Löytöpyörän elvyttämisen eettisyys

kerro missä se Pökötti sijaitsee ja mä haen sen parempaan talteen ASAP. se on eettisin ratkaisu tähän dilemmaan.

Itse rakentelen parhaillaan ojasta löydettyä Raleighia. Kaikki muu paitsi runko ja stonga oli väännelty ties mille mutkalle. Oli maannut siellä jo jonkin aikaa joten pelastin sen parempaan kotiin.

Mä pistäisin todnäk itse sen lukkoon ja jättäisin yhteystiedot. Voipi olla, että kyseessä on myös hylkypyörä. Löysin taloyhtiön takapihalta vuosi sitten yhden Basson harjoituskilpurin, sama juttu, takarengas tyhjä. Oli siinä kanssa eturieska ottanut osumaa jossain vaiheessa, mutta siinä se makasi ja varastontyhjennyksen aikanakaan sille ei löytynyt omistajaa. Talkkari antoi mulle luvan pistää se pyörä hyötykäyttöön ja pistin sen rasvojen ja huollon hinnalla eteenpäin.

Piruako mä itseäni toistan. Lähteekö joku fillaroimaan keskustasta kohti kalliota?

RAGE!-topikista lainattua:

jussi - 12:26, 26.11.2010 » Tästä on jo aikaa mutta taloyhtiö jossa asuin kalliossa halusi siivota sisäpihan, joka kieltämättä oli aika tukossa pääasiassa aiempien asukkaiden hylkäämiä raatoja. Laputusilmoitus tuli parin päivän varoitusajalla ja silloisen paremman puoliskon pyörään tietekin unohtui laittaa se nimilappu. Reipas talkoojengi oli sitten todellekin kantanut kuntoon katsomatta kaikki nimilaputtomat pyörät pihalta jätelavalle Hämeentien varteen josta ilmeisesti Folke kavereineen putsasi parhaat päältä saman tien. Saavuimme nimittäin himaan siinä vaiheessa kun talkoojengi joi tyytyväisenä kaljaa ja grillasi makkaraa pihassa (vuokralaisethan eivät perinteisesti osallistu talkoisiin...). Piha näytti kumman tyhjältä ja exän pyörä puuttui, eikä sitä löytynyt myöskään lavalta. Joku muukin naapuri sattui samaan aikaan paikalle ja etsi vastaavasti puuttuvaa pyöräänsä. Aiheesta sitten aika lailla väännettiin ja lopputulos oli, että taloyhtiö(n vastuuvakuutus?) maksoi uudet pyörät kadonneiden tilalle Lauttasaaren pyörästä. Muistan, että vaikka taloyhtiön hallituksen pj. yritti vedota kiivaasti siihen, että "[i]tästä kyllä ilmoitettiin etukäteen[/i]", isännöitsijä joutui toimimaan tuomarina ja toteamaan lopulta, että taloyhtiö oli lain mukaan korvausvelvollinen.

Kohdalle sattui metsälöytöpyörä. Vanhassa ikimetsässä tuli viime juhannuksena huuhkaja bongattua. ( testaan kuvien lisäämistä samalla)

Tänä juhannuksena kävin samoilla huudeilla ja sieltä löytyi pyörä. Naisten Trek, kumit täynnä, runkolukko auki. Paikalle ei ole lähellekkään pyörätietä, eikä pyörää ole ajamalla sinne viety. Tänään kävin uudestaan, pyörä on yhä siellä.

Yritin soittaa virkavallalle, mutta eivät vastaa, eivät varmaan ehdi. Laitoksella oli maijoja, mutta ei ihmisiä. Että saisi neuvoa. Eivät ne tuota lähde hakemaan, autolla ei pääse lähellekkään. Luultavasti kehottavat tuomaan laitokselle. Saatan viedäkin. Käväisihän se hyödynnyskin mielessä, mutta vain hetken.

Pihvinä tarinassa on pyörän umpimetsään päätymisen outous ja kuvien laiton testaus. ( ei sillä ettei jne jne)

Laiton kuvatestailu kiinnosta.

Lumikko - 19:10, 2.7.2016 » Laiton kuvatestailu kiinnosta.
voin laittaa sulle Axl:n numeron peeämmällä jos haluat kysellä asiasta lisempiä..

Ahaa… Tapasin virkavallan ja kysäsin asiasta. Jätä metsään tai tuo meille. Voit saada provikat kun me myydään pyörä huutokaupalla. Altruismi kinostelee, provikat ei niinkään.

Mut provikoilla päihteitä? U/M?

Nietu. paskaa karmaa hela vägen.

Matkalla vastaan tuli parikymppinen likka ison kouluttamattoman koiran kanssa. Nainen huuteli jo kauempaa : " Ala mennä jo siitä". Puhuuko se koiralleen? Lähempänä huomasin naisella eturepussa olevan ison oranssinruskean kissan ja jos näin oikein, nainen oli lisäksi raskaana. Hiljensin, koska kohteliaisuus. Kysyin, että sinulla on kissa myös mukana? Nainen väisti pusikkoon, koira räksytti ja nainen huusi pyöräilijöitten olevan todella typeriä. Kauniissa kesäaamussa käsittämätöntä. Tuli mieleen, että kohtalo ja elämä on niin kipeä, että Trek on tuon naisen.

Mitä teet tommosesssa tilanteessa? Muija jää vittu raivoamaan sua, vittu tuntematonta.

Suhtaudun vastaaviin ragettajiin huumorilla. Väkisinkin tulee hymy suunpieleen kun miettii että toinen pilaa päivänsä kiukuttelemalla tuntemattomille pyöräilystä :smiley: Voisivat koittaa keskittyä omaan elämäänsä, ja samalla antaa muiden elää omalla tavallaan.

Live and let live. #yolo

Hoho, olipas tarina :slight_smile: Huonosti koulutettu koira vaivoina, kissa painaa eturepussa, lapsi painaa vatsassa, tulevaisuus ehkä painaa mielessä ja lapsen isää ei paikalla osallistumassa.

Varmaan sitä vähemmästäkin ihmisellä mieliala rakoilee ja ventovieras pyöräilijä pääsee ukkosenjohdattimeksi :smiley:

Viime aikoina metsien reunoilla näkynyt alun alkaenkin vaatimattomien pyörän erilaisia raatoja enemmän ja tokihan niisä huomaa jos jonkinlaista tarpeellista varaosaa.

Ajattelen että ovat varmaan jonkin nilkin varastamia ja osittain purkamia, ja oikea omistaja niitä vielä varmaan kaipailisi enkä ole kajonnut.

Toisinaan seuraavalla viikolla raadon näkee taas, potkittuna ja ja varaosatkin kelvottomiksi tuhottuna.

Jotkut etsivät epätoivoisesti ystävää. Itse yritän olla ärsyttämättä ketään lenkkipoluilla ja olemaan viimeisen päälle kohtelias. Koska jo ajan ärsyttävällä supermakealla värikkäällä huippumaasturilla ja olen ihan vitunmakea. Tuoksun ihan heti tappiolle. Ainakaan en ole sitä koskaan halunnut. En ostanut supervermettä ollakseni makea vaan että toivoin pääseväni totaaliseen luonnossa kokemisen tilaan. Ei vaan vittu huvita olla kurjuuden kuningas. Tuo onneton nainen, miksi sekin kissa piti raahata metsään kun et edes koiran kanssa tullut toimeen? Toivottovasti näin raskauden väärin, lihava kissa hämäsi. On naisia, jotka keräävät tolkuttomia määriä eläimiä ympärilleen maailman pelossaan ja ihmisvihassaan.

Sinä kurjuuden kuningas, auttaisinhan minä sinua. Pyydä vaan. Maksan jo nyt veroja, että heikoimmillani olisi myös tulevaisuus. Ja kaikilla edes jonkinasteinen ihanne. Oispa ihanne.

En kestä huonoja fiiliksiä. eikä ole muuten pakko kestää. enkä kestä vittumaissuutta, eikä täällä varmaan aamuyöstä ole mitään avautujia.

Töissä yövuorossa Tuomolan juttujen lukeminen best :slight_smile: hyvää fiilistä sinne! Valvotaa yhes!

hyvä sää välillä , nyt Trekin on aika palata ihmisten keskuuteen. Pyörä on seisonut varmaan talven yli metsässä, se on ruostunut mutta muuten kunnossa. Marjastaja/ sienestäjä on unohtanut pyöräjemmansa. Raato kannettuna pois ikimetsästä.

Autoon kyytiin.

Laitoksella homma ulkoistettu vartiointiliikkeelle.

tässä kyseisessä tapauksessa kertomuksen yhteyteen liitetyt värikuvat eivät niinkään stabilisoi sakeusasteen (potentiaalista) vaihtelua vaan päinvastoin saostavat muutoinkin sangen sakiapitoiseksi kehystyvää kokonaisnarratiivia.

eettistä, ehdottoman eettistä. tämä tämmöinen. ns. meno.