How-To part II sinkulointi

Ennen kuin alkaa siirtelemään kiekon akselin prikkoja ja keskittelemään kiekkoa niin kannattanee katsoa, jos vaikka ihan omilla sattumakammillasi saisit ok ketjulinjan. Mutta siis bemaksirattaita saa kaupasta ja halvat on halpoja, kalliit kalliita.

kestääkö/pitääkö pikalinkku sinkulassa vai onko vaihdettava pulttiakseli?? mulla olis yhet mavic:it jotka olis tarkotus heittää alle,mulla on aina ollu pulttiakseleita ja siksi kyselen tyhmiä:-/ jos on vaihdettava niin mimmonen homma on? joku holkkisysteemi navan sisään laakereiden väliin vai miten arvon raati on toiminu,itte en ole mavicin napaa koskaan edes avannut.

niinjoo maantielle tulee ja horisontaali runkoon.

Kyllä se pitää, mutta pikalinkku kiristetään oikeasti aika tiukalle. Jos linkku ei jätä kämmenpohjaan painaumaa kiristäessä, niin se on liian löysällä.

Itse ajelin vuoden päivät fiksillä jossa oli pikalinkku. Vähän kyllä pelotti mutta kestihän se…
Tuosta ohjeet pikalinkun pulttiakseliksi vaihtamiseen.

Asiaanliittyvä kysymys, meneekö tuo yleinen 7-9 pakoille tarkoitettu ratas kutosrattaan paikalle?

manifest - 22:55, 3.11.2011 » Asiaanliittyvä kysymys, meneekö tuo yleinen 7-9 pakoille tarkoitettu ratas kutosrattaan paikalle?
Siis meneekö 7-9 -lehtinen kierteellinen rataspakka 6-lehtisen kierteellisen rataspaikan paikalle? Menee.

mulla on kasapäin laadukkaita 5-lehtisiä 80-l napoja. pakan kierteet niissä on melko lyhyet, mutta riittävät sinkulavapaarataalle. ongelmana on ketjulinja, joka on kaikkea muuta kuin suora, eli takaratas on liian kaukana dropista katsottuna, kun vapaaratas ruuvataan suoraan navan kierteille.
ajattelin korjata ketjulinjan alkuperäisillä akselispeisereillä, eli passiiviselle puolelle lisää ja vetopuolelta pois, alkuperäisen akselileveyden säilyttäen. tällä setupilla vanne ei keskitä runkoon nähden. joten vetopuolen ja vasemman puolen pinnat vaihdetaan päittäin ja suoritetaan “dishing” eli keskitys. kätevää, eikö?
kysymys kuuluu: muuttuuko rakenne kestämättömäksi, koska vetopuolen pinnat ovat suuremmassa kulmassa kuin vasemman puolen pinnat ja tästä johtuen kireämmät pinnat ovat ei-vetopuolella?

http://img543.imageshack.us/img543/3369/img1669g.jpg
Tämä ilmeisesti irtoaa möskin rataspakka avaimella ja tuon takaa paljastuu BMX vapaarattaalle sopiva kierre?

^khyl, aukeaa vastapäivää, akselin mutterit joutuu erittäin todnäk irrottamaan.

Itsellä tällä hetkellä saman näköinen työn alla. Kuvassa näkyvän mutterin irroitus riittää ja pakan “rungon” sisältä paljastuu akselin toinen mutteri.

Omaani mitä ilmeisemmin käy Parktoolin FR-4 avain jota en viitsi ostaa yhden avaus kerran takia ja nyt kaipaankin hyviä vinkkejä millä tuon saisi helvettiin? Napa irtonainen, joten sekin tavallaan hankaloittaa hieman.

Eiks tää onnistunu niinkin, et jos vapaaratasta ei oo tarkoitus irrottamisen jälkeen enää saattaa käyttökuntoon, niin tosta vaparirungosta vois napata kiinni ruuvipenkillä?

RTZ - 17:39, 7.2.2012 » Eiks tää onnistunu niinkin, et jos vapaaratasta ei oo tarkoitus irrottamisen jälkeen enää saattaa käyttökuntoon, niin tosta vaparirungosta vois napata kiinni ruuvipenkillä?
Kävi myös mielessä, mutta en tänään ehtinyt vielä kokeilla. Voisi toimia, mutta hieman hankalampi vain vääntää kun on pelkkä napa eikä koko kiekkoa.

Tarkasta ensin toisestakin lähteestä, älä mun neuvon varassa kokeile :slight_smile:

Lainaan tätä ketjua, kun kuitenkin sivuaa aihetta varsin läheltä.

Siis toiveena apuja aloittelijalle rataspakan purkamiseen.

http://joukopouko.kuvat.fi/kuvat/Fillarit/DSCN0978.JPG/full

Tuo hahloin varustettu rinkulako on se, joka pakan irroittaakseen pitää saada auki? Akselissa, pakan alla, näkyy mutteri(arvio ~17mm), jota ei kuitenkaan mahdu avaamaan ennen kuin pakka on irti. Paketti on peräisin jostain 80-90 -luvulta, pakassa tekstit HURET ja Made in France.

tuon FR-3 tyyppisellä lähtisin kokeilemaan vastapäivään…

ranskalaisessa kierrepakassa saattaa? olla hivenen eri mitoitus kuin tuossa suntour-avaimessa.selviää mittaamalla/kokeilemalla…

edit: tulkitsin siis,että haluat koko kierrepakan irti navasta…pakan itsensä purkaminen taas,tapahtuu todennäköisesti noista kahdesta vastakkaisesta pyöreästä lovesta myötäpäivään…

Pelagossa oli ainakin kesällä tohon sopiva avain ja hyllystä löytyi tilalle Shimanon bmx-vapaaratas kilpailukykyiseen hintaan.

Edit. vai olikohan se sittenkin FR-2. Kannattaa ehkä varmistaa etukäteen…

Mitä vähintään haluan, on saada pakka irti navasta. FR-3 näyttää juuri sopivalta, mutta Hi5:n sivuilla ei ollut moista tarjolla. Jos jollakulla FR-3 on hallussaan, pyydän lähestymään vaikka yksityisviestillä.

^
Soittamalla liikkeeseen saa paremman varmuuden asiasta. Ei aina kaikkea pikkutilkettä löydy sivuilta listattuna.

Okei eli tämä oikea paikka näille kysymyksille. Muutama vanhan retkipyörän takakiekko

kaipaisi rataspakkojen purkua. Eli minkälaiset rataspakat ovat kyseessä? Onko iso homma purkaa? Ja tarvitsenko sinkula kitin vai bmx- vapaarattaan. Sori jos tuntuu tyhmiltä kysymyksiltä. Ekaa sinkulaa väsäämässä.

http://aijaa.com/0014810615784

http://aijaa.com/0029010615782

http://aijaa.com/0056610615781