Kammet

Oletteko havainneet, ettei foorumilla ole yleispätevää keskustelusäiettä kammista?

Itselläni aihe on ajankohtainen, kun FSA Gimondit naksuu ja narisee, joten pitänee hommata uudet. 170mm, JIS ja 130BCD ois määreet ja kirkas metallin väri.
Onko Michet tosiaan nykyisin niin surkeita, ettei kannata ajatellakaan? Suginon RD2? Noita halpiksia kyllä on tullut rikottua niin monet, että varmaan pitäisi kerrankin panostaa laatuun ja olla rikkomatta kampia asentamalla liian tiukkaan.

Sugino RD2:sta tulikin juuri COOL MESSENGER -malli, mut värin puolesta se ei ole itselle vaihtoehto.

http://www.suginoltd.co.jp/bmp/Coolmessenger-back-big.jpg

http://www.suginoltd.co.jp/bmp/Coolmessenger-back.jpg


http://www.hubjub.co.uk/sugino/sugxdzm.jpg

Olen ollut tyytyväinen pari vuotta sitten ostamiini Miche Primatoihin. Voihan olla, että tuotekehittely on vienyt niitä huonompaan suuntaan, mutta olisin valmis ostamaan toiset samanlaiset jos noista aika jättää. Ketjulinja on suora, mukana tullut keskiö edelleen iskussa ja kampien mukana tullut ratas esimerkillisen ympyräinen. Jos olisi löysää rahaa, ostaisin toiset ja Michen italialaisen keskiöpatruunan niille.

Ilmeisesti nuo kammet on korvattu Miche Primato Advanced-tuotteella. Wigglen tuotekuvasta en osannut päätellä, onko muu muuttunut kuin nimi.

Edellisen postauksen viimeisen kuvan kammet kiinnostavat. Onko niillä nimeä? En erota kuvasta.

^suntour superbe pro

K-Mikko - 11:17, 9.7.2011 » Edellisen postauksen viimeisen kuvan kammet kiinnostavat. Onko niillä nimeä? En erota kuvasta.
[SunTour Superbe Pro](http://velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=8FC34BA5-EDEF-4CB3-9280-FB9330B98720&Enum=115&AbsPos=12)
tnts - 8:54, 9.7.2011 » Oletteko havainneet, ettei foorumilla ole yleispätevää keskustelusäiettä kammista? Itselläni aihe on ajankohtainen, kun FSA Gimondit naksuu ja narisee, joten pitänee hommata uudet. 170mm, JIS ja 130BCD ois määreet ja kirkas metallin väri.
Oon harkinnut noitten gimondien hankkimista. Onko ne ihan susipaskat?

Halpispuolelta kiinnostaa myös kokemukset Stronglight Mygal “Messenger” [sic] -kammista.

Sugino 75. Pituus ja väri oman maun mukaan, leimalla tai ilman, ihan sama. Eivät petä.

Mulla on toiminut stonglightin kammet hyvin. Ei nitise eikä pauku. Vakuuttaa.

Veivihommissa DA päälliköi. Suginon leimatut pääsee varsin lähelle. Muut käytössä olleet ovatkin olleet sitten selvästi kehnompia (cromo-bemaxit ovat toki ainakin riittävän jäykät). Campan Recordeista tai Suntoureista ei ole toistaiseksi kokemusta.

Alle huntin kammista ajossa on ollut niin Suginon lähettimallia ja RD kakkosta, FSA:n Tempoa sekä jotain Bontrageria. RD:t miellyttivät noista ehkäpä eniten. Foxcompista muuten irtoaa tällaiset alle huntilla rattaineen:

http://singlespeedlondon.com/shop/images/SA-silver_large.jpg

^ Vieläkin pienemmän budjetin Sturmey Archeria Sellon pyörässä. Ei mitään kokemusta, mutta olisi kiva kuulla (jos jollain on kokemusta), onko noista mihinkään. Pitää jonain päivänä käydä katsomassa.

Budjettikampina sturmey archerit on toimineet hyvin, verrattavissa sugino rd2. Ketjulinjan kanssa ei ole tarvinnut säätää kun iskee 103mm keskiön.

Sugino rd2 eikä ole ollut valittamista vaikka käytettyinä ostinki, 103 jis keskiö ja ketjulinja on ollut jokaisessa pyörässä sen 42 missä noi on ollut kiinni, voin suositella. Ei ole tarvinnut kiristellä tai ollutylimääräisiä ääniä. + hyvän näköiset.

K-Mikko - 16:00, 9.7.2011 » ^ Vieläkin pienemmän budjetin Sturmey Archeria [Sellon pyörässä](http://www.sellonpyora.fi/tuote/285). Ei mitään kokemusta, mutta olisi kiva kuulla (jos jollain on kokemusta), onko noista mihinkään. Pitää jonain päivänä käydä katsomassa.
vissiin samaan hintaan kumiluodissa ja sitten on siellä on myös blb pistaa vähän kalliimalla, mutta en osaa sanoa mitään kummistakaan kammista.

Kammet itselläkin hakusessa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Onkohan näissä se kuuluisa hinta/laatu -suhde kohdallaan vaiko eikö?

SRAM S100 Chainset 1.1 Courier Blast Black PowerSpline.
• Forged 6061 AL arms, 130BCD
• 48T ring, 7075 AL

CRC:llä 61e.
http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Original/31622.jpg
Edit: tulipas iso kuva…

Noi Powerspline-keskiöt on kauheata kuraa. En suosittele hankkimaan ko. standardiin pakottavia kampia.

kid_scientifik - 15:54, 9.7.2011 » Veivihommissa DA päälliköi. Suginon leimatut pääsee varsin lähelle.
Millä perusteella voin jättää Suginot hyllyyn ja jatkaa tyytyväisenä DAalla polkemista? Mikä se merkittävä ero on?

Tätä olen toki pohtinut itsekin - ihan siitä lähtien kun olen molemmilla paketeilla ajanut. Kummatkin ovat todella hyvät kammet ja erot ovat marginaalisia verrattuna lähtökohtaisesti eritasoisten kampien välisiin eroihin. Ja täytyy myöntää, etten kyllä osaa (vieläkään) mitään konkreettisempaa noiden erosta sanoa kuin ns. yleisfiiliksen: viimeistelystä asentamisen kautta ajotuntumaan DA:t tuntuvat vaan jämäkämmiltä.

Tosin arviointia vinouttaa se, että kammet ovat hieman erityyppisessä käytössä: Suginon Gran Mightyt (+ Zen racing ja Super lap) päivittäisajossa Gangstassa ja DA:t (+ DA-ratas ja rataoctalink) lenkillä ja rullilla. Lisäksi keskiöiden eroavuudet varmasti vaikuttavat myös osaltaan asiaan, vaikka ihan hyvätasoisia ovat kumpikin.

Olisi hauska kuulla muidenkin kommentteja useammilla paremman pään kampiseteillä ajaneilta - varsinkin truuratarunttaajilta. Onko joku saanut eroja esim. duraässän ja Campan välille? Entä onko Superbet paremmat kuin Suginot vai ainoastaan harvinaisemmat?

jussi - 13:09, 9.7.2011 » Sugino 75. Pituus ja väri oman maun mukaan, leimalla tai ilman, ihan sama. Eivät petä.
Nämä ovat olleet nyt pari vuotta käytössä saman merkin keskiön kanssa ja toimineet moitteetta. Nyt kuitenkin on alkanut kuulua nitinää ajaessa ja luulen paikantaneeni sen keskiö-kampi akselille. En ollutkaan koko aikana noita uudelleen kiristänyt, nyt kiristin. Jos kitinä jatkuu tartteekohan siitä huolestua? Pikku nitinä ei mua haittaa, mutta poksahtanut kampi voi tuoda jännittäviä tilanteita.

(Toinen mahdollisuus kitinälle voinee olla ketjut, myös kiekot on melko itsariosastoa, koska kasasin ne itse ja jouduin tekemään pari nahkapäätöstä…)

Keväällä alkoi kuulua nitinää ajaessa, paikallistettiin sitä todennäköisesti jonnekin keskiön seudulle. No, löytyihän se tarkka kohtakin sitten. Runko irtipoikki collarin alta.

^oho, tohon en kyllä halua omalla kohdalla uskoa.