MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Kunnon topikki aiheesta.

Harrastajia täälläkin, nousevin määrin, aika paljonkin. Jutut hukkuu helposti tuonne cyclocrossin, monstercrossin ja retkipyöräilyn, jne. sekaan. Vaikka kyseessä onkin yksivaihde. Käytetään nyt hyvää foorumipohjaa. Fillarifoorumilla ei voi edes käydä ja muutoin suomen mtb-keskustelu on aika piilossa.

Postaa maastopyöräsi, kysy asioista, spekuloi asioita ja ilmiöitä. Kisailu, harrastelu.
Osat, kokovinkit kaikkee
.
tänne ne kunnon pelit, täpärit, jäykkäperät ja täyskuituset lenkkiohjukset. Maastoajoon keskittyvää suorittamispuolta. Ei crossailua, eikä seikkailupyöriä, vaikka ne kivaa hommaa onkin!

Kaikki kiekkokoot, myös plussapyörät. Vaihteet, hell yeah

Sähkökeskustelu muualle :slight_smile:

Lets go.

Kiitos ja tervetuloa

:slight_smile:

Oon salaa vähän toivonu tällästä lankaa, mtb_asiat foorumilla aika pirstoutuneena tällä hetkellä. Josko tänne tulis omia pyöriä joita ei oikeen kehtaa muihin lankoihin postailla :3

Oma onkin ollu jo foorumilla mut postataan nyt kuitenki että saadaan sisältöä:

Keulan vaihto kiinnostais mutta ei viittii hätiköidä

Oon tykänny maastopyöräilystä melkoisesti viimeaikoina. Nopeelta tää ei tunnu, mutta on ainakin hauska vehje. Tarttis duunaa tubelessiks, gorillateipit hallussa jo.

Tollanen Bemari. Oon tykänny. 130 mm 29-täysjousto sopii aivan kelvollisesti myös Suomen XCO- ja marttakisoihin, sen verran röykkyistä on täällä maasto.

Kesä meni ilman hissitolppaa keventelymielessä ja nyt vituttaa kun jää kotipolkujen pikkutuplat ajamatta. Laitan takasin.

Vuoden verran on menny sopivien jousitussäätöjen hakuun, ja edelleen etukeula kaipaisi lisää herkkyyttä ja tukea. Täytyy varmaan laittaa ilmapuolelle täytepala niin voi ajaa matalammalla paineella ja enemmällä progressiolla.

Alkuperäisestä muutoksena eturatas 28 -> soikee 30, etulevy 203 -> 180 ja vaahtotupit.

Kukaan ei ostanu cruzii niin piti kasailla uudestaan ajoon. Ihan kiva vaihteillakin.

Täysjouston vaihtaminen ‘all mountain’ jäykkäperään toi keskuspuiston tuttuihin polkuihin reilusti lisää huvia. Hissitolppa ja 140 milliin pidennetty keula tekivät Honzosta vielä reilusti hauskemman laitteen ajaa


Hyvä topsu.
Siinä tämän kesän ajupyörä muovisen stachen ohella. Harmittavan vähän näkynyt SS ajajia niissä tapahtumissa missä itse käynyt, ykkössija tullut pelkällä maaliin ajola

Toki reitin aikana tullut mieleen, että kuinka pitkään kuski kestää oirelehtivan selän takia rytyytystä ja oisko se täpäri nii mukava mitä jotkut kehuu. Mut se fiilis ku alamäessä ohitat täysjäykällä jonkun kuitu Pivotin nii aah.

Oon hehkuttanut täällä jo aikaisemmin tätä uutta Kona Unittia, mutta postataan tännekkin sisältöä. 5/5 pyörä, ei kauheasti kyllä muista maastopyöristä kokemusta mutta tykkään tän tiukasta perästä, tosi helppo saada keulimaan, ja esteiden yli. Ohjaus myös mukavan nopea, hitaassa vauhdissa saa eturenkaan helposti heitettyä ihan vastakkaiseen suuntaan. Myöskin tässä olevat dissatut kammet ja jarrut ei nyt toistaiseksi oo jättänyt pulaan. Nw oli valmiina vaihteistusta varten, ja tektron levyjarrut pysäyttää pyörän kun pitääkin. Tubeles hommat sujui ensikertalaiselta ykkösellä myöskin ilman säätöjä. Ostetaan uutta sit kun vanhat menee paskaksi. Ainoo mikä piti päivittää oli flip lock. Aikaisemmin oli Ononen fatty, jolla kävin muutaman kerran ajamassa tahkolla, ihan paskaa kun vertaa tähän.

Oon miettinyt taas sinkulaksi laittoa kun tuli lenkeillä ajettua ehkä täpömpää sillee kun ei voinut ylämäissä muuta kuin runtata. Myöskin joustokeula mietinnässä, mutta emmä niistä mitään ymmärrä, ja ne hyvät on ilmeisesti kovin kalliitakin

Pyöräinventaario ja kuvailu suoritettu eilen joten laitetaan tää tänne asianomaiseen topiskiin.

https://farm5.staticflickr.com/4360/35763930993_03d1880079_c.jpg
https://farm5.staticflickr.com/4403/36435363211_bf2c8b98cf_c.jpg

Viime kesän alussa taisin tämän kasata 29er inbredin tilalle eikä oo kyllä hirveästi kaduttanu, kaksysi tuntu aina enemmän tai vähemmän junalta ja tiukka keulakulma tuntu heittävän kokoajan tangon yli kun vähänkään reippaampaan alamäkeen pääsi laskettaan. Rebasta Pikeen siirtyminen toi myös keulaan ihan erillailla luottoa.

Hyvä pyörä, ei mikään ihan onneton polulla ja pärjää kuitenkin hissihommissakin. Tänä kesänä tosin harmillisen vähän ehtiny ajaan, yks päivä ylläksellä ja yks levillä rinteessä ja pari lenkkiä Äkäslompolossa. Pitäs jostakin kehittää tässä Oulun seudulla jotain alamäkihommaa, kyllähän täälläkin nyt muutama mäki on, meno vaan tuntuu olevan täällä aika fillarifoorumi tai sitten en vaan oo törmänny oikeisiin ihmisiin. Ruskoon pitäs joku päivä lähteä tutkaileen saisko sinne jotain kehitettyä tai jos siellä jo jotain ois.

hyvä topik

niin hyvä topsu et vois palailla kesätauolta

tämmösel ajellu koht vuoden. 2013 niner one9. 120mm kekellä n. 70° keulakulma. reachi varmaa jotai 415-410 eli lyhyt (koko large)

voisha se vähän pidempi ja loivempi olla, mut en tiedä sit kui paljo. Haluisin tyyppaa jotai santa cruzin chameleonii ehkäpä. Last fm vai mikä se teräs-jyty-runko onkaan oli jo vähän liian kottikärryfiilis :slight_smile: haluun päästä ylämäkeenki. ei vaan ole oikeen rahaa nyt niin pitää joskus ens kesän ehkp.

https://factoryjackson.com/wp-content/uploads/2017/03/Santa-Cruz-Chameleon-2017-2.jpg

Good job https://farm5.staticflickr.com/4359/35747095734_2e6600be16.jpg

happo-orgiat - 10:15, 15.8.2017 » hyvä topik
Kyllä näin on. Vaikka mtb lifestyle ei ole mun juttu niinkään niin onhan nää tosi siistei polkupyöriä.


semivanha kuva. kuvasta poiketen nykyään lyhkäsempi stemmi, fliplock ja slr.
pitäs ehkä nostaa ohjaamoo ja säätää toi reba 100 milliseks, hyvä on kyl ollu toistaseks.

koko ajan toki ehkä vaa pyöriny mieles et mitä tähä pitäs säätää ja miten pitäs säätää et ajaminen muuttuis sujuvammaks, mut taitaa olla loppupeleis enemmän ajotaidoista ku mistää laitteistosta.

Mikä tuosta Salsan flip-Lockista tekee niin hyvän?

vasaraasialainen - 10:51, 15.8.2017 » Mikä tuosta Salsan flip-Lockista tekee niin hyvän?
Kertokaa samalla lip-lockin hyvyydestä

t. nimim. pelagon panta on paska ja tolppa lipsuu

vasaraasialainen - 10:51, 15.8.2017 » Mikä tuosta Salsan flip-Lockista tekee niin hyvän?
pystyy, jos hyvä tsägä käy, napata ajossa satulan alemmas ku kaverit droppaa napista

iso leveri + hyvä muotoilu

Niin, siis meinasin, että miksi Salsa? Prolla ja varmasti muillakin on tuollaisia pikalukkoja.

EDIT: Pakko myöntää, että kuvissa näyttää Salsan vipu pisimmältä.