How-To part II sinkulointi

Kiusaavatko kaverisi sinua, koska pyörässäsi on liian monta vaihdetta?

Näytä heille, että olet kulmakunnan kovin skundi, ja osaat tarpeen tullen tehdä vaihdepyörästä sinkulan.

Vaikka et oikeasti kyseiseen temppuun kykenesikään, luettuasi nämä ohjeet, se on kuitenkin mahdollista.

Tarvittavat työkalut:

-Rataspakka-avain
-kiintoavaimia
-ketjupiiska

Lisäksi tarvitset sinkulasetin. Sinkulasetin tulisi sisältää rampiton ratas ja väliholkit. Singlespeed-polkurin voi toki valmistaa myös ilman varsinaista singlespeed-settiä. Tällöin väliholkit voi sorvata itse esim. rosteriputkesta, tai purkaa vanhoja rataspakkoja, ja ottaa niistä muovisia välirenkaita.

  1. Avaa rataspakan lukkomutteri

Aseta rataspakka-avain tukevasti lukkomutterin hahloihin. Avaimen voi tukea paikoilleen navan omalla pikalinkulla. Aukeamissuunta on vastapäivään.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/sinkula/avaus.jpg

  1. Vaihda rataspakka sinkularattaaseen ja väliholkkeihin

Heitä rataspakalla vesilintua. Laita sinkularatas väliholkkeineen paikalleen ja kiristä lukkomutteri.

http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/sinkula/sinkula.jpg

  1. Pura vaihtajat ja muut turhat romppeet

Irroita vaihdevivut ja vaijerit. Mikäli pyörässäsi ei ole horosontaalisia dropoutteja voit takavaihtajan voi jättää paikalleen kiristämään ketjua, tai takavaihtajan voi korvata erillisellä ketjunkiristimellä.

anteeksi kun olen tämmönen aloittelija niin mistä tuommoisia väliholkkeja voi hommata?=)

Pari tapaa:

SanttuT - 17:01, 14.8.2009 » [i]Sinkulasetin tulisi sisältää[/i] rampiton ratas ja [i]väliholkit.[/i] Singlespeed-polkurin voi toki valmistaa myös ilman varsinaista singlespeed-settiä. Tällöin [i]väliholkit voi sorvata itse esim. rosteriputkesta, tai purkaa vanhoja rataspakkoja, ja ottaa niistä muovisia välirenkaita.[/i]

Niitä saa kaupasta. Koeta vaikka hi5bikesiä.

kiitti tolta hi5bikesistä ainaki löyty:P

Onko tää kiekko kierrepakalle tarkoitettu tai kasettipakalle? Varmaan kasettipakka… mut jos tosta sit fixii alkais tehdä ni olisko se vaan että lukkorenkaan laittais paikoilleen?

Mikä kiekko?

LuuleNpa että tuossa viitattiin ketjun aloitusviestin kiekkoon.

Aloitusvistin kiekossa on 8-lehtinen pakka takana. Se on vihje siihen, että kyseessä on moderni kasetti, jossa vapaaratas on osa kiekkoa. Samaan vihjaa lukkorenkaan muoto. Kierrepakassa lukkorenkaan virkaa toimittaisi pakan uloin ratas.

Luulisin, että sinkulointi onnistuu myös vanhempaan rataspakkaan, joka kiinnitetään kierteillä takakiekkoon. Silloin sisemmän holkin täytyy olla halkaisijaltaan suurempi, kuin ulomman. Tosin ihan oikeasti se kierrepakka kannattaa ottaa kokonaan pois, korvata BMX-vapaarattaalla ja sitten keskittää ja dishata takakiekko uudelleen.

Acke91 - 13:52, 11.9.2009 » Onko tää kiekko kierrepakalle tarkoitettu tai kasettipakalle? Varmaan kasettipakka... mut jos tosta sit fixii alkais tehdä ni olisko se vaan että lukkorenkaan laittais paikoilleen?
Nyt ollaan pikkusen kaukana, mutta: tuo ketjun alussa oleva kiekko on modernille kasettipakalle jossa ei ole vapaaratasta. Vapaarattaassa, joka on itse kiekossa kiinni, on hammastus jolle kasetti tipautetaan. Kasetti kiinnitetään kierteille menevällä lukkomutterilla, joka usein myös tulee kasettien mukana.

Tällaista kiekkoa on vaikea “fiksata”, koska käytännössä vapaaratas tulisi jäykistää jotenkin. Erilaisia virityksia on olemassa: liimata vapaarattaan sisukset, juottaa ne jäykäksi messingillä tms, hitsata se kiinteäksi jne jne. Kaikki paitsi hitsaaminen on enemmän tai vähemmän epäilyttävää. Ainoa suht hyvä konsti on korvata vapaaratas Surly Fixxer:illä - mutta ilmeisesti sekään ei superkestävä ole, ainakaan kikkailussa.

Koska Surlyn Fixxer maksaa saman tai jopa enemmän kuin fiksinapa jostain netistä tilattuna kannattaa napa siis vaihtaa.

Lukkorengas on se sitten mikä kiristetään vasenkätisiin kierteisiin siinä rata/fiksinavassa. Se pitää huolen siitä ettei ratas pääse itsestään aukeamaan esim skidatessa.

Muutaman ketjupiiskan jälkeen on pakko kysyä miten tämä pakka puretaan? Kyseessä siis Shimanon “thread-on freewheel”, eli pakka jossa on vapaaratas sisäänrakennettu.
http://img848.imageshack.us/img848/6052/dsc02133a.jpg

edit: Tarkoitus olisi siis poistaa ylimääräiset rattaat, ei huoltaa vapaaratasta.

Ei mitenkään. Korvaa se BMX-vapaarattaalla. Navan laakerit joudut purkamaan vaihtaaksesi prikkojen paikat korjataksesi ketjulinjan ja takakiekon rihtauksen keskittämään uusiksi.

Ennen kuin alkaa siirtelemään kiekon akselin prikkoja ja keskittelemään kiekkoa niin kannattanee katsoa, jos vaikka ihan omilla sattumakammillasi saisit ok ketjulinjan. Mutta siis bemaksirattaita saa kaupasta ja halvat on halpoja, kalliit kalliita.

kestääkö/pitääkö pikalinkku sinkulassa vai onko vaihdettava pulttiakseli?? mulla olis yhet mavic:it jotka olis tarkotus heittää alle,mulla on aina ollu pulttiakseleita ja siksi kyselen tyhmiä:-/ jos on vaihdettava niin mimmonen homma on? joku holkkisysteemi navan sisään laakereiden väliin vai miten arvon raati on toiminu,itte en ole mavicin napaa koskaan edes avannut.

niinjoo maantielle tulee ja horisontaali runkoon.

Kyllä se pitää, mutta pikalinkku kiristetään oikeasti aika tiukalle. Jos linkku ei jätä kämmenpohjaan painaumaa kiristäessä, niin se on liian löysällä.

Itse ajelin vuoden päivät fiksillä jossa oli pikalinkku. Vähän kyllä pelotti mutta kestihän se…
Tuosta ohjeet pikalinkun pulttiakseliksi vaihtamiseen.

Asiaanliittyvä kysymys, meneekö tuo yleinen 7-9 pakoille tarkoitettu ratas kutosrattaan paikalle?

manifest - 22:55, 3.11.2011 » Asiaanliittyvä kysymys, meneekö tuo yleinen 7-9 pakoille tarkoitettu ratas kutosrattaan paikalle?
Siis meneekö 7-9 -lehtinen kierteellinen rataspakka 6-lehtisen kierteellisen rataspaikan paikalle? Menee.

mulla on kasapäin laadukkaita 5-lehtisiä 80-l napoja. pakan kierteet niissä on melko lyhyet, mutta riittävät sinkulavapaarataalle. ongelmana on ketjulinja, joka on kaikkea muuta kuin suora, eli takaratas on liian kaukana dropista katsottuna, kun vapaaratas ruuvataan suoraan navan kierteille.
ajattelin korjata ketjulinjan alkuperäisillä akselispeisereillä, eli passiiviselle puolelle lisää ja vetopuolelta pois, alkuperäisen akselileveyden säilyttäen. tällä setupilla vanne ei keskitä runkoon nähden. joten vetopuolen ja vasemman puolen pinnat vaihdetaan päittäin ja suoritetaan “dishing” eli keskitys. kätevää, eikö?
kysymys kuuluu: muuttuuko rakenne kestämättömäksi, koska vetopuolen pinnat ovat suuremmassa kulmassa kuin vasemman puolen pinnat ja tästä johtuen kireämmät pinnat ovat ei-vetopuolella?