Rööki

Eli tämmöinen topic olisi kyseessä, ihan pakko oli aloittaa kun kärvistelen ehkä tuhannetta kertaa lopettamisen aloittamisen tuskissa ja olisi nasta jakaa kokemuksia aiheesta. Olen juuttunut pahasti ketjulopettamiseen, viimeiset pari vuotta on mennyt syklillä about 1kk tupakointia / 1 kk ilman korvikkeiden avulla. Pian polttamisen jälleen alettua tuskastun nautinnosta huolimatta pyöräilyssä välittömästi tuntuviin terveysvaikutuksiin. Ja sitten tulee taas nää stnan reflat ja se loputon riistiriitainen pähkäily…

Rööki kiinnostaa!

Mutta vain satunnaisena viihdemuotona. Matkoilta tarttuu joskus mukaan jotain halpoja ja hauskan näköisiä askeja. Juuri tässä hiljan loppui viimeinen Belomorkanal, vuoden kesti tuo, eli mikään kovin aktiivinen tupakkihenkilö en ole. Mutta on kyllä siisti aski ja julmaa tavaraa tuo:

http://www.lipsigorod.de/lipsigorod/data/images/belomorkanal.jpg

Mutta nyt onneksi työt loppuvat, niin pääsee himaan!

Lueppa tuota ja mieti miksi on niin vaikeaa lopettaa. Harmittavan moni edes tietää noista lisätyistä koukuttavista(iso osa noista siis) myrkyistä.
Itse poltin kaksi vuotta ja loppui vaan siihen että henkonen on paljon parempi ilman kessua. Yksi vaihe lopettamiselle tai ainakin terveempi tapa saada nikotiinia on piipun polttaminen, siinä ei sentään pidä keuhkoihin asti savua vetää.
Jos on pakko polttaa savukkeita, niin voin ehdottomasti suositella LISÄAINEETONTA manitou- sekä american spirit tupakkaa, saa mm. aleksanterinkadun havannasta sekä kallion pajazzosta. LM ja marlboro ym. saa paljon pahemmin koukkuun kuin tuo, näissä jää sentään vaan nikotiiniin koukkuun.

Lopettaminen käy helposti, kun lopettaa määrätietosesti tupakin polttamisen, ostamisen ja pummaamisen. Poltin jotain 10 vuotta, lopetin ja olin polttamatta vuosia. Nykyään poltan satunnaisesti joskus muutaman tupakin “huvin vuoksi”.

Jos tupakoida pitää, kannattaa käyttää piippua ja sikareita. Kevytsavukkeet ym. massatuote on perseestä. Jos tarvii savukkeita polttaa kannattaa käyttää esim. North Statatea, se on täyttä tupakkaa, miehet sen tietävät. Muut kunnon vahvat merkit on valttia myös. Harrastuksen vuoksi kannattaa kokeilla myös vesipiippua ja nenänuuskaa. Mällikin kiinnostais, lähinnä historiallisen tupakkikokemuksen vuoksi.

Tupakka sinänsä ei ole niin perseestä kuin valtava murhaava teollisuus joka sitä paskantaa ja syntetisoi, kaikkine ekologisine kriiseineen ja murvaavine voitontavoitteluineen. Kaveri kauppiksessa viljeli kessua, luomuna huussipaskalla. Se on hyvä vaihtoehto asioita ajattelevalle tupruttelijalle, koukuttavuuskin on huomattavasti alhasempi. Kun vielä käyttää pahviviltteriä ja Uusi testamentti ja psalmit -taskupainosta, alkaa eettisyys ja ekologisuus olla vahvasti vihreällä.

Kunnon tupakka on hyvää tavaraa joka on tarkoitettu ihmisen käyttöön. Monet eivät vaan saa käsiinsä hyvää tupakkaa, ja jos saavat, “jäävät koukkuun”.
Nykyään voin polttaa tupakan muutaman kerran vuodessa eikä se todellakaan mielestäni ole niin hyvää että sitä tekee mieli lisää ja ei voi olla ilman…

http://uk.tobaccoonline.co.uk/images/products/2242010115251AMmanitou_gold_cigarette.jpg

Silloin tällöin hyvää.

Sytostaattihoidot ei kiinnosta !!! Omakohtainen kokemus, ja neuvon välttämään …

Viipyilemätön laatuhetki pehmyen piipputupakin kera max. kerran viikossa kiinnosta.

tappaa

poltin 10.v joista vikat 5.v askin päivässä ja lopetin diapamin avulla. otin aina yhden pamin aina 1/2h ennen nukkumaanmenoa ettei pyöri sängyssä koko saatanan yötä kelaten kuinka paljon tekee mieli sitä röökiä. päivät pidin itseni aktiivisena ja 5päivää meni ja olin irti tupakasta. ei mitää nikotiinipurkkaa tai laastareita. tupakointi loppui kuin seinään. pamit sain kaverilta jolla oli ollut syöpä. olivat aika mietoja, tuli vaan sellanen pikkasen rauhallinen olo ettei kelannut röökiä. nyt puoltoista vuotta polttamatta ja ei ole tehnyt varmaan vuoteen enää missään tilanteessa mieli röökiä. en ole lääkäri enkä kannusta ketään kokeilemaan samaa kuin mitä minä kokeilin. sillä minulla ei ollut reseptiä niihin eli harrastin siis itselääkintää. kuitenkin pääsin niiden avulla pääsin irti tupakasta.

Joku lopettanut vois postata vähän speksejä, et kuinka paljon parani veloajat, että sais inspistä panostaa lopettamiseen pitkästä aikaa. Englannissa nimittäin maksaa rööki melkein 8e/aski. Kansa vaatii dataa!

Hyvä topikki. Semisatunnaisestihan tuota kuluu. Askikama on mielestäni täysin polttokelvotonta ja suomen sätkätupakitkin ovat heikkolaatuisia. Etelämmästä saa huomattavasti maukkaampaa ja ennen kaikkea tuoreempaa purua paperin väliin, hollantilaisia ja englantilaisia merkkejä löytyy herkkuja. Tupakan kääriminen muutenkin on mukavaa puuhaa ja saa tehdä juuri sellaisen mistä itse pitää. Ehkä kierosti verrattavissa itse rakennettuun- ja markettipyörään? Noh, älkää kuitenkaan nylkekö tosta kommentista.

Savuke oikealla hetkellä oikeassa paikassa on mielestäni fiilistelemisen arvoinen juttu, täyspäiväinen harrastelu sen sijaan vie siitä maun. Ja omien kokemuksieni pohjalta sanoisin, että savuttelun yhteydessä tapaa/tutustuu helposti ihmisiin. Ulkomailla varsinkin. Oikein toimitettu piipunpoltto on myös miellyttävää, mutta sitä en itse hallitse.

Zware shag myös hyvvöö.

Kiitos vastauksista! Meitsi on sikäli paatunutta lajia että röökiä ( viimeiset vuodet nimenomaan piippua, sikareita ja välillä nuuskaa ) on tullut kiskottua 12-vuotiaasta eli 23 vuotta. Laadukas tupakka harvakseltaan ja oikein nautittuna on toki ehtaa gurmeeta ja nastaa toimintaa mutta kaltaisellani patanistillä se ei vaan mene niin.

Nikotiini on ainakin joissakin addiktoivuusluokitteluissa samassa kategoriassa heroiinin kanssa joten aikamoisesta myrkystä on kyse. Ihmisten herkkyys addiktioihin taas vaihtelee ja tämä selittää sen miksi joidenkin on helppoa tupakoida silloin tällöin ja lopettaa seinään. Lisäksi addiktion laatuun vaikuttaa käyttäjän historia eli kuinka paljon ja pitkään on tupakoitu.

Omalla kohdallani kohtuupolttamisen juna meni jo aikoja sitten, tämä on todettu uuvuttavan monta kertaa. Lisäksi potkua polttamattomuuteen todellakin tuo pyöräily, tsygän kanssa ollaan niin paljon tekemisissä suorituskyvyn ylimmän 10 prosentin ja puhdin kanssa että ilman röökiä pyöräillessä ero on huikea. Ja silti siihen vitun paskaan sortuu aina uudestaan.

Pameja tai muita bentsoja en kyllä lähtisi suosittelemaan lopetuslääkkeeksi, niillä on myös taipumus addiktoida todella tehokkaasti. Vieroitusoireina saattaa tulla unettomuuden lisäksi paniikkikohtauksia ja vastaavia hauskuuksia. Lisäksi addiktion korvaaminen toisella addiktiolla on sikäli ristiriitainen juttu kun tarkoitus nimenomaan olisi olla vähemmän kemiallisesti riippuvainen. Propsit näin lopettaneelle anyway, itse olisin kuitenkin hyyyyyyvin varovainen.

Ja lisää juttua aiheesta kaivataan!

Kyl mulle toi hifistelypuolikin menee jakeluun mutta itse oon viehtynyt nimenomaan arkisen aski-smartin röökaamiseen. Se on smarttia hommaa se!

tya - 21:18, 20.10.2010 » Joku lopettanut vois postata vähän speksejä, et kuinka paljon parani veloajat, että sais inspistä panostaa lopettamiseen pitkästä aikaa. Englannissa nimittäin maksaa rööki melkein 8e/aski. Kansa vaatii dataa!
Mua kiinnostais sikana juurikin tommoset suorituskykyyn liittyvät speksit asian itse kokeneelta. Itse haaveilen aloittavani veloharrastuksen ensi kesänä ja tohon liittyy vahvasti myös tupakoimattomuus. Mulla on ollut vähän filosofiana etten kauheasti mittaa mitään mutta viime aikoina on ruvennut kiinnostamaan että kuinka nopeasti sitä itse asiassa meneekään. Jos nyt onnistun polttamisen kesään mennessä lopettamaan niin en sitä meinaa mittaustulosten vuoksi kuitenkaan uudestaan aloittaa. Tai katotaan, oishan siinä taas yksi käyttökelpoinen tapa kusettaa itseään, perkele.

On - off on tullut poltettua n. 15 vuotta. Normipäivänä menee puolesta askista kokonaiseen, alkoholin vaikutuksen alaisena saattaa mennä kaksi askia illassa. Nyt, kun on edessä tipaton kuukausi, aion lopettaa taas tupakoinninkin kokonaan, mutta kun alcoholi alkaa taas maistua, niin kummasti sitä tupakkaakin alkaa tehdä mieli.

Nuuska on paljon parempaa tavaraa. Varsinkin näin pyöräilevälle rasitus-astmaatikolle…

Seuraavaksi sitten “Psykoaktiivit ja sekakäyttö” -ketju? Tai ehkä tiukemmin rajattuna “Piri & pyöräily” ?

Tupakoija -95 - 15.6.09

Kilon ennätys -09: 1.30+

          -10: 1.23,4

Itse söin viime syksynä Champix-kuurin. Tilanne oli yltynyt sellaiseksi että viidentoista vuoden röökailun jälkeen keuhkoputket ja poskiontelot oli tukossa yhtä mittaa, ja päivittäistä, puolen sätkätopan annosta, piti vähentää. Minulle oli vuotta aikaisemmin suositeltu Champixia, mutta pidin sen hintaa silloin liian kovana. Myös sivuvaikutukset kuten pelottavat unet ahdistivat silloin enemmän kuin bronkukset.

En jaksa referoida Champixin käyttöohjeita, joten linkki on tässä. Itselläni lääke toimi erinomaisesti, kymmenennen päivän kohdalla kuurin aloittamisesta lopetin tupakoinnin ja sivuvaikutukset rajoittuivat parin päivän pahoinvointiin sekä erittäin kirkkaisiin ja tapahtumarikkaisiin uniin. Söin Champixia kaksi pakettia, ja farmaseutin epävirallisesta ohjeesta lopetin toisen kuurin jälkeen hivutustaktiikalla, eli syömällä viimeiset viisi tablettia puolikkaina. 9-12 viikon käyttösuositus taitaa olla btw Pfizerin mulkkujen ahneutta, nuo mömmöt tuntuu tehoavat huomattavasti lyhyemmässä ajassa.

Jälkeenpäin: se oli kuulkaas hieno tunne kun juoksulenkillä jalat teki stopin ennen keuhkoja.

Tällä hetkellä mulla ja röökillä on toinen kuherruskuukausi menossa, pari pikkusikaria päivässä ku maistuu saatanan hyvältä. Ja kännissä tai urheilusuorituksen jälkeen polttaminenhan on aivan hekumallista, varsinkin kun keuhkot ehti palautua vuodessa aika hyvään kuosiin. Vaara vaanii.

EDIT: mutta perkele kun sitä läskiintyi. Kahden kuukauden aikana tuli viis kiloa lisää ja yhteensä painoa tuli lisää joku 8 kiloa. Muutama voipaketti huippupainosta on lähtenyt pois, mutta silti…urheilemistakin piti lisätä kun meinas kasvaa mies-tissit o_O

EDIT 2: Vaiks dull mundane ehkä luuli olevansa hauska, ni ei se ollu. Ehkä se on alottanu spaddun vetämisen vasta pari vuotta sitte koulun takapihalla eikä oo hinkunu keuhkojaan pellolle pieninä ruskeina limaklöntteinä ikinä.

Pahoittelut nillityksestä R.R., mutta perhana että ärsyttää, kun jengi aloittaa lauseen jollakin sanan “eli” väännöksellä. Ei mulla muuta :stuck_out_tongue: