Hihnaveto

Tuli eilen haettua Trek District ja sotkettua ensimmäiset kilometrit. Keli ei ehkä vielä ole ihan ideaali tuolle mutta hyvin rullasi ja kevyeltä tuntui…mielenkiintoista nähdä tuon hihnan kestävyys tulevaisuudessa; myyjän mukaan “ikuinen”…

Mua jotenkin kuumottaa se perä. Tuntuuko se tukevalta?

mua jotenkin kuumottaa välityksen vaihdot… muunmuassa…

Kuka sitä nyt välityksiä vaihtelee.

Ja takataskussa voi hyvin kantaa ylimääräistä hihnaa, versus ketjunpätkää työkalupussissa. Tai kaulakorustakin se menee ihan hyvin.

Sileällä asfaltilla (ai missä sitä on?) pystyi tykittämään kohtuullisesti ja peräkin tuli hyvin mukana,yllättävänkin tukevalta tuntui painoon nähden - tosin yksi ajo takana so far…

mika - 9:21, 23.3.2010 » Kuka sitä nyt välityksiä vaihtelee. Ja takataskussa voi hyvin kantaa ylimääräistä hihnaa, versus ketjunpätkää työkalupussissa. Tai kaulakorustakin se menee ihan hyvin.
totta puhut. hihnaveto on vielä huoltovapaampi.

Tuntuis olevan yleinen tapa avata se takahäkki siitä dropoutin kohdalta, kaipa se nyt kestää?

Löytyykö markkinoilta jo kiinteää napaviritystä hihnalle?

On löytynyt jo vuoden verran: Schindelhauer Viktor

Älä kysy, miten futaa, sillä kukaan ei ole moisella (täällä) ajanut…

Onhan noita phililtäkin saanut.

Esim. täältä löytyy mm. varsin kattava listaus pyörämalleista, joissa hyödynnetään hihnavälitteistä voimansiirtoa. Lisäksi sivun flikkeriosiossa on runsaasti kuvia jengillä ajossa olevista hihnavedoista.

Mika oli toisaalla sitä mieltä, että pyörämaailman herääminen hihnavedon mahdollisuuksiin on liioittelua, mutta kyllä noita malleja näyttää tulevan tasaisesti lisää markkinoille - toki lähinnä pienemmiltä valmistajilta. Tiettyjä rajoitteita hihnailuun liittyy, joista on mahdotonta päästä eroon (erit. puuttuva mahdollisuus muuttaa hihnan pituutta), mutta ehkäpä hihnainnostus ei hiivukaan muutamassa sesongissa. Omat kokemukset moisella ajosta ovat pelkästään positiivisia.

^Mitä hyviä ominaisuuksia polkupyörän hihnavedossa on?

Jotkut sanoo sitä huoltovapaaksi (täähän oli se vitsi), ja ilmeisesti se sitä oliskin. Edellyttäen tietenkin oikeaa hihnankireyttä, mikä voi sit olla jännempi juttu esim. maantiellä flätin paikkauksen jälkeen.

Ilmeisesti tähän hihnan kireyden kanssa pelaamiseen liittyi kans Pyörähuollon jamppojen hieman kriittinen suhtautuminen ns. kiintsarina ajeluun hihnan kanssa.

Rattaiden ja “ketjun” välisen kitkan pitäisi olla hieman pienempi. Hihna on hiilikuitupinnoitteinen ja rullaa sopivalla kireydellä (vaatii tarkempaa säätöä kuin ketjulla) todella pehmeästi ja äänettömästi.

Lisäksi hihna ei - ainakin sitä valmistavien yritysten testien mukaan - veny käytännössä lainkaan tai kulu muutenkaan. Aika usein näitä mainostetaankin huoltovapaina ratkaisuina.

Mutta kovin syvällistä tietoa minulla ei hihnavedosta ole. Olen vain ajellut yhdet kesäsunnuntait pyörällä, jossa on moinen voimansiirto - ja tykännyt.

edit. esim. täältä valmistajan omaa propagandaa

Eikös ne tahdo myös väkisin mennä talvella aika kankeiksi? Täälä joku muistaakseni näin sanoi?

Tästä Norco Vestasta kerrottiin arvostelussa, jota ei ilmeisesti netissä ole, että hihna katkes valoista kiihdyttäessä. Asennusvirhettä syyttivät. Ei lisää luottamusta tuokaan.

Tuosta talvikäytettävyydestä kuulisin mielelläni lisää, jos jollain on siitä kokemuksia. Itse en ole talvella Trekillä ajellut, vaikka siihen mahtuu todella leveät renkaat + loksutkin vielä.

Yksittäistapausten vaikutus tuotteiden luotettavuusmielikuviin nousee nettiajalla usein vähän turhan merkittäväksi, vaikka toki jokainen tuollainen on liikaa…

Odie - 18:13, 20.4.2010 » Muita huomioita hihnavedosta oli se, että hihnaveto on täysin äänetön kyllä kesälämpötiloissa ja ehkä vielä kymmen asteen pakkasessakin, mutta kahdenkymmenviiden pakkasasteen kelillä hihna käy senverran jäykäksi että se pitää ärsyttävää sirinää ensimmäisen parin kilometrin ajan ennen kuin lämpiää..
Eipä siis kovin suuri ongelma tainnut olla sekään..

Ton arvostelun luin ihan paperille painetusta lehdestä, jonka ostin ihan oikeesta kaupasta, harmi ettei nettiaika tuo lisävalaistusta tapaukseen.

Kiitoksia tuon kaivamisesta - langassa oli muutoinkin (myös) mielenkiintoista keskustelua & kokemuksia…

Aika herkästi luulis että kestää jos oikein laitettu. Isommissa prätkissä on aika paljon käytetty hihnavetoa jo pitkään.

Johanr - 16:39, 28.3.2011 » Aika herkästi luulis että kestää jos oikein laitettu. Isommissa prätkissä on aika paljon käytetty hihnavetoa jo pitkään.
Ja autoissa käytetään yleensä jakopäässä hihnaa, talvellakin. Mutta ne hihnat lienevät ihan eri matskua, ei oo hiilikuitua jne., eikä haittaa vaikka syrppyää ihan ruttuun tms. eivät murru, kuten näistä varotellaan. En tiedä syytä erilaiseen materiaalivalintaan fillareiden hihnoissa, ehkä noi motoristien hihnat pehmeäpintaisempina pitää saada kireemmälle, kuin navat ja keskiöt kestää tms. Ja kuulemma auton jakopäässä ketju kestää pari-kolme kertaa pidempään, kuin hihna..