Voimaharjoittelu

Hikky - 16:22, 7.10.2013 » ^^Tuota pyörittelyä teen melkeinpä jokaisen sarjan jälkeen hetken. Koitin myös rannetukia mutta niistä ei tuntunut hyötyä olevan varsinkin kun oon semimikkihiiri et painotkaan ei kauheen kummosia ole joten tuntui vähän turhalta sellaiset.
mulla oli ranteet paskana viime syksynä punnertaessa, dipeissä, hauiskäännöissä ja kaikissa missä tuli vähänkin painoa ranteille. Fyssarissa sit selvisi että sen verran jumissa olevat ja jäykät hartiat että ne vaikutti ranteisiin asti. Alotin sitten niitä jumppaamaan ja vetreyttämään, ei mennyt kauaakaan kun rannekivut katosi, tää kesä kun meni reissussa niin ei tullut jumppailtua ja heti palasi rannekivut ja nyt taas kadonnut kun päässyt rytmiin takaisin.

" Mitä tulee vielä tuohon polvivamman/kivun diagnosointiin, niin ajossa miun kokemus on ollut se, että vasen jalka pyörittää poljinta tasaisemmalla voimalla. Oikea jalka tuntuu “lyhyemmältä” ja siltä, että pyörittäessä on tyhjiä kohtia. Vasen jalka on siis paremmin rytmissä. Ehkä arastelen oikeaa jalkaa? Ehkä se on lyhyempi? Ehkä se on tukilihaksilta sen verran heikompi, että liikeradan hallinta ei ole yhtä hyvä. Niin tai näin, tätä työstetään."

Etippä Erik sellainen paikka jostain missä pääset polkemaan
Wattbikeä. Niissä on sellaiset mittarit mitkä näyttää poljinvioista
Ympyrä kuvat ja vieläpä molemmista polkimista erikseen ja reaaliajassa.
Sitä en tiedä onko siitä sut mitään hyötyä tai muutakaan , mutta näkee missä kohtaa jalka huilaa.

Mulla voimaharjoittelu on lähinnä omankehonpainon juttuja.
Eri tavoilla leuanvetoa ja pidätteitä/lukotusta, punnerruksia,dippejä etc.
Plus köysikiipeilyä ja boulderia…

jooseppi - 11:48, 7.10.2013 » Teetkö leuat vasta- vai myötäotteella? Ja mave päivänä voi jättää yhden kyykkysarjan tekemättä jos tuntuu että korsetti väsähtää ja haluaa säästää tehoja maveen.
Myötäote. Vähän hartioita leveämpi. Jos ei jaksa tehdä sarjaa loppuun, vaihdan vastaotteelle, koska kevyempi. Tarkoituksena vähän vaihdella eli välillä tehdä myös leveämmällä sen mitä jaksaa. Aika paljon tää on tämmöstä kokeilua myös. Tarkoituksena ois nyt saada myötäote siihen kuntoon, ettei kuminauhaa enää tartteis avustamaan. Sit mietitään lisää.

Leukoja alkaa tulla kivasti lisää, kun vetää max max max ja muistaa välissä ainakin 1,5 minsaa palauttelua. Sykkeitä katellessa itellä semmonen 120 bpm:n alittaminen alkaa olla jo tarpeeksi vähän, että voi aloittaa seuraavan sarjan.

Treenipäiväkirjaa kantsii pitää, vaikka ei olisikaan mitään kummempaa ohjelmaa tai suunnitelmaa. Ihminen on sellanen otus, että kehityksen havaitseminen motivoi jatkamaan ja muistiinpanojen avulla sen huomaa helpommin. Treenipäiväkirjasta näkee, millä painoilla viimeksi teki ja miten homma meni, jotta tietää vetääkö samoilla vai olisko aika nostaa. Vihkon lisäksi ostin eläin- ja Captain America - aiheisia tarroja, joita saa liimata hyvien suoritusten kohdalle ja tavoitteiden täyttymisen merkiksi.

SuicideHub: sen enempää perehtymättä kuulostaa siltä, että olisi mennyt aika syväksi tai huonossa asennossa?

Leukoja saa alussa helposti lisää ihan vaan lisäämällä treenivolyymiä. Eli vetämällä vaan leukoja joka välissä. Tietty jos samalla tekee salilla kovin mave-intensiivistä ohjelmaa voi selän palautuminen muodostua ongelmaksi.

Missäs muodossa palstan voimaharjoittelijat nauttivat lihaksen rakentamiseen vaadittavan proteiininsa?

Lumikko - 16:08, 7.10.2013 » , tavoitteena näyttää lyhyemmältä
Joku uus kauneusihanne? Lissää painoja siihen hartiavehkeeseen. Vältä venyttelyä. Älä nuku makuullaan. Näillä vinkeillä onnistut.

jumi on voimaa ja voima on nopeutta

Torski - 15:58, 7.10.2013 » Noitten polvien kanssa kannattaa olla helkkarin varovainen. Jos kipuja on, kunnon siteet tai tuet on ihan ehottomat. Ne pitää pitää sitä (ehkä rikkinäistä) polvea kasassa liikkeiden ajan. Toisekseen tuo reiden ojennuslaite on pahimmasta päästä polvien paskomiseen. Ite olen juossu pikamatkoja SM-tasolla ja kaikki valmentajat kielsi tuon liikkeen. Eli, jos polvi on kipee ei kannata tehdä reiden ojentajia. Riittää, jos saa tehtyä etu- ja takakyykyt hyvällä tekniikalla, jolloin saadaan reenattua monipuolisemmin isoja lihasryhmiä. Nuo laitteissa rimpuilut vois jättää kokonaan kehonrakentajille.
kiinnostais tietää ne liikkeet joissa pystyy tekemään tosi raskaita negatiivisia toistoja mahdollisimman turvallisesti kun reiden ojennus- ja koukistusvehkeet suljetaan pois... nuo nimittäin ainakin jonkinlaisen näytön valossa vahvistaa sekä lihaksia että niveliä eikä pelkästään lihaksia.

ja nuo tuet ja siteet kannattaa sit jättää pois heti kun mahdollista, ehjässä polvessa ainoastaan helpottavat tukilihasten toimintaa ottamalla osan rasituksesta pois ja jos pointtina juurikin on tukilihasten rasittaminen ja sitä kautta vahvistaminen niin…

tärkeintä on opetella kuuntelemaan kehoaan. hyvälaatuisen ja pahalaatuisen säryn ero on hiuksenhieno mutta silti erotettavissa toisistaan.

RTZ - 18:48, 7.10.2013 » Leukoja saa alussa helposti lisää ihan vaan lisäämällä treenivolyymiä. Eli vetämällä vaan leukoja
tapasin kahvien merkeissä pari viikkoa sit erään tutuntutun ja päädyttiin jotenkin puhumaan ohimennen kuntoilusta. Parin mutkan kautta kysyin, et noh, mitens monta niit leukoja sit oikeestaan menee? Kaveri vastaa et enpä ole enää laskenu, mut viis minuuttia. en osannut sanoa enää mitään.

hehe nuo kyllä masentaa, salilla kesällä yks tyyppi valitteli että tuli vetäneeksi päälle 50 toistokisapuhdasta leukaa pysäytyksineen putkeen mutta ei viitsi ajaa sm-kisoihin satoja kilsoja hakemaan mitalia… :smiley:

Oman kehon vastuksella treenaaminen on todella tehokasta. Oon nyt alkanut siihen heräämään. Kiipeilyä muka säännöllisesti harrastavana tää on hyväks havaittu treenimuoto. Toki kyykkyä, mavee yms tulee tehtyä nii jaksaa sit talvella putikkaa painaa suksilla…

Tää kaveri on vieny oman kropan vastuksella treenaamisen aika pitkälle: Frank Medrano - Superhuman Bodyweight Workout Domination - YouTube

Toki se on lisäks vielä vege.

peltsip - 20:17, 7.10.2013 » kiinnostais tietää ne liikkeet joissa pystyy tekemään tosi raskaita negatiivisia toistoja mahdollisimman turvallisesti kun reiden ojennus- ja koukistusvehkeet suljetaan pois... nuo nimittäin ainakin jonkinlaisen näytön valossa vahvistaa sekä lihaksia että niveliä eikä pelkästään lihaksia.
Mulla on kyllä semmonen käsitys, että mikä vaan kuormitus vahvistaa niveliä. Paljon hitaammin kuin lihasta tosin. Eli jos ei halua noita negatiivisia koneessa tehdä (ja tää käy mun mielestä järkeen, noissa laitteissa on kyllä aina se, että kun liikerata on ohjattu, on se jossain määrin "luonnoton"), niin pitäs vaan malttaa tehdä tavallaan lihasharjoittelun kannalta "hyödyttömillä" painoilla pitkiä sarjoja niin että saisi tukilihakset, sidekudokset ja nivelpinnat vahvistumaan.

Edelleenkin sanon tosin, että jos ei polvivamman alkusyytä hoideta, ei sen nivelen vahvistamisesta välttämättä ole mitään hyötyä.

Edit: polvi ja nilkka vertautuvat tässä skabassa huonosti ainakin siitä syystä, että polvi on hyvinkin tiukasti vain yhdessä tasossa toimiva nivel ja siten arempi liikeratapoikkeamille (johon koneessa tekeminen helposti pakottaa) kuin nilkka, jossa on vapausasteita “vähän” enemmän.

eli siis kun teet miljardi kyykkyä pelkällä tangolla niin nivelesi ja tukilihaksesi on vahvemmat kuin 5000 toiston treeniohjelman jälkeen jolloin kyykkymaksimisi on 120kg?

ja tutkiessasi etureisikoneen vapausasteita ajan kanssa saatat myös tehdä jänniä havaintoja…

kaivoin nyt kuuroille korville toitottamisen tueksi tuon rakkaan kirjan hyllystä.

s51->
"eksentrinen harjoittelu

Eksentrinen harjoittelu aiheuttaa mikrovaurioita sekä lihaksessa että sidekudoksessa. Yhdessä tehokkaan venytyksen kanssa se pakottaa kudokset uudelleenmuodostukseen, jolloin niiden rakenne muuttuu (kirjaimellisesti) ratkaisevalla tavalla.

15 kroonisesta akillesjännetulehduksesta kärsivää leikkausjonossa olevaa … aloitti raskaan eksentrisen harjoittelun pohjelihaksille. Kaikki paranivat. Ketään ei tarvinnut leikata, vaikka muut hoitokeinot olivat epäonnistuneet."

peltsip - 21:32, 7.10.2013 » eli siis kun teet miljardi kyykkyä pelkällä tangolla niin nivelesi ja tukilihaksesi on vahvemmat kuin 5000 toiston treeniohjelman jälkeen jolloin kyykkymaksimisi on 120kg?
Jos nivel oli aloittaessa kunnossa jossa se ei kestä kunnon painoilla treenaamista, niin kyllä. Koska silloin se treeniohjelma jää pariinkymmeneen toistoon loukkaantumisen takia. Ne sidekudokset, nivelet ym. vahvistuu ihan juoksemallakin ajan kanssa (jos paikat sitä kestää). Eikä kukaan varmaan väittäs että juoksusta tulee ihmeemmin lihasvoimaa.

(Ja kai tässä pitää mainita sekin, ettei se, että tehdään kevyillä painoilla, tarkoita ettei mitään painoprogressiota ole. Vaan sitä, että tehdään hitaammalla progressiolla, jolloin hitaammin vahvistuvat tukikudokset ehtii mukaan. Lihashan kasvaa paljon nopeemmin kuin nää muut kudokset vahvistuu.)

Tossa mun viestissähän oli siis oletuksena, että ollaan tilanteessa, jossa esim. polvinivel on loukkaantunut. Tottakai terveen kannattaa tehdä ihan normaaleilla painoilla.

Pointti vapausasteista oli se, että nilkka on nivelenä semmoinen, että se todennäköisesti soveltuu koneella kuntoutettavaksi paremmin kuin polvi joka on erittäin tarkka liikeradastaan.

Sulla on tässä nyt ihmeellinen tarve hyökkiä aggrella vastaan ja lähteä tekemään olkiukkoa, jos ihan asiallisesti ja asiasta lähtee argumentoimaan. Eiköhän tää keskultelu ollut tältä osin tässä.

Lumikko - 18:41, 7.10.2013 » SuicideHub: sen enempää perehtymättä kuulostaa siltä, että olisi mennyt aika syväksi tai huonossa asennossa?
Ei kumpaakaan. Mutta lisäpainot oli aika isoja, suunnilleen oma paino. Lisäksi treenasin muutenkin melko usein, kuusi kertaa viikossa, penkkiäkin aika paljon. Ja parin kympin nurkilla oleva on vielä aika nuori kovin isoille paikoille. Näiden muuttujien vallitessa nimenomaan dipit toi ongelmansa.

Kyykystä & polvista. Mulla polvi oikutteli viime talvena sen verran että jätin kyykkäämisen.

No, kesällä ohjaajan tavattuani todettiin ettei liikettä tarvitse hylätä: kyykky tehdään nykyään telineessä: nojaan reippaasti taaksepäin tankoon, jolloin rasitus ei osu polveen niin pahasti. Liike ei satu ja olen päässyt takaisin niinhin vähäisiin kiloihin, joita nostin ennen. Ei ehkä yhtä hyvä kuin kyykky vapailla painoilla, mutta parempi kuin ei mitään.

Polven ojentajat -masiinaliike tuntunut myös auttavan (muiden liikkeiden ohella).

Itsellä tulee tehtyä aina lenkin yhteydessä leukoja ja dippejä niin, että lenkin alussa leuat myötä tai vastaotteella, sit leuanvedot renkaissa + dipit ja sit vielä lenkin päätteeksi leuat myötä tai vastaotteella. Tosiaan aika hyvät mahdollisuudet tuolla mun lenkkeilyreitin varrella myös lihasharjoitteluun, mutta tarkoituksena olisi nyt talvella laajentaa tuonne salin puolelle kun lenkkeily vaihtuu hiihtoon.

Dipeissä ja leuanvedoissa mulla on ollut lähinnä vain se ajatuksena, että teen pelkästään ns. “täydellisiä” suorituksia, eli jätän ne sinnepäin repimiset sikseen.

Joskus itseasiassa luin jostain leuanvetoon liittyen, että failureen asti vetäminen ei toisi juurikaan hyötyjä, vaan pitkittää lihasten palautumisaikaa. (tiedä sitten pitääkö paikkaansa)

RTZ - 21:44, 7.10.2013 »

Sulla on tässä nyt ihmeellinen tarve hyökkiä aggrella vastaan ja lähteä tekemään olkiukkoa, jos ihan asiallisesti ja asiasta lähtee argumentoimaan. Eiköhän tää keskultelu ollut tältä osin tässä.

aika jännä homma, mahtaisiko johtua esimerkiksi siitä että oletat minun suosittelevan polven paskomista?

ihan vinkkinä että toistomäärä oli 5000 ihan ajatuksella valittuna. 2000-3000 toistoa nollapainoilla jonka jälkeen jää vaikka millä mitalla toistoja varastoon voimatasojen nostamiseksi…

ja reidenojennuskoneessahan on maksimimäärä vapausasteita itse laitteessa jotta liikeradan saa nivelelle suotuisaksi. mutta ei kun on pakko vääntää polvet solmussa kivusta huolimatta maksimipainoilla taas “kun sitä ei nyt suoraan kirjoitettu tuohon…”

disclaimer: jos ei tajua konsultoida lääkäriä ennen aloittamista aiheen tiimoilta vaan nettiin nimimerkkien kirjoittamat höpötykset on ohjenuorana niin hohhoijaa…

peltsip - 23:49, 8.10.2013 » aika jännä homma, mahtaisiko johtua esimerkiksi siitä että oletat minun suosittelevan polven paskomista?
Kerrotko vielä, missä mä noin sanoin? Siis ennen tuota sun viestiä, jossa sä oletit, että mä suosittelen miljardia painotonta kyykkyä? Mä luin ton "5000 toistoa" nimenomaan tuon "miljardin kyykyn" - mitä mä en myöskään tietääkseni suositellut - jälkeissä kontekstissa. Siinä aiemmassa viestissäni (johon tuo miljardi kyykkyä vissiin viittaa) pohdin vaan, että niveliä on mahdollista vahvistaa ilman raskasta negatiivistakin, se vaan vaatii enemmän aikaa ja toistoja sekä hitaampaa progressiota kuin lihaksen vahvistaminen. Tätä en ilmeisesti kirjoittanut tarpeeksi selkeesti auki, vaikka siihen pyrin viittaamaan sillä että niveltä vahvistaakseen pitäs tehdä lihaskehityksen kannalta "hyödyttömillä" painoilla.
peltsip - 23:49, 8.10.2013 » ihan vinkkinä että toistomäärä oli 5000 ihan ajatuksella valittuna. 2000-3000 toistoa nollapainoilla jonka jälkeen jää vaikka millä mitalla toistoja varastoon voimatasojen nostamiseksi...
Eli pohdin tätä ihan samaa asiaa, mutta niin, että noilla ekalla parillatuhannella toistollakin olisi jo varovainen progressio. Mut missä vaiheessa sä aloit advokoimaan painottomia kyykkyjä kun aiemmin puhuit "tosi raskaista negatiivisista" etureisikoneessa??

Mä olin sun kanssa eri mieltä siitä, että epäilen tuon etureisikoneen sopivuutta polven kuntoutukseen. Ja tiedän etten oo tän mielipiteeni kanssa yksin. Mä myös epäilen edelleen, että akillesjänteen kuntoutuksesta ei voi vetään polven kuntoutuksen suhteen suoraan johtopäätöksiä, jotka johtavat etureisikoneeseen. Kyseessä on niin erilaiset nivelet. Periaatteet nivelen vahvistumisessa varmasti ovat samat. Nivelten biomekaniikka taas kovasti eri. Voin olla tässä asiassa väärässäkin, mutta tuommosessa etureisikoneessa istuneena oon kyllä sitä mieltä, ettei se liikerata siinä täydellisen vapaa oo (väliedit: voi tietty olla että näitäkin on kehittyneempiä ja vähemmän kehittyneitä. Myönnän kyllä että suhtaudun epäilevästi koneisiin yleensäkin, ne kun tapaavat aina ohjata liikerataa eikä niitä ainakaan treenaaja kovin helpolla osaa säätää niin, että ohjaisivat aina oikean liikeradan suuntaan). Ja polvi on helvetin herkkä väärille liikeradoille, ei kai näitä polvivammoja muuten niin paljoa olis? Minkähän takia esim. nuo Torskin mainitsemat juoksuvalmentajat on kieltänyt tuon liikkeen terveiltäkin?

Jos se, että mä en ole vakuuttunut etureisikoneen soveltuvuudesta polven kuntoutukseen sun siteeraaman akillesjännetulehduksen hoitoa koskevan tutkimuksen perusteella saa sut kokemaan, et toitotat “kuuroille korville”, niin ongelma on kyllä sun.

Kokonaan toinen asia, jonka polviongelmista kärsineenä tiedän hyvin, on se, että polvivamman syy voi olla lähes kirjaimellisesti metrin päässä siitä polvesta. Jos polven prakaaminen johtuu esim. askellusvirheestä tai lantion/alaselän lihasepätasapainosta ja/tai virheasennosta, ei mikään nivelen vahvistaminen saa sitä polvea kestämään. Ei ennen kuin syy on korjattu.

(Sorry, vitusti edittiä kun en ensin osannu. Toivottavasti tosta nyt saa jotain selvää.)