P: Pannonia City -konversio

Pullodynamo saattas löytyä iteltä.
Tankoon tai stemmiin kiinnittyvää pisaran- (tai oikein minkään muunkaan) mallista lyhtyä saattaa olla haastavampi löytää.
Useimmissa noista “perinteisistä” lyhdyistä tuppaa olemaan kiinnikeosa joko haarukan jalkaan tai ohj.laakerin väliprikaksi.
Jotain sopivan kokoisia klämppejä/pantoja ja jatkovarsia askartelemalla tai yhdistelemällä lampussa olevaan korvakkeeseen voi tietty löytää hyvinki käyttiksen kombon.
Luulisin jostain ihan kivijalastakin noita vaijerinkiinnityspantoja löytyvän, en tosin vaan osaa ohjeistaa, että mistä.

Kierrätyskeskus tai Pyöräpajan ehtymättömät sälälaarit saattas tietty kans olla yks varteenotettava lähde tämmösille.

NKOTB - 11:50, 12.10.2020 » Takajarrun vaijerin kuorelle haluaisin sellaset metalliset pannat. Saisikohan niitä jostain EU-alueelta, ettei tarvitsisi Kiinasta tilata?
Näitä olen käyttänyt: https://www.veloshop.fi/fi/dia-compe-vaijerinpidike.html
MatoFakiiri - 12:12, 12.10.2020 » Pullodynamo saattas löytyä iteltä. Tankoon tai stemmiin kiinnittyvät pisaran- (tai oikein minkään muunkaan) mallista lyhtyä saattaapi olla haastavampia löytää. Useimmissa noista "perinteisistä" tuppaa olemaan kiinnikeosa joko haarukan jalkaan tai ohj.laakerin väliprikaksi. Jotain sopivan kokoisia klämppejä/pantoja ja jatkovarsia askartelemalla tai yhdistelemällä lampussa olevaan korvakkeeseen voi tietty löytää hyvinki käyttiksen kombon. Luulisin jostain ihan kivijalastakin noita vaijerinkiinnityspantoja löytyvän, en tosin vaan osaa ohjeistaa, että mistä. Kierrätyskeskus tai Pyöräpajan ehtymättömät sälälaarit saattas tietty kans olla yks lähde tämmösille.
Eiköhän tämmönen jostain löydy, vaikka ei ookaan pääsyä pääkaupunkiseudun laareille nyt.

Tai voi sen lampun ehkä muuallekin kiinnittää, kattoo nyt.

Gatorskinit ehkä vähän tyyriit tähän, ku kilsoja tuskin ihan hirmusesti tulee. Jostain jos löytyis jokku beigekylkiset Nokian Rollspeedit vielä, ni vois sopia tyyliinki kyllä paremmin, vaikkei täysin sliksit olekaan.

Ainahan sitä voi myös:

^ Jos turkkuseen helpompi päästä, niin Maailmanpyörästä saisi aika varmasti tommosen kiinnikkeen, pullodynkyt ja dynkkyvalot on uloskantohintaan. Jos on aivan kiven alla, niin mulla on yks kuvan mukanen ok kuntonen clämppi tallessa.

Nonnih. Heti alkumetreillä ilmeni yllättäviä vastoinkäymisiä.

https://img.aijaa.com/b/00607/14897273.jpg

Ostetaan: 1” keula, A-C joku 390 ja kaulaputkea joku195 mm.

NKOTB - 10:17, 12.10.2020 » https://img.aijaa.com/b/00742/14897032.jpg Ostin
taidat narrata
Mull Dundane - 21:41, 12.10.2020 »
NKOTB - 10:17, 12.10.2020 » https://img.aijaa.com/b/00742/14897032.jpg Ostin
taidat narrata
Mobilepay-kuitti löytyy. 30€ maksoin!

hyvä kauppa, myyjän kannalta

vaan en tiiä käykö miksikään johtolangaksi, että oon tainnut joskus nähdä tuollaisessa stemmissä myös “favorit”-tekstinkin.

Sietämättömän epätarkka työntömittani ilmoitti tuon kromauksistaan hilseilevän tangon paksuudeksi otteen kohdalta jotakuinkin 22 milliä, en ruvennut avaamaan klämppiä turhan päiten, joten sen halkaisija jää toistaiseksi arvoitukseksi.

Jarrut ovat Altenburgeria. Vaihteisto Huretia, takavaihtaja Svelte. Vaihteisto ja kiilakammet viittaisi siis johonkin 60-70 -luvulle. Altenburgerit ehkä 80-luvulle?

Dropoutista löytyi tällainen stanssaus:
https://img.aijaa.com/b/00591/14897314.jpg

Kaipa tuo lopun 82 voisi viitata rungon valmistusvuoteen?

1 Like

Kyseessä on Unkarilainen Pannonia City. Itsellläni on samanlainen, ja täytyykin varmaan tarkastaa etuhaarukka.

No sehän ratkesi nopeasti! Pyörän valmistaja siis. Haarukan kohdalla en usko, että kyseessä olisi varsinaisesti ns. tyyppivika. Luultavimmin ongelma on kummunnut säilytysteknisistä haasteista, joilla on ollut kumuloituvat seuraukset.

Hyvät foorumihistoriavibat tässä. Jotenkin olin ajatellut ettei jengi enää jaksa näitä kylmän sodan aikaisia laitteita, mutta kyllähän näiden projektien eteneminen aina kiinnostaa. Seurantaan!

siis upeen näkönen retkipyörä! taitaa olla kevytmetallilokasuojat? ja hieno lankatarakka. ohjaustangon parallel maes bendistä jan heine antasi heti papukaijamerkin!

1 Like

Juu, lokarit on alumiinia!

Lankatarakka on niin hämmentävä laitos, että aloin jo pelätä pyörän olevan ranskalainen, mutta kyllä se ihan ns. Pletscher-platteen kiinnittyy. Mitään muuta poikittaistukea siinä ei sitten olekaan, joten eipä ihme, että edellinen omistaja oli naruttanut tarakan melko pieteetillä.

Tän kanssa kävi silleen hassusti, että pyörälle varattu leffarooli meni puihin ja tää jäi ikävä kyllä vähän niinku käsiin mulle. Koitetaan nyt tehdä limsaa sitten.

Jonkinlainen haarukka löyty varastoista ja paikallinen moniosaaja toteutti tähän käsikirjoitukseen sopivan pinnan, eli maalatuksi tuli. Seuraavaks tarttis vissiin sahailla tota kaulaputkea.

1 Like

Darth Baader houkutteli sitten meikäläisenkin Bimeälle puolelle.

6 Likes

Lokarit ja tarakka taakse. Ei muuta.

1 Like

Semmosen peltisen kaarilukon ku löytäis tonne taa, ni semmosen laittasin.

Lokareista en oo ihan varma, ku tää on ajateltu enemmän semmoseen kalifornialaiseen mielenmaisemaan vieväksi kulkupeliksi. Haarukan offsetti tukis etukoria, mihin vois sit laittaa uikkarit kuivumaan siks aikaa, kun ottaa päikkärit riippumatossa.

Yks etutarakka ja kori -kombo olis tallissa valmiina, mutta se on musta. Ehkä haaskaan vielä lisää rahaa polkupyöriin, joilla en aja ja hommaan tähän Basilin Robinin tai jonku Waldin.

Äärimmäisen miellyttävät väriyhdistelmät siinä niin. Renkaat ja runko tiätty etunenässä.
Joku vois tietty alkaa kirkumaan kirkkaita vanteita “for that classic look”, mut mustat toimii jotenkii kyl hillittömän hyvässä balanssissa tömäkän mustan satulan kanssa.
Eri nättii!

1 Like

Tyylikästä!
Joo, lokarit tai takatartsi veisi tätä vähän ehkä arkisen harmaan käytännölliseen suuntaan, versus tällainen kalifornian ultraromanssi kasaus joka on kaiken lisäksi nykyään aika muodikasta.

Pyyhe vaan tangolle kuivumaan :sunglasses:

2 Likes