P: Pannonia City -konversio

Ostin tommosen vanhan pukinsarvisen kilpurin ja siitä olis nyt tarkoitus tehdä semmonen pelkistetty, minimalistinen fiksi-sinkula!

Ihan ekaks täytyis varmaan irrotella noi turhat osat, kuten vaihteet ja lokarit. Siispä Puuiloon hakemaan irroitusöljyä. Kumpi mahtais olla parempi, Würthin Rost Off Ice, vai CRC:n Rost Flash Pro?

https://img.aijaa.com/b/00915/14897036.jpg

Toi CRC vähän houkuttelis, koska sen litrahinta on vain 23,80€ ja Würthin tuote maksaa 34,75€/litra! Siinä on 46% hintaero! Vai pitääkö tässäkin vaan myöntyä siihen, että laatu maksaa, eikä tolla CRC:n litkulla irtoa edes säälistä?

Edit: niin siis otsikko tulee siitä, että pyörän keulamerkissä lukee CITY. Tietääkö joku jotain tämän merkkisten pyörien historiasta?

Maalaa ja laita deepv.

Jotenkin tuntuu, että maalaaminen olisi ajan ja deepv rahan haaskausta. Noi nykyiset vanteet on sen verran suorat, että mahtuvat pyörimään jarrujen välissä, niin koitetaan pärjätä niillä nyt alkuun.

aloittelijan käyttöön varmaan riittää hyvin noi alkuperäset kiekot kun niissä on kumminkin vapaaratas. sitten ku saat ajamiseen vähän varmuutta niin voit vaihtaa fiksi takakiekon

Vien tuon takakiekon paikalliseen pyöräliikkeeseen. Toivottavasti heillä on siellä pakka-avain, jolla saadaan tuo 5-lehtinen vaihdepakka irti. Jos käy tuuri, navassa voisi olla suurin piirtein 1.37x24 tpi -kierteet, niin että siihen saisi yksittäisen BMX-vapaarattaan. Myös rata- eli fiksirattaita saa samalla kierteytyksellä, joten voin myös laittaa taaks fiksirattaan. Väliin sitten kierrelukitetta ja kiinnitys rotafix-metodilla, niin ei aukea ihan heti!

Huolestuneille lukijoille tiedoksi, että jarrut tulee joka tapauksessa jäämään kiinni!

https://live.staticflickr.com/65535/50444013786_02fff35eaf_z.jpg

Tuleeks bingo?

Vaihtajankorvaketta ja vaijerivientejä EI KANNATA RÄLLÄKÖIDÄ jos haluat joskus entisöidä pyörän aiempaan loistoon. Nämä vanhat pyörät tuppaavat olla parempaa laatua kun nykyaikaiset pyörät, joten kannattaa harkita mitä tekee, vaikka fiksillä ajaminen onkin parasta!

tmar - 11:17, 12.10.2020 » Vaihtajankorvaketta ja vaijerivientejä EI KANNATA RÄLLÄKÖIDÄ jos haluat joskus entisöidä pyörän aiempaan loistoon. Nämä vanhat pyörät tuppaavat olla parempaa laatua kun nykyaikaiset pyörät, joten kannattaa harkita mitä tekee, vaikka fiksillä ajaminen onkin parasta!
<3 2009--2010 all over again (ainakin näin itselleni, kun noina vuosina ryhdyin fiksihommista kiinnostumaan)

Kys. vimpaimen aiemman loiston häikäisyastetta en ehkä menis veikkaamaan kovinkaan mittavaksi, mutta ehkäpä tässä olikin nyt joku sarkasmijippo, jota good ol’ phixie-lyfestíleä kokematon ei ihan heti hoksaa.

Rouhealla tavalla varsin lupaavan näköinen konversioaihio siinä niin. Tulee vähän Raleighit ja jotkut Ranskan tai Tshekkoslovakian ihmeet tästä mieleen.
Lähinnä Rallukoissa oon nähny noita kolmipulttisia eturattaita, mut kaipa niitä muissakin.
City on aina City. Nääs.

P.s. Mikäli joskus meinaat laittaa tuon stemmin vaihtoon, ja sattuu olemaan 22,2 mm kaulaputken sisämitalle ja 25,4 tangon kiinnitykselle, niin alustavat dibsit.

tmar - 11:17, 12.10.2020 » Vaihtajankorvaketta ja vaijerivientejä EI KANNATA RÄLLÄKÖIDÄ jos haluat joskus entisöidä pyörän aiempaan loistoon. Nämä vanhat pyörät tuppaavat olla parempaa laatua kun nykyaikaiset pyörät, joten kannattaa harkita mitä tekee, vaikka fiksillä ajaminen onkin parasta!
Vaihtajankorvake on rungossa kiinni pultilla, eli ei tarvetta rälläköinnille!
normaali - 11:15, 12.10.2020 » [https://live.staticflickr.com/65535/50444013786_02fff35eaf_z.jpg](https://flic.kr/p/2jRyKRC) Tuleeks bingo?
Nää rivit ei oo ihan suorassa, niin vaikea sanoa. Ainakaan tässä ei oo fauber-kampia, mutta satulan klämppi, kierrepakka ja single-pivot -jarrut ainakin osuis!

Takajarrun vaijerin kuorelle haluaisin sellaset metalliset pannat. Saisikohan niitä jostain EU-alueelta, ettei tarvitsisi Kiinasta tilata?

Lisäksi kaipailisin tähän toimiva vanhaa pullodynamoa ja semmoista pisaranmallista dynamovaloa, jonka saisi tankoon tai stemmiin kiinni. Myös vinkit sileistä 27", eli ISO-standardilla 630 renkaista otetaan kiitollisina vastaan!

Ainakin Continental Gatorskiniä on saanut ETRTO 630mm koossa! Aikoinaan jopa Motonetistä!

Pullodynamo saattas löytyä iteltä.
Tankoon tai stemmiin kiinnittyvää pisaran- (tai oikein minkään muunkaan) mallista lyhtyä saattaa olla haastavampi löytää.
Useimmissa noista “perinteisistä” lyhdyistä tuppaa olemaan kiinnikeosa joko haarukan jalkaan tai ohj.laakerin väliprikaksi.
Jotain sopivan kokoisia klämppejä/pantoja ja jatkovarsia askartelemalla tai yhdistelemällä lampussa olevaan korvakkeeseen voi tietty löytää hyvinki käyttiksen kombon.
Luulisin jostain ihan kivijalastakin noita vaijerinkiinnityspantoja löytyvän, en tosin vaan osaa ohjeistaa, että mistä.

Kierrätyskeskus tai Pyöräpajan ehtymättömät sälälaarit saattas tietty kans olla yks varteenotettava lähde tämmösille.

NKOTB - 11:50, 12.10.2020 » Takajarrun vaijerin kuorelle haluaisin sellaset metalliset pannat. Saisikohan niitä jostain EU-alueelta, ettei tarvitsisi Kiinasta tilata?
Näitä olen käyttänyt: https://www.veloshop.fi/fi/dia-compe-vaijerinpidike.html
MatoFakiiri - 12:12, 12.10.2020 » Pullodynamo saattas löytyä iteltä. Tankoon tai stemmiin kiinnittyvät pisaran- (tai oikein minkään muunkaan) mallista lyhtyä saattaapi olla haastavampia löytää. Useimmissa noista "perinteisistä" tuppaa olemaan kiinnikeosa joko haarukan jalkaan tai ohj.laakerin väliprikaksi. Jotain sopivan kokoisia klämppejä/pantoja ja jatkovarsia askartelemalla tai yhdistelemällä lampussa olevaan korvakkeeseen voi tietty löytää hyvinki käyttiksen kombon. Luulisin jostain ihan kivijalastakin noita vaijerinkiinnityspantoja löytyvän, en tosin vaan osaa ohjeistaa, että mistä. Kierrätyskeskus tai Pyöräpajan ehtymättömät sälälaarit saattas tietty kans olla yks lähde tämmösille.
Eiköhän tämmönen jostain löydy, vaikka ei ookaan pääsyä pääkaupunkiseudun laareille nyt.

Tai voi sen lampun ehkä muuallekin kiinnittää, kattoo nyt.

Gatorskinit ehkä vähän tyyriit tähän, ku kilsoja tuskin ihan hirmusesti tulee. Jostain jos löytyis jokku beigekylkiset Nokian Rollspeedit vielä, ni vois sopia tyyliinki kyllä paremmin, vaikkei täysin sliksit olekaan.

Ainahan sitä voi myös:

^ Jos turkkuseen helpompi päästä, niin Maailmanpyörästä saisi aika varmasti tommosen kiinnikkeen, pullodynkyt ja dynkkyvalot on uloskantohintaan. Jos on aivan kiven alla, niin mulla on yks kuvan mukanen ok kuntonen clämppi tallessa.

Nonnih. Heti alkumetreillä ilmeni yllättäviä vastoinkäymisiä.

https://img.aijaa.com/b/00607/14897273.jpg

Ostetaan: 1” keula, A-C joku 390 ja kaulaputkea joku195 mm.

NKOTB - 10:17, 12.10.2020 » https://img.aijaa.com/b/00742/14897032.jpg Ostin
taidat narrata
Mull Dundane - 21:41, 12.10.2020 »
NKOTB - 10:17, 12.10.2020 » https://img.aijaa.com/b/00742/14897032.jpg Ostin
taidat narrata
Mobilepay-kuitti löytyy. 30€ maksoin!

hyvä kauppa, myyjän kannalta

vaan en tiiä käykö miksikään johtolangaksi, että oon tainnut joskus nähdä tuollaisessa stemmissä myös “favorit”-tekstinkin.

Sietämättömän epätarkka työntömittani ilmoitti tuon kromauksistaan hilseilevän tangon paksuudeksi otteen kohdalta jotakuinkin 22 milliä, en ruvennut avaamaan klämppiä turhan päiten, joten sen halkaisija jää toistaiseksi arvoitukseksi.

Jarrut ovat Altenburgeria. Vaihteisto Huretia, takavaihtaja Svelte. Vaihteisto ja kiilakammet viittaisi siis johonkin 60-70 -luvulle. Altenburgerit ehkä 80-luvulle?

Dropoutista löytyi tällainen stanssaus:
https://img.aijaa.com/b/00591/14897314.jpg

Kaipa tuo lopun 82 voisi viitata rungon valmistusvuoteen?