älypuhelinapplikaatiot ja tsygäily.

Toi nopeuksien ja paikan epätarkkuus ei yleensä riipu softasta vaan maaston piirteistä, gps-raudasta ja aika paljon myös säästä.

Missäs puhelimessa olis paras akunkesto gps-käytössä, tai yleensäkin parhaat gepsiominaisuudet? HTC Desire on muuten ihan jees mutta akku loppuu alle aikayksikön. SE X10 minillä taas saattaa kestää tuntikausia satelliittien löytyminen, akku kyllä kestää. Jotain välimuotoa näistä tarvittaisiin.

Edit: Kokeilin Desireä 3G pois päältä ja hyvin piisas akkua.

lm - 11:06, 18.5.2011 » Toi nopeuksien ja paikan epätarkkuus ei yleensä riipu softasta vaan maaston piirteistä, gps-raudasta ja aika paljon myös säästä.
Mutta tällä kertaa vaikuttaisi riippuneen softasta. Päivityksen jälkeen huippunopeudet ovat muuttuneet realistisemmiksi.

Ostin endomondosta pro version ja pistin virransäästön päälle, niin rupes nopeuksia löytymään. Sen mukaan olin lenkillä tänään reilu 12 minuuttia, matkaa tuli vähän neljättä sataa kilometriä ja huippunopeus oli sellanen puoltoista mach:ia. Kilokaloreitakin kärys pitkälti toistakymmentätuhatta, joten ehkä kärsii pari kepua ottaa palauttavia.

ritvatukka - 15:40, 17.5.2011 » Mulla on n97:ssa [Sports tracker](http://www.sports-tracker.com/) toiminut kivasti. Mittaa keskinopeuden, huiput, korkeuden ja piirtää reitin. Pitäis olla tulossa ipuhelimelle ja android-luureihin piakkoin.
Tuohan tuli muutama viikko sit tosiaan iPhonelle ja on nyt syrjäyttänyt Cyclemeterin omassa käytössäni. Eihän tuo ihan yhtä monipuolinen ole mutta omaa toisaalta muita Cyclemeteristä "puuttuvia" ominaisuuksia. Jotenkin vaan tuntuu, että saa helpommin tarvittavat tiedot ST:stä esiin kuin Cyclemeteristä ja ST:n avulla tulee huomaamattaan pidettyä "harjoittelupäiväkirjaa" kun harjoitusten yhteyteen tulee aina jotain kommenttejakin kirjoitettua. Voi olla että tuo (imho) ST:n parempi käyttöliittymä tekee siitä itselleni vaan luontevamman käyttää, sillä onhan noita noteseja mahdollista lisätä Cyclemeterissäkin, mutta jotenkin tuntuu että sillä tulee vain ennemminkin kerättyä dataa, jota ehkä joskus myöhemmin saattaa tutkia. Pitkälti varmaan makuasia mutta näin itselläni.

edit: Eniten Cyclemeterissä ärsytti reitin selailu kartalta jälkikäteen. Reitti jäi leijumaan karttapohjan päälle ja vei aina oman aikansa että se päivittyi paikalleen.

oletteko käyttäneet jotain vekottimia, millä saisi tollasen älypuhelimen kiinni stemmiin? ois kiva tsiigailla ajonaikaisesti sykettä ja kilsoja jne, vai käytättekö älypuhelinta aina kombossa jonkun toisen mittarin kanssa?

tsmo - 13:35, 12.7.2011 » oletteko käyttäneet jotain vekottimia, millä saisi tollasen älypuhelimen kiinni stemmiin? ois kiva tsiigailla ajonaikaisesti sykettä ja kilsoja jne, vai käytättekö älypuhelinta aina kombossa jonkun toisen mittarin kanssa?
Olen kanssa miettinyt jotain tällaista systeemiä. Joku tärinävaimennus siinä melkein pitäis olla jos alla on 7 bar saakka paineistetut kumit. Tähän voisi myös kehitellä option videokuvaukselle, koska monessa luurissa on se kamera toisella puolella. Lukituksen tulee kyllä olla sen verran jämäkkä, ettei luurilla ole mitään mahdollisuutta irrota telineestä (eikä telineellä tangosta...).

Endomondon mukaan eilisen lenkin huiput 437 km/h ja pari muutakin päälle 200 km/h piikkiä. On näköjään vedetty täysii ja metsän puolellakin poikettu, vaikka mielestäni ajoin koko matkan asfaltilla…

Tähän asti kyllä toiminut toi ohjelma moitteettomasti, eilen sit vähän jäisemmin…

Google Nexus S ja Endomondo käytössä. Ei pahaa sanottavaa kummastakaan. Elämäni on paljon Zenimpää tämän puhelimen myötä.

“Avg Speed 3969.3 km/h”

Rennosti meni tuollainen 450km iltalenkki rauhallisella keskarilla. Endomondo käytössä siis. Pitäisi varmaan päivittää maksulliseen versioon.

Ainakin iluurille on saatavissa telineitä ihan stadin lähikaupoista. Velosportissa kassan vieressä ja pyörähuollosta varmaan kysymällä esittelevät, kun mainitsivat kapineesta ihan facebookissakin.

tsmo - 13:35, 12.7.2011 » oletteko käyttäneet jotain vekottimia, millä saisi tollasen älypuhelimen kiinni stemmiin? ois kiva tsiigailla ajonaikaisesti sykettä ja kilsoja jne, vai käytättekö älypuhelinta aina kombossa jonkun toisen mittarin kanssa?
[tällänen osu silmään](http://www.mytrendyphone.fi/shop/tigra-pyorateline-iphone-44445p.html), kokeilumielessä tilaukseen läks

Yksi uusi älypuhelinapplikaatio markkinoille Suunnolta: Movescount iPhone App. Applikaatio on yhteensopiva Movescount.com harjoituspäiväkirjan kanssa. Applikaatiolla voi träkätä reitin nopeuksineen ja matkoineen - ja suoritukset voi halutessaan siirtää Movescountiin jossa näkee myös korkeusdatan. Hyvä ominaisuus pidempiä fillaritempauksia varten on mahdollisuus suunnitella reitti etukäteen Movescountissa käytettäväksi lenkin aikana.

Löytyy App Storesta: http://itunes.apple.com/us/app/movescount/id465054490 tai hakusanalla Movescount.

Telineistä puheenollen:
Ei ollut omaa threadiä niin kyselläänpä eka täällä.
Onko joku löytänyt jonkun jämäkän, mutta joustavan telineen, millä hoituisi myös se videon kuvaaminen?
Itsellä tuo galaxy s2.

Nokian Mapsit taitaa saada nyt myös Androidille ja iOs:lle.

mulla on käytössä ilmainen endomondo; maanantaisella lenkillä löin paavo nurmen v.1922 tekemän 2000m ennätyksen 2lla sekuntilla. siis juoksemalla mentiin tällä kertaa ja noi kilsat oli pidemmän +10km ensimmäiset 2. ei hirveästi kiinnosta upgreidaus maksulliseen versioon, kun tämä käytössä oleva on ihan susi.

tämä minulla käytössä ja toimii erinomaisesti omiin tarpeisiini.

Stravaa olen nyt hieman käytellyt ja mukavaa siinä on nuo challenget, joita aina tulee ja siinä tulee sitten vähän extra aikaa käytettyä pyörän selässä. Internet sivu on aina plussaa.

Tuolla Strava-topicissa ihmeteltiin miksi softa näyttää kovempia huippunopeuksia, mitä on oikeasti ajettu. Tiedän syyn ja se on “amatööri ohjelmoija, joka ei tunne GPS-järjestelmää.”

Jos GPS heittää sijainnin vähän sivuun, vaikkapa hukatessaan jonkin satelliitin, niin huonosti koodattu ohjelma katsoo sokeasti, että “käytiin metsän puolella seitsemääkymppiä ja tultiin heti kohta takas.” Perus GPS:n kanssa ei voi tehdä täysin tarkkaa metri-metriltä seurantaa, vaan huippunopeus pitää laskea pidemmän matkan keskiarvona.

Henkilökohtaisesti vitutuskynnykseni paskojen koodaajien osalta ylittyi jokin aika sitten, joten ohjelmoin itse Android-sovelluksen, joka kirjoittaa puhelimen muistikortille GPS-datan tismalleen sellaisena, kun se GPS:ltä tulee. Sitä voipi sitten käpistellä juuri niin, kuin itse haluaa.

Tämmöttis.

No, oli tuon tekemisessä muukin syy. Prosessoinnin minimointi akun keston maksimoimiseksi yli 12 tunnin lenkkejä varten. Muuten käyttäisin Endomondoa, mutta sen GPX-exportti hukkaa liikaa tietoa.

janoinen - 19:33, 26.10.2011 » mulla on käytössä ilmainen endomondo; maanantaisella lenkillä löin paavo nurmen v.1922 tekemän 2000m ennätyksen 2lla sekuntilla. siis juoksemalla mentiin tällä kertaa ja noi kilsat oli pidemmän +10km ensimmäiset 2. ei hirveästi kiinnosta upgreidaus maksulliseen versioon, kun tämä käytössä oleva on ihan susi.
Ostin Endomondon, kun se oli Googlen Play-kaupan promossa 0.49€. En oikein tiedä mitä parannusta se tuo ilmaiseen versioon. Se "low power mode" on ainakin ihan turha kapine.

Softa ei muuten voi auttaa paljoakaan, jos GPS laite tuottaa todella paljon pielessä olevaa dataa. Sun pitäisi pystyä kertomaan sille softalle, että et pysty juoksemaan tiettyä nopeutta kovempaa, ja softa sen perusteella jättäisi huomiotta sijainnit, joihin pääsemiseksi pitäisi juosta ylinopeutta. Ei semmoista softaa ole, koska sen käyttäminen on “liian vaikeaa.”