Dolan-proggis

Tässä sairauslomalla on aikaa haastella. Eli tällainen aluratarunko tuli huudettua, mutta mallista ei ole tietoa:

Paketissa:

Avattu:

Haarukka näön vuoksi paikalleen:

Vissiin ajalta ennen Dolanin uudelleenbrändäystä, kun logot ja muut teipit ovat kaukana nykyisistä. Valmistajan sivuilla ei tavan mukaan vanhoja malleja hehkutella, kun uudet pitäisi saada myytyä, joten sieltä en vastausta löytänyt. Chainstayn tarran nettiosoite on myös vanhentunut.

Satulaputken tarra viittaa Primera-nettikauppaan, jossa ei puolestaan Dolanin tuotteita ole lainkaan myynnissä. Onko kellään hajua tästä mallista tahi iästä? Saattaa tietysti olla, että jostain syystä noname-runkoon on lyöty Terry Dolan -tarrat. Tyttöystävä ainakin tuomitsi tarrat “tosi rumiksi” rungon nähdessään. Nettiosoite pyörässä on ainakin omasta mielestäni helvetin korni jo periaatteellisesti (edit. Yksivaihde.net decals excluded).

Noh, ajokuntoon pitäisi tämäkin saada joka tapauksessa. Osia haalittu foorumilta ja tilaus laitettu hetki sitten vetämään aus Deutschland, joten toivon mukaan palikat saapuvat lähiviikkoina (tai edes ennen lumia).

Jos noi dekaalit on samantyyppiset kuin nykyisissä rungoissa niin raaputtelin veistämälläni puutikulla ne irti ettei maalipinta kärsi ja asetonilla lähtee niiden alla olevat ghost-jäljet pois aika hyvin. Näyttäis kyllä siltä että ei ole samanlaisia kohokuviodekaaleja mitä joissain nykyisissä on. Parista kohtaa kyllä alkoi alumiini näkymään ku raaputtelin mutta oli helppo paikkamaalata mattamustalla kilikolispraylla kun runkokin on samaa väriä.

Vanha toi ainaki on, veikkaisin jotain 5 vuotta tms. ainakin kun nykyiset mallit on ollut myynnissä kai vuosia ihan muuttumattomina, paitsi että nostivat hintaa tänä vuonna ainaki Pre-Cursan kohdalla. Joku Seta ja DF3 on uusia hipoja. Toi on joku entry-level-malli varmaan, Pre-Cursan edeltäjäksi veikkaisin. Toi Terryn nettisivumainos on ainaki samanlainen mitä nykyisissä. Lisärahalla saa kai ilman dekaaleja ostettua noita.

Tuolla brittifoorumilla tiedetään varmaan enemmän http://www.lfgss.com/

Oonkohan hukannu puutikun. Pitäis varmaan ihan stealthiksi raaputtaa toi kun jätin yhden Dolan-dekaalin jäljelle. Yksivaihde-tarrat oli pari viikkoa mutta heitin meneen, yks on kiinni vielä vaihteellisessa kulkurissa ruostetta peittämässä.

Ok, täytyy kokeilla rapsutella pois. Nettiosoite ja parit terrydolanit ainakin lähtee. Ehkä myös tuo Subarun logolta näyttävä tähtikuvio yläputkesta. Vai pitäisikö jättää ainoastaan se, kun on melkein subarunsininen värikin pinnassa…

Brittifoorumilla ainakin on menneisyydessä myyty samantapaisia, mutta uudempia runkoja vissiin jostain ajalta tämän ja Pre-Cursan väliltä. Täysin vastaavaa ei ole löytynyt kuitenkaan (tämä lähimpänä mihin olen törmännyt interwebseissä). Ainakin suht entry-level/lo-end -hinnalla tämän sain ja normikatufiksi tästä tuleekin. Vähän pitkä tuo mulle on, mutta saas nähdä.

edit. Sarjanumero on J20504241 jos joku fakiiri pystyisi tuosta valmistusvuoden päättelemään.

juho - 20:53, 11.10.2010 » Raaputtelin veistämälläni puutikulla ne irti ettei maalipinta kärsi ja asetonilla lähtee niiden alla olevat ghost-jäljet pois aika hyvin.
Kynsilakanpoistoaineessa on vissiin asetonia?
Zigura - 11:43, 22.10.2010 »
juho - 20:53, 11.10.2010 » Raaputtelin veistämälläni puutikulla ne irti ettei maalipinta kärsi ja asetonilla lähtee niiden alla olevat ghost-jäljet pois aika hyvin.
Kynsilakanpoistoaineessa on vissiin asetonia?
Khyl. Se on se vaikuttava aina ja ilmeisesti tavan kuluttajan on tällä hetkellä aika vaikea saada juurikaan vahvempaa asetonia. Litrahinta tosin voi olla ihan kohdillaan kynsilakanpoistoaineessa, mutta ilmeisesti olikin tarkoitus lähinnä pieniä lämpäreitä käsitellä.

Jep, ei noita tarroja montaa ole (kyseessä siis eri runko kuin tässä ketjussa). Eiköhän puolison meikkilaukusta likene pari tippaa kyseistä tököttiä. Tuota raaputin/skraba-asiaa joutuukin sitten improvisoimaan enemmän. Kitaraplektra taitaa tällä hetkellä olla paras ehdokas hommaan.

MrHat - 12:03, 22.10.2010 »
Zigura - 11:43, 22.10.2010 »
juho - 20:53, 11.10.2010 » Raaputtelin veistämälläni puutikulla ne irti ettei maalipinta kärsi ja asetonilla lähtee niiden alla olevat ghost-jäljet pois aika hyvin.
Kynsilakanpoistoaineessa on vissiin asetonia?
Khyl. Se on se vaikuttava aina ja ilmeisesti tavan kuluttajan on tällä hetkellä aika vaikea saada juurikaan vahvempaa asetonia. Litrahinta tosin voi olla ihan kohdillaan kynsilakanpoistoaineessa, mutta ilmeisesti olikin tarkoitus lähinnä pieniä lämpäreitä käsitellä.
Asetonia nyt kai myydään joka rautakaupassa. Iteki ollu firmassa (Kiilto) joka tota purkittaa. Tollanen 0,75l makso kympin Raudassa ja Värissä. Kantsii varoo vaan ettei maalit lähde rungosta tai muista esineistä, ja on se iha yleiskäyttöinen hyvä pesuaine. Hengityssuojain on ihan kätevä, alkaa meinaa huippaan päästä nopeesti kun ton kans leikkii vaikkei olis lähelläkään. Jotain eetteriäkin joutuu kaksin käsin imppaan jos meinaa saada huimausta aikaan.

Pari tippaa ei riitä mihinkää, kunnolla pyyhkien vaan http://www.kiilto.com/fi/tuotteet/tuotetietokanta/?prod=60

Jos jotain mitä vaan myrkkyjä tarvii niin VWR, Part of Avantor - kemikaalit ja tieteelliset laboratoriotarvikkeet toimittaa, ainakin firmoille.

Biltsussa Acetoni on tosi halpaa. Kannattaa työskennellä sen kanssa parvekkeella tms.
Pesuun sit ihan eri litkut, vaikka liuotinpesuaine.

-Olli

Liimajämät ja muut sellaiset skeidat lähtee parhaiten ksyleenillä. Sitä saa vaikka Prisman rakennusosastolta jossa 0,3L purkki maksaa 4,95€.
Haisee äärettömän pahalle joten pihalle vaan tämänkin kanssa.

Poistin Monark-rungostani tarrat tuossa viime viikolla ja käytin kynsilakanpoistoainetta. 2dl:n puteli riitti kevyesti, toimi hyvin ja maksoi alle kaksi euroa. Mitä nyt kädet kuvuivat ja päässä alkoi tuntua, kun tunkkaisessa pyöräkellarissa hommaa tein. Tarrat tosin olivat lakan päälle liimattuja muovitarroja, joten niiden irrottaminen on luonnollisestikin helpompaa kuin tästä Dolanista, jonka decalseihin en ole vielä koskenut.

Jotain tällaista tästä on tulossa:

Sain viimeinkin tilaamani osat tuossa alkuviikosta. Siinä osat ja runko levällään mietin, että kyllä tähän vielä jokin ongelma on pakko tulla, ja kyllähän sellainen tulikin. Nimittäin tilaamani keskiön akseli on aivan liian lyhyt, mistä johtuen eturatas ottaa kiristettäessä kiinni chanstayhin. Noh, menisipä se ketjulinjakin perseelleen, vaikka chainstay antaisi myöden.

Sen sijaan, että arpoisin uuden keskiön, voisin kysyä ensin fiksummilta apua. Eli akselin mittana on nyt 107mm (Miche Primato Pista) ja eturatas (Miche Team -eturatas-/kampisetti) jää noin millin päähän chainstaysta jo ilman kiristystä. En pääse ottamaan mittaa paljonko ketjulinja heittää edestä 42 millistä nyt tämän overlap-ongelman vuoksi.

Eturattaan voisi ehkä vaihtaa tuon bashguardin tilalle, jolloin ratasta saisi muutaman millin ulospäin? Jos menee silti reisille, niin mitä suosittelisitte, että saisin sopivan akselimitan uutta keskiötä varten? Olen yrittänyt kysyä valmistajalta ja jälleenmyyjiltä ja etsiä netistä suositeltua akselimittaa, mutta selkeää vastausta ei ole löytynyt tai kuulunut. 110 milliä luki jossain, 107 milliä täällä, jonka perusteella tämän keskiön hankin.

edit. Well, what’ll you know. Bashguardin poisto ja rattaan laittaminen spiderin etupuolelle ratkaisi overlap-ongelman ja toi ketjulinjan n. 41 milliin. Eiköhän se tästä…

edit 2. Otetaan nuo yliviivaukset pois, niin on helpompi lukea.

Aika säätö tuosta loppujen lopuksi tuli. Spiderin pultit ja vastakappaleet olivat suunniteltu niin, että välissä on eturattaan lisäksi tuo poistamani bashguard. Kiinnitys jäi siis kolmisen milliä löysäksi, joten pulttien ja vastakappaleiden väliin piti saada tukikappale tai avaruudetin tai shimmi tai miksikä räädit fillari-ihmiset noita prikkoja kutsuvatkaan.

(On a side note: en tajunnutkaan, miten hankalaa on löytää kaupungista (Turku) prikkoja. Etrassa kävin vastaanottamassa parit silmänpyöritykset keski-ikäisiltä miesmyyjiltä ja yhden “me-kuule-myydään-pienrautaa-vaan-tukkumäärissä-poju” -kommentin. Ohjasivat kyllä viereiseen Tarjoustaloon, kun huomasivat silmäni kostuvan ja alahuulen väpättävän. Tarjoustalo olikin suoraan jostain mystiseltä 1950-luvun ja 1990-luvun hybridiltä, minkälaisen yleensä kokee vain Aki Kaurismäen leffoissa: hintalappuja puuttui, myyntitavaraa oli pitkin lattioita ja käytäviä, tylyt myyjät haisivat Nortilta ja muiden asiakkaiden keski-ikä huiteli siinä viidenkympin loppupäässä. Noh, sieltä loppujen lopuksi löytyi viittä eri prikkakokoa, josta yksi oli aika lähellä omia speksejä. Tapasinpa myös eläkeikäisen gubben, joka kertoi olleensa Tunturin tehtaalla duunissa. Hauskaa juttua heitti. Kuulemma Turussa on parhaimmillaan ollut kolme fillaritehdasta toiminnassa. Kertoi myös jotain sen suuntaista, että nykyään Tuntsan runkometalli/-putket tulevat Italiasta, ja että vain Helkama vääntää suomalaista putkea Suomessa. Tiedä sitten, kun ei jaksa googlailla. Pääsipä ainakin omalta comfort zonelta pois ja kuuli ihan mielenkiintoista legendaa. Plus parkkipaikalla joku verkkarihousuinen karavaanari tiputti kaksi 20 sentin kolikkoa asfaltille, vilkaisi niitä ja jatkoi matkaa. Jäinpä voitolle, kun prikkapussi maksoi 15 senttiä. Tarjoustalo FTW!)

Alkuasetelma oli siis tämä (lähes ainakin, pultit irroitettu):

Bashguard vekkaan:

Eturatas spiderin etupuolelle, jossa bashguard alunperin oli:

Pyöreät ja vähän turhan isot prikat eivät mahtuneet vastakappaleen ja spiderin väliin, koska siinä on neliskanttinen sivu. Ei auttanut kuin viilata pyöreästä prikasta tuollainen semi-puolikuu, jotta ne sopivat. Jos joku aikoo tehdä jotain samantyylistä ilman kunnon vermeitä, kuten minä, niin suosittelen käyttämään hanskoja. Ensinnäkin tekee kipeää kun peukalonkynsi taittuu tai etusormen nahka jää väliin. Lisäksi prikka kuumenee helvetisti.

Aika hyviähän noista lopulta tuli, toimivatkin jopa. Lopputulos asennettuna:

Eipä jäänyt kauas chainstaysta nytkään (reilu milli). Eiks ratarunkojen pidäkin olla kireitä?
http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/IMG_4170.jpg

Muuten hyvä, paitsi laittaessani ketjun kiinni ja pyöritellessäni asennusta, niin kuuluu selkeää rutinaa ja ketju hypähtelee välillä. Tuo edellisen viestin arvioni eturattaan “n. 41 millin ketjulinjasta” on täysin puuta heinää, kun se todellisuudessa on 44-45 milliä edessä. Paska. Ehkä se ketjulinja tosiaan vaatii sen 110 millin keskiön ja eturattaan kiinnitettynä spiderin takaosaan. Tosin sanoen:
M/V: Miche Primato Pista 107mm → 110 millin brittikierteellinen keskiö ISO-viisteellä edit. Scratch that. Add this:
M/V: Miche Primato Pista 107mm → 116 millin tai 103 millin akselilla ja brittikierteillä varustettu keskiö, jossa on ISO-viiste.

Siis mitä, 45mm ketjulinja ja silti osuu kampi runkoon? Ei siihen keskiön pidennys ja rattaan siirtäminen sisäpuolelle taida auttaa kun sittenhän sulla osuu se ratas runkoon. Rungossa jotain outoa tai mittaus pielessä?

Tos kusee kyllä jokin jos ketjulinja on 44-45mm ja se on millin irti rungosta. Siis 42mm ketjulinja takottais että ratas on 1-2millii rungon sisällä…

Vai tajusinko väärin

edit. Siis tuossa vikassa kuvassa asentamani prikka on noin millin päästä rungosta, ei eturatas.

Mitä nyt katsoin uudelleen vakaalla kädellä ketjulinjaa, niin kyllä se aika tasan 44 milliä näyttäisi olevan, ja eturatas on nyt pahimmillaan vähän alle 7 millin päässä chainstaysta. Mittasin myös paljonko asentamastani prikasta on matkaa rungon keskilinjaan, eli mikä olisi kuvitteellinen ketjulinja jos eturatas mahtuisi nyt sisäpuolelle. Tulos oli 38-39 milliä (vaikea saada tarkkaa mittaa, kun taloudesta ei tunnu löytyvän viivotinta).

Kuvitellaan, että eturatas mahtuisi kammen sisäpuolelle ottamatta kiinni runkoon ja keskiönä olisi 110 millinen. Jos prikasta oli nyt matkaa maksimissaan 39 milliä, niin 1,5 millin lisääminen ei tuota vieläkään 42 millin ketjulinjaa. Vissiin vasta 113 millin akseli tuottaisi 42 millin ketjulinjan olettaen, että mittaukset ovat tarkkoja. Silmämääräisesti arvioituna eturatas mahtuisi tuolloin pyörimäänkin. Millä konstilla tuon mittaisi, ettei tarvitse taas kiroilla tyhmyyttään, kun uusi osa ei sovikaan?

Huolestuttaa myös, miten outoja lukemia tuosta saa. Onko edes mitään 39 saati 44 millin ketjulinjoja missään fillarisetupissa käytössä?

oisko mitään mahiksii päästä maagisiin lukemiin laittamalla modaamasi prikat spiderin ja eturattaan väliin. näin ollen se 44mm → ehkä 42?

emt…

edit: typot ja onnea projektiin

edit2: ei ei mitään, se keskiöratashan oli ulkopuolella

tuo että ratas on 7mm päässä chainstaystä ketjulinjan ollessa 44mm on hyvä tieto. tällöin 42mm linjalla siihen jää 5mm, joka on just hyvin. isommalla rattaalla jää sit vähemmän. Kyllä tuolla 44mm linjallakin ajamaan pystyy, kunhan ketu on oikealla kireydellä. Mitä noihin pultteihin ja prikkoihin tulee, niin laita ehjät prikat ulkopuolelle tai hommaa oikean mittaiset rattaan pultit, niin ei ota kiinni. Nuohan näyttää olevan kolmelle rattaalle tarkoitetut (junioreiden?) harjoituskammet oikeasti, joten niistä voinee vähän viilailla noita sisemmän rattaanpaikan ulokkeita, jos ne meenaa ottaa kiinni runkoon. 103mm akselihan sulle antaisi nätisti sen 42mm myös, jos tuo kammen sisälaita ei häiritsisi tai sen työstäisi mahtumaan.

tnts - 22:58, 4.11.2010 » tuo että ratas on 7mm päässä chainstaystä ketjulinjan ollessa 44mm on hyvä tieto. tällöin 42mm linjalla siihen jää 5mm, joka on just hyvin.
Ah, niinpä tietysti. Olipa yksinkertaista, ja hyvä uutinenkin kaiken lisäksi.
tnts - 22:58, 4.11.2010 » Mitä noihin pultteihin ja prikkoihin tulee, niin laita ehjät prikat ulkopuolelle tai hommaa oikean mittaiset rattaan pultit, niin ei ota kiinni.
Kokonainen/ehjä prikka ei mahtunut etupuolelle edes rattaan päälle, koska kampi ottaa vastaan, mutta nuo hiotut tietysti menisivät eteenkin. Prikkaratkaisua lähdin hakemaan, koska hintaero on aika mittava ja olen vähän [pihi](http://www.bikeshop.fi/index.php/ekauppa/3/product_group/624013.html).
tnts - 22:58, 4.11.2010 » Nuohan näyttää olevan kolmelle rattaalle tarkoitetut (junioreiden?) harjoituskammet oikeasti, joten niistä voinee vähän viilailla noita sisemmän rattaanpaikan ulokkeita, jos ne meenaa ottaa kiinni runkoon. 103mm akselihan sulle antaisi nätisti sen 42mm myös, jos tuo kammen sisälaita ei häiritsisi tai sen työstäisi mahtumaan.
Tuo 103 millin keskiö ja eturatas ulkopuolella olisi ehkä se elegantein vaihtoehto edellyttäen, että saan nuo sisäpuolen härpäkkeet nätisti gruijoitua pois. Taitaa kuitenkin mennä niin, että sen keskiön valitsen, jonka ensin löydän. Rungon ostaessani siinä oli kiinni RPM:n 103 millin keskiö, mutta se on harmikseni JIS.

Itse hioin konversioprojektissa tuplarattaille tarkoitettuja pultteja suoraan lyhyemmäksi, toimii myös jos ei halua uusia ostaa.

^ Niin tietty. Olisi ollut varmasti iisimpi homma kuin tuo mun säätö, mutta ei tullut tietenkään mieleen. Pitäisi muistaa tämä yläasteen teknisen työn tunneilla opittu motto “ajattele ensin, toimi sitten”.