Kammet

Konkelin kanssa samaa mieltä tuon Octalink-keskiön valinnasta, ja omasta kokemuksesta. Päivittäiskäytössä keskiön kestävyydestä ei tosiaan kannata tinkiä.

Mutta: mitkä helvetin kisakammet?

Ps. DA-75-vertailupohdintaa löytyy kyllä tästäkin ketjusta…

No voihan sitä tietenkin laittaa ihan klv-siirtymille välineitä joissa ei ole kunnollisia suojauksia ja hinnat kolminkertaiset järkiroinaan. Järkevyydestä voi sit olla montaa mieltä.

Kukin tallaa tavallaan. Rata/lenkkipyörässä Grand Mightyt ja käyttöpyörässä Michet. Ihan samalla tavalla nuo seiskafemmat on “kisakammet” kuin vaikka DA 7710. Sopii miettiä mitkä on yleisimmät paremmat kammet fixikäytössä? Taitaa olla ne “kisakammet” =)

Lisätiedot kampien suojauksesta kiinnosta. Samoin järkiroinasta kammista puhuttaessa.

Keskiöissä olen toki - edelleenkin - samoilla linjoilla.

Haista nyt home kampien suojauksies kanssa. Järkipalikoista michen advancet ei olleet hassummat, vaikka niitäkin jotkut on rikkoneet. Hintalaatu oli kohdillaan mummiälest. Tosin iso-viistehän niissä oli, mutta mikäpä jottei. Kuulemma jotkut ajaa italo-keskiöilläkin.

Miche Primato Advanced Track -kammet voi asentaa 103-milliseen JIS-keskiöön, jos oikein kyrpiintyy Michen omaan keskiöön. Ketjulinja asettuu kyllä kohdilleen kun kiristää sopivasti.

Campan Record Pistoilla olen sotkenut menemään kesät talvet, ei ongelmia.

Edit: Ja toki Recordin keskiö, ohjainlaakeri ja navat.

kyttyra - 0:04, 24.8.2011 » Miche Primato Advanced Track -kammet voi asentaa 103-milliseen JIS-keskiöön, jos oikein kyrpiintyy Michen omaan keskiöön. Ketjulinja asettuu kyllä kohdilleen kun kiristää sopivasti.
Arvostan, miche primatot (ne kestävät) ja un54-keskiö vuodesta 2005.
MikeNAS - 15:59, 23.8.2011 »
Mach-0 - 14:52, 23.8.2011 » Onko kenelle tuttuja White Industries sinkulakammet (eno), ja jos niin minkälaisia kokemuksia? Onko suosituksia mistä näitä kannattaa tilata?
Joitakin kuukausia oli tuollaiset käytössä. Ei mitään pahaa sanottavaa, paitsi vuonna 2009 (vai 2008) ainoa keskiö jolla sai 42mm ketjulinjan oli Phil. Koskaan ei ratas löystynyt, ja muutenkin olivat ongelmattomat. Foorumin kautta myin eteenpäin, joten joku osaa kertoa lisää. Tältä kaverilta ostin kammet ja työkalun, tulivat ilman tulleja/veroja kun pyysi tiedät kyllä mitä. [saltcityvelo](http://myworld.ebay.co.uk/saltcityvelo/?_trksid=p4340.l2559) Edit. Ostan uudet, kun saan budjetin Singularin Swiftiä tms. varten kasaan.
Kiitos! Saltcityvelo tallenettu suosikkeihin.

Ookoo. Ois tossa laittaa michet tai octalink ässät alle. Tarkoitus ois ajaa kadulla sekä velolla/jättää kokonaan velolle. Kiitos keskiöinfoista varsinkin.

kid_scientifik - 15:49, 23.8.2011 » Neliskantti on toki kelpo standardi, mutten kyllä keksi mitään vikaa DA:n Octalink-kammistani ja vastaavasta ratakeskiöstä. Itse asiassa systeemi vaikuttaa oikeinkin toimivalta ja asennus mutkattomalta, varsinkin kampien irrotuksen osalta. Toki kammet vaativat saman standardin keskiön ja toisinpäin, mutta muutoinkin tulee mentyä pitkälti yhtenäisillä paketeilla.
Omaan aikalailla vastaavia kokemuksia kuin jo aiemminkin tässä langassa on esitetty, mutta naputellaan nyt näkösällekin. Olen siis omistanut nuo "kolme suurinta" (Campa Record, SG75 ja DA 7710) kampisettiä mätsäävillä keskiöillä. Varsinaista toiminnallista eroa en noiden välille ajossa osannut muodostaa, muutoin kuin että Campat olivat q-factoriltaan hippasen pienemmät kuin kaksi muuta ja täten erituntoiset ajaa. Näillä mun koivilla ei ole järkeä edes kuvitella huomaavansa eroa jäykkyyksissä, varsinkin kun kaikki kampisetit eivät ole olleet edes yhdessä ja samassa rungossa kiinni. Ja sitten vähän IMHO:

SG75:
-pelkistetyn tyylikäs ja kulmikas ulkoasu
-sopii hyvin perinteisen (teräs)ratarungon kaveriksi
-kahteen muuhun verrattuna raskaahkot
-saatavissa myös mustana (ja muissa väreissä)

Campa Record:
-tyylikäs ulkoasu pyöristettyine muotoineen
-sopii hyvin modernin (alu)ratarungon kaveriksi
-keveimmät näistä kolmesta
-pieni q-factor voi aiheuttaa ongelmia joidenkin runkojen kanssa Record-keskiöllä

DA 7710:
-ulkoasu hieman kuin kahden edellisen risteytys
-lähes yhtä kevyet kuin Campat
-asennettuna muodostavat “tiiveimmän” paketin ja ovat muutoinkin asennattavuudessa askeleen edellä perinteistä neliskanttia
-vielä rajatummat keskiövaihtoehdot kuin ISO-viisteisillä verrokeilla

Näistä kolmesta kampisetistä päädyin lopulta pitämään kaksi. Campat saivat luvan tehdä tilaa “Kestoässille” lähinnä niiden vakuuttavamman laadun ja asennettavuuden vuoksi. Lisäksi toiseen pyörään jätin Suginot, mutta keskiön vaihdoin Philliin paremmin käyttötarkoitusta palvelevien laakereiden vuoksi.

Kampien “suojauksesta” vielä:

Esim. Michen Advanced -kampia ei ole käytännössä lainkaan pintakäsitelty; toisin on Dura Ace 7710 -kampien kanssa. Säästän pidemmän jutun noiden DA-kampien pintakäsittelytekniikasta ja sen lujuudesta toisaalle, mutta jokainen voi kokeilla itse sen pulverilakan poistamista a) morssilla, b) lipeällä tai kiikuttaa nuo jopa c) ammattilaiselle soodapuhallukseen. Kokonaisuudessaan, “suojaus” mukaan lukien, nuo eivät todellakaan ole mitään paperista kisapalikkaa, vaikka ratakilpailuihin ovatkin suunniteltu - tai ehkä juuri siksi.

Kaikkein järkevin valinta kovaan käyttöön olisi minusta DA:n neliskanttikammet (mikäli ovat käyneet läpi saman pintakäsittelyn kuin nuo omat Octalinkkini) ja niihin esim. Phillin keskiö. Laatu-ajokilometrit-hinta-suhde on varmasti kohdillaan. Toki esim. mainituissa Micheissä tuo suhde on varmasti myös ok, samoin esim. RD-kakkosissakin, koska ovat hinnaltaan halvempia.

Ratapuolella kisakäyttöä silmälläpitäen kehitellyt kammet eivät siis (minusta) ole suinkaan kestämättömimmistä päästä - enemmänkin päinvastoin. Keskiöistä ja erityisesti navoista olenkin sitten vahvasti sitä mieltä, ettei kisakampetta katuräädistelyyn.

Mä käytän vain kisakampetta katuräädistelyssä.

Menikös tämä nyt juuri niin päin että ketjulinja tulee sisemmäksi kuin mitä se tulisi ISO-keskiöllä?

ulommas… ainakin mun kokemuksella.

Vaikka tässä keskustelussa alkaa olla koomisia elementtejä, ja se sen takia tuottaa jonkinlaisia hylkimisoireita, ostaisin silti - ja varmaan vielä jossain tulevaisuudessa ostankin - uudet sugino75:t ajopyörään.

Mulla on muuten myös halpis stronglightit Planet-X:ltä. En ole niillä vielä mainittavasti ajanut, mutta ainakin ne tuntuvat ja näyttävät todella jytkyille kammille. Plussaa JIS-viisteestä ja 107mm suositellusta akselinpituudesta, miinusta leveämmästä q-faktorista verrattuna suginoihin (tai sitten tottumiskysymys).

Jos kyseessä on Mygal Messengerit niin ne eivät ymmärtääkseni ole edes erityisen raskaat kammet, grammaa vaille 666!

^ niin joo mulla on siis se ratamalli, ei mygal. siis tämä:
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CSSTTR2K/stronglight-track-2000-crankset

^^^haluaisitko avata sigumatskusi sisältöä :wink:

Ei kai Stronglight 2000 ole halpispaskaa? Hinnat näyttävät kyllä pudonneen, mutta kama tuntuu kuitenkin hyvältä.