ongelmallista” (mitä nyt yhen muutaman viikon pätkän Hesperian suljetulla vaffemman oregaanon laukaisemasta psykoosista, joskin siinä täytyi uskoakseni taustalla olla aika paljon muutakin henkisen kuorman kertymää, laukaisevaa tekijää kuitenkaan tässä väheksymättä).
Tötteröä silloisessa kaveriporukassa tunnuttiin kuitenkin kohtalaisen taajaan tuuppaamaan nokan eteen ja sehän tietysti näyttäytyi erittäinkin “luonnollisena” ja mukavan sosiaalisena touhuna.
Meikäläisillä, eli ihmisoletetuilla tunnetusti on välittäjäaineenvaihdunnassa, alttiuksissa ja herkkyyksissä melkoisia eroja. En siis tarkoita tässä julistaa tötsyttelyn riskeistä.
Yksilölliset erot ovat kuitenkin eittämättömiä ja se mikä jollekin “toimii”, ei välttämättä toimi toisille.

Jossain vaiheessa tosiaan hahmottelin sellaisen ajattelutavan, että entäpä jos en aina automaattisesti siihen imailurinkiin liitykään, vaan mietin hetken, että voiko se tuoda juuri siihen hetkeen jotain sellaista lisää, jota välttämättä kaipaisin. Kun kuitenkin saattoi oman kokemukseni mukaan ainakin joinain vähän alhoisampina tai herkempinä kausina keveämpääkin töyhystelyä seurata muutamien päivien mittaista mielialan alenemaa.

Missään vaiheessa en päättänyt, että ikinä en sätkää huulilleni suostu enää ottamaan, enkä edes perustellut välttelyä sillä, että saattaisin milloin vain flipata uudestaan.
Tajusin vain, kuinka tarjolla olevan yrttitavaran nauttiminen oli kerennyt muodostua eräänlaiseksi automaatioksi, joka ei välttämättä omalla kohdallani oikein palvellut niin kutsuttua tarkoitustaan.
Se hetken miettimisen omaksuminen johti lopulta siihen, että viimeisen reilun 15 vuoden aikana on tullut pölläytettyä kaikkiaan arviolta 20-30 kertaa ja nekin kerrat lähinnä kevyttä “makusteluluontoista” henkostelua.

Ei nyt mikään sen dramaattisempi selviytymistarina, mutta tarina kumminkin. Mekanismeista, tottumuksista ja itsensä “harhauttamisesta” niin hyvässä kuin pahassakin.

Mä en oo ikinä edes maistanut röökiä, mutta röökinkäry silti jossain määrin nostalginen tuulahdus n. aikakaudelta 2005-2009 kun jengi vielä poltti baareissa.

Mulla herää kysymys, että voiko nikotiinista ”tykätä” ilman että siihen on koukussa? Kyllä siis nikotiinituotteiden vetämisestä voi tykätä koska tupakointi on kiva tapa ja tupakointikulttuuri on ollut pitkään olennainen osa länsimaista elämistä, itekin joskus tykkäsin, mutta en tiiä ketään joka ois nikotiinin päihdyttävästä vaikutuksesta (eli huonosta ja huterasta olosta) tykänny ennenku siihen aineeseen on tottunut ja koukuttunut. Alkoholista, ja varmaan esim. heroiinista tulee ihan kiva olo ilman että siitä on ensin opetellut tykkäämään.

Mun mielestä tupakka on silleen päihteenä todella huono, että sitä yleensä käytetään päivittäin ja tavanmukaisesti samalla tapaa kuin kahvia. Kahvissa tosin ei ole juuri mitään haittavaikutuksia vaikka vetää hautaan asti. Parin viikon röökaamisen jälkeen nikotiinin ainut vaikutus on se, että sillä saa sen himon taltutettua, eli se nautinto pohjaa pelkästään riippuvuuteen ja omien tapojensa orjana olemiseen. Ylipäätään tupakoinnin positiiviset puolet, ja samalla myös se riippuvuus, liittyy mun mielestä erittäin pitkälti tupakointikulttuuriin, eikä nikotiiniin. Tää tuskin on uutinen kellekään, mutta kuitenkin.

Se ois ihan jees jos tupakkaa nautittaisiin yleisesti ottaen samalla tavalla kuin muitakin päihteitä, eli joskus viikonloppuiltana joisi pari kaljaa ja polttais pari röökiä ja jatkuva tupakanpoltto olisi päihdeongelma siinä missä jatkuva kaljanjuontikin. Mutta koska en usko että tupakointikulttuuri muuttuisi tällaiseksi “tupakan kohtuukäytöksi” oikeastaan ikinä, niin kannatan että silmukkaa kiristetään entisestään. Muiden päihteiden kohdalla oon kyllä kieltolakeja vastaan mutta spaddu on poikkeus.

Nuuskahommista en tiiä oikein että mitä mieltä oisin. Tää tilanne on ainakin todella hanurista että verot kannetaan Ruotsiin ja haitat jää Suomeen, se on joko nuuskat kauppaan Suomessa tai sit yhtä ankara maahantuonnin ja myynnin rangaistavuus (ja valvonta) kuin muillekin aineille mitä Suomessa ei myydä tet.

1 Like

Tullaas tänne niin jää itelle jotain jälkeä. 10 päivää niin tosta kommentista on jo vuosi. Edge päällä vieläkin. Tarkkoja päiviä en tiiä mutta jotain 1v ja 5kk. Tupakkaa menee duunissa mutta kotona ehkä yksi parin päivän välein mutta laitan sen piikkiin että korona-arki vetää hermoja vähän tiukalla välillä. Rainbowin nollakalja maistuu vieläkin. Ihan kauheeta se varmaan oikeesti on mutta kun ei maistele parempaa niin ei tiiä paremmasta. Satunnaisesta röökistä eikä nollakaljasta myöskään tule katumuspäälle toisin kun kaljasta tuli monta vuotta ennen kun sain lopetettua.

9 Likes

Huippua. Puoltoista vuotta edgeä on kyllä hyvä.

1 Like

Parin kuukauden käyttämättömyyselämäntapa on paikallaan siinä vaiheessa kun vkln hassuttelun jälkeen vielä keskiviikkonakin masentaa varmaan jtn hormoonijuttuja tietäjät kertoo lisää.

1 Like