MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Kasailen pitkästä aikaa maastopyörää ja oon selvästi jäänyt asioista jälkeen, kun mulla ei nyt ihan täyttä selvyyttä ole noista nykysistä akselityypeistä.

Rungossa on 12x142mm perä ja siinä on tollanen Syntace X-12 akseli. Mulla pitäs siihen nyt oikeanlainen takanapa osata ostaa. Oiskohan tämä tai tämä tohon sopiva ja kumpaa kannattis tollaseen “jokapaikan höylään” laittaa? Lisäksi jarrulevyt on kuitenkin 6 pultin kiinnityksellä, niin toimiiko tuollaiset centerlock adapterit mitenkään vai kannattaako suoraan ostaa sitten 6 pultin levylle tarkoitettu napa, esim. tämä? (Joka kylläkin näyttäisi olevan heti 100g painavampi)

Osassa navoista lukee myös E-thru. Mitä tämä meinaa?

Lähtökohtaisesti nuo Shimanon navat ovat kyllä aina hyviä käyttöpyörään. Hyvin suojattuja ja kestäviä. Adapterit varmaan toimivia, mutta itse jättäisin pois jos mahdollista. Itselläni on samankaltainen novatecin napa. Juu on hieman painava, mutta todella laadukkaan oloinen ja vapaarattaan ääni ei ole äänekäs. E-thru viittaa sähköpyöriin. Onko sitten kestävämpi jollain tasolla!? Siitä ei ole tietoa.

veijjo painaa menemään:

BENEFIT
Quality sealing
Cup & Cone
Quick Engagement
CENTER LOCK rotor mount system

e. ite ottasin sen novatecin.

Haaveet täytetty tältä vuodelta

SeppoKyllikki - 10:58, 25.12.2019 » Realistiset tavoitteet: Karate Monkeyn kasaaminen ja vähän ajoa sillä.
Nyt voisi tulla vähän lunta. On nimittäin vähän lunta näin Tammikuussa Jyväskylässä. https://www.dropbox.com/s/uc19e135evgkguw/20200111_124901-800x600.jpg?raw=1

Ihan hyviä napoja shimanot on, mutta riski on että joutuu nysväämään. Itelle sattunu hyvin säädöt pitäviä Shimanoja ja sellaisia jotka vaatii jatkuvaa herkistelyä. Riski on että turtuu herkistelyyn ja sen aiheuttamaan klappiin homma päättyy joko katkenneeseen akseliin tai käyttökelvottomiin laakeripintoihin.

Itellä nykyään ostokoriin menee novatecceja. Omat vikansa niissäkin mutta oikein hyvää perus käyttiskampetta sanoisin.

E-thru on tietääkseni vain shimanon oma läpiakselistandardi rungon päädyn kierreinsertteineen samoin kuin syntacella on se oma härpäke ja mitä näitä nyt on. Sähköpyöräilyä ei sinänsä implikoi mikään, edes akselin fiilispohjainen jykevyys. Navan päädyssä sillä ei ole mitään väliä parhaan ymmärrykseni mukaan - sama 12 mm reikä sieltä takaa löytyy. Taitaa olla tämmönen samanlainen juttu kuin pirkka-lehdessä on ruokaresepteissä että käytä pirkka-sitä ja pirkka-tätä ™

Laitoin siis ite tohon uuteen jäykkäperään shimano e-thru koska satuin saamaan sellaisen näbön direct mount korvakkeen kys kierreinsertillä, joka on sinänsä ihan kiva low tech ratkaisu kierteiden kellotukseen: mutteri laitetaan vaan oikeaan asentoon ja lukitaan paikalleen pellinpalalla, jolloin akseliksi välttää yksinkertaisempi putkenpätkä kuin vaikka rokkarin maxle josta se kellotusmekanismi löytyy sisäänleivottuna

Täpärikuumetta pukkaa jäpäri-Vituksen tilalle.

Ohessa ilmeisen hyvä diili: Vitus Mythique 29 VRS Bike (SX Eagle 1x12) 2020 | Chain Reaction

Mietityttää nuo X-fusionin keula ja iskari. Pikaisella googletuksella ihan jees tavaraa. Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta? Fillariosa ainaki huoltaa noita Suomessa…

Muutkin kommentit pyörästä tervetulleita :slight_smile:

Ite tilasin just ensitäpäriksi mythiquen hinnat alkaen mallin Deore 1x10 sarjalla.
Kokelin lenkkikaverin Escarpe VRS:ää ja heti myyty täysjuustokuskiksi.

Eli X-fusionin keulasta ja iskarista ainakin tulossa joskus kokemuksia, hyvä tietää missä niitä voi huollattaa jos ei itse jaksa perehtyä.

Comebäkkini maastopyöräilyyn. Pikasella puistorundilla ja portaiden ryskäyttämisellä puhutaan aika eri kaliiperin laitteesta vrt tätä edeltänyt ensimmäinen maastopyöräni trekin x-caliber 8. Plus ite tekeminen ja oppiminen on aina mielekästä puuhaa. Aika monta “eka kerta” kokemusta tullut tätä kasatessa.

RAD

Tuosta suoraan MTB-skenen aallonharjalle.

Simple frame swap.

Kiitos nimimerkille H. Orgiat

Hienoja pyöriä siinä niin!

Sekä Ragley että Pole on kiinnostanut itteäkin kun pitäis löytää vorojen matkaan lähteneelle Shan GT:lle seuraaja. Laittakaahan ajoraportteja!

Fiilikset tosta Marsun keulasta myös kiinnostaa.

Tinpe - 17:07, 22.1.2020 » Fiilikset tosta Marsun keulasta myös kiinnostaa.
40 h ajoa alla, josta kaikki -5/+5 asteen välillä, joten kovin syvällistä analyysia vaikea vielä antaa. Tähän astinen vaikutelma on kuitenkin ainoastaan positiivinen. Jäykkä (tuntuu jäykemmältä kuin Lyrik rc2) ja kaikin puolin jämäkän ja laadukkaan oloinen. Painava. "Ei-insinöörihenkiselle" ihmiselle sopiva keula, paineet ja rebound kohdalleen ja kovaa ajoa. LSC-säätönamiskaa joutuu välillä tsekkaamaan ettei ole liikahtanut kun on pykälätön. Alkuherkkyyttä on, vaimennus tuntuu hyvältä eikä keula sukeltele. Pikalinkkuakseli oli aika kamala joten hommasin Oneupin akselin tilalle.

Bottom line: jos ei kaipaa säätömahkuja niin aivan kelpo keula. Jos samaan hintaan tarjolla esim Yaria ja Z1 niin valkkaisin Z1. Jos hinta hiipii lähemmäs paremman pään Lyrikkiä tai Fox36:sta niin jättäisin hyllyyn.

Tinpe - 17:07, 22.1.2020 » Marsu
Kirjaanpa kans. Keula ollu noin vuoden ajossa jäykkäperässä, sekalaista maastoajoa ja bermikurvailua parkissa. Aika samat fiilikset kuin Jii:llä, akseliksi vaihdoin Brand-X. Paitsi että mun 66,6 kg elopainolle sopivilla paineilla keula ui välillä vähän liian syvällä omaan makuun. Olen harkinnut vakavasti coil upgradea kaudelle 2020. Mut sitä ennen pitää testailla vaikuttaako uuden rungon överi keulakulma käytökseen miten, ja ottaa loputkin tokenit pois.
tuomoe - 12:55, 22.1.2020 » Hienoja pyöriä siinä niin! Sekä Ragley että Pole on kiinnostanut itteäkin kun pitäis löytää vorojen matkaan lähteneelle Shan GT:lle seuraaja. Laittakaahan ajoraportteja!
Kolme lenkkiä alla ja kyllä nyt paatunut Pole-skeptikkokin joutuu uudelleen järjestelemään ajatuksensa. Todella hauska pyörä ajaa, hyvin kiipeää ja erinomaisen hyvin käyttäytyy kun keula osoittaa alamäkeen. Sopeutuminen pitkiin chainstayhin on vielä kesken, mutta geon tuoma vakaus on kyllä häkellyttävä. Runko joustaa sen verran että paikat pysyy hampaissa kovassakin rytyytyksessä. Todella positivinen yllätys kaiken kaikkiaan. Jatkoon.

E:suunnittelen suht vakavissani ajavani tällä Messilän enskat.

Mukava että meni selkeesti hyvään kotiin!

Itellä myös kolme lenkkiä ragleyllä alla. Ei kokemusta teräksisestä täpäristä ja siitä miten eloisalta sellainen voi mahdollisesti tuntua kun verrataan tälläseen halpaan bulkkialsaan. Geo tuntuu M koossa ihan sweetspotilta noin 177cm kuskilla. Pidempänä ottaisin varmaan L. Kiipeää yllätyksekseni tosi hyvin ollakseen näin ”moderni” pyörä. Muutamia jyrkempiä rolleja ajellut ja tuntuu mukavalta myös perus polkuajossakin. Vaikea sanoa sen kummempia fiiliksiä kun aiempi kokemus jyrkästä xc-halpiksesta. Nyt alla itellä tossa dhf+dhr wt kumit ja tuntuu hitokseen siistiltä vetää tämmösillä suht noviisiakilsseillä.