Löytöpyörän elvyttämisen eettisyys

Tuossa ikkunan edessä on lojunut jo kuukausia alumiinirunkoinen Kuwaharan perusmaasturi 90-luvulta. Näin kun sekavassa mielentilassa oleva jätkä sen parkkeerasi hyvällä vauhdilla takapihan rappusille jo varmaan helmikuussa ja jätti siihen lojumaan. Nostin sen myöhemmin siistimmin nojaamaan kaiteeseen ja myöhemmin telineeseen ja siinä se on vieläkin.
Takajarrusta on jouset tappien ulkopuolella ja vaihtaja roikkuu maassa, joten se on selkeästi ajokelvoton.
Kysymys kuuluukin, että onko minulla oikeus pelastaa yksilö ja tehdä siitä soiva peli ja saada maastopyöräilyseuralainen ja sitä kautta elvyttää horroksessa hyristelevä harrastus?
Varmasti muutkin on bongailleet katuojista erinäisiä baarisinkula-aihioita ja muita projektikohteita, eli tuskin olen tämän dilemman kanssa aivan yksin.

Teekkarien romupyöräjahti putsaa Otaniemeä hylätyistä pyöristä

Luvallistahan se ei ole, mutta jos homman hoitaa “off the record” niin tuskin kukaan tulee kyselemään perään, etenkään jos pyörä ei ole edes lukossa. Roskalavoilta runkojen dyykkaaminen on kyllä sinänsä astetta hyväksyttävämpää.

Laki on yksiselitteinen. Sinulla ei ole oikeutta ottaa toisen pyörää omaan käyttöösi.

Tosin tossa mun alaoven edessä on yks vanha satulaton lastenfillari. Jos se on siinä vielä syksyllä, niin mä vien sen ja laitan ajoon.

OFFTOPIC ASB: Mulla on pari lastenpyörää, joita voit lainata jos tarttet… 12" apupyörä minifillari (pinkki) ja sitten Helkama Nappula - sininen.

Sopivasti olikin eilen taloyhtiön talkoot, jossa mm. siivottiin roskafillareita pihasta roskalavalle. Samassa yhteydessä sain “narkkaripyörän” projektikseni ja ny se onkin jo täysin ajokuntoinen sinkula. Ei olisi paljoa parempi ajoitus voinut olla.

Taannoin nappasin talteen taloyhtiön romupyöräläjästä yhden vanhan Basson harjoituskilpurin. Etuvaihtaja siinä oli basana ja isompi rieska kiero, mutta siitä sai kaverin naisystävä seitsemänvaihteisen sukkulan itselleen.

En kyl tajua, että kuka hylkää niinkin kovatasoisen pyörän. Se oli elementtien armoilla melkein vuoden, kunnes se nostettiin kierrätykseen meneväksi.

Lähikaupan pihalla seisoo vanha Peugeot maantiepyörä ilman lukkoa. Pyörässä on stronglightin kammet ja (campan?) valkoiset palikat. Pyörä näyttäisi olevan todella hyvässä kunnossa vaikka takarengas onkin tyhjä. En ole sitä viemässä, mutta rupesin ihmettelemään miksi joku jättäisi niin hienon pyörän ilman lukkoa kaupan eteen. Ehkä siinä on joku GPS-lähetin satulassa kiinni!?

kerro missä se Pökötti sijaitsee ja mä haen sen parempaan talteen ASAP. se on eettisin ratkaisu tähän dilemmaan.

Itse rakentelen parhaillaan ojasta löydettyä Raleighia. Kaikki muu paitsi runko ja stonga oli väännelty ties mille mutkalle. Oli maannut siellä jo jonkin aikaa joten pelastin sen parempaan kotiin.

Mä pistäisin todnäk itse sen lukkoon ja jättäisin yhteystiedot. Voipi olla, että kyseessä on myös hylkypyörä. Löysin taloyhtiön takapihalta vuosi sitten yhden Basson harjoituskilpurin, sama juttu, takarengas tyhjä. Oli siinä kanssa eturieska ottanut osumaa jossain vaiheessa, mutta siinä se makasi ja varastontyhjennyksen aikanakaan sille ei löytynyt omistajaa. Talkkari antoi mulle luvan pistää se pyörä hyötykäyttöön ja pistin sen rasvojen ja huollon hinnalla eteenpäin.

Piruako mä itseäni toistan. Lähteekö joku fillaroimaan keskustasta kohti kalliota?

RAGE!-topikista lainattua:

jussi - 12:26, 26.11.2010 » Tästä on jo aikaa mutta taloyhtiö jossa asuin kalliossa halusi siivota sisäpihan, joka kieltämättä oli aika tukossa pääasiassa aiempien asukkaiden hylkäämiä raatoja. Laputusilmoitus tuli parin päivän varoitusajalla ja silloisen paremman puoliskon pyörään tietekin unohtui laittaa se nimilappu. Reipas talkoojengi oli sitten todellekin kantanut kuntoon katsomatta kaikki nimilaputtomat pyörät pihalta jätelavalle Hämeentien varteen josta ilmeisesti Folke kavereineen putsasi parhaat päältä saman tien. Saavuimme nimittäin himaan siinä vaiheessa kun talkoojengi joi tyytyväisenä kaljaa ja grillasi makkaraa pihassa (vuokralaisethan eivät perinteisesti osallistu talkoisiin...). Piha näytti kumman tyhjältä ja exän pyörä puuttui, eikä sitä löytynyt myöskään lavalta. Joku muukin naapuri sattui samaan aikaan paikalle ja etsi vastaavasti puuttuvaa pyöräänsä. Aiheesta sitten aika lailla väännettiin ja lopputulos oli, että taloyhtiö(n vastuuvakuutus?) maksoi uudet pyörät kadonneiden tilalle Lauttasaaren pyörästä. Muistan, että vaikka taloyhtiön hallituksen pj. yritti vedota kiivaasti siihen, että "[i]tästä kyllä ilmoitettiin etukäteen[/i]", isännöitsijä joutui toimimaan tuomarina ja toteamaan lopulta, että taloyhtiö oli lain mukaan korvausvelvollinen.

Kohdalle sattui metsälöytöpyörä. Vanhassa ikimetsässä tuli viime juhannuksena huuhkaja bongattua. ( testaan kuvien lisäämistä samalla)

Tänä juhannuksena kävin samoilla huudeilla ja sieltä löytyi pyörä. Naisten Trek, kumit täynnä, runkolukko auki. Paikalle ei ole lähellekkään pyörätietä, eikä pyörää ole ajamalla sinne viety. Tänään kävin uudestaan, pyörä on yhä siellä.

Yritin soittaa virkavallalle, mutta eivät vastaa, eivät varmaan ehdi. Laitoksella oli maijoja, mutta ei ihmisiä. Että saisi neuvoa. Eivät ne tuota lähde hakemaan, autolla ei pääse lähellekkään. Luultavasti kehottavat tuomaan laitokselle. Saatan viedäkin. Käväisihän se hyödynnyskin mielessä, mutta vain hetken.

Pihvinä tarinassa on pyörän umpimetsään päätymisen outous ja kuvien laiton testaus. ( ei sillä ettei jne jne)

Laiton kuvatestailu kiinnosta.

Lumikko - 19:10, 2.7.2016 » Laiton kuvatestailu kiinnosta.
voin laittaa sulle Axl:n numeron peeämmällä jos haluat kysellä asiasta lisempiä..

Ahaa… Tapasin virkavallan ja kysäsin asiasta. Jätä metsään tai tuo meille. Voit saada provikat kun me myydään pyörä huutokaupalla. Altruismi kinostelee, provikat ei niinkään.

Mut provikoilla päihteitä? U/M?

Nietu. paskaa karmaa hela vägen.

Matkalla vastaan tuli parikymppinen likka ison kouluttamattoman koiran kanssa. Nainen huuteli jo kauempaa : " Ala mennä jo siitä". Puhuuko se koiralleen? Lähempänä huomasin naisella eturepussa olevan ison oranssinruskean kissan ja jos näin oikein, nainen oli lisäksi raskaana. Hiljensin, koska kohteliaisuus. Kysyin, että sinulla on kissa myös mukana? Nainen väisti pusikkoon, koira räksytti ja nainen huusi pyöräilijöitten olevan todella typeriä. Kauniissa kesäaamussa käsittämätöntä. Tuli mieleen, että kohtalo ja elämä on niin kipeä, että Trek on tuon naisen.

Mitä teet tommosesssa tilanteessa? Muija jää vittu raivoamaan sua, vittu tuntematonta.

Suhtaudun vastaaviin ragettajiin huumorilla. Väkisinkin tulee hymy suunpieleen kun miettii että toinen pilaa päivänsä kiukuttelemalla tuntemattomille pyöräilystä :smiley: Voisivat koittaa keskittyä omaan elämäänsä, ja samalla antaa muiden elää omalla tavallaan.

Live and let live. #yolo