Pyöräliikkeet ja asiakaspalvelu(!)

Nyt saatana.

Jos kiintoavaimen saa rikki löysäämällä ja pahimmillaan myös kiristämällä ratamutterit, niin… No en mä edes keksi mitään jatkettavaa.
Yksi kappale Muttereiden löysäys ja kiristys - TÄNÄÄN vain 20€ ostoskoriin.

tya - 0:52, 10.6.2011 » ^ Pyörähuoltoliikkeen idea on tarjota huoltopalveluita maksusta. Ei lainata tuntemattomille työkaluja jotka kuluu käytössä, jotka voi väärällä käytöllä rikkoa ja jotka on helppo pölliä, jotta he voisivat huoltaa pyöränsä itse. Sori nihkeys mut näin se on. Jos pyöräkaupassa lainaisi työkaluja kaikille pyytäjille, ei pian olisi töitä eikä työkaluja. Menisitkö parturiin lainaamaan saksia että voisit leikata tukkasi liikkeen ulkopuolella, ettei tartte maksaa?
kirjottelin tästä pitkän jutun jonka väsymyspäissäni laitoin tyalle privaan, mutta joo. onhan se totta että pitäisi kantaa lenkkiä mukana JOS sattuu kumi puhkeamaan niin sen voi sitten paikata. yrityksen liiketoiminnan ja liikevaihdon kasvun kannalta olisi kannattanut pyytää vaikka euro vuokraksi lainasta mutta jaksaako huoltomies sitten euron takia ruveta kirjoittelemaan kuittia? mielestäni on vähän vittumaista olla lainaamatta työkalua, vielä kun kyseessä on näinkin yksinkertainen työkalu kuin lenkkiavain... itse olen saanut lainata työkaluja kysyessäni nätisti eri pyöräilyn erikoisliikkeistä ja jos olen pitkään ährännyt kyseisen työkalun kanssa niin joskus jopa tarjonnut rahaa vastineeksi. voisin mennä nukkumaan kun kirjoitan näin aivottomia fraaseja ja jopa hieman provosoivaa tekstiä toisten inboxiin (!).

Pitääpä tänään soittaa kumiluotiin ja kysellä heidän kiekko tarjontaa. En ole ennen liikkeessä asioinut.

Propsit pitää antaa esim. hi5bikesille, jossa on aina mukava käydä…fiksien ollessa kyseessä ei löydy kyllä osia, mutta palvelu on hyvää. Saattavat muuttaa muuten piakkoin herttoniemeen ihan vain vinkkinä.

Miks te saatte niin paskaa palvelua?

tya - 0:52, 10.6.2011 » ^ Pyörähuoltoliikkeen idea on tarjota huoltopalveluita maksusta. Ei lainata tuntemattomille työkaluja...
Mullon ollut sellainen juoni, että ostan ennen lainauspyyntöä jotain pientä mitä satun tarpeelliseksi kulloinkin itselleni kokemaan. Urheiluaitassa Annankadulla se ainakin toimi. Ostin lukon ja sain lainata pumppua.

Edit. Ja Bastille vastaan, että varmaan keskimäärin fillariliikkeiden palvelu on enempi hyvää kuin huonoa. Niistä huonoista kokemuksista vain kirjoitellaan usein internettiin.

b-veli - 8:58, 10.6.2011 » Mullon ollut sellainen juoni, että ostan ennen lainauspyyntöä jotain pientä mitä satun tarpeelliseksi kulloinkin itselleni kokemaan. Urheiluaitassa Annankadulla se ainakin toimi. Ostin lukon ja sain lainata pumppua. Edit. Ja Bastille vastaan, että varmaan keskimäärin fillariliikkeiden palvelu on enempi hyvää kuin huonoa. Niistä huonoista kokemuksista vain kirjoitellaan usein internettiin.
Totta tuokin ja itse ainakin on aina sellane innostunu ja jännitteävä fiilis mennä pyöräkauppaan ostamaan jotain jännää...sitten se pettymys on vaan niin tramaattinen kun myyjä totee, että nöösirukka...
b-veli - 8:58, 10.6.2011 »
tya - 0:52, 10.6.2011 » ^ Pyörähuoltoliikkeen idea on tarjota huoltopalveluita maksusta. Ei lainata tuntemattomille työkaluja...
Mullon ollut sellainen juoni, että ostan ennen lainauspyyntöä jotain pientä mitä satun tarpeelliseksi kulloinkin itselleni kokemaan. Urheiluaitassa Annankadulla se ainakin toimi. Ostin lukon ja sain lainata pumppua.
Hyvä juoni. Juuri näin. Ostaa nyt edes sen sisäkumin jonka aikoo vaihtaa, ei maksa montaa euroa.

Kumiluodista ja Fillarikellarista olen aina saanut hyvää ja osaavaa palvelua.

Jostain Huhtikuusta Juhannuksen kieppeille ei kannata kummoista palvelua odottaa kun on huoltoralli pahimmillaan, kiihkein varaosamyynti ja uusien pyörien kauppa samaan aikaan. Tohon aikaan kun meet ostamaan sisärengasta niin huomaat olevasi 30 sekan päästä sisään astumisesta jo ulkona kuitin ja sisuripaketin kanssa. Talvella taas henkilökunta melkein kaipaa sitä jorisee niitä näitä hetken vaikka ostaisikin vain sen sisurin…

Mitäh? Työkaluthan kulkee aina mukana, vai?
Sitäpaitsi fiksihän on huoltovapaa vai miten se meni… Old jokes

^^ Tuo on kyllä varsin hyvä pointti. Tunnenpa pyöräkauppiaan joka alottaa duunit siinä tunti kaksi puolen yön jälkeen, koska silloin saa tehdä rauhassa. Kasin jälkeen tasainen asiakasvirta pitää huolen siitä, että töitä ei paljoa ehdi tekemään.

Kävin hakemassa Visalta pinnat kiekkoprojektiin, jonka huoltohommat ja muut kiireet keskeytyivät n. puoleksi tunniksi kun mittailitiin navat ja kehät, laskettiin pinnojen pituudet ja etsittiin pinnat. Myi aeropinnat normipinnojen hinnalla ja lupasi antaa sisurin “palkaksi”, kun tulen näyttämään valmiita kiekkoja, koska “kiinnostaa nähdä millaisia kiekkoja ihmiset väsäävät”. Ja hymy päällä koko ajan.

Joka kerta, kun Berggrenillä olen käynyt, niin Joonas kehuu kypärääni, kyselee kuulumiset ja käy katsomassa mikä fillari on alla.

Märkäkorvana fillariharrastusta aloittaessani kävin Nummen pyörästä ostamassa lukkoa vasta hankkimaani maantiepyörään. Olisin halunnut runkolukon, mutta nuori myyjä opasti kohteliaasti ja ilman vittuilua, miksei kannata kilpuriin asentaa runkolukkoa, ja auttoi valitsemaan sopivan U-lukon. Sääti stemmin korkeudenkin sopivaksi, kun vähän vihjasi asiasta.

Otsikkohan on “pyöräliikkeet ja asiakaspalvelu(!)”. Positiivista asiakaspalvelua on olemassa ja ainakin itse olen paikallisissa saanut hyvää palvelua paljon enemmän ja useammin kuin huonoa.

plussa berggenille täältäkin ja joonakselle erikseen kaksi. oli päässy unohtumaan ko. liikkeessä käynti. kuuma päivä ja aivot sulaa…

Kumiluodissa on aina kiva käydä, tänään kävin ostamassa lukon ja vaijerin, armoton helle, hauskaa jutustelua ja kaikin puolin mukavaa. Ja siitä Fredrikintorille kaffelle, jossa myös oli kivaa jengiä ja hyvää palvelua sekä hieno asuntovaunu.

Pitää kehua Lippajärven Tohtoria, jolta tänään kävin ostamassa reilun setin retkitavaraa ja olin varsin tyytyväinen ihan kaikkeen. Mies oli ilmeisesti juuri tullut joltain matkalta, mutta oli tosi skarppina ja ystävällisenä pyörittämässä bisneksiään.

Rauta ja Väri S. Lilja
-Todella hyvää palvelua, halvat hinnat. suosittelen

^ +1. Hain ranskalaisen keskiön avaamiseen sopivia työkaluja. Pinspanneri löyty ja pienen etsimisen jälkeen 36 mm avainkin. Ja edukkaaseen hintaan. Mielellään ajelen vähän pidemmänkin matkan, kun aina on saanut hyvää palvelua. Tuli niin hyvä fiilis, että pakko oli kiittää vielä tekstarilla illalla, kun keskiö oli avattu.

heh, mielenkiintoista kuulla näistä hyvistä kokemuksistakin ! Oikeastaan piristävää monella tavalla. Velosportissa tuli eilen käytyä ja oli palvelu suhteellisen tympeää kun fiksiratasta ostin (ja satulan, joka velosportin myyjän mielestä on surkea), ei ollut yllättävää, mutta pääsin siitä jo yli :O)
Selkeesti näistä pienistä liikkeistä on parempia kokemuksia, joissa asiointi tapahtuu mahdollisesti itse yrittäjän kanssa.
Voisiko olla niin se onkin vaan lompakon paksuus mitä näissä “pro” kaupoissa katotaan…eli jos meet hakemaan, let’s say, 120€ fiksikiekkoa eli sitä halvinta mahollista saat huonoa palvelua, varsinkin kun jonossa seisoo takana bianchi-paitainen keski-ikäinen jamppa. Huonolla palvelulla en tässä tapauksessa viittaa nopeaan palveluun, sillä mielestäni hyvä myyjä osaa palvella asiakasta kiireenkin keskellä niin, että hän keskittyy asiakkaan ostokseen ja asiakkaalle jää hyvä viilis.
Taidan käydä tänään ajomiehessä katsomassa mikä meininki hällä on näin aurinkoisena lauantaina.

_fobba

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen pääkaupunkiseudulla saamaani palveluun. Suurimmat kiitokset menevät Greenbiken ja Tikkurilan Ajomiehen suuntaan. Molemmista olen saanut hyviä vinkkejä, joilla olen luultavasti säästänyt aikaa, hermoja että euron jos toisenkin.

Huolloista ei ole juurikaan kokemusta. Viime kesänä halusin vain parasta pyörälläni, joten kasautin kiekot Cycle centerissä ja samaten asennutin ohjainlaakerinkin siellä. Enkä olisi ilennyt muutoin toimiakaan, sillä myivät kehät naapurikaupungin liikettä huomattavasti edullisempaan hintaan.

Itsestäni tuntuu, että keskittäminen kannattaa. (Nimellisillä) ajan myötä kertyvillä kanta-asiakasalennuksilla ei ole niin suurta merkitystä, mutta on hyvä tietää voivansa luottaa liikkeen osaamiseen sekä siihen, että minulle myydään vain se, mitä tarvitsen, eikä sitä, mitä luulen tarvitsevani.