Rengasarvostelut

28mm ultra sport räjähti alle neljässä kuukaudessa, vaikka vältin skidaamista, eikä täälä oo mäkiäkään.

Nojoo. Pääsin töistä kotiin ja rengas näytti vähän hassulta. Lithion oli kolmesta kohtaa pahasti kankailla ja sisärengas pullisteli jo ulos. Se oli sitten se 20pv. Vaihtoon.

Mistäs noita Spessun Armadilloja voisi yrittää hommata? Onko se tämä rengas?

Teemu - 14:41, 19.5.2009 » Mistäs noita Spessun Armadilloja voisi yrittää hommata? Onko se [tämä](http://www.evanscycles.com/products/specialized/all-condition-armadillo-tyre-ec001821) rengas?
On. Okkalta tai netistä. Olen ollut (toistaiseksi) niin tyytyväinen että ostin toisetkin.

Okkalta mä olen omani ostanut. Kolmisenkymppiä on ollut hintaa kappaleelta.

Jaahs, uutta gumesta pitäisi saada hiukan tiukempaan haarukkaan. Mistäs Turun suunnalta kannattaa metsästää hyvää ja varsinkin kohtuuhintaista valikoimaa 23mm gumekseja? Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.

tudetski - 7:44, 27.5.2009 » Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.
Blizzard on OK peruskumi, mutta kamalasti sillä ei sitten skidailla... kumiseos, ainakin omassa kappaleessani, on sellaista ettei se kulu tasaisesti vaan tietyn normaalin kulumisen jälkeen repeää yhdellä jarrutuksella kankaalle asti (viimeinen pari milliä).

Toisaalta, eihän noita maantierenkaita mihinkään skidailuun ole tehtykään.

randomm - 7:54, 27.5.2009 »
tudetski - 7:44, 27.5.2009 » Schwalben Blizzardeja ajattelin esim. kokeilla tai muuta vähän vastaavaa, jossa toimivahko pistosuojaus.
Blizzard on OK peruskumi, mutta kamalasti sillä ei sitten skidailla... kumiseos, ainakin omassa kappaleessani, on sellaista ettei se kulu tasaisesti vaan tietyn normaalin kulumisen jälkeen repeää yhdellä jarrutuksella kankaalle asti (viimeinen pari milliä). Toisaalta, eihän noita maantierenkaita mihinkään skidailuun ole tehtykään.
Joo, samaa olen kyllä kuullut. Ja unohdinkin, että mulla on kaapissa yhdet schwalben blizzard sportit, pitää kokeilla niillä vaikka ensin.

Pitävän renkaan jälkeen siirtyminen ei-niin-pitävään tapaukseen oli sadekeleillä melkoinen shokki. 4season pitää hyvin vaikka olis vettä kunnollakin tiellä, mutta toi gp2009 on huomattavasti vähäpitoisempi. Ei tosin taida olla niin pidoton kuin joku “oikea” maantienakki.

Mikä ois mahdollisimman helppo nakki skidailla eli aika liukas sais olla? Nykyiset detonatorit alkaa hyppimään aika helposti ainakin meikäläisen alla.

Harjoittele, harjoittele. Kyllä se siitä alkaa luistaa, ei sillä kumilla niin väliä, se vaikuttaa lähinnä jarrutusmatkan pituuteen.

28mm Detonatoreissa on muistaakseni aika tautinen pito kuivalla, eli ei mitkään parhatta skidattavat, mutta mitä sitä nyt muutenkaan turhia lukkojarruttelemaan…

Joo eikun treeniä vaan. Pito on kyllä 25mm detonatoreissa vähän liiankin hyvä.

Skidaamalla on kuitenkin kai yleensä tarkoitus hiljentää vauhtia, joten ei siitä pidosta pitäisi liikaa haittaa olla. Niin hyvää pitoa noin kapeassa kumissa ei voi olla, että se oikeasti häiritsisi. Lisää vain sitä lajivoima-/tekniikkaharjoittelua.

No, lähinnä skidaamalla hiljentäminen on jaloille vähän iisimpää kuin vaan vastaanpaneminen ilman että rengas menee lukkoon. Kun kitkakerroin kerran ylittyy ja rengas lukittuu, ei sen lukittuna pitäminen vaadi enää kummoisiakaan jalkavoimia.

Skidaamalla ei tietty pysähdy yhtä nopeesti. Mut jos väsyttää ja ei oo kiirettä pysähtyä, niin ennemmin nojaa enemmän eteenpäin ja luistelee stoppiin ku vääntää perse penkissä pyörimistä hitaammaksi. Joten jos rentoilu maistuu ni vähempikitkainen takakumi on ihan jees. Esim. Contin 4season 28mm takana on aika helvetin raskasta ajaa kun se pitää niin törkeesti.

Contin Ultra Sport 23mm ainakin skidaa suht helposti, samoin Vittoria Rubino… Varmaan kaikki tavalliset 23mm “treenikumit” (= ei kisakumit eikä märän kelin kumit).

Nyt muuten näyttäis olevan CRC:llä pinkkiä ja vihreetä Halo Twin Railia varastossa.

Mutta sitähän mä tulin tähän pähkäilemään, että löytyiskö mistään kapeita kumeja 27" vanteille, kun tuli ton Favoritin mukana kivan kaposet teräsvanteet. Olis melko old skool kasata noihin leveälaippaiset navat 4x ja tinata pinnat.

Emmätiä, mitä sitä turhaan kiusaamaan itseään painavilla ja vääränkokoisilla vanteilla…? Mut niin, en kyl tiedä 27" kumien saatavuudesta.

tya - 12:58, 28.5.2009 » Emmätiä, mitä sitä turhaan kiusaamaan itseään painavilla ja vääränkokoisilla vanteilla...? Mut niin, en kyl tiedä 27" kumien saatavuudesta.
Ihan samasta syystä kuin sitä kiusaa itseään kaikenlaisilla painavilla ja epästandardeilla retkipyöräkonversioilla ja vapaarattaattomuudella. Ne näyttäis mun silmään hienoilta.

Ehkä pitää kokeilla, jos niihin sais kammettua tollaset 28-tuumaiset foldable-kumit.

http://www.evanscycles.com/products/schwalbe/27-x-1-1-4-inch-tyre-ec001799

Menee hippasen hankalaksi, jos tarvii jenkeistä asti lähteä tilailemaan. Tota perus retkipyöräkumia, eli 32-630:stä saa kyllä ihan Biltemastakin, mutta alle 30-millisiä ei oikein mistään.

kandee tietty ecobiket ja tohtorit kysellä, et olisko niillä.