Rengasarvostelut

Vittoria Rubino Pro Slickit on ollu nyt alla kuukauden verran, ja hienosti ovat pyörineet. Kyyti on tarpeeks pehmeää, ja reikiäkään ei oo vielä tullut vaikka sepeliä on yhä pyöräteillä paikka paikoin.

tnts - 7:11, 2.5.2009 » Katselin tuossa vielä eturenkaan Randoa ja varsin pitkälti 50% mitalta oli kyljet alustavasti halki. Mut näyttäis olevan [maailmallakin The Rengasvalinta:](http://www.zlogblog.com/2009/05/michelin-man-aint-got-shit-on-massan.html) http://1.bp.blogspot.com/_D_gA1kMwT6o/Sfsa6SEavbI/AAAAAAAAB2o/KUFSiffEDKo/s1600/dsc_05342.jpg
Tein tänään pyörään pientä kevätpuhdistusta/huoltoa ja huomasin omissa Vittorioissani saman ilmiön - takarenkaan reunassa menee aika pitkältä matkalta yhtenäinen kapea murtuma renkaan pinnassa. Olen ajellut noilla nyt viitisen kuukautta lyhyttä ajoa noin 5,5 barin paineilla. Eturengas pinnalta kuin uusi, tosin siinäkin sama ilmiö aluillaan. Eivät taida tykätä pakkasesta tai jotain.

Vähän lisäkokemuksia noista gp2009:stä. Hyvä pito, niin kuivalla kuin märälläkin, ja pistosuojauskin tuntuu ihan pätevältä. 4seasoniin tottuneelle pitkät skidaukset on taas helevetin hauskoja.

Michelinin Krylion Carbon 23mm kesti takarenkaana runsasta skidailua ja kaupunkiajoa kuukauden ja noin 500km. Todettakoon, että tuolla renkaalla olit tosin jo 1000-1500km ajettu maantietä (eturenkaana), mutta eipä se merkittävästi ollut kulunut ennen fiksikäyttöä. Hintaero Lithioniin ei tuo mainittavaa lisäarvoa, joten Misukoista valintani on edelleen Lithionin. Lithion meni nyt taakse, joten katsotaan, päästäänkö pidempään kestoon.

Seuraavaksi ajattelin kokeilumielessä pistää Contin Gatorskinin taakse.

Palaillaas tänne taas…

Uudet renkaat hakusessa, oon nyt taipumassa noihin Vittorian Randonnööreihin koossa 700X28. Kysymys kuuluu, saako näitä mistään Suomesta? Brittien nettikaupoissa näyttäis olevan ihan hyvin saatavilla mutta, kuten aina, mieluummin hakisin suoraan jostain kivijalan liikkestä mukaan.

Viitatakseni edelliseen viestiini.
Lithion on ollut nyt takana vajaat 20 päivää ja arviolta 350-400km. Rengas on kahdesta kohtaa kankailla ja on saanut jo pariin otteeseen pyöräyttää uutta jarrutuskohtaa kehiin. Jos viikon vielä kestää, niin hyvä, mutta pahoin pelkään, että jysähtää jo aiemmin. Rengas per kuukausi taitaa siis jäädä haaveeksi.

Tuo 44/16 on huonohko välitys siinä mielessä, että skidspotteja on vain 4 kappaletta. Meikäläinen ei ainakaan ole niin skarppi, että muistaisin viikon välein pyöräyttää rengasta, että saisi uudet kohdat kehiin. Tilasinpa siis 45 piikkisen rattaan, koska totesin, että pidemmän päälle se tulee varmasti halvemmaksi kuin tällainen renkaiden tuhoaminen. 45/16 antaa sitten sen 16 spottia, eli saa ainakin ajettua renkaan tasaisesti loppuun.

edit.
Lähiviikkoina tulee siis myyntiin 44t Sugino SG75-ratas. 144BCD, kirkas ja NJS.
Ajettu about tonnin luotisuoralla ketjulinjalla, eli kunnossa on. Saa esittää tarjouksia.

Teemu - 18:57, 18.5.2009 » Viitatakseni edelliseen viestiini. Lithion on ollut nyt takana vajaat 20 päivää ja arviolta 350-400km. Rengas on kahdesta kohtaa kankailla ja on saanut jo pariin otteeseen pyöräyttää uutta jarrutuskohtaa kehiin. Jos viikon vielä kestää, niin hyvä, mutta pahoin pelkään, että jysähtää jo aiemmin. Rengas per kuukausi taitaa siis jäädä haaveeksi
Krylion kyllä pitäisi kestää enemään kuin 400km. Usko pois. Sulla on ilmeisesti ollut viallinen kappale.. tai sitten sä painat 200kg ja skidat kuin sika.. hihi! ;)
Teemu - 5:00, 19.5.2009 » Lithion on ollut nyt takana vajaat 20 päivää ja arviolta 350-400km. Rengas on kahdesta kohtaa kankailla ja on saanut jo pariin otteeseen pyöräyttää uutta jarrutuskohtaa kehiin. Jos viikon vielä kestää, niin hyvä, mutta pahoin pelkään, että jysähtää jo aiemmin. Rengas per kuukausi taitaa siis jäädä haaveeksi.
Aika raju ajotyyli sulla, jos tavoitetilakin on niin vaatimaton kuin rengas per kuukausi. Osta Spessun Armadillo all weather-sliksit, jos ne vaikka kestäisivät. Mä sain sellaisesta irti reilu 4000 km takapäässä. Silloinkin kankaat olivat vielä kaukana mutta pistosuoja alkoi jo pilkottaa. Edessä menee vielä ties kuinka pitkään.

Ajotyyli on ehkä aika brutaali, mutta painoa ei ole kuin normi 75kg.
Lähinnä ongelmana on ollut tuo skidspottien vähyys, mutta siihen on tosiaan helpotusta jo tulossa. Kuten sanottua Krylion kesti reilut 500km, eikä se mikään sekundakappale ollut. Sillä oli kuitenkin maantietäkin ajettu jo aika reilusti. Tämä Lithion sen sijaan meni aika nopeasti huonoksi. Toki tässä on keskitytty aika paljon noiden Turun keskustan alamäkien ajamiseen, joten skidailtukin toki on. Viime kesänä ajoin Lithionilla reilut 700km, mitä pidän jo ihan OK kestona. Meneehän noita, mutta onneksi PBK toimittaa nopeasti uusia kotiovelle. Seuraavaksi testiin menee Gatorskin, jonka suhteen odotukset ovat korkealla tai Rubino Pro, jolta en odota ihan niin paljoa.

Teemu - 6:38, 19.5.2009 » ..Seuraavaksi testiin menee [b]Gatorskin[/b], jonka suhteen odotukset ovat korkealla tai [b]Rubino Pro[/b], jolta en odota ihan niin paljoa.
Kääntäisin tuon järjestyksen toisin päin, Gatorskin hajos parissa viikossa kappaleiksi kun taas rubino ei-pro on kestänyt ilman minkäänlaisia napinoita.

Mä haluaisin joskus nähdä, minkälaisella ajotyylillä saa minkä tahansa renkaan noin lyhyessä ajassa kappaleiksi :slight_smile:

vaikka ajankin tällä hetkellä melko vähän kun ei ole säännöllistä koulu/työmatkaa niin kenda kwesti kului alle kahdessa kuukaudessa puhki… kallion mäkiä skidailessa kuluu mikä tahansa aika nopsaan…

Problem radar havaitsi ongelman:

Kyllähän renkaan paskaksi saa, mutta se vaatii jo melkoista yrittämistä. Normaalilla ajamisella joka fiksin takarengas kestää kokonaisen kauden. Tietty jos harrastaa näytösskidailua, niin kyllähän se vaikuttaa. Viime kesä meni neljän skidpatchin kanssa, eikä mitään ongelmia. Yks blizzardi otti itseensä, mutta sen kohdalla syytän rengasta.

28mm ultra sport räjähti alle neljässä kuukaudessa, vaikka vältin skidaamista, eikä täälä oo mäkiäkään.

Nojoo. Pääsin töistä kotiin ja rengas näytti vähän hassulta. Lithion oli kolmesta kohtaa pahasti kankailla ja sisärengas pullisteli jo ulos. Se oli sitten se 20pv. Vaihtoon.

Mistäs noita Spessun Armadilloja voisi yrittää hommata? Onko se tämä rengas?

Teemu - 14:41, 19.5.2009 » Mistäs noita Spessun Armadilloja voisi yrittää hommata? Onko se [tämä](http://www.evanscycles.com/products/specialized/all-condition-armadillo-tyre-ec001821) rengas?
On. Okkalta tai netistä. Olen ollut (toistaiseksi) niin tyytyväinen että ostin toisetkin.

Okkalta mä olen omani ostanut. Kolmisenkymppiä on ollut hintaa kappaleelta.

Jaahs, uutta gumesta pitäisi saada hiukan tiukempaan haarukkaan. Mistäs Turun suunnalta kannattaa metsästää hyvää ja varsinkin kohtuuhintaista valikoimaa 23mm gumekseja? Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.

tudetski - 7:44, 27.5.2009 » Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.
Blizzard on OK peruskumi, mutta kamalasti sillä ei sitten skidailla... kumiseos, ainakin omassa kappaleessani, on sellaista ettei se kulu tasaisesti vaan tietyn normaalin kulumisen jälkeen repeää yhdellä jarrutuksella kankaalle asti (viimeinen pari milliä).

Toisaalta, eihän noita maantierenkaita mihinkään skidailuun ole tehtykään.

randomm - 7:54, 27.5.2009 »
tudetski - 7:44, 27.5.2009 » Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.
Blizzard on OK peruskumi, mutta kamalasti sillä ei sitten skidailla... kumiseos, ainakin omassa kappaleessani, on sellaista ettei se kulu tasaisesti vaan tietyn normaalin kulumisen jälkeen repeää yhdellä jarrutuksella kankaalle asti (viimeinen pari milliä). Toisaalta, eihän noita maantierenkaita mihinkään skidailuun ole tehtykään.
Joo, samaa olen kyllä kuullut. Ja unohdinkin, että mulla on kaapissa yhdet schwalben blizzard sportit, pitää kokeilla niillä vaikka ensin.