älypuhelinapplikaatiot ja tsygäily.

Androidille löytyy myös perussimppeli My Tracks, joskaan mitään kovin hifiä statistiikkaa ei tarjoa puhelimessa. Importattua saa kuitenkin useaa tyyppiä (mm .gpx) jolloin voi nettipalveluissa yms. katsella tarkemmin. Useissa ohjelmissahan import toimii vain maksullisessa versiossa. Pausetuksen puute tosin harmittaa. Myös Open GPS Trackeria tullut testattua, sama yksinkertaisuus pätee tähän - pause löytyy

Cardio Trainer käytössä Androidilla!

Iteltä kans pisteet cyclemeterille. Muita en ole testannutkaan, mut toi toimii ihan hiton hyvin

Kapteeni - 9:53, 17.5.2011 » Itsellä käytössä iPhonessa [Cyclemeter](http://www.abvio.com/cyclemeter/) ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Piirtää kartan, kertoo matkan ja paljon muuta tarpeellista/tarpeetonta ja kuluttaa ihmeen vähän akkua. Tohon joku nettiaplikaatio kylkeen jonne datan voisi kerätä, niin avot. Nyt exporttaan kamat Movescountiin, koska Suunnon GPS-pod edustaa kivikautta.
Mä käytän kanssa Cyclemeteriä iPhonessa, omaan käyttöön ollut riittävät datat, vanhan 3G:n kanssa oli välillä ongelmia, hävitti helpommin yhteyden ym. 4:n kanssa pelittänyt moitteettomasti.

En tiedä onko edelleen validia tietoa, mutta tälläinen tuli vastaan: iBike?

Mulla on n97:ssa Sports tracker toiminut kivasti. Mittaa keskinopeuden, huiput, korkeuden ja piirtää reitin. Pitäis olla tulossa ipuhelimelle ja android-luureihin piakkoin.

^ Sports tracker toimii kivasti halpa-noksuissakin kuten omassa 6730c:ssä. Hienot käyrät ja kartat tulee. Aika edullinen gps-tsygätietokone.

Onko Sports Trackerin ja Endomondon antamassa datassa jotain oleellista eroa? Endomondossa häiritsee oikeastaan vain se, että en saa siitä mitenkään helposti rajattua, että mikä oli keskinopeus jollain tietyllä kilometrin tai vaikka 10 kilometrin matkalla.

^ ST ainakin näyttää keskarit 0.5, 1, 2, 5 ja 10km pätkissä. Siinä mua on ärsyttänyt vain helvetin raskas Flash-nettisivu jolla noita tallennettuja harjoituksia tutkitaan, pitää olla tuore kone.

Toimiikos teillä tuo Endomondon maksiminopeuden mittaus? Mulla se väittää aina maksimiksi jotain ihan posketonta, aina yli 80 tai 90 kmh. Kivahan sitä olis tietysti uskoa.

^ Endomondosta ei henk. koht. kokemusta mutta tota käy myös ST:n kanssa, oletettavasti siksi että GPS-paikannus ei ole ihan tarkka, vaan luuri jää välillä ilman paikkatietoa, ja siksi luulee että pysähdyit ja sitten menitkin vikkelästi seuraavaan paikkaan josta se saa paikkatiedon. Luurin pitäminen avoimemmalla paikalla eli esim. paidantaskussa repunpohjan sijaan voi auttaa.

Mulla Endomondo (Noksu N8) on piirtänyt reitit tarkasti ja antanut ihan realistisia nopeuksia.

Ostin every trail pro:n joskus iphonelle kun oli jossain halvennukisessa lähinnä koska siinä on tuki myös off-line kartoille ja olen sitä endomondon ohella joskus käyttänyt reitin tallentamiseen lenkeillä. Em. ongelmaa tolkukttomista huippunopeuksista on ilmennyt every traililla, huippunopeudeksi olen saanut jopa 300km/h, mitä vähän epäilen… Samoin jäljeltä päin reittiä tarkastellessa olen huomannut että piirretty reitti välillä poukkoili aika holtittomasti lähipelloille, takaisin tulosuuntaan jne. ja näiden ylimääräisinä piirtyneiden kiemuroiden takia normaalisti noin 77 kilometrin vakiolenkistä tuli yli 81km.

Itsellä ainakin toistaiseksi Endomondo on näyttänyt nopeudet (kai) ihan oikein. Ei ainakaan mitään paljoa yli 50km/h ole näkynyt.

Toi nopeuksien ja paikan epätarkkuus ei yleensä riipu softasta vaan maaston piirteistä, gps-raudasta ja aika paljon myös säästä.

Missäs puhelimessa olis paras akunkesto gps-käytössä, tai yleensäkin parhaat gepsiominaisuudet? HTC Desire on muuten ihan jees mutta akku loppuu alle aikayksikön. SE X10 minillä taas saattaa kestää tuntikausia satelliittien löytyminen, akku kyllä kestää. Jotain välimuotoa näistä tarvittaisiin.

Edit: Kokeilin Desireä 3G pois päältä ja hyvin piisas akkua.

lm - 11:06, 18.5.2011 » Toi nopeuksien ja paikan epätarkkuus ei yleensä riipu softasta vaan maaston piirteistä, gps-raudasta ja aika paljon myös säästä.
Mutta tällä kertaa vaikuttaisi riippuneen softasta. Päivityksen jälkeen huippunopeudet ovat muuttuneet realistisemmiksi.

Ostin endomondosta pro version ja pistin virransäästön päälle, niin rupes nopeuksia löytymään. Sen mukaan olin lenkillä tänään reilu 12 minuuttia, matkaa tuli vähän neljättä sataa kilometriä ja huippunopeus oli sellanen puoltoista mach:ia. Kilokaloreitakin kärys pitkälti toistakymmentätuhatta, joten ehkä kärsii pari kepua ottaa palauttavia.

ritvatukka - 15:40, 17.5.2011 » Mulla on n97:ssa [Sports tracker](http://www.sports-tracker.com/) toiminut kivasti. Mittaa keskinopeuden, huiput, korkeuden ja piirtää reitin. Pitäis olla tulossa ipuhelimelle ja android-luureihin piakkoin.
Tuohan tuli muutama viikko sit tosiaan iPhonelle ja on nyt syrjäyttänyt Cyclemeterin omassa käytössäni. Eihän tuo ihan yhtä monipuolinen ole mutta omaa toisaalta muita Cyclemeteristä "puuttuvia" ominaisuuksia. Jotenkin vaan tuntuu, että saa helpommin tarvittavat tiedot ST:stä esiin kuin Cyclemeteristä ja ST:n avulla tulee huomaamattaan pidettyä "harjoittelupäiväkirjaa" kun harjoitusten yhteyteen tulee aina jotain kommenttejakin kirjoitettua. Voi olla että tuo (imho) ST:n parempi käyttöliittymä tekee siitä itselleni vaan luontevamman käyttää, sillä onhan noita noteseja mahdollista lisätä Cyclemeterissäkin, mutta jotenkin tuntuu että sillä tulee vain ennemminkin kerättyä dataa, jota ehkä joskus myöhemmin saattaa tutkia. Pitkälti varmaan makuasia mutta näin itselläni.

edit: Eniten Cyclemeterissä ärsytti reitin selailu kartalta jälkikäteen. Reitti jäi leijumaan karttapohjan päälle ja vei aina oman aikansa että se päivittyi paikalleen.