Global Gutz Helsinki 2022 09.04.2022 klo 13:00

Gutzit on viimeksi järjestetty ehkä 2012. Silloin ajettiin Suomessakin.

Konsepti on aika yksinkertainen. Nää on siis ajoällärit. Viis rastia, 21km, eka maalissa voittaa koko maailman.

Perinteisesti nää on ajettu tasan samaan aikaan ympäri maailman, mutta nyt sääntöjä on päivitetty. Lähtöjä on kaksi jotta jokainen kaupunki voi valita itselleen sopivamman ajan. Sit kaikki kaupungit lähettää excelinsä Zurichiiin ja ne ilmoittaa voittajan toisen lähdön aikojen saavuttua.

Suomessa lähtö Lauantaina 9.4 klo 13:00.

Katotaan jos saatais yöllä joku paikka, jossa odotella tuloksia.

Tapahtuman sivut jossa säännöt, infot jne:
Global.gutz.world

Facebook eventti:
Facebook

Tänä vuonna Zurich järjestää nää ällärit. Ilmeisesti tai ehkä se on ollut joku perinne että joka vuosi yksi kaupunki järjestää tapahtuman, eli kokoaa tulokset. ZüriVice koostuu muutamasta lähetistä eri firmoista, jotka järjestää pääasiassa Zurichissa älläreitä ja tapahtumia. Glogal gutz on vissiin herätelty taas henkiin, koska Zurich koittaa saada CMWC:t vuonna 2024. Palkintoina onkin ilmaiset rekisteröitymiset kisoihin jos he saavat kunnian järjestää MM:t ja jokeripalkinto lennot Chicagoon, jos ne järjestää tänä vuonna CMWC:t. Vaikka nyt on näitä palkintoja tarjolla niin todellisuudessahan kaikki kisaa maineesta ja kunniasta.

Tässä on nyt paljon lähettilätinää, mutta Suomessa gutzit ja muut lähettihenkiset tapahtumat on AINA kaikille avoimia tapahtumia. Ehkä jäät olis jo huhtikuussa sulanu ja toivottavasti saadaan paljon osallistujia!

Vanhoja gutzeja Suomessa:
Global gutz 2010 Helsinki
Global guts 2011 Helsinki
Global gutz 2011 Turku
Global gutz 2012 Helsinki
Joku 2012 Global gutz sössötys lanka

13 Likes

keskiyön ällärit :sunglasses:

onko malmin lentokenttä jo sula vai ajetaanko nää velolla?

3 Likes

Jos tarvii henkilöä rastille pönöttämään, niin täällä on käsi pystyssä! Siitä onkin tovi vierähtänyt, kun edellisen kerran olen Gutzeilla värjötellyt…

2 Likes

Joo, vähän kyllä jännittää löytyykö Helsingistä 21km sulaa tietä huhtikuuhun mennessä…

nythän on ollu aika kivasti jotain vajaata kymmentä astetta lämmintä että ei se nyt ihan sairas ajatus ole

Joo! Nythän tää sää näyttää jo aika lupaavalta vaikka hesarissa just varoiteltiin että albedo efekti estää lunta sulamasta kunnolla.


Toivotaan että tulee edes osa luvatusta lumikaaoksesta vetenä, ei meinaa houkuttais ihan hirveessä sohjossa kyntää lauantaina. Mut sillä mennään mitä on!

Tällä viikolla ajetaan!
Startti on Talvipuutarhan edustalla vauhtitiellä. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, koska startti on tasan klo 13:00.

Älläreistä vielä tarkemmin asiaa, jotka löytyy myös Global Gutz sivuilta:
Startissa saa osoitteen ensimmäiselle rastille. Seuraavan rastin osoitteen saa seuraavalta rastilta, jne. Jokaisella rastilla on joku antamassa paperilapun, jossa lukee seuraava rastin osoite. Jokaiselle rastille täytyy pysähtyä. Pysähtymiseksi riittää yhden jalan laskeminen maahan.

Olen koittanut miettiä teille hyviä ja helposti löydettäviä rasteja sekä nopeita väyliä. Rastihenkilökunta tietysti myös koittaa rasteillansa näkyä, auttaa ja kannustaa.

^joo, saa nähdä millaista säätä nyt tällä viikolla lopulta tulee… Kevät tekikin nyt vähän takapakkia, mutta toivottavasti ei estä liikaa osallistumasta, kun rasteillakin on ihan oikeita ihmisiä.

2 Likes

Pärkeles. Ehämmää pääsekkään! :frowning:

Olis ollu kiva tykittää pitkästä aikaa, mutta harmi kyllä valmistujaisjuhliin pitää mennä pyörimään. En muista mihin aikaan ne alkoi.

Juttelin eilen järjestäjien kanssa vielä vähän kisojen spekseistä ja tulostenn lähettämisestä niille, ni tässä olis vähän päivitystä palkinnoista:

  • JOS Zurich saa cmwc paikan 2024, jokaisen kaupungin open ja WTN voittajat saa ilmaisen rekisteröitymisen.

  • Koko Glogal Gutz kisojen open ja WTN voittajat saa lentoliput cmwc Yokohamaan 2023. Cmwc 2022 Chicago on peruttu ja cmwc 2022 NY kisat on edelleenkin vasta huhujen tasolla.

  • Helsingissä open ja WTN voittajat saa multa sorsapätsit.

Nähdään lauantaina Vauhtitiellä!

6 Likes

Tänään ajetaan! Aurinkokin paistaa.
Info 12:30 startti TASAN 13:00.

3 Likes

Neljä kisaajaa tuli starttiin.
Aurinko paistoi ja tuulikin oli ihan hyvään suuntaan. Kiitos rastihenkilöille ja kisaajille ja hengailijoille. Kiva nähdä kaikkia.

Axel 43:10
Oliver 48:58
Sippo 57:31
Alzu 61:36

Tässä linkki reittiin:
https://goo.gl/maps/piAC5Gd8UzjxK4Rb7

9 Likes

Hemmetin kovat ajat kärjellä, harmi kun ei päässyt ajamaan!

2 Likes

^ :’(
22.4 perjantai iltana olis sit keskaricup. Loppuu baariin ja voidan kisojen jälkeen suunnitella viikonlopun porvoon retkeä.

3 Likes

Kiitos järjestäjille, rasti henkilökunnalle ja vastustajillle. Ainot ero mitä mun reitissä ja kartassa oli et menin mäkelä kadulta vallilan läpi teollisuuskadulle ja flemaria pitkin teatterikorkeakoululle. Ihan hiton hauska reitti ja pääsi oikeesti pitkästä aikaa tykittelee. Oli kans Iriben ensi ulkoilutus :slight_smile:

Lähin maalista suoraan töihin, ei tunnu ihan siltä että työpäivä luistais niinkuin pitäisi mut en kadu mitään :slight_smile:

12 Likes

2 Likes